• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enerji moral bişey kalmadı :(

Dis doneminde benim kizim da birsey yemiyor. Deneye deneye yogurtlu corba yedigini fark ettim. O donemleri corbayla atlatiyoruz. Cok cignemek istemiyor. Ama ben olsam ek gidaya ara vermezdim. Yemese de teklif etmek bana daha mantikli geliyor. Yeme rutinini bilsin.

Yorgunluk kismina gelince...ay ben de oyleydim. Ben haftada 2 gun bakici buldum. Ama bakici imkaniniz yoksa varsin dursun isler haftada bir gun bile olsa kendinize bir dinlenme günü verin. Ya birlikte uyuyun ya kahve icin. Aksama da bir makarna cakin tamamdir.
Ara verme konusunda da bu arada kesinlikle inat edip ağzını açmadığı için bende üstelemek istemedim. Günde 1 defa yoğurt denedim vermeyi onu bile istemedi. Ki ilk başladığımda yoğurt ile başladım ve hergün mutlaka yoğurt yordu 2 çorba kaşığı. Ama şimdi asla kabul etmiyor o yüzden üstüne gitmek istemedim. Biraz unutsun tekrar başlicam

Asıl büyüdüğünde kolaylaşıyor, bir emeklese-yürüse bağımsızlaşmaya başlıyor ve bel ağrıları bilek ağrıları geçiyor.
Dogru, yürümeye başlayalı elim kolum rahatladi ama eskiden oyun halisina koyar, ertafi biraz toparlardim. Simdi gözümü üzerinden ayırmıyorum. Cok dikkat istiyor.
Uyuduğunda dinlenip, kendime zaman ayırıyorum. Yine biraz dinlenince ve hala uyuyorsa cabucak yemek yapiyor, biraz topluyorum evi.

Ara verme konusunda da bu arada kesinlikle inat edip ağzını açmadığı için bende üstelemek istemedim. Günde 1 defa yoğurt denedim vermeyi onu bile istemedi. Ki ilk başladığımda yoğurt ile başladım ve hergün mutlaka yoğurt yordu 2 çorba kaşığı. Ama şimdi asla kabul etmiyor o yüzden üstüne gitmek istemedim. Biraz unutsun tekrar başlicam
Benim oglum da ilk baslarda yeyip sonradan vazgectigi seyleri, simdi yeniden yemeye basladi. Dönemsel herhalde. Yogurdu ilk zaman yedi, sinra reddetti. Simdi yemegiyle beraber yiyor, sorun cikarmiyor.
Yiyecek elbet, hic endise etmeyin..

Haklısınız o konuda muhakkak etkiliyor ama çok vakit geçirmesine izin vermiyorum. Biz hepimiz nasıl büyüdük ben bazı şeyleri abartıldığını düşünüyorum. Ben hep çizgi filmle büyüdüm inglizce o şekilde öğrendim. İzlettiğim şeyler genelde şarkılı renkli karakterler. Yani çizgi film bile değil sürekli bir şarkı halinde olan birşey.

Anladım. Ben biraz daha büyüsün susam sokağını ingilizce izleteceğim, denetimli tabii ki. Susam sokağı proje çünkü, çocuklar üzerinde de oldukça fazla olumlu etkisi var (makaleleri vs var bakabilirsiniz) bir de kedi ile ilgili bir yorum görmüşken yazayım hemen.:) 4 aylık siyam yavrusu var bende, 1 ay oldu sahipleneli. Çok tüy dökmüyor ama benim dana nemli ellere sahip olduğu için tüyleri topluyor resmen. Ben de kediyi her gün tarıyorum, bir de tüy toplama rulosuyla tüylerin çıkış yönüne geçiyorum. Zarar verir mi ki? :deli:

O kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki. Hiç uyku sorunum olmadı. Hep uyudum, dinlendim, yüzdum. Ama bendeki şanssızlık işte; bebeğim kolikti ve hala huysuz. Arkadaşlarım hayret ediyorlar. Senin gibi sakin bir insandan bu çocuk nasıl çıktı diye. Bende çok şaşkınim. Eşimle bile tartışmadim hamileyken bebeğe yansimasin diye. Bende niye tutmadı :işsiz:
Less bizde de durum aynı. Bizim için yorumlar; siz sabırlı ve sakin olduğunuz için bebeğiniz böyle:KK45:

Less bizde de durum aynı. Bizim için yorumlar; siz sabırlı ve sakin olduğunuz için bebeğiniz böyle:KK45:
katılmıyorum:) ben sessiz sakinim ve bebeğim de sakin çok şükür. üstelik hamilelik dönemimde son 3 haftaya kadar çok yoğun ve stresli bir işte çalışmama rağmen.

