Endometrıozısı olan arkadaslar buraya

Estağfurullah cnm :) senin bayağı zor günler yasadgni hatirliyodumda Rabb cok şükür emeğinin karşılığını vermiş artk mutlu ol Rabbm tamamna erdirsn inşallah bizlerde o günleri görürüz.
Rabbim isteyen herkese bu mutlulugu tattirsin insallah canim ne kadar sukretsem azdir zor gunler gecirdim ama oglumu kucagima aldigim an herseyi unuttum inanki Rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin insallah

bende de var cikolata kisti:( malesef 2 senedir cocuk istiyorum olmuyor son gittigim 2 doktor fark etti önceki doktorlar hiç soylememisti cikolata kistin var diye. sol yumurtalikta 2 tane biri 1 cm diğeri 2 cm rahmin sag tarafında da olabilir dedi doktor çünkü o tarafta ara ara ağrım oluyor vajinal muaynede de sağ tarafa baski yapinca acıyor. herseyim düzenli tüpler açık eşimin degerleri cok iyi ama 2 aşılamaya ragmen hala bebis olmadi. tüp bebek tedavisine geçtik

bende de var cikolata kisti:KK43: malesef 2 senedir cocuk istiyorum olmuyor son gittigim 2 doktor fark etti önceki doktorlar hiç soylememisti cikolata kistin var diye. sol yumurtalikta 2 tane biri 1 cm diğeri 2 cm rahmin sag tarafında da olabilir dedi doktor çünkü o tarafta ara ara ağrım oluyor vajinal muaynede de sağ tarafa baski yapinca acıyor. herseyim düzenli tüpler açık eşimin degerleri cok iyi ama 2 aşılamaya ragmen hala bebis olmadi. tüp bebek tedavisine geçtik
merhabalar cok gecmis olsun, Rabbim emeklerini bosa cikarmasin insallah..

tüp bebek tedavisinde kullanilan ilaclar cikolata kistinde büyümeye sebep olabiliyormus doktorum söyledi. var mi böyle bisey yasayan?

Rabbim isteyen herkese bu mutlulugu tattirsin insallah canim ne kadar sukretsem azdir zor gunler gecirdim ama oglumu kucagima aldigim an herseyi unuttum inanki Rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin insallah
Amiin cnm sen bizlere çok umut oldun zatn vazgecmemeyi ogrettin bna kalpten edilen dua bi gün kabul olur zatn Rabbim büyüktür sabır ve dua ile bekliyorum

bende de var cikolata kisti:KK43: malesef 2 senedir cocuk istiyorum olmuyor son gittigim 2 doktor fark etti önceki doktorlar hiç soylememisti cikolata kistin var diye. sol yumurtalikta 2 tane biri 1 cm diğeri 2 cm rahmin sag tarafında da olabilir dedi doktor çünkü o tarafta ara ara ağrım oluyor vajinal muaynede de sağ tarafa baski yapinca acıyor. herseyim düzenli tüpler açık eşimin degerleri cok iyi ama 2 aşılamaya ragmen hala bebis olmadi. tüp bebek tedavisine geçtik
Geçmiş olsun cnm benmde iki sene oldu cocgm olmuyo fakat ben 6 senedir cekiyorum bu kistlerdn agrilardan ilk olarak tüp bebek yaptrdm tutmadi simdi ameliyat oldum bekliyorum cnm Rabbm inşallah en kısa zamanda ol der inşallah

Evet maalesef ben de yaşadım aynı durumu ilk tedavimde. Ama sonraki doktorumun tecrübesiyle diğer tedavimde büyümedi.
peki diger doktor cikolata kistinin buyumemesi icin ekstra bisey yapti mi? suan ignelerin 6. gunundeyim cok şükür henüz büyüme olmadi.

Geçmiş olsun cnm benmde iki sene oldu cocgm olmuyo fakat ben 6 senedir cekiyorum bu kistlerdn agrilardan ilk olarak tüp bebek yaptrdm tutmadi simdi ameliyat oldum bekliyorum cnm Rabbm inşallah en kısa zamanda ol der inşallah
gecmis olsun cnm cok şükür bende cok agri yapmiyo ama bebek olayina bayaga engel oldu

ne güzel. bende düşük doz kullaniyorum yami düşük doz yeterli geliyor bana. insallah kistler büyümez benim de
tedavin hayirli vede bebisli olsun insallah :KK66: evet malesef kullanilan ilaclar kistlerde buyume yapiyor ama tam olarak bilmiyorum arastirdigim kadariyla Turkiyede kisa protokol uzun ve protokol diye iki cesit tedavi yapiyolarmis, kisa protokolde yuksek dozda ilac verip kisa zamanda yumurtalari buyutuyolarmis oyle bir tedavide kistlerin buyumesi cok normal sen simdi hic biseyi kafana takma moralini yuksek tut ve herzaman olumlu dusun Allahin izniyle sonucta guzel olur insallah:KK68: ben herzaman diyorum ben bu hastaligimla hamile kalabildiysem herkes kalabilir..

