Enayilik

"Kardeşin evlenmeyi biliyor herkesin eşi çalışıyor işe gidiyor bir senin kardeşin mi diğer insanlardan farklı. Nasıl ki çocuk yapmayı biliyorlar şimdiden başlasınlar sorumluluk almaya" demelisin bence. Eşinin kafasının biraz lafla açılması lazım yoksa bu böyle gider. Gerekirse babalarını devreye sokmasını söyle eşine. Ama bunları direktif vermeden diğer insanları örnek göstererek yap.

Zaten sorumsuz bir insandı. Hep evlenince duzelir denildi ama duzelmedi. O kadar kafasina buyruk yaşiyor ki hayatı.. Ne denilirse denilsin umrunda olmuyor. Yani insanda biraz gurur olurdu olmalıydi

Bu eşindir mutlaka bazı ailelerde bazı çocuk eziliyor baba misyonu bile yükleniyor arada 1-2 yaş olsa bile oda kendini mecbur hissediyor. Normalleştiriyor durumu . Kardeşim annem vs diyor.
Benim yengem amcamın oğlunu öyle bir korkutmuş ki alamancı bunlar bize geliyorlar geçen sene markete gittik amcamın bir oğlu annemi koruyom ondan ayrılamam diye geziyor neyse aldık baya bişey marketten ağır poşet amcamınoğlu hepsini aldı bende aldım baya yengeme diyor ki anne sen taşıma yani hafif bişeyler alsa zorlandık (mesela tuvalet kağıdı büyük oluyor hem diğerlerini taşımayı engelliyor )ben cennete gidemem bana da zor geldi kavimlergocu abla sakın anneme verme o taşırsa cennete nasıl giderim diyor . Hepsini yengeme aldık memlekete aldı. ( her sene valizlerini taşıtır annemle babama bile öyle kullanacak birilerini arar hep ) Bu çocuk evlenecek bunun hanımı yapma bak yaptığın çok saçma o kadar da kendini kullandırma ailene dese dinletebilir mi?
Çocuk durumu normal görüyor.

Bu da ayri bir bakış açısı.. siz baş edebiliyormusunuz artik bilmiyorum ama biz baş edemiyoruz.

Babayi ikna edin siz de orada ise baslayin. Elti sirf catlayacagi icin kocasini sabahin korunde ise yollar :KK66:

Ben ne zaman isyerine gitsem o da geliyor.. bir ara konu açmiştim burda grafiker olacam ogrenecem diye. 1 hafta da ogrendim iş bile yaptim sonra tedavi falan derken gidemedim. Eltim olacak şahsiyet eşime yanlizken x abi ben grafiker olmak istiyorum size yardimimda dokunur hem nasil olabilirim bana ders verirmisin demişti.. ! Eşimde sonradan grafiker olunmaz sen işine bak demiş. Gelip bana anlattiginda kendini uçurumdan atsan bu kizda aynisini yapacak demişti..

Bu anlattıklarınıza rağmen aynı maaşı mı alıyorlar?
Başka bir işte böyle olur muydu?
Madem işi bilen eşiniz o zaman başka şirkete geçsin nasıl olsa çalışıyor işten kaçtığı yok veya kendi işini kursun. Baba da iş bilmez oğulla kalsın da kimin neyi hak ettiğini görsün.

Yazilarindan dogru anladiysam eltin kaynin cok benciller.. esinde idare edio ama arada senide feda ediyor... sonra bana negatifsin diolar valla:) neyse onh soluyorum.. erkeklerin cogu bole.. yani kadin idare ettigi muddetce sustukca mukemmel olmayan bi evlilik yoktur. Sen ne zmn kendini savunursun o zmn iste evlilik kotuye gider..bu durumda sen kendini dusuncen cunku esini beklersen cok beklersin

Bugunn sabah trip attim sonra ise gidince nedenini sordu. Cok agir konuştum. Baya bir yazdim. O da bana çok cok haklisin ama insanlara hayir diyebilmek icin oncelikle onunla ayni konumda olmaman gerekir dedi. Ben ne yapiyorsam senin ve cocugumuzun iyiligi icin gelecegimiz icin yapiyorum bana guven soz veriyorum bundan en fazla 1 sene sonra hersey istedigimiz gibi olacak "hayir" demekten ziyade uygulamaya gececez dedi. Parayi goturmesinin sebebi vicdanmiş... ama biraz daha sabret aklimda biseyler var ki sabirli davraniyorum dedi...

Şimdiye kadar hep tartışmışsın birşey değişmemiş bu sefer de farklı davran. Mesela eşin eve geldiğinde mutsuz ol, sorduğu sorulara 1-2 kelimelik cevaplar ver. Uykun olduğunu, sürekli uyumak istediğini filan söyle. Eşin sebebini sorarsa bu durumun. Yıllardır ihtiyacın olduğunda yanında olmadığını, senede bir gün tatile bile gidemediğinizi özellikle bu tedavi sürecinde çok yıprandığınızı başınızı alıp gideceğinizi çok bunaldığınızı filan söyleyin sakin sakin. Kaynını, eltini mevzuya katma sakın. Hergün böyle yavaş yavaş işle eşini. Alttan alta evliliğiniz için çok fedakarlık yaptığını ama artık bu durumdan çok yorulduğunu hissettir eşine. Eşini yeterince kıvama getirince kardeşiyle işleri ayırması gerektiğini yoksa kardeşinin hiçbir zaman sorumluluk alamayacağını güzellikle anlat.

