- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
-
bulamıyor da olabilirlerHerkes gecinememekten şikayetçi ama özellikle benim kurumumda çalışan (devlet memuruyum) herkesin altında son model arabalar bizim Fiat linea miz var 2009 model 10 senedir kullanıyoruz degistiremiyoruz çünkü paramız yok ama 2000 kişilik kurum otoparkı son model araba galerisi gibi bizim arabadan bir tane daha yok yani bende bunu anlamıyorum insanlar nerden buluyor bu paraları bu pahalilikta
İyi de para kalmıyor sorun orada zatenParanı Türk lirası olarak tutma, yattığı gibi diğer alternatiflere çevir onlar her geçen gün artıyor. Paran erimemiş olur
Ogretmen "ben ne alaka"Öyle diyince de kızıyorlar. Şimdiki emekli öğretmenlerin ya da 15-20 senelik öğretmenlerin her şeyleri var ama sorunlu biziz
Öğretmen olduğum için olabilir alakası mesela.Ogretmen "ben ne alaka"
Bir miktar belirleyip harcamayacaksınız başka çaresi yok. Zamanla oturur.İyi de para kalmıyor sorun orada zaten
Ben de ogretmenim. Tamam süper hayatımız yok ama geciniyoruz. Bircok insan asgari ücretin altında eziliyor. Emeklilerin durumu da hiç iç açıcı değil ayrıca...Öğretmen olduğum için olabilir alakası mesela.
Çıplak maaş uzman öğretmenim 27 bin kusuratli yattı bu ay. Ek dersim çok az bin tl falan ayda.Öğretmen maaşları gerçekten ne kadar sürekli bu konu oluyor
Kapı ustası inşaat ustası mobilya yapan usta vs de o işi öğrenmek için belli yıllarını veriyor. Öğretmen 4 sene okuyor onlarda yıllarca çıraklıktan başlayıp yerinde eğitimini alıyor, sadece eğitim aldığı yer okul olmuyor. Ben de iyi kazanmak için diploma şartı olduğunu düşünmüyorum.Bence üni mezunu herkesin maaşı çok komik. Kapı ustası arkadaşım var benden iyi kazanıyor. Allah daha çok versin ama okumanın karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum.
Sizin görüşünüz. Aileniz çevreniz yaşadığınız il harcamalarınız geçinmeye müsait olabilir. Saygı duyuyorum. Herkes aynı şartlarda değil. Bir derdim var yani benim derdiM.Ben de ogretmenim. Tamam süper hayatımız yok ama geciniyoruz. Bircok insan asgari ücretin altında eziliyor. Emeklilerin durumu da hiç iç açıcı değil ayrıca...
Ben onlar kazanmasın demedim ki herkes hakkını alsın dedim. Ayrıca okuyan 4 sene okumuyor 16 sene + bir sürü sınavlar.Kapı ustası inşaat ustası mobilya yapan usta vs de o işi öğrenmek için belli yıllarını veriyor. Öğretmen 4 sene okuyor onlarda yıllarca çıraklıktan başlayıp yerinde eğitimini alıyor, sadece eğitim aldığı yer okul olmuyor. Ben de iyi kazanmak için diploma şartı olduğunu düşünmüyorum.
Aileyle yaşayınca masraf daha fazla aslında.. tek yasasan az yersin öz yersin gelen giden bellidir aile olunca evi çekip çeviriyorsun fatura desen kaç kişilik geliyor ıvırız zıvırı daha fazla oluyor..Sizin görüşünüz. Aileniz çevreniz yaşadığınız il harcamalarınız geçinmeye müsait olabilir. Saygı duyuyorum. Herkes aynı şartlarda değil. Bir derdim var yani benim derdiM.misal ailemle yaşıyorum evin masrafları üzerimde diyebilirim. Az az gidiyor bir bakıyorsun bir şeyin kalmamış.
