Endometriozis ve Beslenme

• Konu Sahibi Konu Sahibi momi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende endimetriozis hastasiym cikolata kistim var laparoskopi oldm 3 ay once ve amleliyattan 20 gun sonra diger tarafta 4,5 cm lik tekrar olustu.kist yumurtaliklara tamamen yapisikmis ve alinmadi sadece ici bosaltildi tuplerimin ikiside kapali ve acilmadi.tup bebek baslanicak ama oncesinde rahimden parca alinip bakilacak.cok merak ediyorm axaba hamile kalabilirmiyim boyle okuyunca imkansiz gibi geliyo ama allahtan umit kesilmez rabbi yardimcimz olsn
merhaba cnm,
son durumunu merak ettim? hamilelik varmı?
ben yıllardır endometriozis hastasıyım, 2007 yılında ilk ameliyatımda 8 cm lik kist çıkarıldı, tabi küçükler de vardı hepsi tenizlendi. sonra 5 yıl boyunca doğum kontrol haplarıyla idare ettim. tabi hamile kalmak isteyince bıraktım ve 2 ay içinde yine kist oldu. tüplerim de şişmiş, hidrosalpinks teşhisi kondu. tabi hamile kalamadığım dönem bir başarısız tüp bebek denemem de oldu. toplamda 4 başarısız tüp bebek denemem oldu. ve 2 kist ameliyatı geçirdim. birinnde tüpler de alınmıştı. 2 kez de kistler boşaltıldı. ama ne yazıkki şu anda da yine 5.5 cm kistim var ve aşırı sancı yapıyor. bir yerde okudum ki ameliyat çözüm değil, nüksederek tekrarlıyormuş her seferinde. şimdi ise bir süreliğine kisti baskılamak ve ağrılardan kurtulmak için iğne alıp menapoza girecem :( artık hiç ümidim kalmadı. çocuk sahibi olmak çok uzakta geliyor. :(

merhaba cnm,
son durumunu merak ettim? hamilelik varmı?
ben yıllardır endometriozis hastasıyım, 2007 yılında ilk ameliyatımda 8 cm lik kist çıkarıldı, tabi küçükler de vardı hepsi tenizlendi. sonra 5 yıl boyunca doğum kontrol haplarıyla idare ettim. tabi hamile kalmak isteyince bıraktım ve 2 ay içinde yine kist oldu. tüplerim de şişmiş, hidrosalpinks teşhisi kondu. tabi hamile kalamadığım dönem bir başarısız tüp bebek denemem de oldu. toplamda 4 başarısız tüp bebek denemem oldu. ve 2 kist ameliyatı geçirdim. birinnde tüpler de alınmıştı. 2 kez de kistler boşaltıldı. ama ne yazıkki şu anda da yine 5.5 cm kistim var ve aşırı sancı yapıyor. bir yerde okudum ki ameliyat çözüm değil, nüksederek tekrarlıyormuş her seferinde. şimdi ise bir süreliğine kisti baskılamak ve ağrılardan kurtulmak için iğne alıp menapoza girecem :KK43: artık hiç ümidim kalmadı. çocuk sahibi olmak çok uzakta geliyor. :KK43:

Canm benimde pek umidim kalmadi aslinda benim tup bebek tedavisi icin basladm ama yumurta toplama asamasida yumurtaliklarim bos cikti folukul yokmus tedavi kesildi tabi.tup bebek hakkm gitmesn diye tup bebek diye gecmediler kayitlara.bunun sebebi bilinmemekle birlikte genelde psikolojik deniyor bendede masallah hic duzelmez kendileri.simdi bekleme asamasindaym bide yaz geldi biraz kafa dagitalim dedik eylulde bidaha basliycam cok yipratiyomus ama bunu cok iyi biliyorm

sevgili momi verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, ben de beslenmeme dikkat etmeye çalışacağm, umarım işe yarar.

Merhaba arkadaşlar,

Endometriozisli biri olarak doktorlar her ne kadar çok çok önemsemese de uzun zamandır hastalığımız ve beslenme arasındaki ilişkiyi araştırıyordum.

Ağustos ve Eylül aylarında okuduklarımı kendi üzerimde denedim. 2. tüp bebek denemesinden önce vücut temizlensin endonun etkileri azalsın tedavi için sağlıklı bir ortam hazırlayayım istedim.

En başta beslenme alışkanlıklarımı değiştirdim. Endo için zararlı olabileceği yazanları yemedim. Sağlıklı ve antioksidan yönünden zengin bir şekilde beslenmeye çalıştım. Ve sonuç olarak Temmuz'da yaptırdığımız başarısız bir tüp bebek denemesinden sonra DOĞAL YOLLA hamile kalmışım ve 7 haftalık hamileyim..... Yani tedaviye gerek bile kalmadan doğal yolla geldi mucizem...

