endeskobi:(

Kizlar biyopsisine yorum yapabilirmisiniz:(
Antral tip gastrit mukozada orta siddetli kronik aktif inflamasyon, lenfoid folikul olusumu, reaktif atipi

Helikobakter benzeri organizma icin + : IHK,HP+boyanma

Intestinal metaplazi için-:Hk,PAS VE AB UYGULANDI

AFORI ICIN-:HK M.trikom uygulandi

Not incelenen mide mukoza orneginde germinal merkezi aktif lenfoid folikyl ve reaktif epitel degisiklikler izlenmistir. Klinik takip ve kontrol biyopsi onerilir.

Endoskopide direk mide mukozasini gorup on tani belirleriz cunku bir cok kanserde mide yapisi gozle gorulecek kadar bozulmustur.Esinizde midede gastritle uyumlu bulgular gorulmus. Bisey cikacagini dusunmuyorum istek kagidinda on tanilara yazilir malignite kuskusu.. ama %5 10 ihtimalle bisey cikarsa da cok erken bulunmus olur. Icinizi sıkacaginiz bi durum yok..
Biyopsi sonucunada bakarmsnz lutfen

10 kişiden 9 unda bu heli zımbırtısı çıkıyor eşimde de çıktı anti kullanacak
birde gastrit var diyor o da 10 kişinin 10 nunda var nerdeyse..

Kizlar biyopsisine yorum yapabilirmisiniz:KK43:
Antral tip gastrit mukozada orta siddetli kronik aktif inflamasyon, lenfoid folikul olusumu, reaktif atipi

Helikobakter benzeri organizma icin + : IHK,HP+boyanma

Intestinal metaplazi için-:Hk,PAS VE AB UYGULANDI

AFORI ICIN-:HK M.trikom uygulandi

Not incelenen mide mukoza orneginde germinal merkezi aktif lenfoid folikyl ve reaktif epitel degisiklikler izlenmistir. Klinik takip ve kontrol biyopsi onerilir.

Tedaviye devam edin.. kontrol ve ileride tekrar biyopsiyle takip onermis.Rutin uygulama. Panik yapilacak bi durum yok ama bu kontrolleri ihmal edebilirsiniz veya ilac tedavisini aksatma sansiniz var demek de degil :) gecmis olsun

Ben bi sonuç göndersem bakabılırmısın
Annemın 10 ay önce midesınden biyopsi yapıldı sonuç cıktıgı sıra cok sıkıntılar oldu baktıramadık sonra unuttuk geçen aklıma geldı annemın sıkıntısı yok ama sonuçları dahılıyecı pek ıyı olmadığını soyledı gastroentolojıden randevu aldık bölen bakabılır mı uyku uyuyamıyorum kötü bıseu olur dıye korkudan
2) Olguya CD3, CD20, Sinaptofizin ve kromogranin uygulandi. Kromogranin ile nöroendokrin hücrelerde
pozitiflik izlendi.
0000/0-Neoplazma rastlanmamistir.
1) ARTiF KRONiK GASTRiT (H. Pylori +); Mide antrum, biyopsi.
-Kr. Inflamasyon: (++)
-Aktivite: (+)
-Atrofi: (-)
-Int. Metaplazi: (-)
-H. Pylori: (++ ) (Giemsa ile)
D)NÖROENDOKRIN HÜCRE HIPERPLAZiSi (MiKRONODÜLER TiP),iNTESTiNAL
METAPLAZi VE AKTiF KRONiK GASTRiT(H. Pylori +); Mide korpus, biyopsi
-Kr. inflamasyon: (+++)
-Aktivite: (++)
-int. Metaplazi: (++) (PAS-AB ve Müsin ile)
-H. Pylori: (++) (Giemsa ile)
Lenfoid agregat izlendi.

