• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enerji sömüren görümce

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
merhabalar,

Ben 2 senelik evliyim ve cocuk sahibi olmak istiyorum. Önümüzdeki ay aşılama yapacagız inş. buraya kadar herşey normal yani gereken neyse yaparız. Bende huzurlu, sakin olmaya çalışıyorum.
Ama bi görümcem var sağolsun . İliğimi kurutuyo, yaşam enerjimi elimden alıyo bazen.... geçen gün yaptıgı boş konuşmalar iyce gerdi beni. şöyle ki;

“ ya bayangezenti sen dogum yaptıgında yanında ben kalayım , yanında kalan kişiyi cok kıskanırım” falan dedi. (Ki yanında kimi istersin diye önceden sormuştu. Bende ya annem yada eşim kalır demiştim)
Hastanede yanından ayrılmam eve gecince hep senin yanında olurum, ben lohusayken yanlızdım sadece annem yanımdaydı o yüzden seni yanlız bırakmam der devamlı..

Normalde hep böyle cocuk mevzusu döner aramızda.. ben unuturum o hatırlatır..
Olmamış cocuga, işte halası kurban olsun işte ben onu yerim... ben hep kucagıma alcam sakın vermemezlik yapma der...
Bende bikere sen emzirirsin artık dedim... Gelse onu bile yaparım demişti... sonra herşeyi ciddiye alan bi teyzesine, ay teyze bunlar bebeklerini bize elletmezlermiş düşünsene falan demişti bikere. Teyzesi bozulmuştu falan.

Yani hep böyle görümcemin hayalleriyle geciyo günlerimiz...
Tahmini bebek isimlerime karışır, o ne bicim isim der isim önerir falan..

Bi bebek magazasında gördüğüm tulum var. O magazanın değişmeyen ürünüdür o. Cok hoşuma gider. Bi kere, hamile oldugumu ögrenince ondan alcam demiştim. Vay demez olaydım... şimdi hep, sen hamile kal ben hemen onu alcam diyo.. bende o benim hayalim 2 senedir onu düşünüyorum diyorum. yok ben onu alcam deyip duruyo.
İşte hamile oldugunu ögrendiginde ilk bana söyle der mesela hep..

Bu arada kendisi evli 2 cocuklu. 4 ve 2 yasında cocukları var.. maalesef her daim hayatımızda olmak zorundalar yani ben zaten mesafe koyuyorum ayda en fazla 2-3 kere yüz yüze geliriz. Onda da böyle muhabbetler dönüyo. Takmamam sallamamam gerekiyo biliyorum. Ama yapamıyorum. Bu olumsuz düşüncelerimi nasıl bertaraf edebilirim.

Zaten bundan sonra onun yanında hic öyle şeyler konuşmayacagım. Ona hayalimden vs de bahsetmicem. Aslında ben normalde soguk, mesafeli biriyimdir ama işte laf lafı acıyo bi şekilde konuşuluyodu. Cünkü bebek hassas noktamdı. acizliğime gelmiş hep. ama yok bir daha konuşmamak icin özellikle caba göstercem ..

Ola ki aşılamam falan da tutmazsa bundan sonraki süreçleri gizli tutmaya calıscam.

Belki sizin heyecanınızı paylaşmak istiyor.
Siz hassas bir noktada olduğunuz için, görümcenizi yanlış anlıyor olabilirsiniz.
Belli ki sizin kadar heyecanla bekliyor o da bir çocuğunuz olmasını.
Ben art niyet görmedim anlattıklarınıza istinaden.

Ancak belli bir noktadan sonra tabii ki insanı rahatsız edebilir böyle söylemler.
Birazcıkta hata sizde bu noktada.
Anlatmayın, mesafenizi koruyun, aşırı paylaşımcı olmayın.
Sonucu bu oluyor, fazlasıyla sizin fikirlerinize yorum yapabilme özgürlüğü buluyorlar kendilerinde.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnşallah bir bebeğiniz olur en kısa zamanda.
Siz de bu stresli dönemi gülerek anarsınız.

Ben yanlış bişey görmedim. Fazla dahil olmaya çalısiyor ama bence kötü niyetten değil. Tek sorun dogmamis çocuğa don bicilmesinde. Benim gorumcem de ilk bana soyle hamile olduğunu öğrenince der. Hatta yengem ilk bana söyledi. Bence bazen adı gorumce, kaynana diye biraz fazla abartiyor insanlar. Sizin anneniz dese bunları sanırım sorun olmaz bu kelimeler.

aranızda ki sorun nedir..
görümce olarak yanınzda olmak istemesi mi?
sizin çok istediginiz şeyi tamam ben alırım sen yeter ki iste demesine mi bozulup mesafe koyuyorsunuz?
sizinle mutluluğunuzu heyecanızı paylaşan aile bireylerine karşı böyle tutumlar sergileyip kendinizi doldurmayın.
arayıp bulamayanlar var

Belki sizin heyecanınızı paylaşmak istiyor.
Siz hassas bir noktada olduğunuz için, görümcenizi yanlış anlıyor olabilirsiniz.
Belli ki sizin kadar heyecanla bekliyor o da bir çocuğunuz olmasını.
Ben art niyet görmedim anlattıklarınıza istinaden.

