Endişelerim..(kızdı,bağırdı)

Ee ay sonunda maaş almayı biliyorlar? Bu mesleği seçerken zaten bilerek seçiyorlar. Onlara okulda "bağırıp çağırmak azarlamak hakkınız" deniyor mu ? Çocuk diye kimse saygısızca davranamaz onlara. Bugün azar yiyen o çocuk yarın okuldan nefret ediyor. İçine kapanık oluyor. Siz izin verirsiniz ama konu sahibi peşine düşmüş çocuğunun. Çok da iyi yapmış. Helal olsun.
Önce o çocuklara büyüklerine, annesine babasına, öğretmenine saygılı davranmayı herkese sevgiyle yaklaşmayı öğretsin anne ve babalar. Ay sonunda maaş almayı biliyormuşmuş. Alacak tabiki. Sana mı soracaktı hakkını alırken.

Çocuklara bağırmayı , ses yükseltmeyi makul gören öğretmenleri okudukça üzülüyorum. Kreş çağındaki çocuklardan bahsediyoruz.
Nedense bu tip konularda,meslektaşlarımızın bir bölümü hemen savunma psikolojisine bürünüyor.
Eğitim sistemindeki sorunlar ve mesleğimizin zorlukları ile bazı velilerin aşırı korumacı tavrının işimizi extra zorlaştırdığı hepimizin malumu ama bunları anlatmaya çalışırken çocuğa bağırmayı 'normal kabul eden' bir imaj çizmek ne derece doğru?
Duygu ve düşüncelerimizi ifade ederken,
daha aklıselim ve itidalli olmakta fayda var.
Bazı meslektaşlarımın üslubu ve kullandığı kelimeler ise beni şaşırtıyor.
Bu platformda kimliklerimizin gizli olması,
bizi böyle bir rahatlığa yöneltmemeli.

Okul öncesi grubundaki çocuklara ses yükselterek,eğitim ve öğretim yapılabileceğine inanmıyorum.
Sınıf yönetimi ve otorite,çocuklara bağırıp, kızarak sağlanmaz,sevgi ve ilgiyle artı mesleki duruşla sağlanır.

Yıllardır okul öncesi eğitimin içerisindeyim,
son 9 yıldır yönetici pozisyonundayım,
çok sayıda öğretmenle meslektaş olarak da idareci olarak da çalıştım,çalışıyorum.
Sınıf yönetimini ve zor öğrencileri idare etmeyi bir şekilde hep becerdim,bunda anne olmamın çok büyük etkisi var çünkü öğrencilerimin hepsinin bir annenin kıymetlisi olduğunu ve bana emanet edildiklerini hiç unutmadım.
Merhamet ve şefkat hep önceliğim oldu.
Bunda inancımın da etkisi var elbette forum kuralları gereği bu konuya girmiyorum.

Gördüğüm ve öğrendiğim şu ki;bir öğretmen ne kadar sakin davranır ve düşük ses tonu kullanırsa,o sınıftaki çocuklar da o ölçüde sakin ve uyumlu davranıyor.
Uyum ve davranış problemleri olan çocuklar da bir süre sonra durulup ciddi bir ilerleme gösteriyorlar.
O nedenle hiç bir gerekçeyle,hiç bir çocuğa,
kızgın bir ifadeyle bağırıp, onu örselemeyi
insani ve mesleki açıdan doğru bulmuyorum.
Emanete, gerektiği gibi muamele etmek,
bizim boynumuzun borcudur.

Annesi,babası da çocuklarına bağırıp onları dövüyormuş,aile bu çocuğu şımarık yetiştirmiş,aldığımız para düşükmüş,
özel sektör yorucuymuş,sınıflar kalabalıkmış gibi gerekçeler başka bir tartışmanın konusudur ve çocuklara sözel şiddet göstermeye gerekçe olamaz.
Vesselam...

ironi yapılacak aşırı abartılacak bir konu yok ortada konuyu neden açtığımı bılmeden bu kadar gereksiz bir ironi yapmanız gereksiz.yorumları okuyun diğer öğretmenlerın nasıl cevap verdıklerıne bakın ve gerçekten konuyu hem anne hem çocuk hem öğretmen açısından konuyu eele aldıklarını göreceksınız kı benımde ıstediğim buydu.hadı yanlış bır düşüncedeyım bunu düzeltmek için çaba gosterın eleştırmek yada konuyu batırmak için değil..demekkı bağırmayı ağlatmayı normal goruyosunuz.3, yaşında ya da4 yaşındakı çocuk sızınle memur gıbı takılıp her dediğinize tamam öğretmenım demesını beklıyosunuz sanırım.

