• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endişelerim..(kızdı,bağırdı)

Çocuklarınızın dediklerini ciddiye alın tabi Ama her dediğine de güvenmeyin. Onlar ne cin filipinler aklınız durur. Gözlemlemeye devam edin söyledikleri ve tepkileri tutarlı mı diye.

Bir de öğretmenler biraz bağırsın ya. Leş gibi lakayt bir nesil yetişiyor. Dizginleyici bir otorite figürü olduğunu öğrensinler. Ben zamanında öğrenciyken bağırmalara sahit oldum, pek bir yerim eksik kalmadı ya da gerizekalı özgüvensiz de olmadım.

Son olarak da; lütfen öğretmenlerin işine hemencecik karışmayın. Sizden bizden daha iyi biliyorlardır herhalde nasıl davranmaları gerektiğini. Boşuna öğretmencilik oynamaya gerek yok.

Ben de öğretmenim, hatta öğrencilerime karşı çok sevecenim ve bazen esneğim ama böyle olunca kural tanımıyorlar ve başına buyruk davranmak istiyorlar. Eski sevecen halimi bildiklerinden bazen güzellikle söylediğim şeyi kaale almıyorlar. Ne kadar laflasak bile bildiklerini yapmaya çalışıyorlar nasıl olsa kızmaz diye. Böyle durumlar arttığında sesimi yükseltiyorum yaşı 3-4 değil 7-8-9-10 olan çocuklar kendini kapatıyor bi anda yüzleri düşüyor. Yani eğer çok fazla sınır koyulmayan bir çocuksa ve öğretmenini zorladıysa o da sesini yükseltmiştir. Gerçi tam sınırların çizilmeye, kuralların belirginleşmeye başladığı bir oyun dönemi. Bunu da yeni yeni öğrenecek. Keşke yapmasak ama bu şiddet amaçlı yapılan bir şey olmuyor otorite kurmaya yönelik. Haberlerde çıkan cani bir öğretmen kafasında değilse tabi bu kişi. Kamera varsa izle için rahat eder. Ben yeğenime annesi kızsa ağlayan biriyim. Hassasiyetini anlıyorum.

Başka bir üyenin de dediği gibi o yaştaki çocuğa sorduğunuz soruların yönlendirici olmaması gerekiyor. Kendi cümleleriyle kendini ifade edebileceği şekilde sorular sormalısınız.
Bu durum şuna benziyor: Çocuk hafif şekilde düşer ve ortamdaki yetişkinlerin yüzüne bakar. Eğer birisi "aayyy noldu" diye panik yaparsa çocuk ağlamaya başlar. Ama "bir şey yok" deyip gülerse çocuk ağlamadan hayatına devam eder.

Bir sorun olduğunu sanmıyorum, çocuk mutsuz olsa gitmek istemez. Yine de takip edip "günün nasıl geçti, öğretmenin neler anlattı" şeklinde sorularla durum hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Oyuncak krizi cikmis ya ogretmende ortami sakinlestirmek için sesini yükseltmiş olabilir.Bi cok arkadas da demis ama cocuklara evet hayirli sorular sorarsaniz cevap degisebilir.Size kendi cumleleri ile anlatsin.Hemen ogretmen e gard almaya gerek yok.Mutsuz olsa gitmek istemez degil mi?

arkadaşlar dünde 'kızmadı' dedi..yıne neşesi yerındeydı..sanırım bıraz acele ettım..

Oyuncak krizi cikmis ya ogretmende ortami sakinlestirmek için sesini yükseltmiş olabilir.Bi cok arkadas da demis ama cocuklara evet hayirli sorular sorarsaniz cevap degisebilir.Size kendi cumleleri ile anlatsin.Hemen ogretmen e gard almaya gerek yok.Mutsuz olsa gitmek istemez degil mi?
gard almadım farkındaysanız annelık duygusuyla değil objektıf yaklaşmak ıstıyorum dedim.öğretmen gözuyle bakmak ıstıyorum dedim.yanlış bırşeye sebep vermemek için..yazımda gaeyt açık anlattım anlaşılmak için daha ne kadar açık ve net yazayım .

Okul öncesi öğretmeniyim.Normalda çocuklar bu tarz konularda yalan soylemiyorlar ama bir kere okula gelmek istemeyen öğrencim onu dövdüğümu kolunu ısırdığımı filan söylemiş anne ve babasına...Çok zor durumda kalmıştım.Kemera sayesinde geecek ortaya çıktı ve çocuğun okulla ilişkisi kesildi
bu baya kötü olmuş yalnız.