yo dediğim gibiydi ödeme güçleri. eriyip gidiyormuş çektikleri kredi. hiç de öyle zor olmuyormuş valla hala kredi ödüyorlar oturdukları ev dubleks ödedikleri kredi 2.500 tl. araba kredisi de toplam 3000 bin mi ne. babamın arabası 2019 modelAnne babanızın ödeme güçleri çok mu yüksekti mesela bir ev için kredi çektiğinde 10 sene kitleniyorsun ve yüksek ödemelerin oluyor sonrasında iki araba artı bir ev daha yani borcun varken tekrar tekrar kredi çok zor oluyor hayatını yaşayamazsın
diyorsun ya birikim yap senin de olsun. bunların hiçbiri birikim yaparak mal mülk sahibi olmadı kredi ile oldu. 26 yaşındayımSen kaç yaşındasın, kendini karşılaştırdığın insanlar senden büyük farkındaysan. Aranızda en az 10 yaş var, dediğim hesaba geliyor
Geçinip gidiyoruz diyorlar mesele geçinmek mi gerçekten? Kaç ülke gezdiniz kaç dil biliyorsunuz kaç kursa gidebiliyorsunuz? Daha iyi şartlarda yaşayabilmek varken neden hep kötüsüne razıyız onu anlayamıyorum.Aileyle yaşayınca masraf daha fazla aslında.. tek yasasan az yersin öz yersin gelen giden bellidir aile olunca evi çekip çeviriyorsun fatura desen kaç kişilik geliyor ıvırız zıvırı daha fazla oluyor..
Bu dönem en büyük lüks borcsuzluk malesef
Çünkü eskiden kredi çekmek kolaydı.kredi faizleri düsüktü.şimdi bankalar hem kredi vermiyor hem de afaki faiz istiyoriar.zamanında kredi ile ev araba alındı.şimdi çok zor.o yüzden mecburen birikime yüklenmek zorundasın.ekonomi düzlüğe çıkıncaya kadar.ben şimdi para biriktiriyorum sıfır araba kampanyalarından yararlanmak için.çünkü belli bir peşinat istiyorlardiyorsun ya birikim yap senin de olsun. bunların hiçbiri birikim yaparak mal mülk sahibi olmadı kredi ile oldu. 26 yaşındayım
ay şekerim kış tatiline yetse yaz tatilinde beach'e yetmiyordur, ne yapsın
şimdi ciddi kısma geçiyorum
14 sene daha prim ödemeyi düşünüyor musunuz? -diyelim ki istediğiniz gibi iş bulursanız yani.
siz sanırım evliydiniz çünkü prim ödemeden de yaş bekleyebilirsiniz
benim bu konuda kafa karışık da çünkü
prim ödenince emekli maaşı artmıyor ki!
sizce ileride sistem değişecek mi daha fazla süre yüksekten prim ödemiş olanın bir karı olacak mı?
şahsen bana şu anda prim ödemek aşırı saçma geliyor da insanlar ne düşünüyor merak ediyorum.
--çalışıp çalışmamanın başka yönleri var, ama sormaya çalıştığım şey o değil sadece prim emekli maaşı korelasyonu kısmı, ve en az 15 senedir, ortalama 20 senedir primi olanlar için soruyorum--
işte birikimin de elinde bitiyor ama sorun burada. biriktir 70 bini alacağın şey oluyor 130 bin. bu yüzden büyüklerin böyle laflar söylemesi canımı sıkıyor. aynen biriktirip ev araba alırız. sıfır arabada bulursanız alırsınız. en kötü sıfır araba olmuş 1.2. en boş paket. bir de kampanya yapıyorlar şaka gibi ödemeler. zaten bu bedava dağıtılan krediler ülkenin bu duruma gelmesine sebep oldu. annemin çevresi hep böyle asgari ücretli çalışan karı koca 45-50 yaşında. onların bile evleri arabaları var. birinin maaşı kredilere gitmiş birinin maaşı geçim gayet de geçinmişler. ben memur olduğum sene Beşiktaş'ta ev tutmuştum. araba almıştım. şimdi memur olanlar kira ödeyemiyorÇünkü eskiden kredi çekmek kolaydı.kredi faizleri düsüktü.şimdi bankalar hem kredi vermiyor hem de afaki faiz istiyoriar.zamanında kredi ile ev araba alındı.şimdi çok zor.o yüzden mecburen birikime yüklenmek zorundasın.ekonomi düzlüğe çıkıncaya kadar.ben şimdi para biriktiriyorum sıfır araba kampanyalarından yararlanmak için.çünkü belli bir peşinat istiyorlar
70000 kredi cekeyim dedim geri ödemesi 130000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?