Önce o çocuklara büyüklerine, annesine babasına, öğretmenine saygılı davranmayı herkese sevgiyle yaklaşmayı öğretsin anne ve babalar. Ay sonunda maaş almayı biliyormuşmuş. Alacak tabiki. Sana mı soracaktı hakkını alırken.

Niyeyse hep bir itham peşindesiniz. Çocuklar da size saygılı olacakmış vs. Siz neyi savunduğunuzun farkında mısınız? Şiddet uygulayıp "e o da hak etmişti" diyorsunuz resmen. Ben sizin gibi olmayan bir konuyu da öne sürmüyorum. Siz zayıf olduğunuz ve işinizi beceremediğiniz için şiddeti savunuyorsunuz. Yapamıyorsanız bu mesleği bırakın. Bu şekilde haksız kazanç elde etmiş oluyorsunuz zaten.

Siz kukla olsun istiyorsunuz açık ve net. Kuklayı ses yükseltmediğimiz için oluyoruz diye bir şey demedim. Sadece çocuğunuzu eğlendirsin gözüyle baktığınız için dedim. Ayrıca siz benim etiğimi sorgulamayın. Ses yükseltmek şiddetse siz çocuğunuza sürekli aynı duyguyla seslenirsiniz. Anneniz de zaten sizi eminim öyle yetiştirmiştir. Bağırmak ve ses yükseltmek çok farklı şeyler. Benim anlattıklarımı anlayacak zihniyet göremedim. Saçmalığın zirvesi sizin anlamak istediğiniz gibi anlamanızda. Bu kafa yapısıyla mutluluklar...

Gerçekten merak ettim kendinizi savunamadığınız için mi beni olmayan şeyleri düşünmekle ya da istemekle suçluyorsunuz ? Buradan çok aciz gözüküyorsunuz da. Bilin istedim :)

Siz öğrenciye şiddeti savunun ben karşı çıkınca da "meslek etiğimi sorgulamayın" deyin. Ne güzel hayat. Kolay gelsin.

Niyeyse hep bir itham peşindesiniz. Çocuklar da size saygılı olacakmış vs. Siz neyi savunduğunuzun farkında mısınız? Şiddet uygulayıp "e o da hak etmişti" diyorsunuz resmen. Ben sizin gibi olmayan bir konuyu da öne sürmüyorum. Siz zayıf olduğunuz ve işinizi beceremediğiniz için şiddeti savunuyorsunuz. Yapamıyorsanız bu mesleği bırakın. Bu şekilde haksız kazanç elde etmiş oluyorsunuz zaten.
Ben şiddeti savunmuyorum asla. Asıl bu sizin mesajımdan anladığınızsa ben size algılarınızı biraz daha açmanızı atgözlüğüyle bakmamanızı öneririm. Herkes herkese saygılı olmayı öğrenecek evet. Öğretmene de büyüklerine de hayvanlara da saygılı olmayı daha küçük yaşlarda öğrenecekler. Bunu öğretecek olanlar da önce aile , anne baba, karşılaştığı insanlar ve öğretmenler.

Ben şiddeti savunmuyorum asla. Asıl bu sizin mesajımdan anladığınızsa ben size algılarınızı biraz daha açmanızı atgözlüğüyle bakmamanızı öneririm. Herkes herkese saygılı olmayı öğrenecek evet. Öğretmene de büyüklerine de hayvanlara da saygılı olmayı daha küçük yaşlarda öğrenecekler. Bunu öğretecek olanlar da önce aile , anne baba, karşılaştığı insanlar ve öğretmenler.

Saygılı olmayı saygısızlık yaparak mı öğreteceksiniz? Çocuğa bağırıp, çağırınca korkudan sessizleşiyor siz de saygılı mı oldu sanıyorsunuz? Sizin zihniyetiniz bu mu?