Ancak belli bir noktadan sonra tabii ki insanı rahatsız edebilir böyle söylemler.
Birazcıkta hata sizde bu noktada.
Anlatmayın, mesafenizi koruyun, aşırı paylaşımcı olmayın.
Sonucu bu oluyor, fazlasıyla sizin fikirlerinize yorum yapabilme özgürlüğü buluyorlar kendilerinde.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnşallah bir bebeğiniz olur en kısa zamanda.
Siz de bu stresli dönemi gülerek anarsınız.

Benim sınırı koymam gerekiyor haklısınız...

Belkide dediginiz gibi istedigi söylediği şeyler masumanedir belki. Ama onun mizacını bildigim icin zoruma gitmiştir belki :/

Ben görümcenin kötü niyetli oldugunu düsünmüyorum. Zaten ayda 2 3 kere görüyormussunuz. Benim görümcem de evlendiğim ilk aydan beri bebek hayali kurar simdi hamileyim cok mutlu karnımı seviyo onunla ilgili hayaller kuruyor. Bosverin kötü niyetli laf sokan ara bozan görümcelerden iyidir gülün gecin.

Tulumu o alsın canım ne olacak diğerlerinde de dahil olmaya çalışıyor bunda inan birşey yok. Benim görümce de her telefon konuşmasında sürekli bebek yapın yapın diye beni yiyip bitiriyor inan benimki daha fena . Birgül öyle bir laf söyleyeceğim ki ne olduğunu şaşıracak. Biz herkesten uzak bir şehirdeyiz görümceler evimize hiç gelmediler . Kv,kp bayramdan sonra bize kalmaya gelecek bende görümceyi de davet ettim görüntülü konuşuyoRduk babasının yanında diyor ki ben gelirim ama bir şartım var onu da Tuğçe biliyor ( bebek yaparsam gelecekmiş) bende rüyanda görürsün sen dedim artık delirtti beni

aranızda ki sorun nedir..
görümce olarak yanınzda olmak istemesi mi?
sizin çok istediginiz şeyi tamam ben alırım sen yeter ki iste demesine mi bozulup mesafe koyuyorsunuz?
sizinle mutluluğunuzu heyecanızı paylaşan aile bireylerine karşı böyle tutumlar sergileyip kendinizi doldurmayın.
arayıp bulamayanlar var

Aslında söyleyip istedigi şeyler hoş şeylerdir belki ama yani kendisi hemen kırılgan bi yapıda. Bana kırılır ve hemen annesi babasının haberi olur ve bana kızımız üzülmesin mesajı gelir... Yani ben o hastane stresinde kendisinin yüzüne bakmadıgımda rahatlıkla bana küsebilcek biri...

şöyle diyim, netleşen dügün tarihimizi kendisi sonradan hamile kaldı diye değiştirmişliğimiz var. Bebegi 40günlük vs olcaktı. Bebegim kücük olur 2 ay daha ertelensin diye anne ve babasına duygu sömürüsü yapmış biri... yani yoksa bende hüsnü zanda bulunmak isterim tabiki ama kendisinin mizacını biliyorum.

Benim derdim bu düşüncelerden nasıl kurtulmam gerektiğini bilmemem.

Benim sınırı koymam gerekiyor haklısınız...

Belkide dediginiz gibi istedigi söylediği şeyler masumanedir belki. Ama onun mizacını bildigim icin zoruma gitmiştir belki :/

Siz daha iyi tanıyorsunuz tabii ki, biz anlattıklarınız kadarını biliyoruz.
O yüzden en doğru şekilde davranışı siz sergileyeceksiniz.
Eğer gerçekten rahatsızlık hissediyorsanız, biraz daha mesafe koyun.
Özel bilgilerinizi paylaşmayın onunla, konuyu kapatın o açmaya çalıştığında.
Direkt olarak "bu konular hakkında konuşmak istemiyorum" diyebilirsiniz, anlar veya anlamaz ama siz direkt olun.
1 anlamaz, 2 anlamaz, sonunda o da anlar...

