Endise duydugum "bagimlilik"

Bence endişe etmekte haklısınız. Ama eşinizin dediği gibi gitmesine izin vermemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bence onlar tatile gitmeden iyi bir çocuk psikoloğu bulup götürmeniz gerekiyor. En iyi tavsiyeyi iyi bir çocuk psikoloğu verir.

Bizim evde ise play stationu da var , havuz da var , onunla oyun oynayan bakici da var , bahcede top oynadigi arkadasi da var
Yani bizim evimiz zaten yeterince cazip onun icin ama o annemlere gidip kos kos koltukta oturup mac izlemeyi tercih esiyor
Cocuk ölüm denilen olayın idrakına varmıș durumda
Evinizdeki play station veya havuzun buna bir care olacagini mi saniyorsunuz?
Mesela kös kös oturmak dediginiz olaydan kendisi belli ki cok keyif aliyor
Ustune gitmek yerine daha yapici olun

Saol tatlim
Iste endise ettigim de bu aslinda , cok guzel ozetledin konuyu
Oglumda ciddi hasar olmasindan korkuyorum bu kaybetme korkusuyla ilgili
Cevremdeki herkes normal yaa ne var bunda deyince acikcasi bende hic pedagogu aramadim ama arasam iyi olucak sanirim

Babası ile yapamadığı şeyleri dede ile yapıyor ise sürekli onu isteyebilir. Yani baba ilgi-sevgi-vakit gibi eksikliği var mı hayatında?
Hayir esim home office calisiyor yani tum gun evde , evde olmayan benim :)
Onlar havuza da gidiyor mac da seyrediyor beraber ama iste 3 haftadir oglan yok
Esim de isyanda havuza bile gidemiyorum sen olmayinca diyor ama oglum yanliz da gidebilirsin baba sen yetiskinsin diyor

Saol janet
Ogluma hissettirmeme gibi bi sansimiz yoktu cunku zaten oglum dogdugundan beri var olan bir hastalik , o da biliyor yani
Hastaneye yattiginda da ona hep iyilesecek merak etme sadece bir sure doktor kontrolunde olmasi lazim dedik , ama 10 yasindaki bir cocuk neyin ne oldugunu anlayabiliyor her ne kadar yaninda konusulmasa da fark ediyor bazi seyleri

Herşeyin fazlası zarar elbette
Ama şu da olabilir orda dede ile farklı bi bağ var netice de sizin başka işiniz oluyor ama dede sürekli onunla yan yana belki de oğlunuzu en iyi anlayan odur
Ya da baba işte olduğu akşamdan akşama gördüğü için o eksikliği dede ile tamamlıyor olabilir
Evinizde oyun alanı ya da aktivite yapacak şeyler çok olabilir ama o bir çocuk ve onun en çok ilgiye muhabbete ihtiyacı var ki siz ilgilenmiyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın

Pedagogumuz vardi , 2 senedir gitmiyoruz ama bir arayip konusacagim
Tesekkurler

dedesinde kalma işi ne zaman başladı? yani hastalık öncesinde de böyle kalır mıydı? Sanki daha önce müdahale edilmesi gerekliymiş gibi düşündüm bi an için de

dedesinde kalma işi ne zaman başladı? yani hastalık öncesinde de böyle kalır mıydı? Sanki daha önce müdahale edilmesi gerekliymiş gibi düşündüm bi an için de
Hastaneden ciktiklarinda basladi yani son 3 haftadir
Ondan once rutin duzenimiz haftada bir aksam orda kalirdi , her persembe onun annemlerde kalma gecesiydi
Ama 3 haftadir is tersine dondu , haftada bir gece evde kaliyor sadece

Ben anormal bi durum görmedim küçük cocuklarda dede anneannne babanne yeri baskadirr hele emekleride geçtiyse. . Ben o kadar olmasamda abimde boyleymis kucukken annem ciksramazmis dedemin evinden haber izlerlermis sohbet falan daha küçük çocuk yani sonuç olarak hiçbi şeyde olmadı dedemle nenem öldü o yüzden çok fazla esirgemeyin üç günlük dünya siz onun ailesisiniz zaten buyudugunde anlayacktir bazı seyleri