Kimse çocuğuna toz kondurmaz tabi ki. Bu konuları çok abartıyosunuz. Çevremde de var böyle. Buldumcuk gibi. Tamam senin çocuğun senin.
Ama karşında ki de insan. Sen yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyorken öğretmenler 20 çocukla baş etmeye çalışıyor. Hepsini de sizlerin evde gösterdiği ilgi alakayı gösteremez. Biraz sakin.

Ee ay sonunda maaş almayı biliyorlar? Bu mesleği seçerken zaten bilerek seçiyorlar. Onlara okulda "bağırıp çağırmak azarlamak hakkınız" deniyor mu ? Çocuk diye kimse saygısızca davranamaz onlara. Bugün azar yiyen o çocuk yarın okuldan nefret ediyor. İçine kapanık oluyor. Siz izin verirsiniz ama konu sahibi peşine düşmüş çocuğunun. Çok da iyi yapmış. Helal olsun.

Bende bir anne adayıyım inanın daha doğmadan ne düşünceler geçiyor aklımdan ya söz dinlemezse ya asi olursa ya şu ya bu ama şunu bilirim ve görüyorumki lütfen çocuklarımıza prens ve prenses muamelesi yapmayalım onları tüm sorunlardan dış dünyadan soyutlayarak bir hayal dünyasında yetiştirirsek ilerde egoları yıkılmış özgüvenleri tavan olan ama boş olan bi nesil olarak yetiştiririz , biz öğretmenden korkardık saygıda kusur etmemek için öğretmen kızsa utanırdık anne babamıza söylemeye çünkü ne kabahat ettinizde öğretmeni çıldırttınız derlerdi bilemiyorum bebeğim doğunca ne düşünürüm ama şuan gördüklerim bu

Çocuklarınızın dediklerini ciddiye alın tabi Ama her dediğine de güvenmeyin. Onlar ne cin filipinler aklınız durur. Gözlemlemeye devam edin söyledikleri ve tepkileri tutarlı mı diye.

Bir de öğretmenler biraz bağırsın ya. Leş gibi lakayt bir nesil yetişiyor. Dizginleyici bir otorite figürü olduğunu öğrensinler. Ben zamanında öğrenciyken bağırmalara sahit oldum, pek bir yerim eksik kalmadı ya da gerizekalı özgüvensiz de olmadım.

Son olarak da; lütfen öğretmenlerin işine hemencecik karışmayın. Sizden bizden daha iyi biliyorlardır herhalde nasıl davranmaları gerektiğini. Boşuna öğretmencilik oynamaya gerek yok.
bende öğretmencılık oynamamak için konu açıtm.bilgi alışverişi yapıyım dedim bu işin içinde olanlarla ki direk öğretmeni suçlamayalım dıye.

Ben de öğretmenim, hatta öğrencilerime karşı çok sevecenim ve bazen esneğim ama böyle olunca kural tanımıyorlar ve başına buyruk davranmak istiyorlar. Eski sevecen halimi bildiklerinden bazen güzellikle söylediğim şeyi kaale almıyorlar. Ne kadar laflasak bile bildiklerini yapmaya çalışıyorlar nasıl olsa kızmaz diye. Böyle durumlar arttığında sesimi yükseltiyorum yaşı 3-4 değil 7-8-9-10 olan çocuklar kendini kapatıyor bi anda yüzleri düşüyor. Yani eğer çok fazla sınır koyulmayan bir çocuksa ve öğretmenini zorladıysa o da sesini yükseltmiştir. Gerçi tam sınırların çizilmeye, kuralların belirginleşmeye başladığı bir oyun dönemi. Bunu da yeni yeni öğrenecek. Keşke yapmasak ama bu şiddet amaçlı yapılan bir şey olmuyor otorite kurmaya yönelik. Haberlerde çıkan cani bir öğretmen kafasında değilse tabi bu kişi. Kamera varsa izle için rahat eder. Ben yeğenime annesi kızsa ağlayan biriyim. Hassasiyetini anlıyorum.
teşekkür ederim.elbetteki otorite olacak..bende ayrıldığım için ilk defa aklım kalıyor.normalde bu kadar pınpırıklı bırı değilimdir.gerek haberlerın etkısı gerek ınternette gordüğümüz şeyler.eskıden sıra dayağına çekılırdık kımse eve gıdıp bişey demezdi.eksıkde buyumedık ama bu devır korkunç.