Yine siz kalbinizi karartmayın, belki gerçekten iyi niyetinden yapıyor olabilir.
Belli olmaz böyle şeyler.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Sanırım konuyu anlamadım, görümcenizin söylediklerinde art niyet göremedim. Hatta size destek olmaya, moral vermeye çalışıyor bence. Ben yalnızlık çektim sen çekme ya da sen iste ben alayım demek kötü şeyler değil. Neye takıldınız anlamadım.

Bazen yanlız kalmak daha iyidir, enerjinizin sömürülmesinden :)

Aslında sizde haklısınız, sadece burda yazılanlarla kişi analizi yapılamaz. Bilmiyorsunuz haliyle durumu.

Kendi cocuklarini birakip nasil kalicakmis yaninizda ?
Ben sizi anladim , aslinda soyledikleri cok masum v3 boyle anlattiginizda kulaga hos geliyot ama ilk bebek ozeldir , hamile kalmak isteyen her kadinin hayalleri vardir
Mesela dogum yaklastiginda annem hastanede ben kalirim demisti ama ben esimin kalmasini istiyordum hayallerim hep o yonde oldugu icin reddettim sadece esim kalacak demistim
Sizin de bebekle ilgili planlariniz , hayalleriniz var ve gorumce iyi niyetle bile olsa musallat oluyor
Mesafe koyun ve hamilelik sureciyle ilgili bilgilendirmeyin
Yeni dogan evinde zaten 2 kucuk cocuk olmaz , gorumcenize yavas yavas asilayin bunu ki dogum sonrasi sikinti yasamayin

Siz daha iyi tanıyorsunuz tabii ki, biz anlattıklarınız kadarını biliyoruz.
O yüzden en doğru şekilde davranışı siz sergileyeceksiniz.
Eğer gerçekten rahatsızlık hissediyorsanız, biraz daha mesafe koyun.
Özel bilgilerinizi paylaşmayın onunla, konuyu kapatın o açmaya çalıştığında.
Direkt olarak "bu konular hakkında konuşmak istemiyorum" diyebilirsiniz, anlar veya anlamaz ama siz direkt olun.
1 anlamaz, 2 anlamaz, sonunda o da anlar...

Yine siz kalbinizi karartmayın, belki gerçekten iyi niyetinden yapıyor olabilir.
Belli olmaz böyle şeyler.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Fesatlıgından yaptıgını bende düşünmüyorum zaten :) kötü demiyorum zaten.

Benim derdim; ‘ bebegim oldugunda bebegime sanki benden daha cok müdahale edecekmiş’ düşüncesini kafamdan silememem.

benim görümcemde öleydi.. ama sanrimi ben enerji sömürüyorum:D
o bişey isterse ben aliyorum. ben alicam dese kapıp aldığım oluyor kızın heyecani kaybediyo. bide abisini şikayet etmişti.. yengem bişey almami istemiyo felan diyo oda senden fikir istemiş harcamasini istememiştir demişti. bana fikir danişmadan almaya başladi takmiyorum ki. yinede fikir danişirim :KK53::KK53:

Birçok kişi normal demiş ama ben öyle düşünmüyorum. Kendi çocuğu olmasa yaşı küçük olsa heyecanını anlarım da. 2 çocuklu kadın. Çocukları da küçük daha. Hep kucağıma alıcam bi olsun emziririm de filan gibi laflar saçma sapan bence. Ben olsam ben de sinirlenirim. Kadında öyle bir potansiyel var ki çocuk doğunca her şeyine karışacak gibi duruyor. Bilmiyorum ben rahatsız oldum yaptığı şeyden istediği kadar iyi niyetli olsun. Biraz da düşünceli olmak lazım.

Fesatlıgından yaptıgını bende düşünmüyorum zaten :) kötü demiyorum zaten.

Benim derdim; ‘ bebegim oldugunda bebegime sanki benden daha cok müdahale edecekmiş’ düşüncesini kafamdan silememem.
merak etmeyin bebek oldugu zaman hepsi dagılıyor.
o sorumlulugu giren pek az.
eşinizde kardeşinin otokontrol sistemine uyuyor mu?
bacım ne derse nasıl isterse oyle olacak diyen biri mi?
birde kusura bakmayın ama görümceniz nekadar şeyi bilirse okadar bilmişlik taslar anlatmayın paylaşmayın

Birçok kişi normal demiş ama ben öyle düşünmüyorum. Kendi çocuğu olmasa yaşı küçük olsa heyecanını anlarım da. 2 çocuklu kadın. Çocukları da küçük daha. Hep kucağıma alıcam bi olsun emziririm de filan gibi laflar saçma sapan bence. Ben olsam ben de sinirlenirim. Kadında öyle bir potansiyel var ki çocuk doğunca her şeyine karışacak gibi duruyor. Bilmiyorum ben rahatsız oldum yaptığı şeyden istediği kadar iyi niyetli olsun. Biraz da düşünceli olmak lazım.