Anladım. Ben biraz daha büyüsün susam sokağını ingilizce izleteceğim, denetimli tabii ki. Susam sokağı proje çünkü, çocuklar üzerinde de oldukça fazla olumlu etkisi var (makaleleri vs var bakabilirsiniz) bir de kedi ile ilgili bir yorum görmüşken yazayım hemen.:) 4 aylık siyam yavrusu var bende, 1 ay oldu sahipleneli. Çok tüy dökmüyor ama benim dana nemli ellere sahip olduğu için tüyleri topluyor resmen. Ben de kediyi her gün tarıyorum, bir de tüy toplama rulosuyla tüylerin çıkış yönüne geçiyorum. Zarar verir mi ki? :deli:
ay çok güldüm kedicik in haline :) uzgunum ama ne kadar toplasanız da kediyi sıfıra traslamadiginiz sürece yutacaktır.
susam sokağının bu yönünü bilmiyordum biz çocukken hep izlerdik ve çok severim belki de bu yüzden :)

katılmıyorum:) ben sessiz sakinim ve bebeğim de sakin çok şükür. üstelik hamilelik dönemimde son 3 haftaya kadar çok yoğun ve stresli bir işte çalışmama rağmen.
Genel bir doğru değil ki zaten, bizi öyle teskin ediyorlardı işte. Ne mutlu sizin bebeğiniz sakinmiş. Benimki de hırçın değil sadece bana çok düşkün,onun için yavrumun bir düzine haklı gerekçesi var:anne:

ya ben çok zorlanıyorum artık enerji bişey kalmadı ne dinlenebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Ne kendime 5 dk ayrabiliyorum :KK43:
Ağlayasım geliyor artık. Bütün gün uyumuyor kızım 6 aylık oldu gündüz uykularını bir türlü çözemedim neden böyle yaptığını. En uzun uykusu yarım saat 40 dk sürüyor. O sırada yemek veya temizlik vs ne yapılması gerekiyosa yapıyorum ama 5 dk oturmaya vaktim yok. Uyanıkken zaten sürekli bir aktivasyon içindeyim. Ya gezdiriyorum ya oyun oynuyorum. Kendi kendine pek bırakmıyorum çok bi işim olmadığı sürece. Bazen tv karşısında yarım saat bırakıyorum işim var diye,onun dışında hep onu oyalamak için uğraşıyorum. Niye böyle ya niye uyumuyor ben çözemedim. Desteksiz uykusu da var kendi kendine uykuya dalıyor.
Atak dönemi diye düşünüyorum etkiler mı bu derece? O kadar halsizim o kadar enerjim düşük ki. Biraz uzun uyusa işlerimi halledip bi kahve içebilsem kendime yarım saat ayırabilsem kendime gelicem :KK43:
Oyun halısı bizde de var ama hiç oynamıyor bile çünkü sürünüyor yerde. Daha emeklemeye tam başlamadı. Kucağımda uyuyor yatırırken uyanıyor bende bu yüzden birakmiyorum kucağımda uyuyor o uykusunu alsın ve uyusun diye kucağımda uykuya daldığı için birakmiyorum çünkü yatağına yatirdigim zaman gözleri açıyor uyanıyor. Bir müddet uyusun kucahinizda uykusunu alsin

ay çok güldüm kedicik in haline :) uzgunum ama ne kadar toplasanız da kediyi sıfıra traslamadiginiz sürece yutacaktır.
susam sokağının bu yönünü bilmiyordum biz çocukken hep izlerdik ve çok severim belki de bu yüzden :)

:dondurma: Allahtan taranmayı seviyor, çok dökmüyor zaten, ki döktüğü de gözükmüyor. Bazı insanların saçlarına kedi tüyü gibi yorumu yapılır ya, onun tam olarak ne anlama geldiğini bu kediyle anladım ben :KK45: ama gene de işte içim rahat etmiyor:olamaz:

