Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Benm ilk tüp bebek denemem tutmadi malesef :-( çok zor biseymis bu cok psikolojim bozuldu hersye agliyorum adet oldm gene ağrılı gece sabha kadr hastnedydm serumlr bile fayda etmedi bu hastlktan hic kurtulamickmym dyorum yorgnm bednm yorgn kafm yorgn bebeğim olmuyo Rabbm bna sabr ver güç ver nolr ;-(
Canım hiç dert etme kendine eninde sonunda olacak Rabbim kime çok istediği şeyi vermemiş ki. Benim de arastirdiklarimdan hep edindiğim şey genelde bu hastalıktan dolayı tüp bebek yaptıranlarda ilk denemede olmuyormuş ama genelde ikinci denemede oluyormuş. Çok geçmiş olsun canım moralini yüksek tut

Canım hiç dert etme kendine eninde sonunda olacak Rabbim kime çok istediği şeyi vermemiş ki. Benim de arastirdiklarimdan hep edindiğim şey genelde bu hastalıktan dolayı tüp bebek yaptıranlarda ilk denemede olmuyormuş ama genelde ikinci denemede oluyormuş. Çok geçmiş olsun canım moralini yüksek tut
Ikinci denemelerde oluyomuymus cnm ben artk ameliyat olmayi bile düşündüm gene olmzsa dye

mirjam mirjam canm nasılsn hamılelık nası gidiyo:)kızın olucakmıs canm cok sevındım allaj saglıgıyla kucagına almayı nasıp etsın canm
aminn cok sagol elhamdulillah iyi gidiyor sadece kizim biraz buyuk cikti ayrintili ultrasonda bende seker olabilirmis hastaneden randevu bekliyorum seker testi icin ama ben kendimi iyi hissediyorum oglumdada oyleydi buyuk buyuk ediler cocuk 3850kg dunyaya geldi yani normadi

Benm ilk tüp bebek denemem tutmadi malesef :-( çok zor biseymis bu cok psikolojim bozuldu hersye agliyorum adet oldm gene ağrılı gece sabha kadr hastnedydm serumlr bile fayda etmedi bu hastlktan hic kurtulamickmym dyorum yorgnm bednm yorgn kafm yorgn bebeğim olmuyo Rabbm bna sabr ver güç ver nolr ;-(
canim benim cok uzuldum Rabbim gonlunu ferahlatsin en kisa zamanda yuzunu guldursun insallah.. canim bol bol dua et olurmu en acili zamanlarda yapilan dualar cok makbul gorur Allaha sigin veren O ve bu bir sinav diye dusun o piskolojiyi cok iyi bilirim yillarca yasadim :( icinden geldigi gibi agla rahatla bana herkes aglama Allahin gucune gider hic vermez dediler kendimi sIka sIka kafayi yemistim resmen, sonra senin gibi yikim yasadigim birgun sardim seccademi ve Allaha icimi doke doke aglaya aglaya dua ettim ertesi gun cok rahatlamis olarak uyandim ve daha guclu hissediyordum sende oyle yap Elhamdulillah en imkansiz denilen zamanda Rabbim sesimi duydu en kisa zamanda sanada hayirlisiyla nasip eylesin insallah..

canım sakin ol benim de moralim bozuk
tüp daha denemedim ama 1 yıldır doğal yolla olmadı tedaviye başlayacağım.
içini ferah tut. biz burada birbirimize destek için varız,toparlan. bende dün geldim bu konuya sağolsun arkadaşlar içimi ferahlattı. dök içini rahatla.
ama yine umut edelim yine bekleyim bebişlerimizi.:KK200:

Ikinci denemelerde oluyomuymus cnm ben artk ameliyat olmayi bile düşündüm gene olmzsa dye
Canım ikinci denemeyi de yap derim ben ama kararı sen vereceksin yine. Genelde okuduğum kadarıyla hep ikinci denemede tuttu diyor insanlar. Bi de troidlerine baktılar mi canım senin. Ona da mutlaka baktır. O da tüp bebeğin tutunmasini engelleyebiliyormus

estafurullah canim istedigini sorabilirsin evet ben kistlerle hamile kaldim ama normal yolla degil icsi yontemiyle hamile kalabildim ben 3 defa ameliyat oldum benim endo. cok asiri ilerlemis durumda bagarsaklarimda bile kistlerim var sol yumurtaligimin yarisini kistlerle birlikte aldilar tuplerim tikali oldugu icin ve icinde biriken iltehap rahme aktigi icin tuplerimide kapadilar normal tup bebekte yumurtalarim dollenmedi ve icsi yontemiyle 5 yillik tedaviden ve 4 asilama 1basarisiz tup bebek ve son olarak icsi yontemiyle ilk yavruma hamile kalabildim elhamdulillah
İcsi yönetimi nedir canım? Benim de çikolata kistim vardı ameliyat oldum ama engelledi hamile kalmamı. 2. tüp bebek denememde tuttu ama 6. haftama girerken kaybettim şuan düşük yapıyorum :(