Yaptığım tabi maddi manevi başka şeyler de var (soğan kürü yapmak, meryem suresini okumak vb.) ama burada sizinle paylaşmak istediğim konu endo ve beslenme üzerine...

Aşağıdaki yazı başka bir siteden alıntıdır. Bu alıntı haricinde okuduklarımdan not aldığım başka bilgileri de paylaşmaya çalışacağım.

Umarım sizlerinde işine yarar faydasını görürsünüz ve bebeklerimize hep beraber kavuşuruz...
merhaba konu eski fakat size ne kadar teşekkür etsem az.benim hikayem şöyle eşimle çocuk istememizden yedi ay sonra mucize haberi almıştık evet hamileydim. Her şey çok iyiydi doktor geç döllenme olduğunu söylemişti,gelimi yavaştı ama olsun o büyüyecekti biliyordum.Kontrole gittiğimizde doktorun yüzünden anladım bir terslik olduğunu ve kendimi tutamadım ağladım 9 haftalık olması gerekirken gelişiminin durduğunu,kalbinin atmadığını söyledi.Yıkıldım,mahvoldum. O gün 2 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi.1 aralıkta kürtaj oldum. 15 gün sonra kontrole gittiğimizde çikolata kistim olduğu söylendi 3 ay korunmam gerektiği ve d.k. hapı kullanmam gerektiği söyledi.Bebeğimin acısı geçmeden bir de kist çıkmıştı.D.k hapı içmek istemiyordum.Doktor kesinlikle içmem gerektiğinii kistin hamile kalmamı engelleyebileceğini,hamile kalırsam da sorun yaşayabileceğimi söyledi.Kafam karışmıştı hemen araştırmaya başladım.Sonra sizin yazılarınız okudum ve karar verdim hap içmeyeceğim ve yaptıklarınızı uygulamaya çalışacağım.Bana çok büyük umut oldunuz,zor günlerimde bir ışık oldunuz ve sizi tanımıyorum ama kendimi toparlamamda çok desteğiniz oldu.Bir kızınız var ve allah ona ve ailenize uzun ömürler versin.Tekrar çok sağolun size duacıyım.

Canm benimde pek umidim kalmadi aslinda benim tup bebek tedavisi icin basladm ama yumurta toplama asamasida yumurtaliklarim bos cikti folukul yokmus tedavi kesildi tabi.tup bebek hakkm gitmesn diye tup bebek diye gecmediler kayitlara.bunun sebebi bilinmemekle birlikte genelde psikolojik deniyor bendede masallah hic duzelmez kendileri.simdi bekleme asamasindaym bide yaz geldi biraz kafa dagitalim dedik eylulde bidaha basliycam cok yipratiyomus ama bunu cok iyi biliyorm
merhaba canım, son durumun ne? oldumu bebiş? inşallah iyi haberlerin vardır. benim hala olmadı, tedavilere devam ediyorum, kısmet artık, doğru zaman ne zamansa allhın takdiri ozaman olur..

Bu foruma yazan arkadaşlar bu beslenme metodunu uyguladınız mi bebeğimiz oldu mu paylaşır mısınız

merhaba konu eski fakat size ne kadar teşekkür etsem az.benim hikayem şöyle eşimle çocuk istememizden yedi ay sonra mucize haberi almıştık evet hamileydim. Her şey çok iyiydi doktor geç döllenme olduğunu söylemişti,gelimi yavaştı ama olsun o büyüyecekti biliyordum.Kontrole gittiğimizde doktorun yüzünden anladım bir terslik olduğunu ve kendimi tutamadım ağladım 9 haftalık olması gerekirken gelişiminin durduğunu,kalbinin atmadığını söyledi.Yıkıldım,mahvoldum. O gün 2 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi.1 aralıkta kürtaj oldum. 15 gün sonra kontrole gittiğimizde çikolata kistim olduğu söylendi 3 ay korunmam gerektiği ve d.k. hapı kullanmam gerektiği söyledi.Bebeğimin acısı geçmeden bir de kist çıkmıştı.D.k hapı içmek istemiyordum.Doktor kesinlikle içmem gerektiğinii kistin hamile kalmamı engelleyebileceğini,hamile kalırsam da sorun yaşayabileceğimi söyledi.Kafam karışmıştı hemen araştırmaya başladım.Sonra sizin yazılarınız okudum ve karar verdim hap içmeyeceğim ve yaptıklarınızı uygulamaya çalışacağım.Bana çok büyük umut oldunuz,zor günlerimde bir ışık oldunuz ve sizi tanımıyorum ama kendimi toparlamamda çok desteğiniz oldu.Bir kızınız var ve allah ona ve ailenize uzun ömürler versin.Tekrar çok sağolun size duacıyım.
merhaba;
ne yaptınız bebeğiniz oldumu

Back
X