Canim hakkini yiyemem balayina da tatillere de goturdu tedavi surecimizde yanimda da oldu. Tup bebek icin sehir disina ciktigimizda tereddut etmeden benimle geldi... ama son 1 senedir durum boyle degil iste... Ek iş yapiyormuş aklinda planlar varmiş onlari gerceklestirmeye calisiyormuş. Bu yuzden şuan birak sefasini sursunler 1 seneye hersey degisek dedi...

Ilk yorumumu eski konuya bakarak yapmadim, diger arkadaslar „konu sahibi ve kardesi“ seklinde yorumlar yapinca acaba yanlis mi anlamisim diye dusunup, cevap gelip donus yapilana kadar goz attim.

Siz bakmazsiniz karsi dusuncedesinizdir, ben bakarim bu durum beni baglar.

Acikcasi bu durum karsisinda esinin sikayeti yok, varsa da sikayetinin arkasinda dik duran biri degil.
Konu sahibinin maalesef yapacagi bir sey yok, esi bir cozume kavusturabilir.
Aile yeri dahi olsa kardesim calismadan para kazaniyor diye ben aynisini yapmam, aldigim parayi hak etmek isterim.
Isveren babalari oluyor bu durumda o da evladi zorda kalsin istemiyordur.

Esit ise esit ucret alindigina hic sahit olamadim, rahatsizligi olan ceker gider, baska is bakar.

Konuştum bugun canim. Cok agir konuştum burda yazamiyorum ama sen benim kocammisin onlarinmi dedim eşşek olsan laf anlardin allah seni insan yaratmiş beynin var beynini kullan dedim. Yoksa yok mu ondanmi kullanmiyorsun dedim. Daha agiza alinmayacak biton soz kullandim. O da bana cok cok haklisin ama insanlara hayir diyebilmek icin onlarla ayni konumda olmamak gerekir ben herseyi senin ve cocugumuz icin yapiyorum sabreder aklimdakileri gerceklestirirsem en gec 1 seneye istediklerimizin olacagini soyledi ve soz verdi. Bir iş vardi onu bekliyor sonra isyeri kendi adina gececekmiş..

Bu anlattıklarınıza rağmen aynı maaşı mı alıyorlar?
Başka bir işte böyle olur muydu?
Madem işi bilen eşiniz o zaman başka şirkete geçsin nasıl olsa çalışıyor işten kaçtığı yok veya kendi işini kursun. Baba da iş bilmez oğulla kalsın da kimin neyi hak ettiğini görsün.

Gecenlerde babasina ve annesine işten ayrilicam sizde ne haliniz varsa gorun dedi... kaynim bikac gun erkenn geldi sonra yine saldi kendini.

Sordum birakcakmisin diye. X ben o isyerine 20 yilimi verdim birakirmiyim hic dedi... bi yandan çok hakli daha ilkokuldayken gitmeye baslamiş isyerine. Liseyi okuyamamiş. Kaynim okumus universiteye gitmis isyerine hic gelmemiş. Bikac senedir yarim yamalak gidiyor. Evlenincede maas baglandi.

Bugunn sabah trip attim sonra ise gidince nedenini sordu. Cok agir konuştum. Baya bir yazdim. O da bana çok cok haklisin ama insanlara hayir diyebilmek icin oncelikle onunla ayni konumda olmaman gerekir dedi. Ben ne yapiyorsam senin ve cocugumuzun iyiligi icin gelecegimiz icin yapiyorum bana guven soz veriyorum bundan en fazla 1 sene sonra hersey istedigimiz gibi olacak "hayir" demekten ziyade uygulamaya gececez dedi. Parayi goturmesinin sebebi vicdanmiş... ama biraz daha sabret aklimda biseyler var ki sabirli davraniyorum dedi...
Seninle paylassin ne varmis kafasinda.. seni oyaliomu gercekten ole mi bilmen lzm yani.. istersende bekle esini bakalim neymis niyeti.. ama tabii sen eltine pasta borek yapmayi birakarak baslayabilirsin ise

Konuştum bugun canim. Cok agir konuştum burda yazamiyorum ama sen benim kocammisin onlarinmi dedim eşşek olsan laf anlardin allah seni insan yaratmiş beynin var beynini kullan dedim. Yoksa yok mu ondanmi kullanmiyorsun dedim. Daha agiza alinmayacak biton soz kullandim. O da bana cok cok haklisin ama insanlara hayir diyebilmek icin onlarla ayni konumda olmamak gerekir ben herseyi senin ve cocugumuz icin yapiyorum sabreder aklimdakileri gerceklestirirsem en gec 1 seneye istediklerimizin olacagini soyledi ve soz verdi. Bir iş vardi onu bekliyor sonra isyeri kendi adina gececekmiş..
Umarim her sey gonlunuzce olur 1 sene cok uzun bir zaman degil.

Seninle paylassin ne varmis kafasinda.. seni oyaliomu gercekten ole mi bilmen lzm yani.. istersende bekle esini bakalim neymis niyeti.. ama tabii sen eltine pasta borek yapmayi birakarak baslayabilirsin ise

Hicbirsey yapmiyorum ona zaten 1 kere yapsan 50 kere isteyecek cinstenler...

Esimde aklindakini soyledi canim.

Bizim akraba olan iki kardeş ortaktı ve büyük olan hep idare etti 20 yıl kadar şimdi görüşmüyorlar çok üzücü gerçekten eşlerin büyük rolü var bence bırakın eşiniz içi nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın takdir edin destekleyin size yakışan bu olur.

Babanın işyerinde çalışılmamalı,başka bir işyerine geçmeli,bütün işleri o kardeşe bırakmalı,böyle de gerilmemeli diye düşünürüz.Baba yanında çalışmak hiç akıl karı degil.

Back
X