Canım seni çok iyi anlıyorum ben de şuaralar hiç iyi değilim. 2.tüp bebek denememdi pozitifi gördüm değerlerim yükseliyordu ki biranda ne olduğunu anlayamadan yere çakıldım. Şuanda düşük yapıyorum Ne zamandır tedavi görüyorum psikolojim artık kaldırmayacak gibi geliyor. Allah hepimize güç versin :(

canim benim cok uzuldum Rabbim gonlunu ferahlatsin en kisa zamanda yuzunu guldursun insallah.. canim bol bol dua et olurmu en acili zamanlarda yapilan dualar cok makbul gorur Allaha sigin veren O ve bu bir sinav diye dusun o piskolojiyi cok iyi bilirim yillarca yasadim :KK43: icinden geldigi gibi agla rahatla bana herkes aglama Allahin gucune gider hic vermez dediler kendimi sIka sIka kafayi yemistim resmen, sonra senin gibi yikim yasadigim birgun sardim seccademi ve Allaha icimi doke doke aglaya aglaya dua ettim ertesi gun cok rahatlamis olarak uyandim ve daha guclu hissediyordum sende oyle yap Elhamdulillah en imkansiz denilen zamanda Rabbim sesimi duydu en kisa zamanda sanada hayirlisiyla nasip eylesin insallah..
Amin cnm Allah razı olsun dua etmkten hic vazgecmiyorum zatn Rabbm acisin halime artk elimden bişey gelmiuo :-(

canım sakin ol benim de moralim bozuk
tüp daha denemedim ama 1 yıldır doğal yolla olmadı tedaviye başlayacağım.
içini ferah tut. biz burada birbirimize destek için varız,toparlan. bende dün geldim bu konuya sağolsun arkadaşlar içimi ferahlattı. dök içini rahatla.
ama yine umut edelim yine bekleyim bebişlerimizi.:KK200:
İnşallah en kısa zamanda Rabbm ol der ve olur. Cikmazdym sanki nolr Allhm guldur yüzümü :-(

Canım seni çok iyi anlıyorum ben de şuaralar hiç iyi değilim. 2.tüp bebek denememdi pozitifi gördüm değerlerim yükseliyordu ki biranda ne olduğunu anlayamadan yere çakıldım. Şuanda düşük yapıyorum Ne zamandır tedavi görüyorum psikolojim artık kaldırmayacak gibi geliyor. Allah hepimize güç versin :KK43:
Amin cnm inşallah geride kalck bu gunlerimiz bak tutmus senin bebisin nedn düştüğünü arastrsn doktrlr önlemini alsn inşallah bidakne oluck cnm

İcsi yönetimi nedir canım? Benim de çikolata kistim vardı ameliyat oldum ama engelledi hamile kalmamı. 2. tüp bebek denememde tuttu ama 6. haftama girerken kaybettim şuan düşük yapıyorum :KK43:
Gecmis olsn cnm kistin boyutlari ne kadrdi ben ameliyat olmadan tüp bebek yaptrdm tutmadı acba ameliyat mi olmam lazm karr veremedm

Canım ikinci denemeyi de yap derim ben ama kararı sen vereceksin yine. Genelde okuduğum kadarıyla hep ikinci denemede tuttu diyor insanlar. Bi de troidlerine baktılar mi canım senin. Ona da mutlaka baktır. O da tüp bebeğin tutunmasini engelleyebiliyormus
Bilmiyorum ki bakmadilar galiba cnm

Gecmis olsn cnm kistin boyutlari ne kadrdi ben ameliyat olmadan tüp bebek yaptrdm tutmadı acba ameliyat mi olmam lazm karr veremedm
Canım inşallah nasip etsin Allah bize sağlıkla kucağımıza alalım. Kistim 6 cm ye ulaşmıştı artık 5 ve üzeri için ameliyat diyorlar. Neden tutmadı bilemiyorum ama patolojiye gönderdik bakalım. Kendimi o kadar korumama rağmen grip oldum ateşim çok yükselmişti o olabilir belki neden. Belki de sağlıksız dı bebeğim. Haftaya da bi kaç kan tahlili yapılcak. Nedeni bulunsun inşallah da önlemimizi ona göre alalım canım

Bilmiyorum ki bakmadilar galiba cnm
Canım troidlerine bakmalarıni işte mutlaka. Bana bi Dr dedi çikolata kisti o kadar değil ama asıl troid ve iltihap hamile kalmaya engel dedi. Bende iltihap varmış troidlerime de bakılacak bu ay. Yani Dr un dediği çikolata kisti hamile kalma sürecini uzatır ama engel değil. Asıl engel olan kıstın sebep olduğu hormon bozuklukları iltihap ve troid. Bu yüzden kist varken de bunlar tedavi edilirse hamile kalma şansın yükselir dedi. Ben o yüzden ameliyat istemedim. Zaten ameliyat olsan da bunlar tedavi edilmediği sürece tüp bebek tutmaz

Canım inşallah nasip etsin Allah bize sağlıkla kucağımıza alalım. Kistim 6 cm ye ulaşmıştı artık 5 ve üzeri için ameliyat diyorlar. Neden tutmadı bilemiyorum ama patolojiye gönderdik bakalım. Kendimi o kadar korumama rağmen grip oldum ateşim çok yükselmişti o olabilir belki neden. Belki de sağlıksız dı bebeğim. Haftaya da bi kaç kan tahlili yapılcak. Nedeni bulunsun inşallah da önlemimizi ona göre alalım canım
İnşallah cnm benm kistlr 5 ve 6 cm iki tane var

Canım troidlerine bakmalarıni işte mutlaka. Bana bi Dr dedi çikolata kisti o kadar değil ama asıl troid ve iltihap hamile kalmaya engel dedi. Bende iltihap varmış troidlerime de bakılacak bu ay. Yani Dr un dediği çikolata kisti hamile kalma sürecini uzatır ama engel değil. Asıl engel olan kıstın sebep olduğu hormon bozuklukları iltihap ve troid. Bu yüzden kist varken de bunlar tedavi edilirse hamile kalma şansın yükselir dedi. Ben o yüzden ameliyat istemedim. Zaten ameliyat olsan da bunlar tedavi edilmediği sürece tüp bebek tutmaz
Tmm cnm söylerim iltihap dedgn nerde oluyo benm rahim agznda enfeksiyon varms transfer sırasında doktr söyledi

Back
X