• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endişelerim..(kızdı,bağırdı)

kesınlıkle katılıyorum.ben zaten demıyorum kı öğtermen kızmaz etmez. disiplin illaki olacak yerı gelıyor bızde kızıyoruz.huyunu bıldığim çocuk.anne öğretmen uyutmadı dedi. ben anladım dırek.uyku saati 1,5 ta uykusu gelsede 3 de ancak uyur evde de öyle.buyuk ıhtımal geç olduğu için öğretmen uyutmadı.bizimkide genç öğretmen.konuşma fırsatımız hiç olmadı.kimi ilk günlerden konuşma alışsın dıyor.abarttığımı düşünuyorlar başta eşim.
Öğretmen her çocuğu ayrı saatte uyutamaz elbette. Kızınız kreşin uyku düzenine alışır zamanla.
Ama azarlama konusunun neyine alışsın? Bu yaştaki çocuğun kafasında olumsuz bir öğretmen, okul algısı yaratmak yanlış. Daha 3 gün olmuş, belki alışık olmadığı tepkiler görüyor, abartıyordur ama sonuçta olumsuz bir duygu var ortada. Yerinizde olsam biraz daha gözlemler, aynı şeyleri duymaya devam edersem, okulda neler oluyor, çocuğum neden böyle düşünüyor bir konuşurum öğretmeniyle. Suçlar gibi değil de, çocuğumun davranışlarını anlamaya yönelik konuşurum ama...

ilk günü kendı dedi.hiç birşey sormadan.çok şımartılan bir çocuk değil kurallarımız vardır.peki teşekkür ederim.sorularımı değiştircem.eşimde aynı şekılde bunları söyledi illaki kızılacak hayatın silsilesini öğrensin dedi ama olmuyor işte.dıkkate alacağım söyledıklerınızı.
Bu şımartmayı kötü anlamda söylemiyorum. İsteklerini yerine getirme konusunda maksimum özeni göstermeye çalışmak anlamında. Bizde de çok nadir bağırma durumu olur. Dışarıda biri bağırsa kızıma ağlayarak yanıma koşar hemen. Bu tip davranışlarıda öğrenip görecek mecburen ama bunu öğretmeninden öğrenmemesi gerekiyor. Siz o bağırmanın sınıf yönetimini ele alma, kural koyma için mi yoksa hakaret boyutunda mı olduğunu öğrenmeye çalışın. Oyun kurabilirsiniz akşamları. “sen x öğretmenin ol. Bende sen olayım.” diyip bi sınıf kurun. Oyun oynayın önce, sonra oyuncak düşürün, hata sayılabilecek şeyler yapın. Çok çok yüksek ihtimalle öğretmenin cümlelerini birebir yansıtacaktır.

bence kızınız ilk defa bir gerçek otorite ile tanışıyor olmanın sıkıntısını yaşıyor.anne olarak belli kurallar koyuyoruz ama boyunlarını büküp masum kedi gibi bakınca o kurallar deliniyor:anne:bikaç gün daha takip edin derim ben,zaten kızınızı en iyi tanıyan siz olduğunuz için olumsuz sinyalleri alırsınız.umarım sorunsuz birşekilde atlatırsınız bu alışma sürecini

Krese giden cocuklar, anne babaları çalıştı için çogunlukla, akşama.kadar çocuklarını hasretle bekliyirlar.
Ve hepsi inanın sizin gibi sorular soruyordur.
Bende öyleyim.
Kreş öğretmenleri mutlaka disiplin sağlamak için her zaman canım cicim değiller.
Ama çocuğunuza zarar da vermezler, çünkü tüm çocukların anne babalarının nasıl bu konuda hassas olduğu bilinci deler.

Anladim.ama orda sizin çocuğunuz gibi birçok çocuk var.ve hepsi uslu çocuklar değildir.bence çocuğunuzu rahatsız edecek kadar kötü olsa yine tepkisini verir okula gitmek istemezdi.ses yükseltmek zorunda kalmıştır sadece öğretmen.takip edin bir süre ama bunu yaparken kızınıza onun farkına varacağı şekilde sormayın.günün nasıl geçti vs tarzı konuşun(yengemin biri çocuğuna her gittiği yer ile ilgili kim ne dedi sana kızdı mi tarzı soru soruyordu çocuk bir süre sonra olmayan şeyleri söylemeye başladı ve kadın coxuk lafını dinleyip arasını bozdu herkesle)
yok okadar olmam heralde.=) amanda aman buyutmedım gerçekten hiç.pamuklarada sarmadım.boyle yazınca oyle gorunuyorda.tuvalete gittiği zaman bile işi bıtmediği vakıt gırmem yanına.yemek olsun su içmek olsun oyuncak olsun yapabilceği hiç bir işi ben yapmam.çoraplarını ust hariç kıyafetlerınıde kendı gıyer.teşekkur ederim bu arada.rahatlama oldu yınede.

bence kızınız ilk defa bir gerçek otorite ile tanışıyor olmanın sıkıntısını yaşıyor.anne olarak belli kurallar koyuyoruz ama boyunlarını büküp masum kedi gibi bakınca o kurallar deliniyor:anne:bikaç gün daha takip edin derim ben,zaten kızınızı en iyi tanıyan siz olduğunuz için olumsuz sinyalleri alırsınız.umarım sorunsuz birşekilde atlatırsınız bu alışma sürecini
çok teşekkur ederim inşallah.ana yüreğiyle hareket etmemek için konu açtım.eksiklerimi ve yaptığım bazı yanlışları yorumlar sayesınde görmüş oldum =)

çok teşekkür ederim arkadaşlar..ilk defa ayrı kaldığım ve evden çıktığı için endişem hatsafaya çıktı.ama rahatlamam gerekıyordu.oda oldu :KK200:

Kamera yok mu? Ben cocuklarin bazi seyleri abarttigini dusunuyorum.

onu sormadım aklıma gelmedi.inşallah abartıyordur.
Kamera vardir mutlaka,bence siz biraz daha zaman gecince sorun ve cocugun soylemleri de devam ederse kameradan gormek istediginizi soyleyin. Bir sorun oldugunu dusunmuyorum,olsaydi cocugunuz krese gitmek dahi istemezdi.

