Endişelerim..(kızdı,bağırdı)

Sizce ben ses tonu değiştirmekten mi bahsediyorum ? :olamaz:
Sizin anlama ile ilgili bir probleminiz var galiba. Bir önceki eğitimci arkadaş anlatamadı ben de anlatamayacağım ama ,bir kere de ben deneyim tekrar . Öğretmenin sınıfa hakim olmak için ses tonunu değiştirmesini çocuk bağırmış olarak algılayabilir . Bunun için para alıyorlar diyerek çok iğrenç bir giriş yapıp , benim çocuğuma kimse bağıramaz diye devam ediyorsunuz. Biz de diyoruz ki bu bağırmak değil sınıfa hakim olmak , dikkati kendi üzerinde toplamak .Amaç sınıf düzenini sağlamaktır. Kalabalık ortam malum , öğretmen olarak otorite kurmanız gerekiyor. Çocuğa bire bir bağırmak yok . Durum buysa bunda hak aranması doğru . Ama ortada öyle bir şey yok . Yeri gelmişken söylemeden geçemeyeceğim anne olmadan lütfen bir çocuk gelişimi kitabı al oku !:KK48: Çocuk karakteri 7 yaşta oturmuş oluyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. Anlayabilmiş sindir diye ümit ediyorum.

Sizin anlama ile ilgili bir probleminiz var galiba. Bir önceki eğitimci arkadaş anlatamadı ben de anlatamayacağım ama ,bir kere de ben deneyim tekrar . Öğretmenin sınıfa hakim olmak için ses tonunu değiştirmesini çocuk bağırmış olarak algılayabilir . Bunun için para alıyorlar diyerek çok iğrenç bir giriş yapıp , benim çocuğuma kimse bağıramaz diye devam ediyorsunuz. Biz de diyoruz ki bu bağırmak değil sınıfa hakim olmak , dikkati kendi üzerinde toplamak .Amaç sınıf düzenini sağlamaktır. Kalabalık ortam malum , öğretmen olarak otorite kurmanız gerekiyor. Çocuğa bire bir bağırmak yok . Durum buysa bunda hak aranması doğru . Ama ortada öyle bir şey yok . Yeri gelmişken söylemeden geçemeyeceğim anne olmadan lütfen bir çocuk gelişimi kitabı al oku !:KK48: Çocuk karakteri 7 yaşta oturmuş oluyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. Anlayabilmiş sindir diye ümit ediyorum.

Burada konuyu istediğiniz yöne çeken sizsiniz. Konu sahibinin dediği de zaten direkt olarak kendi çocuğuna kızıldığı, azarlandığı. Tam okumadınız belli ki. Sebep de saçma sapan bir şey ki mantıklı bile olsa ben bu yaklaşıma karşı çıkıyorum. Kızmak, bağırmak, azarlamak çözüm değil. Sizin dediğiniz ve burada bahsedilen yani benim eleştirdiğim farklı konular. Sınıfta ses yükseltmeye bağlayan sizsiniz içeriği de cidden komik duruyorsunuz. Kendiniz bile yapılanın yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Farkında mısınız ? Bence sizin anlama probleminiz var. Öğretmen eleştirisi olunca hemen atlamak yerine konu nedir diye iyice bir baksaydınız keşke. Emin olun hayatınızda çok işe yarar. Sizin gibi bir öğretmenden çok daha bilgiliyim bu konuda. 4 yıl okuyunca meslekte zirveye filan çıkmış olmuyorsunuz. Hele de bu ülkede eğitimci seviyesi rezalet durumda. Her şeyi işinize geldiği gibi algılıyorsunuz. Amacınız para kazanmak değil de ne ? Tabii ki öğretmen de bir çalışan. İşini düzgün yapacak. Doktor, hastasına canının istediği gibi davranamaz. Öğretmen de aynı şekilde. Toplum olarak kendi mesleğimizden, okuduğumuzdan bir haber yaşamayı çok seviyoruz. Benim sizin gibi insanlardan alacak tavsiyeye ihtiyacım yok. İşinizi düzgün yapın yeter.

Bence boşuna konuşuyorsunuz. Herkes zaten anlamak istediğini anlıyor. Hiç yorulmayın ciddi söylüyorum.

Bence boşuna konuşuyorsunuz. Herkes zaten anlamak istediğini anlıyor. Hiç yorulmayın ciddi söylüyorum.
Ben de böyle yazacaktım, dümdüz bakan birine sağını solunu göstermeye çalışmak anlamsız. Ben de ses yükseltmekten bahsettim hala bana bağırarak çocuğu eğitemezsin diyor.

Çocuklara saygıyı bağırarak mı öğreteceğinizi sanıyorsunuz? Yoksa annesi babası çocuğa saygıyı öğretene kadar siz sadece bağıracak mısınız? Eğitimci olduğunuza inanmak istemiyorum korkunçsunuz

Ben çocukların yalan söyleyeceğini düşünmüyorum tamam hayal dünyaları çok geniş ama kızınız bu zaman a kadar size her şeyi tam anlamı ile anlatıyorsa doğrudur..
Sevdiği bir yeri kötülemez asla çocuk yaşanıyor ki anlatıyor
Benim de kizim 4 yaşına girecek kres ten çıkardım aynı şeyleri yaşadık öğretmen sürekli yemek için kızıyor kızıma ben bagrilip hor görülsün diye yollamıyorum zaman geçirsin biraz eğitim alsın müdürle konuştum ben de aynı şeyler sayıldı su etkinlik bu etkinlik diye aklımı çelmeye çalıştı güle oynaya kres e giden kizim son günlerde ağlaya ağlaya gitti orda da ağladı gece rüyasında ağladı öğretmenin gözünden bakamam bakmicam da benim kızımı bu duruma getirdiyse onu anlamak da istemem bunlar daha küçük ya nasıl kiyip bagirirsin tamam hata yaptığı zaman sakin bir dille anlatmaya çalışırsın ama bu şekilde kabul etmem
Maalesef soyluyorlar.
Yengemde yegenime soruyordu, teyzen sana vurdu mu diye?
Konusmayi bilmiyordu ama evet der gibi kafa salliyordu.
Nerene vurdu diyince?
Suratina tokat atip, sacini ceker gibi yapiyordu.
Yengemde sen degil baskasi baksa, bunlari soylese cocuga inaniriz demisti.
Yani maalesef yalan soyluyorlar.

Back
X