Saygılı olmayı saygısızlık yaparak mı öğreteceksiniz? Çocuğa bağırıp, çağırınca korkudan sessizleşiyor siz de saygılı mı oldu sanıyorsunuz? Sizin zihniyetiniz bu mu?
Hanfendi sizin mesajımdan anladığınız benim şiddet savunduğum çocuklara bağırdımsa hala veya bağırın çağırın falan mı demişim nasıl böyle bir anlam çıkardınız bilmiyorum, size daha fazla yazmanın anlamı yokmuş zaten.

kızmış olabilir düzeyli bir şekilde. birden fazla çocuk bir araya geldiğinde malesef zaptedilmesi zor oluyor. yerinde bir kızmaysa bence sorun olmamalı. ama ota çöpe kızan bir hoca mı önce bunu araştırmak lazım kapsamlı.

ironi yapılacak aşırı abartılacak bir konu yok ortada konuyu neden açtığımı bılmeden bu kadar gereksiz bir ironi yapmanız gereksiz.yorumları okuyun diğer öğretmenlerın nasıl cevap verdıklerıne bakın ve gerçekten konuyu hem anne hem çocuk hem öğretmen açısından konuyu eele aldıklarını göreceksınız kı benımde ıstediğim buydu.hadı yanlış bır düşüncedeyım bunu düzeltmek için çaba gosterın eleştırmek yada konuyu batırmak için değil..demekkı bağırmayı ağlatmayı normal goruyosunuz.3, yaşında ya da4 yaşındakı çocuk sızınle memur gıbı takılıp her dediğinize tamam öğretmenım demesını beklıyosunuz sanırım.
Hepsine baktım merak etmeyin. Ağlatmayı normal gördüğümü çıkardıysanız mesajımdan o sizin sorununuz.

Hanfendi sizin mesajımdan anladığınız benim şiddet savunduğum çocuklara bağırdımsa hala veya bağırın çağırın falan mı demişim nasıl böyle bir anlam çıkardınız bilmiyorum, size daha fazla yazmanın anlamı yokmuş zaten.
Valla cevap vermekten yoruldum o arkadaşa. Biz ne anlatıyoruz onlar ne anlıyor. Ses yükseltmeyi saygısızlık olarak görüyor. Bizim bahsettiğimiz ses yükseltme seviyesini idrak etmeye çabalamıyor. Yani ne anlatırsak anlatalım o yine aynı yerden bakmaya devam edecek. Çocuğu olunca robot gibi hep aynı seviyede seyreder. Çocuk duygu durumlarlarını öğrenemez. Dışarda azcık birisi sesli konuşsa ağlamaya başlar. Çünkü hep aynı tonla konuşulmuştur çünkü aksi saygısızlıktır bu arkadaşa göre.

Sevgili Hocam,
Saygı konusunda yazdıklarınıza katılıyorum, haklısınız ama bu konuyla bir ilgisi yok ki saygının...
Konu sahibinin kızı veya kendisi öğretmene bir saygısızlık etmiş değiller.
İlk defa kreş ortamına dahil olan evladı için annemiz biraz endişeli sadece.
Belki bu endişeyi biraz yoğun yaşadı,belki kendini tam ifade edemedi,bizim konuşup tartışacağımız konu daha çok bu olmalı.
Tartışmayı bir taraf 'öğretmenler para almasını biliyor,işini düzgün yapacak'
Diğer taraf da 'herkes öğretmeni eleştirmeden önce çocuğuna saygılı olmayı öğretsin'
üzerinden yürütürse ortak bir noktada buluşup uzlaşmamız mümkün olmayacaktır.
Uzlaşmak zorunda da değiliz elbette ama biz yetişkinler,üstelik eğitimciler tartışmayı en azından belli bir üslup ve saygı çerçevesinde yürütmeye çalışabiliriz diye düşünüyorum.
Umarım sizi kırıp, incitmeden kendimi doğru ifade edebilmişimdir.

Sevgili Hocam,
Saygı konusunda yazdıklarınıza katılıyorum, haklısınız ama bu konuyla bir ilgisi yok ki saygının...
Konu sahibinin kızı veya kendisi öğretmene bir saygısızlık etmiş değiller.
İlk defa kreş ortamına dahil olan evladı için annemiz biraz endişeli sadece.
Belki bu endişeyi biraz yoğun yaşadı,belki kendini tam ifade edemedi,bizim konuşup tartışacağımız konu daha çok bu olmalı.
Tartışmayı bir taraf 'öğretmenler para almasını biliyor,işini düzgün yapacak'
Diğer taraf da 'herkes öğretmeni eleştirmeden önce çocuğuna saygılı olmayı öğretsin'
üzerinden yürütürse ortak bir noktada buluşup uzlaşmamız mümkün olmayacaktır.
Uzlaşmak zorunda da değiliz elbette ama biz yetişkinler,üstelik eğitimciler tartışmayı en azından belli bir üslup ve saygı çerçevesinde yürütmeye çalışabiliriz diye düşünüyorum.
Umarım sizi kırıp, incitmeden kendimi doğru ifade edebilmişimdir.
Ben gerekli üslubu güzel ve yerinde kullandığımı düşünüyorum. Mesajlarımın duygu sömürüsü yapılarak başka yerlere çekilmesi, hiçbir şekilde buna dair bir kelime dahi kullanmasam da şiddeti savunuyormuşum gibi mesajlarımın alıntı yapılması hoş değil. Hele hele para almasını biliyorsunuz gibi çirkince saldırılması zaten tartışmanın nezaket sınırını hepten düşürdü. Ben kesinlikle kırılmam incinmem. Ben kendimi biliyorum zaten. Ben teşekkür ederim mesajınız için.