mirjam mirjam iyi akşamlar. Sana ve diğer arkadaşlara bir sorum olacak. Ben de 1.5 yıldır evliyim ve ilişki esnasında derinde ağrım oluyor ve dayanılmaz bi ağrı. 2 asilama denedim malesef negatif.... ağrım konusunda 3 ayrı dra gittim hsg çekildim ama bi nedenini bulamadık. Bu endometrium dediğiniz hastaligi internetten ağrımın sebebini araştırırken rastladım. Bu hastalık ilişkide ağrıya sebep mi oluyor birde bu hastalık nasıl anlaşılır yani hsg de çıkmaz mı. Yada siz nasıl anladınız ne şikayetler le gittiniz dra. Dr ne testleri yaptı da karar verdi bu hastalık diye.

mirjam mirjam iyi akşamlar. Sana ve diğer arkadaşlara bir sorum olacak. Ben de 1.5 yıldır evliyim ve ilişki esnasında derinde ağrım oluyor ve dayanılmaz bi ağrı. 2 asilama denedim malesef negatif.... ağrım konusunda 3 ayrı dra gittim hsg çekildim ama bi nedenini bulamadık. Bu endometrium dediğiniz hastaligi internetten ağrımın sebebini araştırırken rastladım. Bu hastalık ilişkide ağrıya sebep mi oluyor birde bu hastalık nasıl anlaşılır yani hsg de çıkmaz mı. Yada siz nasıl anladınız ne şikayetler le gittiniz dra. Dr ne testleri yaptı da karar verdi bu hastalık diye.
Merhaba canim oncelikle cok gecmis olsun, endometrioziste iliski esnansinda agri hissedilebilir benimde cok agrim olurdu fakat endo. Nun en belirgin ozelligi cikolata kistleri cunku adet gordugunde adet kani tuplerden yukariya dogru (karin bosluguna) gider ve orda kalip kistlesir eger kistin felan olsaydi hgs de mutlaka cikardi benimde cok zor teshis koydular ama cok sayida kistim oldugunu dokturm soylemisti sadece neden oldugunu polikistikovermi baska biseymi onu bilmiyoruz demislerdi sonunda laparaskopie yapildi ben oyle ogrendim.
Umarim endo. Degildir basit biseydir ama ne oldugunu ogrenmeden tedaviye baslama hamile kalmaya engel olan bir durum olabilir Allah kimsenin emegini bosa cikarmasin insallah..

canim normalde cikolata kistim varsa tecrubeli ve dikkatli bi doktor vajinal ultrasonda fark edebilir. ben 4 tane cok iyi kadin dogumcuya gittim fark etmediler sonra 2 yıldır hamile kalamayinca 2 tane infertilite(kısırlık) uzmani doktora gittim onlar fark etti. benim de iliskide bazen ağrı yapiyor adelerim de cogu zaman agrilidir

Merhaba canim oncelikle cok gecmis olsun, endometrioziste iliski esnansinda agri hissedilebilir benimde cok agrim olurdu fakat endo. Nun en belirgin ozelligi cikolata kistleri cunku adet gordugunde adet kani tuplerden yukariya dogru (karin bosluguna) gider ve orda kalip kistlesir eger kistin felan olsaydi hgs de mutlaka cikardi benimde cok zor teshis koydular ama cok sayida kistim oldugunu dokturm soylemisti sadece neden oldugunu polikistikovermi baska biseymi onu bilmiyoruz demislerdi sonunda laparaskopie yapildi ben oyle ogrendim.
Umarim endo. Degildir basit biseydir ama ne oldugunu ogrenmeden tedaviye baslama hamile kalmaya engel olan bir durum olabilir Allah kimsenin emegini bosa cikarmasin insallah..
Çok teşekkür ederim. Ben kist falan yok herşey normal fakat ilişkide özellikle yumurtlama dönemi öncesi ve sonrası çok ağrı yapıyor. Normal de de yumurta çatlamasini dahi ağrıdan hissedebilen biriyim. 3 dr gittim hepsi bı şey yok dedi ve şimdi tüp bebek için araştırma yapıyorum öncelikle bir araştırma hastanesine gidip sırf bu ağrının sebebini arastircam. Bende pko falan da yok herşey norman seyrinde. Rabbim hiç kimseyi evlat hasretiyle sınamasın.

canim normalde cikolata kistim varsa tecrubeli ve dikkatli bi doktor vajinal ultrasonda fark edebilir. ben 4 tane cok iyi kadin dogumcuya gittim fark etmediler sonra 2 yıldır hamile kalamayinca 2 tane infertilite(kısırlık) uzmani doktora gittim onlar fark etti. benim de iliskide bazen ağrı yapiyor adelerim de cogu zaman agrilidir
Canim co teşekkür ederim. Kıst falan yok adetim de ağrılı değil normal yanı. Ama ilişkide inanılmaz ağrı oluyor kı hsg de dayanilmayaçak bi ağrı yaşadım asilamada da ağrı oldu... tabi dr sokk. Bu kadar ağrı olmaması lazım dedı. Ama bu ağrının sebebini bir an önce öğrenmem lazım. Rabbim senin de yardımcın olsun.

Back
X