Enerjinizi düşüren insanlardan nasıl uzaklaşırsınız?

Haklısın elimden geldiğince ayni ortamda bulunmamaya çalışacağım. Ortak akrabamiz var yakınımda. Oraya gelince de ben kendi evime geçerim. Konuşulacak anlaşılacak biri degil. Iki dk görsem ruh halim en az 2 saat etkileniyor.

Kendi karakterini belli ediyor yaptıklarıyla. Aslinda çoğu zaman patavatsizliklari ya da hadsizlikleri karşısında pasif kaldığım için kendi kendime çok kızıyorum artik.

Umursamamaya çalışıyorum.
Çocukluğumun en karanlık anını hatırlatan bir kadın akrabamız var. Şimdi gücü yetmiyor bana zarar vermeye. Allah gerçekten beni öyle güzel nimetlerle ödüllendirdi ki hep daha üstün tuttu onların karşısında. Oysa ki ben onların gözünde hep ezilen bir çocuk olarak kalacaktım.

Gerçekten sevmiyorum, hayat enerjimi bir kaç saatliğine aldığı yetmiyor gibi gitmeden önceki gün ve sonraki gün de delleniyor ruhum.
Ha ne oluyor işte mecburen görüşmelerde yüzüne bakmıyorum yada yalandan görüşüyorum.
Zihnimi başka şeylerle meşgul ediyorum.
Sorduğu soruların çoğunu duymazdan geliyorum. En azından kendim için bu kadarını yapabiliyorum.

Aynen görmek zorunda kalinca iletişimi ne kadar azaltsak o kadar iyi. Birlikte bulunmak zorunda olduğumuz ortamda o süreyi kisaltmak lazim.

Aranızda kavga tartışma türünden bişey varsa bulunduğu ortamda bulunmamaya, onun gittiği yere gitmemeye dikkat edin. Ama görünürde ilişkinizde bir sıkıntı yoksa sadece içten içe hoşlanmıyorsanız ona karşı mesafeli olun. Onun hakkında iyi şeyler düşünmeye çalışın. Cahil ama iyi niyetli olduğunu, sizi aslında sevdiğini varsayın. Ona olan öfkeniz azalır böylelikle.

Şuan konuşuyoruz sıkıntı yok gibi ama zamanında benim hiç alakam yokken başkasıyla baya tartışıp benimle de küsmüştü. Ben sonradan farkettim ve olayi anladim. Tartisma içinde benim de adim geçmiş ve o kişi de beni savunmuş (sonradan duydum bunlari). Bu da benimle de küstü. O zaman anladim beni hazetmedigini ki çok iyiliğim dokundu hani karşılık tabiki beklemem ama bilsin yani. Ben ne fedakarlıklar yapsam da nankör anlamaz dedim kendi kendime.O tartıştığı kişiyi degil de beni sosyal medyasından sildi. Sonra birsekilde baristik ama artik öyle soğudum ki görmek istemiyorum. Zaten o da bişeyleri düzeltmek için çabalamadi.

Ben kaçıyorum :) Akrabalarım var hiç görüşmüyorum aramıyorum gitmiyorum birkaç aradılar onlarda saldı.Mesela 7 senedir hiç görmedim.Sevdiğim bir kuzenin düğünü var bu yaz 7 yılın üstüne göreceğim eminim binbir naz niyaz yapıp gönül koyacaklar cidden umrum değil. Merhabalaşır 7 yıllık lafımı işitirim :) Bunlar aile büyüklerim atsan atılmaz satsan satılmaz işte,insan akrabasını seçemiyor.

İş yerimde var sevmiyorum arkadaş zorla mı ,belki çok iyi bilmiyorum da, hiç selam vermiyorum toplu iş yemeklerine o katılmışsa ben katılmıyorum.Aynı odadayken hiç göz teması kurmuyorum dinlemiyorum hatta o konuşurken yüksek sesle konuşup onun konuşturmasını bastırıyorum Söylediği saçmalıkları duymak istemiyorum çünkü her lafı saçma mı olur bir insanın tahammülüm yok.

Yazdıklarımı okuyunca ortamın uyuzu benmişim gibi olmuş ama öyle değil.Onu seven bir kişi yok herkes arkasından konuşuyor ,ben suratına belli ediyorum hepsi bu Şaka bir yana ama yaşla beraber insanın tamammülsüzlüğü artıyor.

İnsanın sevmediği biriyle aynı ortamı paylaşmak zorunda kalması gerçekten zorlayıcı oluyor. Bir daha yüzünü görmeme şansınız yoksa madem, olumlu düşünmeye çalışın. Sizi tanımadığı için, size iyi hisler beslememiş diye farzedin. Yaptığı hatayı affedin.Her insan hata yapar diye düşünün. Belki de siz ondan daha vasıflara sahip olduğunuz için kıskanıyordur. Gülün geçin.Size başka bir zararı yoksa, Allah’a havale edin.

Zorunlu olmadıkça bir araya gelmeyin, gelmek zorunda olduğunuz zamanlarda da mümkün olduğunca az iletişim

Yaşla birlikte yaşanmışlıklar insanı tahammülsüzlestiriyor. En iyisini yapıyorsunuz hakedene hak ettiği gibi davranarak. Umarım ben de bunu rahatlıkla başarabilirim.

Aynen Allah a havale ediyorum. Mutlu olsun tabiki ama benden uzak olsun.

Bu kişi aileden akrabadan biriyse çok zor.İs arkadaşı ise yapmacık olmak zorundasıniz.Maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…