• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endişelenmekte haklı mıyım?

Bunların olmasından çok korkuyorum
Oysa kızım çok güçlü bir bebekti hiç bana zorluk çıkartmadı arkamdan öyle ağlamazdı bile
Şimdi bana çok güzel bir annelik yasatan bu yavruma haksızlık yapmış olmaktan korkuyorum o beni hiç üzmedi
Eşimle konuştuk seneye düşünüyoruz inşallah
Yasal sureye kadar çalışırım hamileliğimde sonra hakkım olan ücretli kısmı tamamlayıp iki yıl izin alırım diye düşünüyorum eşimde destekliyor tabi ki
Cok zor bir durum. Bende universite son sinifta dondurdum. Onun bosluga dusme ihtimali beni cok korkutuyor. 3 4 yaslarinda nssilsa anlayabilecek. Risksiz olsun, mutlu olsun istiyorum. Sizin artik bi mesleginiz var. Ha diyice vazgecilmiyor. Ama cok severek yaptigim bir is degilse, ben ayrilirdim sanirim. Dayanamazdim.

Cok zor bir durum. Bende universite son sinifta dondurdum. Onun bosluga dusme ihtimali beni cok korkutuyor. 3 4 yaslarinda nssilsa anlayabilecek. Risksiz olsun, mutlu olsun istiyorum. Sizin artik bi mesleginiz var. Ha diyice vazgecilmiyor. Ama cok severek yaptigim bir is degilse, ben ayrilirdim sanirim. Dayanamazdim.
Açıkcası çokta severek yapmıyorum
Mesleğim ve şartlarım zor değil hatta hafif bile denilebilir
Ama ben evde kızımla olmak ona doya doya annelik yapmak istiyorum
Beni tek düşündüren konu eşim
Ona kıyamıyorum
Tek basına kalkamaz bu devirde işin içinden
Oda öğretmen ve tek maaşla çok zor geçinemeyiz

Akhtar Akhtar
Biz geciniyoruz. Esimde ogretmen. Tek maasimiz var. Borclariniz varsa, kiradaysaniz zor elbette. Ama imkansiz degil. Evde size ihtiyaci olan biri var. Medet uman. Daha az harcama yaparsiniz. Ama kazanciniz buyuk olur.

Bakıcının evinde çocukları vs varsa ya da eşi onlar kötü davranmış Olanilir mi ? Kekeleme normal olmayabilir onun için bir doktora gösterebilirsiniz

Bakıcının evinde çocukları vs varsa ya da eşi onlar kötü davranmış Olanilir mi ? Kekeleme normal olmayabilir onun için bir doktora gösterebilirsiniz
Evet günün belli saatlerinde onlarla da bir araya geliyor ama onları çok sever isimlerini duyunca falan mutlu olur
İste kekemelik tam olarak böyle mi oluyor bilmiyorum o beni korkutuyor

Direk sudur diyemem ama davranislari kaygili baglanma gibi. Daha cok kucuk. Terkedildigini dusunup ofke duyuyor, geldiginizde de sizi cezalandiriyor. Gecen yil bebeginiz 8 aylikti. Tepkisi yoktu dogru duzgun. Yada sizin farkedebileceginiz.kadar degildi, normal gelmisti. Suan buyudu ve kendini daha iyi anlatabiliyor.

Ben bu tarz her konunun altina ayni syi yaziyorum. İlk 3 yil cok zor durumda degilseniz calismayin. İleride muhakkak bu kayginin etkilerini goreceksiniz.

Lütfen yalnis bilgi yaymayin! Bu kaygili baglanma ile alakasi yok bile! Bakiyorum her konuda aynisini diyorsunuz. Hayir calisan annelerin cocugu baglanma ile sorun yasamaz. Hatta global olarak baktiginizda sadece Türk annelerin baglanma kaygilari var. Atiyorum norvece gitseniz kimse bu teoriye takmiyor bile. Lütfen adem günesi degil, gercek pedagoglari dinleyin.

Konuya gelirsek, bunlar gayet normal seyler. Eger bakici kötü davransaydi, gidip aldigindada cocuk derhal cikmak isterdi. Evet anne olarak zor fakat yaptigin aslinda iyiligi icin, özelikle bakici daha fazla cocuklara bakiyor ise. Cocuk sosyal olmayi ögrenir. Kesinlikle bir 6 ay-1 yil sonrada kres'e yazdir.

Lütfen yalnis bilgi yaymayin! Bu kaygili baglanma ile alakasi yok bile! Bakiyorum her konuda aynisini diyorsunuz. Hayir calisan annelerin cocugu baglanma ile sorun yasamaz. Hatta global olarak baktiginizda sadece Türk annelerin baglanma kaygilari var. Atiyorum norvece gitseniz kimse bu teoriye takmiyor bile. Lütfen adem günesi degil, gercek pedagoglari dinleyin.