İşte benim derdim de, sanki bebegim oldugunda hep hayatımda olcakmış gibi, sanki herşeyime müdahale edecekmiş gibi korkum olması...
Fesat olmadıgına inanıyorum zaten..

Mesela, cocuk olmama sebebimiz erkek faktörü ve doktor bu degerlerle normal yolla gebelik olmaz demişti. Eşimde bunu onlara söyledi cünkü bana cok baskı yapıyolardı şöyle dikkat et böyle dikkat et diye... eşim de benim üzüldüğümü görünce sorun bende deyip onları susturmuştu. Sonra yine başladılar benim üzerime oynamaya. Cok geziyosun bebek tutunamıyo vs diye.. yani hep bi baskı var üzerimde. Bende nasip olursa bebegim hassas noktam olur ve beni bana bırakmazlar diye endişe ediyorum.

Aslında söyleyip istedigi şeyler hoş şeylerdir belki ama yani kendisi hemen kırılgan bi yapıda. Bana kırılır ve hemen annesi babasının haberi olur ve bana kızımız üzülmesin mesajı gelir... Yani ben o hastane stresinde kendisinin yüzüne bakmadıgımda rahatlıkla bana küsebilcek biri...

şöyle diyim, netleşen dügün tarihimizi kendisi sonradan hamile kaldı diye değiştirmişliğimiz var. Bebegi 40günlük vs olcaktı. Bebegim kücük olur 2 ay daha ertelensin diye anne ve babasına duygu sömürüsü yapmış biri... yani yoksa bende hüsnü zanda bulunmak isterim tabiki ama kendisinin mizacını biliyorum.

Benim derdim bu düşüncelerden nasıl kurtulmam gerektiğini bilmemem.

Şu mesajdan sonra kafamda bir profil oluştu. Görümceniz evin prensesi sanırım. Her istediği yapılmış, şımartılmış belki de. O da halâ kendini o evin küçük kızı zannediyor ve her istediği herkes tarafından yapılsın istiyor. Olmazsa küsüp duygu sömürüsü yapması bundan. Yani onun her istediği yapıldı onu üzmek yasak diye kendinizi strese sokmanıza ne gerek var. Bırakın küssün böyle bir durumda bile sizin isteklerinizi hiçe sayıyorsa. Ailesinin de kızımı üzme tarzında davranması çok yanlış. Sizin aileniz de onlara aynı mesajı göndersin alttan alta o zaman. Bana bencilce geldi.

Hiç hazetmem her duyduğuna atlayan, her şeyi kurcalayan insandan.
Özel alana müdahaledir. Biraz üstü tacize girer..

Hiç bir konuda detay vermeyin. Hayırlısıyla hamile kalırsanız özellikle haber vermeyin herkesle bir duysun.

Ayrıca sürekli bebekten hamilelikten bahsedilmesi tedavi sürecinde beni çok gererdi sanırım. Sanki bir şey çok konuşulursa olmayacakmış gibi hissederim ben.
Bence "artık bu konuyu açma kafamı boşaltmaya çalışıyorum.doktorum tembihledi.eğer dikkat etmezsen seninle iletişimi kesmek zorundayım" falan deyin bir dahakine.

İşte benim derdim de, sanki bebegim oldugunda hep hayatımda olcakmış gibi, sanki herşeyime müdahale edecekmiş gibi korkum olması...
Fesat olmadıgına inanıyorum zaten..

Mesela, cocuk olmama sebebimiz erkek faktörü ve doktor bu degerlerle normal yolla gebelik olmaz demişti. Eşimde bunu onlara söyledi cünkü bana cok baskı yapıyolardı şöyle dikkat et böyle dikkat et diye... eşim de benim üzüldüğümü görünce sorun bende deyip onları susturmuştu. Sonra yine başladılar benim üzerime oynamaya. Cok geziyosun bebek tutunamıyo vs diye.. yani hep bi baskı var üzerimde. Bende nasip olursa bebegim hassas noktam olur ve beni bana bırakmazlar diye endişe ediyorum.
Anladım işiniz zor ben de olsam endişelenirdim. Bunu onlara söyleseniz anlarlar mı bilemedim. Müdahaleci ailelerle baş etmek çok zor gerçekten. Bana çocuk konusundan bahsetmeyin vs deseniz ya da eşiniz konuşsa? Çünkü bariz geriyorlar sizi

Back
X