Ben bi sonuç göndersem bakabılırmısın
Annemın 10 ay önce midesınden biyopsi yapıldı sonuç cıktıgı sıra cok sıkıntılar oldu baktıramadık sonra unuttuk geçen aklıma geldı annemın sıkıntısı yok ama sonuçları dahılıyecı pek ıyı olmadığını soyledı gastroentolojıden randevu aldık bölen bakabılır mı uyku uyuyamıyorum kötü bıseu olur dıye korkudan
2) Olguya CD3, CD20, Sinaptofizin ve kromogranin uygulandi. Kromogranin ile nöroendokrin hücrelerde
pozitiflik izlendi.
0000/0-Neoplazma rastlanmamistir.
1) ARTiF KRONiK GASTRiT (H. Pylori +); Mide antrum, biyopsi.
-Kr. Inflamasyon: (++)
-Aktivite: (+)
-Int. Metaplazi: (-)
-H. Pylori: (++ ) (Giemsa ile)
D)NÖROENDOKRIN HÜCRE HIPERPLAZiSi (MiKRONODÜLER TiP),iNTESTiNAL
METAPLAZi VE AKTiF KRONiK GASTRiT(H. Pylori +); Mide korpus, biyopsi
-Kr. inflamasyon: (+++)
-Aktivite: (++)
-int. Metaplazi: (++) (PAS-AB ve Müsin ile)
-H. Pylori: (++) (Giemsa ile)
Lenfoid agregat izlendi.
Doktora gidin olur mu helitobacter pozitif çıkmış ona ilac lazım midede ileri derecede hastalıklara kadar götürür o bakter.

Daha detayını hekim bilir ...

Doktora gidin olur mu helitobacter pozitif çıkmış ona ilac lazım midede ileri derecede hastalıklara kadar götürür o bakter.

Daha detayını hekim bilir ...
Inanın koca sehır hastanesinde 2 doktor var sadece bakan bugün gıttı annem dolu diye gönderdiler salı tekrar gıdecek dahılıyecı oraya gıt dedı kanser açısından sıkıntılı durum varmı sızce

Inanın koca sehır hastanesinde 2 doktor var sadece bakan bugün gıttı annem dolu diye gönderdiler salı tekrar gıdecek dahılıyecı oraya gıt dedı kanser açısından sıkıntılı durum varmı sızce
Kanser veya tiplerine aleni yazmiyorlar biliyorsunuzdur alt segmentlerri vs gibi var yok ne derece tıbbi dille yazarlar onuda hekim yorumlayabilir.

Benim kendi endoskopi geçmişime dayanarak yorum yaptım ileri derece gastrit ve helitobacter çıkmış ama helitobacter baya yormuş mideyi sanirim pozitif olan değerler var ama ilaçlarla geçiyor tedavisi rahat 🥰🥰

Kanser veya tiplerine aleni yazmiyorlar biliyorsunuzdur alt segmentlerri vs gibi var yok ne derece tıbbi dille yazarlar onuda hekim yorumlayabilir.

Benim kendi endoskopi geçmişime dayanarak yorum yaptım ileri derece gastrit ve helitobacter çıkmış ama helitobacter baya yormuş mideyi sanirim pozitif olan değerler var ama ilaçlarla geçiyor tedavisi rahat 🥰🥰
Cok sağolun kardesımın beynınde de tümör var Allahım sağlıkla ımtıhan etmesin ama benım bı kötü seyı duyacak gram gücüm kalmadı dua edıverın nolur bısey çakmasın

Cok sağolun kardesımın beynınde de tümör var Allahım sağlıkla ımtıhan etmesin ama benım bı kötü seyı duyacak gram gücüm kalmadı dua edıverın nolur bısey çakmasın
Mide de üzüntü organı zaten anneniz çok üzülmüş demekki Allah herkese şifa versin

Esimin biyopsisi kanser geldi mesela onkoloji ye falan heyete çıktık onkolojik tedaviye gerek yok cerrahi yeterli dediler martta kontrolü var

Her tümör korkutuyor insanı ama dermansız vermesin Rabbim.🤲

Mide de üzüntü organı zaten anneniz çok üzülmüş demekki Allah herkese şifa versin

Esimin biyopsisi kanser geldi mesela onkoloji ye falan heyete çıktık onkolojik tedaviye gerek yok cerrahi yeterli dediler martta kontrolü var

Her tümör korkutuyor insanı ama dermansız vermesin Rabbim.🤲
Beslenmesi cok guZeldır ama cok üzüntüler yaşadı esınıze de Rabbım sıfa versın ınsallah görmemişe dönsün bızım bu sonuç 10 ay öncenin ılerlemıstır dıye de korkuyorum ama suan hıc bı sıkıntısı agrısı da yok

Beslenmesi cok guZeldır ama cok üzüntüler yaşadı esınıze de Rabbım sıfa versın ınsallah görmemişe dönsün bızım bu sonuç 10 ay öncenin ılerlemıstır dıye de korkuyorum ama suan hıc bı sıkıntısı agrısı da yok
Olsun hekime gidin içiniz rahat etsin sonra ah keşke demeyin

Gecmis olsun sizlerede 🥰

Back
X