Enayilik

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Iyi geceler kizlar..

Diyelim ki babanizin işyeri var ve kardeşinizde o isyerinde çalısıyor.. Hergün 8 de işe gidiyor her işi siz yapiyor , herşeye siz koşturuyosunuz. Kardeşiniz 12 den aşagı isyerine gelmiyor.. Kafasina gore takilip istedigi zaman geliyo istedigi zaman gelmiyor gelmedigi zamanlarda bahaneleri ( karım hasta , karım hamile , karimin midesi bulaniyor , karimla alisverişe cikicaz, karimla doktora gidecez.. ) Ve siz yillardir bayram tatilleri hariç izin yapamiyorsunuz.
Eve 1 saat erken bile gidemiyorsunuz..

Işin garibide bu kardeşle işyerinden ayni maaşı alıyorsunuz.. O isyerinden sizin ve kardeşinizin kirasi , elektirigi , suyu ödeniyor..

Ve kardesiniz işe gelmediginde evine kadar gidip günlük parasini veriyorsunuz..
Canları balık isteyince isten cikip evine kadar goturuyorsunuz ustune birde parasini veriyorsunuz..

Bu kardeş kimseyi dinlemiyor ve bu hareketlerine devam ediyor...

Bu kardeşizle aranizda sorun oluştururmu yoksa banane der geçermisiniz??

Not: Sizde kardeşiniz de evli...

Bu enayi yerine konmak degilmidir???

Eger oyleyse ne yapilmali ?

Babamin is yeri dahi olsa ben kendi isime bakarim, en iyisini yaparim.
Kardesim kacta gelmis gitmis ilgilenmem.
Kazandigimi hakketmis olmam beni ilgilendirir.
Kimsenin evine para, balik o bu goturmem bir zahmet evinin rizkini almak icin insanlar cabalasin.

Muhtemelen enayi dediginiz esiniz, yan gel yat osman da kayniniz oluyor, esiniz bu durumdan sizin kadar sikayetci mi?

Babanız kardesinizi uyarmiyor mu? Maaşı neden tam yatıyor, işe gelmedigi zaman neden parasını ayağına götürüyor bir de alışveriş yapıyorsunuz? Benim de her istediğim bu şekilde ayağıma gelse işe gitmem açıkçası. Tabi lafın gelişi kimsenin sırtından geçinmek istemem Allah korusun. Eğer düzelmesini istiyorsanız ihtiyaçlarını gidermeyi kesmekten başlayabilirsiniz. Bu aile işlerini hep tehlikeli bulurum zaten. Aileden birine yanlışını söylemek çok zor olmalı.

Evet eşim olur kendileri..

Zaman zaman çok şikayetçi zaman zaman bisey demiyor. Bugunde ayni seyi yapmiş evine gidip para birakmiş işe gelmediği halde...!

Hiçbir sekilde laf dinlemiyor ayni tas ayni hamam derler ya o da o şekilde işte..

Sorun olurdu sanirim.. feda olsun kardesime lakin.. kardesin yuzunden sen kullaniliyosan her seferinde adaletsizlik var. Baban ne diyo bu duruma? Bu ayrimcilik erkek oldugu icin mi?

Biri eşim digeri kaynım...

Surekli uyariliyor bazen sert bazende yumusak bir dille ama anlamiyorlar..

Biri eşim digeri kaynım...

Surekli uyariliyor bazen sert bazende yumusak bir dille ama anlamiyorlar..
Ben susmazdim esinin yerinde olsam..ama senin yerinde olsam birsey demezdim.. balik malikta goturmezdim..sonucta hastalik yok bisey yok saf yerine koydurmazdim kendimi

Evet eşim olur kendileri..

Zaman zaman çok şikayetçi zaman zaman bisey demiyor. Bugunde ayni seyi yapmiş evine gidip para birakmiş işe gelmediği halde...!

Cevap gelene kadar soyle bir eski konulariniza bakayim dedim, bazi arkadaslar siz ve kardesiniz seklinde yazinca yanlis anladim sanmistim.

Neyse esiniz eger sikayetciyse durumdan kendisi gitmez, goturmez. Bu kayniniz kredi cekilerek evlendirilen kayin galiba esi de hamileymis, biraz bunlar sizi etkiliyor olabilir mi?
Sizi uzmek istemem ancak kafaniza bu sebeple takiliyor olabilir mi?

eşinizin kardeşiyle olan durumu bana da adaletsiz geldi
fakat eşinizin size karşı tutumu da bana adaletsiz geldi
her çalışanın bayram vb. tatiller hariç 2 hafta yıllık izni vardır
eşiniz neden bu süreyi size ayırmıyor? istese, kardeşini ayarlayabilir veya babasını
ben böyle "çok iş" durumları sebebiyle eşe vakit ayırmamayı anlamıyorum
haa, çok maddi güçlük vardır, o zaman gece gündüz çalışırsın
ama anlıyorum ki sizde durum böyle değil

Keşke konuda direkt eşinizden bahsetseydiniz yorumu ona göre yapardık boyle değişik oldu. Eşiniz alistirmis eğer bunu kesmezse düzelmez ki. Uyarı faaliyete gecmezse bir işe yaramaz. Aman iki cikisir geri bana kıyamazlar der. Korkarım ki sizin eşinize uyariniz da bir işe yaramaz. Genelde toz kondurmazlar.