Evet ya bence de büyüdüğü zamana kadar zorluk olucak :) zaman hızlı geçiyor zaten Allahtan çabuk büyüyorlar :))
Benim kızım da kendi kendine uyuyor ama bu aralar nedense uykuya geçmekte çok zorlanıyor ve hemen de uyanıyor. Gündüz uykularo 1 bucuk saat olsa ben dünyanın en mutlu insanı olurum heralde :))

Ama gündüz 1 saat uyusa bile iyidir bence çünkü benim oğlum bir dönem gün içinde 2 saat uyuyordu gece uykuya dalması 01 i geçiyordu
Şimdi daha düzenli ve uzun inan bu 14 aya kadar sadece 1 kez 5 saat uyumuştum en fazla uykum 3 saatti zor bir bebekti gazlı birde :/

Oyun halısı bizde de var ama hiç oynamıyor bile çünkü sürünüyor yerde. Daha emeklemeye tam başlamadı. Kucağımda uyuyor yatırırken uyanıyor bende bu yüzden birakmiyorum kucağımda uyuyor o uykusunu alsın ve uyusun diye kucağımda uykuya daldığı için birakmiyorum çünkü yatağına yatirdigim zaman gözleri açıyor uyanıyor. Bir müddet uyusun kucahinizda uykusunu alsin
İlk zamanlar bizde böyleydik ilk 3 aylar :)
Ben kucakta uyutmuyorum şuan kendi kendine uyuyor.
Zaten öyle de alıştırmaya gerek yok yeniden güzel güzel kendi kendine uyuyorsa.
Artık yapacak biley yok alışıcam zamanla :))

Ama gündüz 1 saat uyusa bile iyidir bence çünkü benim oğlum bir dönem gün içinde 2 saat uyuyordu gece uykuya dalması 01 i geçiyordu
Şimdi daha düzenli ve uzun inan bu 14 aya kadar sadece 1 kez 5 saat uyumuştum en fazla uykum 3 saatti zor bir bebekti gazlı birde :/
O dönemlerde normal ama. Bende çok geç uykuya daldığını hatırlıyorum gaz döneminde. Gaz dönemi biter bitmez desteksiz uyku uyumasını öğretmelisiniz ve daha erkene almalısınız saatlerini. Yavaş yavaş 9 da karanlık odada emzirin erken uyur

Ahahaha hayır zarar vermez :)) iyi yapıyorsunuz. Şimdi mevsim değiştiği için fazla döküyorlar.
Bir süre sonra kış tüyleri çıktığında azalıcak.
Bebeğiniz anladığım kadarıyla elleri nemli dokunup tüylerini alıyor üzerinden dimi? Hiçbişey olmaz.
Aşısı varsa dert etmeyin tabi yutmamasına dikkat edin.

Benim oglum da ilk baslarda yeyip sonradan vazgectigi seyleri, simdi yeniden yemeye basladi. Dönemsel herhalde. Yogurdu ilk zaman yedi, sinra reddetti. Simdi yemegiyle beraber yiyor, sorun cikarmiyor.
Yiyecek elbet, hic endise etmeyin..
Aynen dönemsel yada diş yüzünden de oluyormuş. Bende ısrar etmiyorum azar azar vermeye çalışıyorum bi çay kaşığı alsa diğerini kabul etmiyor :) olsun düzelir muhakkak. İlk zamanlar çok şaşırmıştım hiçbişey red etmemişti :)) heleki yoğurt inanılmaz yiyodu daha kaşığı uzatmadan ağzını açıyordu :)

Bebek Cocuk bakmak kadar sıkıcı yorucu eziyet verici başka birşey görmedim genel olarak bakıcı olmak eziyet
İkiz annesiyim allahım hala çekiyorum hayatım onlara endeksli okula bırakılcak okuldan alıncak beslenmesi akşam ne yicekler herşeyide yemezler seçiciler hergun ödev yaptır haftasonuda dahil yok yetişemiyorum ne onlara ne evişine
Formasını yıka spora gotur camasırını yıka okul başlarken bir yığın ihtiyaç al hasta olsun başını bekle evde ilkokuldalar hala bitmedi eziyet bitmiyo
Ben çin işkencesi diyorum ona :))))