Ee ay sonunda maaş almayı biliyorlar? Bu mesleği seçerken zaten bilerek seçiyorlar. Onlara okulda "bağırıp çağırmak azarlamak hakkınız" deniyor mu ? Çocuk diye kimse saygısızca davranamaz onlara. Bugün azar yiyen o çocuk yarın okuldan nefret ediyor. İçine kapanık oluyor. Siz izin verirsiniz ama konu sahibi peşine düşmüş çocuğunun. Çok da iyi yapmış. Helal olsun.

Yav he he.

Ne alakası var maaş alıyoruz diye öğrencilerin kuklası olmayacağız amacımız onlara temel beceriler kazandırmak, her istediğini yapıp hoşnut etmek değil. Bazen kızacak, çoğu zaman seveceğiz. Sizin kafa yapınızdakiler yüzünden orta okulda, lisede gidip öğretmenlerine el kaldırıyorlar hatta öldürüyorlar. Burda çocuk küçük daha ama bu kural tanımayacağı ve ya sınır katılamayacağı bir yaş değil. Gülerek de olmuyor bu bazen ses yükseliyor. Aşağılama ya da ezme dediğiniz farklı bir durum. Ancak parasını alıyor, zaten bile bile seçiyor çok saçma olmuş. Öğretmenler bakıcı değil, eğitimci. Anneler 1 çocuğu okula gönderince göbek atıyor orda aynı anda 15-20 çocuk bazen daha fazla.

Ne alakası var maaş alıyoruz diye öğrencilerin kuklası olmayacağız amacımız onlara temel beceriler kazandırmak, her istediğini yapıp hoşnut etmek değil. Bazen kızacak, çoğu zaman seveceğiz. Sizin kafa yapınızdakiler yüzünden orta okulda, lisede gidip öğretmenlerine el kaldırıyorlar hatta öldürüyorlar. Burda çocuk küçük daha ama bu kural tanımayacağı ve ya sınır katılamayacağı bir yaş değil. Gülerek de olmuyor bu bazen ses yükseliyor. Aşağılama ya da ezme dediğiniz farklı bir durum. Ancak parasını alıyor, zaten bile bile seçiyor çok saçma olmuş. Öğretmenler bakıcı değil, eğitimci. Anneler 1 çocuğu okula gönderince göbek atıyor orda aynı anda 15-20 çocuk bazen daha fazla.

Öğretmenler kukla olsun diye bir cümle kurmadım. Bağırıp, çağırınca kendinizi üstün mü görmüş oluyorsunuz? O zaman kukla olmuyorsunuz yani. İyiymiş :deli:

Ayrıca ben şiddeti savunmuyorum. Siz savunuyorsunuz aksine. Bağırmak da psikolojik şiddettir. Öğretmene fiziksel şiddet kötü ama öğrenciye psikolojik şiddet haklı ve yerinde size göre. Öğrenci de 4 yaşında bu arada altını çizelim. Harika bir meslek etiğiniz var.

Düşünceniz sadece saçmalık ve çelişki dolu. Bizim ülkenin eğitim seviyesi ancak bu kadar olur. :D

Öğretmenler kukla olsun diye bir cümle kurmadım. Bağırıp, çağırınca kendinizi üstün mü görmüş oluyorsunuz? O zaman kukla olmuyorsunuz yani. İyiymiş :deli:

Ayrıca ben şiddeti savunmuyorum. Siz savunuyorsunuz aksine. Bağırmak da psikolojik şiddettir. Öğretmene fiziksel şiddet kötü ama öğrenciye psikolojik şiddet haklı ve yerinde size göre. Öğrenci de 4 yaşında bu arada altını çizelim. Harika bir meslek etiğiniz var.

Düşünceniz sadece saçmalık ve çelişki dolu. Bizim ülkenin eğitim seviyesi ancak bu kadar olur. :KK70:
Siz kukla olsun istiyorsunuz açık ve net. Kuklayı ses yükseltmediğimiz için oluyoruz diye bir şey demedim. Sadece çocuğunuzu eğlendirsin gözüyle baktığınız için dedim. Ayrıca siz benim etiğimi sorgulamayın. Ses yükseltmek şiddetse siz çocuğunuza sürekli aynı duyguyla seslenirsiniz. Anneniz de zaten sizi eminim öyle yetiştirmiştir. Bağırmak ve ses yükseltmek çok farklı şeyler. Benim anlattıklarımı anlayacak zihniyet göremedim. Saçmalığın zirvesi sizin anlamak istediğiniz gibi anlamanızda. Bu kafa yapısıyla mutluluklar...

Back
X