Pink canım kesinlikle enayi yerine konmaktir...Kesinlikle ise gelmediğinde evine para götürmeyin ihtiyacı varsa kaldırsın totosunu bi zahmet kendi alsın. Aserdikleri şeyleri de bir zahmet yine totolarini kaldirsinlar koltuktan gidip kendileri alsın ayıp yahu ayıp ne rahatlik ne aymazlik.

Ben susmazdim esinin yerinde olsam..ama senin yerinde olsam birsey demezdim.. balik malikta goturmezdim..sonucta hastalik yok bisey yok saf yerine koydurmazdim kendimi

Bende o balik ve gunlugunun verilme kismina kadar birsey dememiştim senelerdir. Ama resmen eşim enayi yerine konuluyor. Neden benim esim once onlara gitsin aldiklarini versin parasini versinde yanima gelsin ki ?

Madem para lazim o gelsin alsin ama o kadar aliskanlik haline getirdiler ki. Gozume batmaya basladi. En son sen enayimisin neden goturuyorsun yemek dedim. Biraz tartistik. Acikcasi onlarin sorunu evet karismam lazim ama eltim orda burda iste x bize yemek yaptirdi getirdi beni dusunuyor hamileyim diye paramizi da eve kadar getiriyor sagolsun diye konuşunca cok sinirlendim... benden de surekli yemek yapip gondermemi istiyorlar ya da arayip davet edecekmisim o hamileymiş Eltimin gozunde kocasinin her istedigi yapilmak zorunda... ben kaynimdan bu yuzden uzaklastim artik istediklerini yapmiyorum. Ama esiminde bir agirligi olsun istiyorum. O eşimi dusunmuyor esim nasil bu kadar dusunebiliyor ki. Normal mi diye actim konuyu yoksa benmi buyutuyorum..

Kaynima kredi cekilmesine gerek kalmadi. Diger konulara da bakarsaniz ikisinden de ne kadar cektigimi beni kullandiklarini gorursunuz. Evlenirler bizden uzak olurlar diye dusunmustum ama oyle olmadi. Tepkimin sebebi şimdide eşimi kullanmalari. Cunku ben artik kendimi kullandirtmiyorum.

Yok yok normal degil.. esinde normal degil.. kardesine kiyamiyo olabilir.. yapma yemek filan.. yemek isteme ne ya? Ben kiz kardesimden bile bisey istemedim hamileyken yengemden filan..herkesin isi gucu var benle mi ugrassinlar diye:) ki istesem yaparlar yani..

Esin geri adim atacak baska turlu olmaz

Şöyle düsünün eşim her işi bilen , kaynim ise vasifsiz eleman o yuzden isyerine gitsede oturuyor. Eşim deffalarca kez işi ogren uzerimden yukumu al demesine ragmen hicbir sey ogrenmedi.

Hasta olsa bile o gun aksama kadar defalarca kez ararlar o da kalkar hasta haliyle ise gider..

Ben bisey demeden kendisi anlatiyor durumlari bana.. sonra ben sinirleniyorum nasil kendini kullandirtiyosun diyorum. Ben ne yaptigimi iyi biliyorum diyor.

Yani kardeş diye mi kiyamiyor acaba ?

Sizin tepkiniz maalesef yeterli degil boyle durumlarda is esinizde bitiyor.
Ben evime erken gitmeliyim, beni evde bekleyen bir esim var, sen parani gelip almalisin diyebilmeli.
Keza arkadasin dedigi gibi tatil alip, sizinle vakit gecirmeli.

Bunlari esinize soylerken guzel bir dil kullanirsaniz o da kullanildiginin farkina varir, sana kiyamiyorum deyin, bir agirligin olsun ayakcilik niye yapiyorsun, gidip geldigin o 5 dakika da seni daha fazla gorurum vs. diyerek ikna edebilirsiniz.

Esiniz disini gostermedikce kervan boyle gider.

Allah Allah çok mu zor bir hamilelik geçiriyor?
öyle değilse neden yemekleri siz yapasınız ki?
iki hamileliğimde de 9 ay şiddetli midem bulandı, yine de doğuma gideceğim güne kadar çalıştım
yemeğimi de yaptım, gezdim de
kusura bakmayın da manyak mı onlar ya

Ben eşime tepki gosterince acaba yanlişmi yapiyorum diyorum.. uzuluyorum ama geçmiste bana yaptiklarini da unutmuyorum. Şimdide esimde sira. Çekip gidesim geliyor artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…