Yanlis anlamiyorum
Ben tum gun isteyim ama esim home ofice calisiyor tum gun evde
Zaten yatili bakici da var evde ve oglum cok sever onu , surekli ilgi alaka goruyor evde

Oğlunuz büyük olasılıkla dedesinin yanında olduğu sürece ona birşey olmayacağı aksi taktirde yine hastalanacagi yönünde bir düşünce geliştirmiş olabilir.Kucuk çocuklarda ölümün yalnızca yaşlıları bulduğuna yönelik bir düşünce vardır.Bu bağımlılıktan çok gözünden ayirmama gibi birşey.Tabi bu konuda ne hissettiğini en iyi kendisi bilir....dedesinin hastalığı ,tedavi süreci ile ilgili küçük sohbetler açıp onun bu konudaki duyularını ,düşüncelerini ifade etmesini saglayabilirsiniz

Hastaneden ciktiklarinda basladi yani son 3 haftadir
Ondan once rutin duzenimiz haftada bir aksam orda kalirdi , her persembe onun annemlerde kalma gecesiydi
Ama 3 haftadir is tersine dondu , haftada bir gece evde kaliyor sadece

o zaman muhtemelen etkilendiği için böyle davranıyor,eşinizle beraber alıp karşınıza konuşmanız lazım,kendi evinin neresi olduğunu dedesinde ne kadar kalması gerektiğini,ayrıca ölüm mevzusunu da açık açık konuşun,şuan tedavisini oluyor,ölüm ihtimali olmasın diye ellerinizden geleni yaptığınızı ama bi yerden sonra tabi ki müdahale edemiyeceğinizi,yani gerçeği olduğu gibi en yalın haliyle anlatın,ve artık uzun uzun orda kalmasına da engel olun,bir buçuk ay onlarla tatile gitmesi de bana çok doğru gelmedi bu arada,o konuyu da bir gözden geçirin bence.

Cok konustum anamnezcim
Hastane surecinde endise yasamamasi icin hep olumlu seyler anlattim , hastaligiyla ilgili detay verdim , hersey duzelecek dedim
O zamanlarda hicbir belirti gostermedi
Ama hastaneden ciktiklarinda eve gelmez oldu
Benim de aklimi karistirdi sipa

Ahhaa ama bizde izliyoruz evde
Zaten cok tuyo vermiyim ama esimin isi bu
Bizim evde mac bile daha heyecanli acikcasi :)
Yaa o zaman benim teori boşa çıktı

Canım benim korkmuş demek ki
Ben tavsiye veremem sen zaten benden daha bilgilisin bu konuda ama pedagog iyi bir fikir :)

Ben de cevremdekilerle ilk paylaştığımda benzer tepkilerle karşılaştım .beş yaşında çocuk ne bilir böyle şeyleri diyen bir babaannesi bile vardı .yolunda gitmeyen birşeyler olduğunun farkindaydim fakat bu kadar uç noktalara varabilecegini düşünmüyordum açıkçası ..biz okuldaki pedagog hanımefendiyle çözdük .umarım sen de iyi bir uzman yardımıyla çözersin .çocukluk travmaları bütün hayatı etkiliyor çünkü ..

Yaz tatili rutinimiz bizim
3 yasindan beri her yaz annemlerle yazliga gider
Cok seviyor orayi , gondermeme gibi bir sansim yok , sokaklarda top kosturdugu , gece bisiklete binip saklambac oynadigi , cocuklugunu doyasiya yasadigi bir yer
Ama tatil gunu gelene kadar gondermeyecegim annemlere , aksam da oturup konusacagim sakin bir sekilde
Aklinda ne varsa doksun ortaya
Olmadi bugun pedagogunu arayip yol gostermesini isteyecegim

Aynen , bunu bildigim icin mumkun mertebe travma yaratmadan ilerlemeye calisiyorum
Sonucta cok mesakatli bir hayati oldu oglumun :)
Daha fazla olusmuz etkilenmesini istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…