Ee ay sonunda maaş almayı biliyorlar? Bu mesleği seçerken zaten bilerek seçiyorlar. Onlara okulda "bağırıp çağırmak azarlamak hakkınız" deniyor mu ? Çocuk diye kimse saygısızca davranamaz onlara. Bugün azar yiyen o çocuk yarın okuldan nefret ediyor. İçine kapanık oluyor. Siz izin verirsiniz ama konu sahibi peşine düşmüş çocuğunun. Çok da iyi yapmış. Helal olsun.
Sizin gibi düşünen insanların yetiştirdiği çocuklar da çok mükemmel olmuyorlar . Mesela anne baba olmadan hak arayamıyorlar. Ya da anne baba olmadan karar veremiyorlar . Ebeveyn olarak çocuklar üzerinde otorite kurmak için ben ses yükseltiyorum mesela. Neden öğretmen yükseltmesin ? Şu eğitimcileri bir rahat bırakın artık ya hu. İnsanların değerli vaktini çalıp meslekten soğutuyorsunuz...

Son düzenleme:
Sizin gibi düşünen insanların yetiştirdiği çocuklar da çok mükemmel olmuyorlar . Mesela anne baba olmadan hak arayamıyorlar. Ya da anne baba olmadan karar veremiyorlar . Ebeveyn olarak çocuğunuz üzerinde otoriteyi nasıl kuruyorsunuz çok merak ettim ? Pardon yorumlarınızdan çocuk üzerinde en ufak bir otorite çabanız olmadığı anlaşılıyor . Çocuğunuzun peşine düşün tabi ki ama böyle eften püften olaylar için insanların değerli vakitlerinden çalmayın . Bir rahat bırakın şu eğitimcileri ya hu. Evde iki çocuğuyla baş edemeyen insanlar eğitimcileri yargılar olmuş.

Niye ? Bağırıp, azarlayınca çok mu iyi anne, baba olunuyor ? Zihniyetiniz bu mu :D Benim çocuğum yok. Olsa da "otorite kuracağııımmmm" diye bağırmam salak salak. Öğretmeni de bağıramaz. Haddini bildiririm. 4 yaşında çocuğun kendini savunmasını, korumasını bekleyecek halim yok. Zaten niyeyse bu tip öğretmenler veliyi görünce bir tırsıyor. Çocuğa bağırmak daha kolay geliyor. Eğitimden bahsediyorsak düzgün iletişim kurmayı, biri bağırınca hakkını araması gerektiğini öğretirim. Onu da kendim evde bas bas bağırırken yapamam. Otorite bağırarak kurulmaz. Bu öğretmenin mesleki yetersizliğinden kaynaklanıyor. Başta kendi eksikliğinizi düzeltin. Sonra benim olmayan çocuğuma, anneliğime gelirsiniz ;)

Niye ? Bağırıp, azarlayınca çok mu iyi anne, baba olunuyor ? Zihniyetiniz bu mu :KK70: Benim çocuğum yok. Olsa da "otorite kuracağııımmmm" diye bağırmam salak salak. Öğretmeni de bağıramaz. Haddini bildiririm. 4 yaşında çocuğun kendini savunmasını, korumasını bekleyecek halim yok. Zaten niyeyse bu tip öğretmenler veliyi görünce bir tırsıyor. Çocuğa bağırmak daha kolay geliyor. Eğitimden bahsediyorsak düzgün iletişim kurmayı, biri bağırınca hakkını araması gerektiğini öğretirim. Onu da kendim evde bas bas bağırırken yapamam. Otorite bağırarak kurulmaz. Bu öğretmenin mesleki yetersizliğinden kaynaklanıyor. Başta kendi eksikliğinizi düzeltin. Sonra benim olmayan çocuğuma, anneliğime gelirsiniz :KK66:
Bağırmak değil canım ses tonunu değiştirmek. Senin anlayamadığın nokta bu. :)

Back
X