Muhtemelen dis cikariyor. Normalde yemek yerken birden yememeye basladiysa disten dolayi oluyor. Bir iki hafta sabir
Aynen çok büyük ihtimal dişten böyle. Yoksa en sevdiği tarhana bile istemiyor :) ev yapımı bebek tarhanası var evde ilk verdiğimde çığlık ata ata yordu :)) düzelir inşallah hepsi. Ek goda da ayrı bir zormuş

Gözüm korktu simdi 2.5 aylik oğlum var.Gaz sorunumuz var .Gunduz max 1 saat uyuyor.Geceleri de sancidan verimli uyuyamiyor .
Herkes 3te düzelir diyor. Ya duzelmezse :KK43:
Ben bile simdiden bunaldim. Hamile kaldigim kilonun bile altına düştüm
Allah yardimciniz olsun.
Allah yardımcınız olsun gaz dönemi felaket bişey inanılmaz bunaltmıştı beni. Belki de o zamanların kalıntısı var uyumamasına tahammül edemiyoru sinirleniyorum. Aylardır uğraşıyorum şindi ne oldu yine diyorum :) ama öyle bişey yok. Bilin de hayal kırıklığı yaşamayın 3 de rahatlamıyorsunuz.
Ben 6 aylık oldu az az rahatladım daha az emdiği için o da. Daha fazla keyifli zaman geçirdiğimiz için bide. Ama yine zor. Hele ek gıda daha zor :)
Ek gıdaya geçtiğimizde rahatlarız diye düşündüm iki katı iş çıkıyor. Ayrı yapmak zorunda kalıyoruz çünkü tuzsuz vs.
Mutfak 1 batıyodu şimdi 5 batıyor :)))

Niye abartip moral bozuyorsunuz..Sizin gibiler yüzunden bi donem psikolojim bozulmustu..kizim 4 aylikken dis cikqrmaya basladi ve kolikti...birsey tutup disini rahatlatamiyirdu bile..cok zor gunlerdi..senin gibiler hemen boburlenir "aman buyudukce zorlasacak" hadi canim ordan!
Kizim 1 yasinda cok sukur eskusinden daha cok zaman ayirabiliyorum kendime..yuruyor simdilerde ben rahatladim..yok bi yurumeye baslasinda gör!! Laflarinz gerdikce geriyordu..
Buyudukce uykulari duzene girdi..kendi kendine oynamayi ogrendi.
Ben kizimi tek buyuttum yardimsiz! Ve xalisiyordum..esim de ayri sehirdeydi.
Bende o zamanlar ara sira cozgi film izlettim..
Cunku kahvalti hazirlamama banyo yapmama firsat kalmiyordu..
Kk nin cok bilmis hatunlari..
Hangi biriniz kapimizi calip 5 dk bakayimda sen bi duş dedediniz
Tv zararli hadi canim niz hic bilmiyorduk!!!
Annenin caresizligiyle ego tatmini yapmayin anlasildimi
Parmaklarınıza sağlık valla :) ne varsa abartılacak azıcık çizgi film izlemekte anlamıyorum. Yabancı kaç tane arkadaşım var hepsi izletti. Hele birtanesi 9 aylıkken ahağa kalktı 1 yaşındayken konuşmaya başladı. Ve abartısız bütün gün 3 4 saat izlerdi çizgi film.
Ve ayağa kalktığında daha da rahatlayacağımı bende düşünüyorum kendi kendine oyalanır oynar.
Daha çok kendime vakit ayırırm. Çok şükür bebeğimin tek zorluğu gündüz uykuları şuan.

Parmaklarınıza sağlık valla :) ne varsa abartılacak azıcık çizgi film izlemekte anlamıyorum. Yabancı kaç tane arkadaşım var hepsi izletti. Hele birtanesi 9 aylıkken ahağa kalktı 1 yaşındayken konuşmaya başladı. Ve abartısız bütün gün 3 4 saat izlerdi çizgi film.
Ve ayağa kalktığında daha da rahatlayacağımı bende düşünüyorum kendi kendine oyalanır oynar.
Daha çok kendime vakit ayırırm. Çok şükür bebeğimin tek zorluğu gündüz uykuları şuan.
Ayaga kalktığında daha cok dikkat istiyor sadece. Ben arkami dönemiyorum. Ama yorulma acısından, Allah var daha rahatim. TV izletme kısmına gelince, dogru degil ama ben de mecbur olunca aciyorum bazen. Ki bazen oyalaniyor, bazen oyanlanmiyor TV ile..

Back
X