çok haklısın canım şimdi kendi doğru bulduklarımı yapıcam
çünkü bu zamana kadar bir fayda göremedim
d.k.h kullanıcam eylüle kadar soğan kürüde yapıcam tabi bu dönemde
daha sonra iyi bir doktor bulup muayene olucam kistin durumunu öğrenicem
selam kızlar bende de 6 cmlik kist var
5,6 tane doktora gittim herkes başka bişey söyledi..
kafam allak bullak oldu..yasmin kullanmaya başladım 3 gündür bu şekilde bi kaç ay kullanmayı düşünüyorum..
inşallah rabbim bizlerede o mutluluğu yaşatır şu mübarek günlerin hatırına AMİN..
banada işkence gibi geliyor bebek düşünürken korunmak malesefbende hiç küçülmemişti doğum kontrol hapı büyümede gözlemlenmemiştisoğan kürüde uyguladım ama hiç akıntı falan yapmamıştı ben pişmanım bebek düşünürken doğum kontrol hapı kullnandığıma mayısa kadar kesintisiz kullanmıştım bu yüzden hamile kalamayacağımı bile öğrenemedim kullanmasaydım en azından hamile kalamayacağımı anlar ona göre bir tedavi seçerdim senin durumun farklı olabilir tabi bekar yada bebek düşünmüyorsan kullan en azından baskılar
banada işkence gibi geliyor bebek düşünürken korunmak malesef
inşallah canım yok benim ki çikolata kisti değilSanırım kistin çikolata kisti değil üsteki yorummunda okudum o zaman faydasını görürsün ama çikolata kistlerinde özellikle büyük boyutlu kistlerde küçültmüyor biraz baskılıyor olabilir inşallah yakın zamanda bebeğin seninle olur
canım üzülme sakın olur mu.bebeklerimiz çok nazlı olacak bizim valla :) bekle bekle gelmezler :) eşim diyorki bana Allah onların kıymetlerini bilelim diye geç veriyor.doğru söylüyor değil mi :) bu arada gebelik takvimini profiline gir.hakkımda bölümünü tıkla.biraz aşağıya dikkatlice bak hamilelik takvimi var sanırım oradan kaldırabilirsn :)
doğru söylüyor canım.üzülmemek elimde değil ama şükür iyiyim.takvimi kaldıramadım oradan ya...hepimiz nazlı bebişlerimize tez zamanda kavuşuruz inşallah hayırlısıyla...
canım ben çok doktorla görüştüm bu durumu bekarken gittim,nişanlıyken gittim 1 senedir evliyim en son geçen hafta gittim yine en son gittiğim doktor dışında hepside doğum kontrol hapı kullanamamı söyledi ama ben kullanmadım yarım bıraktım falan bu defa kararlıyım
çünkü 8 ay hiç bir ilaç kullanmadan ne yaptıysam ettiysemde bebek sahibi olamadım..
2 ay çokta uzun bir süre değil en azından denemedim demem..
soğan kürü + d.k.h ikisinin bir arada fayda gösterebileceğini tahmin ediyorum..
kistim çikolata kisti falanda değilmiş ysğlı kist dedi doktor ama ben tam anlam veremedim
sakın korkma.çikolata kisti baznı kadınlarda bizim gibi :) adet kanamalarımız dolaşım yüzünden geri içeri tepince yumurtalıklarda birikiyor.her adet dönemi azcık kan o yumurtalığa takılınca yavaş yavaş büyüyor.yani çikolata kisti içi kirli kahverengi kanla dolu olan kist dmek.bazısı ilaçla bazısı ameliyatla geçiyor.ama tamamen geçmesi için dikkat edip dua etmek gerekiyorinşallah canım yok benim ki çikolata kisti değil
yani doktorlar öyle bişey söylemedi
canım arada ki fark nedir biliyor musun?
çikolata kisti nasıl oluyor
korkmaya başladım ben
bunu öğrendiğim iyi oldu canım benim bildiğim kadarıyla benimkisi öyle bişey değilsakın korkma.çikolata kisti baznı kadınlarda bizim gibi :) adet kanamalarımız dolaşım yüzünden geri içeri tepince yumurtalıklarda birikiyor.her adet dönemi azcık kan o yumurtalığa takılınca yavaş yavaş büyüyor.yani çikolata kisti içi kirli kahverengi kanla dolu olan kist dmek.bazısı ilaçla bazısı ameliyatla geçiyor.ama tamamen geçmesi için dikkat edip dua etmek gerekiyor
görümceminde ilk çocuktan sonra 10 sene denediler olmadı doktorlar tedavilerkuzenim 15 yıllık evli maddi durumlarından dolayı tüp bebek yapamadılar.hiç çocukları olmadı.geçen ay aşılama olmuş ilkinde tutmuş :) rabbmden umut kesilmezki :)
aynı zamanlarda bebek istemeye başlamışız :) tabi ben araya ameliyatı sıkıştrdm ama olmadı.sabırla bekleyeceğiz.2 ay sonunda birşey çıkmasın diye dua et doktorlar devamlı bu ay git öbür ay gel demesin biz gibi :)bunu öğrendiğim iyi oldu canım benim bildiğim kadarıyla benimkisi öyle bişey değil
sadece kist dediler işte
doğum kontrol hapıyla geçermiş yani
ama o kadar zor geliyor ki böylesine bebek isteyipte beklemek..