Çocukların sürekli yaptığı bir şey vardır tekrarlayınca sınıfa bağırmış olabilir bir tek ona bağırmamıştır belki de. Giderken zorlanmıyorsa çok üstünde durma.

muhtemelen ogretmen hepsini susturmak icin bagirarak konustu. kizinizi azarlamis olsaydi hevesli olmazdi. azarlamadigi muddetce sorun yok. kiziniz ilk kez simif ortamina girdigi icin bagirmayi abartiyordur muhtemelen

Çocuklara evet hayır olarak yanıt verebileceği sorular sormayın bir kere. Gördüğünüz gibi ilk kızdıya evet demiş, ikincisinde bağırdıya. Açık uçlu sorular sorun. “Bugün neler yaptın?”, “Rahatsız olduğun şeyler oldu mu?”, “Günün nasıl geçti?” gibi.

İkincisi ses yükselmesi, kızma normal şeyler. Hitabet anında yada çok gürültülü bir ortamda öğretmenlerde mutlaka sesini yükselterek uyarı verebiliyor. Ama tek bir çocuğa, aşağılama şeklinde, hakaret içeren bağırmaları kastetmiyorum tabiki.

Genelde evde çocuk çok şımartılıyor/ilgi gösteriliyor/nazik davranılıyorsa, önce karşılaştığı farklı davranışları anlatır. Daha sonra etkinliklere geçer. Siz hergün çocuğunuzla sohbet edin kreş hakkında. “Öğretmenin şunu yaptı mı?” sorularından kaçının. Çocuğu anlatmaya teşvik edin.
Ne güzel yorum.. Hak veriyorum.

Öğretmenler sınıftaki sesi bastırmak ve hepsine sesini duyurmak için yüksek sesle konuşuyor genelde. Daha önce yüksek sesle çok karşılaşmadıysa kızma gibi algılamış da oabilir.
Kamera varsa bir süre takip edin.

Eger okula giderken mutlu gidiyosa mutlu aliyosaniz ortada sorun yoktur ögretmenler seslerini duyurmak icin yuksek sesle konusabiliyorlar cocuklarda onu bagiriyo diye algilayabiliyolar uyardiysa ogretmeni bi konuda ona da kizdi diyebiliyolar biraz gozlemleyin eger okula gitmek istemezse gercekten sorun vardir demektir

günaydın arkadaşlar.içimi yiyen bir konu var.objektif yorumlara ihtiyacım var içimin rahatlaması için.

3,5 yaşında kızım var. ücretsize ayrıldım 30 ay beraber vakit geçirdik.
işe başladım anneanne,babaanne ,teyze bugüne kadar baktı. sürekli okula gitmek istiyorum dediği için kreşe verme kararı aldık.bugünle beraber üç gün olacak başlayalı..velhasıl
pazartesi günü kızımı aldım ve botlarını giydirirken hiç birşey sormadan' anne öğretmen kızdı' dedi direk kapıdan çıkmadan.müdür geldi açıklama yaptılar .
eve gidince 'öğretmen bağırdı mı' dedim .'hayır anne sadece kızdı,bütün çocuklara kızdı' dedi.neyse durmadım üstünde.
dünde ben sordum ,sormamam gerekirdi.
'öğretmen kızdı mı kızım?
'hayır anne çok bağırdı'.
'öğretmen bağırdı mı?!!
'hayır anne!çok bağırdı,bende ağladım.'
neden bağırdı peki diye sordum. oyuncak düşürmüş. kırıldı mı? hayır dedi.
öğretmenine sordum,kızım bugün ağladı mı,bir sorun mu oldu acaba dedim?
öğretmen oyuncak krızı çıktı,ağlamadı! size mızmızlanıyor dedi.(öyle bir durum söz konusu değil gerçekten neşeli ve herşeyi anlatan,söyleyen bir çocuk.evde bile birşey olsa gelir anlatır ,ne yaptığını söyler.)sonra benim hoşuma gidecek şeyleri söyledi etkinliklere katılıyor,çok güzel uyum sağladı vs vs.

kreşe hevesle gidiyor. sevıyor okulu. ama aklında ilk kalan şey kızdı ya da bağırdı oluyor.öğrendiği şeyler ikinci sırada kalıyor. farklı bir ortama girdi ,illaki bocalama olabilir ,mükemmel demiyorum çocuğum için .çocukların huyları değişkendir.ama normal midir kızdı bağırdı demesi ilk günlerden.çok çocukla uğraşıyorlar ama meslekleri bu zaten.aynı kurumdan arkadaşım var aynı yere gönderiyoruz çocukları onun kızı farklı sınıfta öğretmeni için öyle şeyler söylemiyormuş mesela.olmayan birşeyi söyleyebilir mi çocuk? gerçekten aklım çok karışık.
öğretmen gözünden bakmak istiyorum birde olaya.sadece annelik duygusuyla hareket etmek istemıyorum. teşekkurler.
Okul öncesi öğretmeniyim.Normalda çocuklar bu tarz konularda yalan soylemiyorlar ama bir kere okula gelmek istemeyen öğrencim onu dövdüğümu kolunu ısırdığımı filan söylemiş anne ve babasına...Çok zor durumda kalmıştım.Kemera sayesinde geecek ortaya çıktı ve çocuğun okulla ilişkisi kesildi

Back
X