Konuya gelirsek, bunlar gayet normal seyler. Eger bakici kötü davransaydi, gidip aldigindada cocuk derhal cikmak isterdi. Evet anne olarak zor fakat yaptigin aslinda iyiligi icin, özelikle bakici daha fazla cocuklara bakiyor ise. Cocuk sosyal olmayi ögrenir. Kesinlikle bir 6 ay-1 yil sonrada kres'e yazdir.
Bende tam tersi kreşte güzel ilgilenilmez diye bakıcıyla devam etmeyi düşünüyordum
Bir kişinin ilgisi hep üzerinde olsun diye
Kreş daha mi faydalı sizce

Akhtar Akhtar
Biz geciniyoruz. Esimde ogretmen. Tek maasimiz var. Borclariniz varsa, kiradaysaniz zor elbette. Ama imkansiz degil. Evde size ihtiyaci olan biri var. Medet uman. Daha az harcama yaparsiniz. Ama kazanciniz buyuk olur.
Evimiz yok pek borcumuzda yok ama ev olmadan zor olur diye düşünüyorum
Kesinlikle size katılıyorum kazancım tartışmasız daha büyük olacak

Bende tam tersi kreşte güzel ilgilenilmez diye bakıcıyla devam etmeyi düşünüyordum
Bir kişinin ilgisi hep üzerinde olsun diye
Kreş daha mi faydalı sizce

Bence özelikle 2-3 yasinda, hatta ondan öncesi bile kres cok faydali olabilir. Orda diger cocuklari görmek, onlardan ögrenmek,.. Bir cocuga cok sey katabilir. Sonucta o yaslarda artik birebir ilgiye daha az ihtiyaci olur ve asil ihtiyaci sosyal olmaktir bence.

Yani hic korkma. Cocugun her istedigini yapacak degilsin. Birak biraz mizmiz etsin, günün sonunda senin ile gelmek istememesi ne kadar mutlu oldugunu gösteriyor aslinda.

Bence özelikle 2-3 yasinda, hatta ondan öncesi bile kres cok faydali olabilir. Orda diger cocuklari görmek, onlardan ögrenmek,.. Bir cocuga cok sey katabilir. Sonucta o yaslarda artik birebir ilgiye daha az ihtiyaci olur ve asil ihtiyaci sosyal olmaktir bence.

Yani hic korkma. Cocugun her istedigini yapacak degilsin. Birak biraz mizmiz etsin, günün sonunda senin ile gelmek istememesi ne kadar mutlu oldugunu gösteriyor aslinda.

GERcekten öyle mi yanı mutlu olduğu icin mi öyle yapıyor sizce
Psikolojik bir durum olmasından çok korkuyorum

Adem Gunesten hangi mesajimda bahsetmisim? Siz "alakasi bile yok" derken nasil bu kadar emin konusuyorsunuz? Kesin sudur diyemem demisken hemde. Maalesef bilgiler pedagoglari dinlerek edinilmiyor. Ben aldigim egitime dayanarak bunu soyluyorum. Sizin dayanaginiz nedir?

Apacik bir durum var ortada. Cocuk annesi giderken agliyor. Dondugunda tepki gosteriyor. Ustune kekemelik gibi bir durumdan supheleniyorlar. Hala "yok yok sen onu sosyallestir" diyorsunuz. Koyu gormenize ragmen hala klavuz pesindesiniz.

Böcek kedi köpek falan bşy Görmüş tv de bşy Görmüş bşylerden korkmuş olabilir bence bir pedagog a gitmelisiniz

Adem Gunesten hangi mesajimda bahsetmisim? Siz "alakasi bile yok" derken nasil bu kadar emin konusuyorsunuz? Kesin sudur diyemem demisken hemde. Maalesef bilgiler pedagoglari dinlerek edinilmiyor. Ben aldigim egitime dayanarak bunu soyluyorum. Sizin dayanaginiz nedir?

Apacik bir durum var ortada. Cocuk annesi giderken agliyor. Dondugunda tepki gosteriyor. Ustune kekemelik gibi bir durumdan supheleniyorlar. Hala "yok yok sen onu sosyallestir" . Koyu gormenize ragmen hala klavuz pesindesiniz.

Cünkü sadece adem günes baglanma mevzusuna abartili bir sekilde önem verip yalnis bir sekilde annelere yayiyor. Cünkü sadece adem günes cocuklarin 3 yil annesinin yaninda kalmasini, hatta ayni oda'da kalmasini söylüyor.

Baglanmak yada kaygili baglanmak, anne ile bagli olmasi ile alakasi yoktur. Asil tam tersi, cocugun dünyayi nasil kesf ettigi ile alakalidir. Yani sorun anneye bagli olup degil, bagimli,olup olmamasidir.

Bu yüzden Bowlby yaptigi deneylerde ilk basta cocuk ile annesini bir odaya alip, sonra 3üncü bir sahisi getirirdi. Sonrada bebegi o sahis ile yalniz birakirdi. Ve bunuda cocugun tepkisine bakiliyordu. En ideal tepki cocugun annesini liman olarak görüp fakat etrafi kesf etmekten korkmamasidir.