2 ay kullanicam işte inşallah sonunda bi bakmışım hamileyim umut dünyası işte
9 aydır bebek istiyorum rabbim nasip eder inşallah
görümceminde ilk çocuktan sonra 10 sene denediler olmadı doktorlar tedaviler
en son tüp bebek yaptırmaya karar vermiş
bahar temizliği yapmış cam duvar silmiş
ağır iş yapmış bide bakmış ki o ay hamile tedaviye noktayı koydukları ay hamile kaldı görümcem
şimdi oğlu 1 yaşında ve gayet sağlıklı maşallah
aynı zamanlarda bebek istemeye başlamışız :) tabi ben araya ameliyatı sıkıştrdm ama olmadı.sabırla bekleyeceğiz.2 ay sonunda birşey çıkmasın diye dua et doktorlar devamlı bu ay git öbür ay gel demesin biz gibi :)
aminn canım inşallah rabbim bizede nasip etsin anneliğiAllahım darısı hayırlısıyla bu mübarek cuma gününün hürmetine bizlere...)
aminn canım inşallah rabbim bizede nasip etsin anneliği
2 ay su gibi geçsede hamile kalabilsem inşallah
canım senin tedavi sürecin nasıl oldu ameliyat şart mıydı sorun neydi yani?
canım benim yaa çok geçmiş olsun rabbim yüzünü güldürsün inşallahcanım ben adet düzensizliği diye gittim evlendiğim ay geçen sene hazirandı.balayından snra gittm doktora.çikolata kisti dedi.çocuğun olmaz dedi doktor.ankarada yaşıyorum.5 ayrı hastaneye gittm.hepside çikolata kisti dedi.öncelkle 3 ay doğm kntrol hapı verdiler ama bünyem yasmini kaldıramadı.bıraktım ilacı.sonra bu senenin başında başka bir hastane ameliyat dedi.derken diğerleride ameliyat dedi.şimdi gittğm hastane 3 ay verdi.3 ay gebelik olmayınca mecbur gittim laparoskopi ile ameliyat oldum.sonra ameliyattan sonra 4 ay verdi.yiine gebelik olmadı :)) geçen hafta gittim aşılama yapalm dediler.bu seferde progesteron hormonum aşılamaya uygun değilmiş düşürmek için doğm kntrol verdiler.bu ay kullan bakalım dediler.sabırla kullanıyorum bakalm ne olacak :)
Allah razı olsun arkadaşım hepimizin yüzünü güldrsün rabbim.sen 2 ay kullan sonra baktn geçmiyo ameliyat ol uzatma.laparoskopi çok kolay oldu korktuğum gibi değildi.açık ameliyat değildi.kapalıydı 4 yerden delip yapmşlar.tabi ben hiçbirşey hissetmedm uyuduğum için.uyanır uyanmaz ağrı kesici iğne vurdular.rabbime hamdolsun bir daha ağrım olmadı.1 haftada kalkmıştm işe gitmiştm :)canım benim yaa çok geçmiş olsun rabbim yüzünü güldürsün inşallah
bende 5,6 doktora gittim kist dediler işte doğum kont. verdiler her seferinde yarım bıraktım en uzun 1 ay kullandım
baktım bebek olmuyor şimdide sonuna kadar kullanmaya karar verdim..eğer hapla geçmezse bende ameliyat olucam canım
ama gececeğini tahmin ediyorum hormon testlerim normal çıktı kistte çikolata kisti değilmiş
soğan suyu iyi gelir diyorlar
ameliyatın nasıl oldu?
acaba kist geçmezse bana yapacakları işlemde mi bu laparoskopi yani?Allah razı olsun arkadaşım hepimizin yüzünü güldrsün rabbim.sen 2 ay kullan sonra baktn geçmiyo ameliyat ol uzatma.laparoskopi çok kolay oldu korktuğum gibi değildi.açık ameliyat değildi.kapalıydı 4 yerden delip yapmşlar.tabi ben hiçbirşey hissetmedm uyuduğum için.uyanır uyanmaz ağrı kesici iğne vurdular.rabbime hamdolsun bir daha ağrım olmadı.1 haftada kalkmıştm işe gitmiştm :)
acaba kist geçmezse bana yapacakları işlemde mi bu laparoskopi yani?
maşallah sana canım çabuk iyileşmişsin anlaşılan
sonradan ağrın sızın oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?