merhaba cnm,Bende endimetriozis hastasiym cikolata kistim var laparoskopi oldm 3 ay once ve amleliyattan 20 gun sonra diger tarafta 4,5 cm lik tekrar olustu.kist yumurtaliklara tamamen yapisikmis ve alinmadi sadece ici bosaltildi tuplerimin ikiside kapali ve acilmadi.tup bebek baslanicak ama oncesinde rahimden parca alinip bakilacak.cok merak ediyorm axaba hamile kalabilirmiyim boyle okuyunca imkansiz gibi geliyo ama allahtan umit kesilmez rabbi yardimcimz olsn
son durumunu merak ettim? hamilelik varmı?
ben yıllardır endometriozis hastasıyım, 2007 yılında ilk ameliyatımda 8 cm lik kist çıkarıldı, tabi küçükler de vardı hepsi tenizlendi. sonra 5 yıl boyunca doğum kontrol haplarıyla idare ettim. tabi hamile kalmak isteyince bıraktım ve 2 ay içinde yine kist oldu. tüplerim de şişmiş, hidrosalpinks teşhisi kondu. tabi hamile kalamadığım dönem bir başarısız tüp bebek denemem de oldu. toplamda 4 başarısız tüp bebek denemem oldu. ve 2 kist ameliyatı geçirdim. birinnde tüpler de alınmıştı. 2 kez de kistler boşaltıldı. ama ne yazıkki şu anda da yine 5.5 cm kistim var ve aşırı sancı yapıyor. bir yerde okudum ki ameliyat çözüm değil, nüksederek tekrarlıyormuş her seferinde. şimdi ise bir süreliğine kisti baskılamak ve ağrılardan kurtulmak için iğne alıp menapoza girecem