Enayilik..

Bence patronunuzun aklina onceden biri sokmus cikmani ki bu da arkadasin olacak kisidir.senden once gidip isi begenmiyor vs gibi laflar etmediyse benimde adım umbertocumm degil bak buraya da yaziyorum...kesinlikle patronunuzu onceden doldurmuslar haberiniz olsun

Olabilir doğrusu o duyarsızlığından hatta ay ne kadar iyi biri, bana gidin dinlenin bi sigara için diyor, sana demiyordu demesi? Alt tarafı izinli olduğum gün yalnız kaldı. Ben her şeyi söylemem ki, kaldı ki sen benim yalnız çalıştığım süreçte yoktun? Bilemezsin ki? Yahu açıkça amacın ne karşında üzülen biri varken? Hatta ve hatta yeni gelen kişi kalmaya karar verince, ben sana demiştim dedi zafer kazanmış gibi.. Açıkçası şok üstüne şok oldu benim için..

Arkadaşının sorunu kıskançlık. Patronu anlayamadım.

Onu hissetmiştim zaten de bu olaya tuz biber ekti mi durumu kötüleştirmek için onu bilemiyorum?

Konuyu okurken zor olmasın diye her detaya giremedim. Bir gün patronun bana sormasını istediği bir şeye kendisi cevap veriyor falan ama bana söylemiyor. Sadece senden şuna bakıp söylemeni istiyor diyor. Bakalım ben ne diyeceğim? Sonradan öğrendim ben bu durumu, patrona benim üzerimden kendini kanıtlamaya çalışmış, ondan sonra zaten kendisine karşı ister istemez şüphe duymama sebep oldu.

Hatta bu olaydan hemen sonra patron bana bu kişi hakkındaki düşüncelerimi sordu. Gitsin dersen göndereceğim kalsın dersen devam edeceğiz demişti. İnsan enayi olunca tabii..

Son düzenleme:
İyi de burda işten ayrılmak isteyen sizsiniz. Teklifi kabul eden patron. Arkadaşınızla ilgili bir durum yok ki ortada. Ha kıskanıp mutlu olmuş olabilir. Ama ayağınızı kaydırmışlığı falan yok kendiniz istifa etmişsiniz...

İyi de burda işten ayrılmak isteyen sizsiniz. Teklifi kabul eden patron. Arkadaşınızla ilgili bir durum yok ki ortada. Ha kıskanıp mutlu olmuş olabilir. Ama ayağınızı kaydırmışlığı falan yok kendiniz istifa etmişsiniz...

Ayağımı kaydırdı zaten demedim ki, konu da nerede geçiyor. Ben üzülürken hoşuna gitmesine, değişen tavırlarına üzüldüm, şaşırdım. Kıskanıp mutlu olması da bana ters gelen bir şey, herkese gelmeyebilir tabii ki..

Ayağımı kaydırdı zaten demedim ki, konu da arkadışım ayağımı kaydırdı demedim. O süreçte bana karşı davranışları değişti, Kıskanıp mutlu olması da bana ters gelen bir şey, herkese gelmeyebilir tabii ki..
Bende olsam kızarım o konuda haklısınız da konunun gidişatı konudan sapmış biraz o yüzden dedim

Bende olsam kızarım o konuda haklısınız da konunun gidişatı konudan sapmış biraz o yüzden dedim

Gelen yorumlarda patronumla aramın aslında iyi oluşundan ve benden memnun oluşundan dolayı bahsettiğin arkadaşta çıkma sürecimde gayet memnun olunca, bu durumu kötüleştimek için bir şey yapıp yapmamasına değindiler.

Kötü bir şey yapmasa bile, ben üzgünken yaptıkları yeter zaten, kaldı ki patronumu hiç anlamadım İşi çok sevdiğimi o da biliyordu. Kendisi benimle alakalı memnuniyetini dile getiriyordu. Her şeyi geçtim bileğimin hakkı var gecelerce çalıştım kendi işimmiş gibi sahip çıktım bunun hatırı olmalıydı.

Gelen yorumlarda patronumla aramın aslında iyi oluşundan ve benden memnun oluşundan dolayı bahsettiğin arkadaşta çıkma sürecimde gayet memnun olunca, bu durumu kötüleştimek için bir şey yapıp yapmamasına değindiler.

Kötü bir şey yapmasa bile, ben üzgünken yaptıkları yeter zaten, kaldı ki patronumu hiç anlamadım İşi çok sevdiğimi o da biliyordu. Kendisi benimle alakalı memnuniyetini dile getiriyordu. Her şeyi geçtim bileğimin hakkı var gecelerce çalıştım, bunun hatırı olsaydı keşke..
Ben asıl patronunuza kızdım. İnsan o kadar emeğe karşı bu kadar fevri olmamalı

Beni de üzen bu oldu ya zaten, kaldı ki o bana geri gel demedi zaten ben gittim pişmanlığımı dile getirdim gerçekten işimi sevdiğimden dolayı, kaybetmek istemediğimi söyledim ama bir işe yaramadı maalesef havaya gitmiş oldu. Hiç bir önemi yok, geri dönüşü de yok ne yazık ki..

Ayrıca oradan çıktıktan sonra iş denemesi sürecinde bir firmadan ayrılmaya karar verdim, iş basit düzeyde olduğu için, daha 1 ayım olmuş patron bana senden tekrar düşünmeni rica ediyorum derken diğerinin vefasızlığı..

Başınızdan geçen bu olaya, almanız gereken dersleri alıp, tecrübelerinize bir tecrübe katmış olarak bakmaya çalışıp, üzülmeyi bırakın. Kendinizi boşu boşuna yıpratmayın. Ne olursa olsun, insanların işine yaradığınız, sizden üst seviyede istifade edebildikleri zamana kadar sizi kullanacaklarını ve iş yerlerinde kıskançlıktan kaynaklı, ayak kaydırmaların olabileceğini, aklınızın bir kenarına yazın.Kimseye hak ettiğinden fazla bir değer ve fedakarlık yapmamakta buna dahil olsun.

Başınızdan geçen bu olaya, almanız gereken dersleri alıp, tecrübelerinize bir tecrübe katmış olarak bakmaya çalışıp, üzülmeyi bırakın. Kendinizi boşu boşuna yıpratmayın. Ne olursa olsun, insanların işine yaradığınız, sizden üst seviyede istifade edebildikleri zamana kadar sizi kullanacaklarını ve iş yerlerinde kıskançlıktan kaynaklı, ayak kaydırmaların olabileceğini, aklınızın bir kenarına yazın.Kimseye hak ettiğinden fazla bir değer ve fedakarlık yapmamakta buna dahil olsun.

Teşekkür ediyorum. Gerçekten haklısınız, herkes vefalı değil maalesef, ben biraz bilmiyorum siz dersiniz ama kimse hakkında niyeti kötüdür diye düşünmüyorum? Gözüme soksa bile, niyetinin kötü olabileceği ihtimaline kendimi inandıramıyorum..

Bu huyumu derhal terk etmem gerek.

Bu tecrübe benim için çok ağır oldu ama vardır mutlaka bir sebebi..

Back
X