Engeli olan ve yaşça büyük biri hakkında ne düşünürsünüz.

Al bizim cevrede de o kadar "Aman hastaneye yattığını kimseye söyleme" ler felan hepimize geçmiş olsun

Mutlaka göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler kıymetli gözleminiz ve yorumunuz için.

Eşinizin ne engeli var peki sizin için mahsuru yoksa. Çok geçmiş olsun ayrıca. Allah bağışlasın çocuğunuzu.

Şu an hepimiz bir engelli adayıyız hiç bir şeyin garantisi yok ikiniz sevdikten sonra tut elini bırakma

Birine aşık olursunuz sonradan kaza olur bırakmazsınız. Ya da biriyle tanışırsınız engelleri vardır ona rağmen aşık olursunuz, çok hoşlanırsınız hiçbir şeyi sorun etmeden devam edersiniz. Fakat yazınızdan anladığım kadarıyla önce sanal ortamda konuşup etkilenmişsiniz ve sonra görüşme olmuş. Benim fikrim görüşmeye devam edin, onu gerçek hayatta da sanal ortamda olduğu gibi severseniz devam edin. Aksi halde maalesef devam etmemeniz gerekir çünkü evlilikte sohbetinizi, tartışmanızı vesaire sanaldan yapmayacaksınız. Siz her şeye rağmen sevip evlenmek isterseniz ailelerin kabul edeceğini düşünüyorum :)

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Küçükken yaşadığım mahallede biri kaza yapmıştı ve babamın o adam için bu adam "yarım" deyip iğrenç espriler yaptığını hatırlıyorum. 5 yıl bile geçmeden kendisi de trafik kazası geçirdi ve o adamdan çok daha fazla topallıyor şu an. İnsanlar sadece boş boş konuşurlar.Siz seviyorsanız kimseye bir b. demek düşmez. Herhangi bir şey söylemelerine müsaade etmeyin sakın. Bu tarz düşüncesi olan insanları da evlenmeseniz bile hayatınızdan çıkarın.

Seviyormusun yoksa sevmek mi istiyorsun önemli soru su asamada bu bence
Eğer gercekten seviyorum diyebiliyorsan engelleri aşmak senin elinde ama sevmeye cabalayacagım iyi bi insan konusmak keyifli vs diye sevmeden sadece güzel vakit gecirmeyi seviyorsan gercekten otur bi düşün derim

İnsana kendisi ağır gelir evlilik normal bir insanla bile çok zor ,devamlı hasta olan biriyle daha büyük sorunlar olacak kalp pili vs günlük hayatına ne kadar etki ediyor buna bakmak lazım,diyelim ki bi süre sonra çalışamaz olsa çalışıp bakacak mısınız bu yükü omuzlar mısınız ,9 yaş bayağı bi fark benim için zor olur ,şu an pek mantıklı bakamıyor sanki biraz kapılmış gibisiniz ,iyice tartın bi yola girmeden önce

Ablacim evlenince çok konusmuyorlar zaten ...sorun olmaz. ..yaş zaten dert değil. .hep çocuk oluyorlar. ..☺sevgiler

kızzz aynısını bende yazacaktım evlenınce az konuşuyıorlar yorma kafanı diye

birde bende bir iş arkadaş var allah başa vermesin hiç susmuyor kocamın ayagına kapanasım geliyor eve gidince , kafam şişiyor valla

9yaş bence çok büyük bir yaş farkı değil.
Engele gelince, engeller sevmeye ve sevilmeye engel olamaz. Doğuştan sağ kolumu kullanamadım 15sene. Eşimin çok büyük desteği ve yardımı, gaz vermesi, tedaviye yönlendirmesiyle 15yaşımda fizik tedaviye başladım. 6 senedir az buçuk açıldı, hiç değilse yarım işlev görüyor şu anda. Allaha bin şükür. En yakın arkadaşı da dahil olmak üzere, onun kolu sakat, gözlüksüz gözü görmüyor vs demiş onlarca kişi. Hiç birisiyle görüşmüyor yıllardır.
Bir engel, evlilik için soru işareti uyandırıyorsa,, evlenmemek en doğrusudur. Herkes olduğu haliyle kabul edemiyor demek ki üzücü.

Evet ne yazık ki öyle. Ki ben işim gereği engelli insanlarla iç içeyim devamlı, ona rağmen hayatımda olmasını hiç düşünmemişim. Hatta daha da kötüsü sanki hep sapasağlam kalacağım, ölüm hiç beni bulmayacak gibi yaşamışım. Şimdi onun farkına vardım.

Evet realist, duygu ve vicdandan uzak baktığımızda dedikleriniz de mantıklı. Kendi başımıza bir eşy gelmeyeceğini ve hayatın hep böyle gideceğini varsayarak düşünürsek eğer. Bir ailenin ve yakın çevrenin bakış açısı da tıpkı böyle oluyor.

Benim düşündüğüm tarafta bu, sanal ortamda daha çok hoşlanıyor olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…