Cocugun sadece anneye yapismasida iyi bir tepki degildir, tamamen anneyi yok saymasida iyi bir tepki degildir.

Simdi teori bu iken, nasil sagliksiz baglanma teshisini koyuyorsunuz?? Hadi diyelim teori bu degil, teori sizin algiladiginiz gibi, o halde niye baba calistiginda, babaya sagliksiz baglanmadan bahs edilmiyor??

Evet sosyallesmek cocuklar icin bir ihtiyactir. Kekelemesi ve bakici ile baglanti olma ihtimali azdir. Olsaydi hem bastan olurdu, hem cocuk daha farkli tepkiler verirdi. Örnegindeki anne onu almaya gittiginde derhal cikmak istemesi gibi.

Kekelemesi icin cocuk doktor yada pedagog ile görüsebilir konu sahibi.

Direk sudur diyemem ama davranislari kaygili baglanma gibi. Daha cok kucuk. Terkedildigini dusunup ofke duyuyor, geldiginizde de sizi cezalandiriyor. Gecen yil bebeginiz 8 aylikti. Tepkisi yoktu dogru duzgun. Yada sizin farkedebileceginiz.kadar degildi, normal gelmisti. Suan buyudu ve kendini daha iyi anlatabiliyor.

Ben bu tarz her konunun altina ayni syi yaziyorum. İlk 3 yil cok zor durumda degilseniz calismayin. İleride muhakkak bu kayginin etkilerini goreceksiniz.

Size katiliyorum :super:

Ben her ikinize de hak veriyorum çünkü suan bilmediğim anlamaya çalıştığım konu ile ilgili yardıma ihtiyacım var
İkinizde bana gayet olabilecek şeylerden bahsettiniz bunun icin çok teşekkür ederim
Tabi suan her biri ihtimal inşallah kötü bir durum yoktur

Teşekkür ederim
Bakıcısı çok iyi niyetli
Çocukları da çok efendi yanı ikinci yılımız bu ama dediğim gibi iyi bir imajı var gözümde bilemiyorum
Bende korkuyorum elimde değil

Haklısın korkmakta. Kendi evinizde bir bakıcısı batırma imkanınız yok mu? Kamera da koyardınız belki.

Haklısın korkmakta. Kendi evinizde bir bakıcısı batırma imkanınız yok mu? Kamera da koyardınız belki.
Malesef küçük bir ilçede yasıyorum ve burda pek kimse evde bakıcılık yapmayı kabul etmiyor
Kabul eden bir kişi olmustu ama ona da hiç ısınamamıştım

27 aylik bir kizim var,20 ay civarlarinda kizimda ayniydi birseyi kekeler gibi ardarda ve hizli soyluyordu,cok endiselendim bende kekemelik mi kalacak diye. bu arada kendim buyutuyorum kizimi.esim hekim surekli bi dikkat et sende ne zamanlarda yapiyo diye soruyordum.o da cabuk soylemek istiyo ve dili aklinin hizina uyamiyo karistiriyo hem dusunup hem konusmak zor geliyo gecer derdi hep ki dogruymus bi kac aya gecti simdi bulbul gibi cok sukur.pek kimseye birakmam ama birakip geri donunce aynisini yapiyo ya kaciyo benden ama bakiyo bana ya da gorur gormez cok agliyo bence ozledigi icin ne yapacagini bilemiyo ve sevgisinden yapiyo.bakici durumunu bilemicem anlattiklariniz kizimi hatirlatti ama yinede dikkatle takipte olmakta fayda var insallah kotu bisey yoktur.

27 aylik bir kizim var,20 ay civarlarinda kizimda ayniydi birseyi kekeler gibi ardarda ve hizli soyluyordu,cok endiselendim bende kekemelik mi kalacak diye. bu arada kendim buyutuyorum kizimi.esim hekim surekli bi dikkat et sende ne zamanlarda yapiyo diye soruyordum.o da cabuk soylemek istiyo ve dili aklinin hizina uyamiyo karistiriyo hem dusunup hem konusmak zor geliyo gecer derdi hep ki dogruymus bi kac aya gecti simdi bulbul gibi cok sukur.pek kimseye birakmam ama birakip geri donunce aynisini yapiyo ya kaciyo benden ama bakiyo bana ya da gorur gormez cok agliyo bence ozledigi icin ne yapacagini bilemiyo ve sevgisinden yapiyo.bakici durumunu bilemicem anlattiklariniz kizimi hatirlatti ama yinede dikkatle takipte olmakta fayda var insallah kotu bisey yoktur.
Aynen söyledikleriniz kesinlikle kızımla ayni
Bu örnekler çoğaldıkça içim bir nebze rahatlıyor
Bakıcımıza çok güveniyorum iyi bir insan
Elinden geleni yapıyor onu mutlu etmek icin ama yine de siz çok şanslısınız
Yavrunuzu ne güzel kendiniz büyütüyorsunuz

Back
X