Evet o zaman engellediği anlamına geliyorAma kendisiyle hiç alakası olmayan arkadaşımın telefonuna ekledim. Onlarda çıkıyor her şeyi
Üslup tek yönlü bir konu değildir. Betimlediğiniz şekilde bir içerikse hocanızın yazışma üslubu da bana doğru gelmedi.
Aslında söylemek istediğim şey kast sistemini andırır bir ilişkinin doğruluğu değildi, resmi ilişkilerin olması gereken üslubuydu.
Sizin görüşünüz o yönde olabilir, ben de buna saygı duyarım. Ancak akademik dünyanın doğrusu o değil.
Değişmiyor maalesefYani ekstrem bir şey yaşamış olabilir o insan kendi çapında. Ama bu bile, sizi engellemesini haklı çıkarmaz.
Taziye mesajı yazmışsınız altı üstü, en azından size doğru düzgün bir açıklama yapar. Geç mi yazdınız? Yine de sizi engelleyemez.
Sen git koskocaman akademisyen ol, ama insan gibi iletişim kurmayı öğreneme. Yazık gerçekten. Tez hocanızı değiştirebiliyor musunuz?
Adam evli ve kendisi de eşi de 60 larındaEvet o zaman engellediği anlamına geliyorAma ben bunu şahsın yaptığını sanmıyorum, bahsettiyseniz kaçırdım hayatında biri var mı acaba belki ona denk gelmiş engellemiştir, yapabiliyor bazı hemcinslerimiz böyle şeyler.
Katı ast üst ilişkisinin zıttı mesafesizlik değil yalnız siz bunu anlamıyorsunuz. Saygılı ve samimi bir şekilde yazınca lakayt ve mesafesiz olmuyoruz sadece gereksiz ve kasıntı prosedürleri egale etmiş oluyoruz. Ve dediğim gibi türkiyedeki akademiyle dünyaca başarılı üniversiteleri kıyaslayınca ortaya çıkıyor hangisinin faydalı olduğu. Ortaya koyulan çalışmalardan, yayınlardan da belli. Bizde liyakatsiz ve sürekli karşısındakine ders vermeye çalışan, öğrenciden çok kast sistemini önemseyen hocalar popüler başarıdan ziyade. Üzücü ama aman mesafemiz bozulmasın gerisi hallolur :)Beni ne kadar tanıyorsunuz da böyle genellemeci yaklaştınız bilemiyorum.
Keşke mesafesiz oldukları için beğendiğiniz hocalarınız, genellemenin insanları yanılgıya götüreceklerini öncelikle öğretselerdi.
Çalışan herkes hizmet verendir. Bu kötü bir özellik değil ki.
Hangi sektörde çalıştığınızı bilmiyorum ama siz de o sektörün hizmet verenisiniz.
Maaşlı çalışan olduğum için öğrencileri müşteri olarak görmem söz konusu değil. Ama hizmet verdiğim kişiler olduğu doğru. Ve elbette gereken saygıyı gösteriyorum.
Benzerini yasadim ben de Amerika'da. Burada resmiyete o kadar alismisiz ki...Amerika'da supervisorima en basit soruyu bile upuzun emaille anlatiyordum. En sonunda adam bana direkt Jim de, bu kadar uzun sormana da gerek yok demistiDunya siralamasinda ilk 15'te olan bir universitede doktora yapiyorum. Turkiye'deyken de yine cok iyi bir universitede arastirma gorevlisi oldugum halde buraya gelince akademik iletisim konusunda tek kelimeyle nefes aldigimi hissettim. Kimse birbirine saygisizlik yapmiyor ama dilekce doldurur gibi mailler yazmiyoruz birbirimize. Supervizorlerimize ismiyle hitap ediyoruz diye aramizdaki mesafe kalkmiyor. Tam tersi herkesin rahat hissettigi, kimsenin kasinti olmadigi bir ortam oldugu icin daha kuvvetli bir iletisimimiz var. Akademik dunya Turkiye'den ibaret degil, bunlar da genel gecer dogrular degil. Ben simdi gideyim de supervizorume cevap olarak 'Sunu yapmayi dusundum. Ne dersin, kulaga nasil geliyor?' yazayim. Bu kadar basit bir maili Turkiye'de olsam iki paragrafta yazmak zorunda kalirdim. Yasadigim stres de cabasi... :) Hayat boyle seylere takilmak icin cok kisa, profesyonellik = surekli kendini kasarak iletisim kurmak da degil.
Bu arada su an doktorami part time yapiyorum, ayni zamanda kurumsal bir sirkette ekip lideriyim. Ben de ekibimdekilerin bana ismimle hitap etmesi konusunda uyariyorum. Teams kullaniyoruz genellikle iletisim icin mail atarken de resmi yazisma beklemiyorum. Hatta olabilecek en kisa cumlelerle aciklamalari benim isime geliyor. Cunku amac surekli onlarin ustu oldugumu hatirlamak degil, ekibimin isinin gorulmesi.
Yani karısı belki de engellemiştir yani adamın engellemesi bana çok mantıksız geliyor.Sohbet muhabbetiniz var mı ?Benden en az 30 yaş büyük kendisi. Yani benim yaşımda kızı var. Evli.
Benzerini yasadim ben de Amerika'da. Burada resmiyete o kadar alismisiz ki...Amerika'da supervisorima en basit soruyu bile upuzun emaille anlatiyordum. En sonunda adam bana direkt Jim de, bu kadar uzun sormana da gerek yok demistibutun profesorler sirayla butun ogrencileri evlerine davet edip potluck yapmisti. Herkes herkese ismiyle hitap ediyordu. Kimse de saygisizlik olarak gormuyordu. Tam tersi cok da saygi duyuyordum ben oradaki hocalarima. Bu sacma seylere akademide bile takilip kalmak cok aci.
Ahh iyi bilirim. Hepsini yasadim. Koskoca kadinim, cocuk gibi azarlandigimi bilirim mesela alaninda en iyi proflardan biri tarafindan. Mesrla ona zerre saygi duymuyorum.Biz de senede 2 defa tez danismanimin evinde toplaniriz, barbeku partisi yapariz. Benim buradaki ilk supervizorum Cinliydi mesela dayanamadim 2.donemin sonunda degistirdim, Turkiye'deki ortamimdan beterdi cunku. Simdiki danismanim Amerikali ve cok mutluyum kendisi ile. Mesela bugun mesajlasmamizi atayim:
Hocam: Bugun 2.00pmde toplaniyor muyuz? (Saat 1.30pm bu arada. Her hafta ayni gun ayni saat toplanti yapariz normalde)
Ben: Islerim yetismedi bu hafta, pek guncellemem yok.
Hocam: Tamam sorun degil (hatta direkt ok np yazdi:)). Bu haftayi atliyoruz o zaman?
Ben: Evet, lutfen.
Bu kadar basit. Ne alinmaca ne gucenmece yok. Karsilikli anlayis var. Bir de bu olayi Turkiye'de dusunun. Hocayla hasbelkader toplanti ayarlamayi basarmissin da, bir de yarim saat once konusacak bir seyim yok diye iptal edeceksin doktora ogrencisi olarak... Yazarken bile komik geldi, olmaz cunku :)))
Benzerini yasadim ben de Amerika'da. Burada resmiyete o kadar alismisiz ki...Amerika'da supervisorima en basit soruyu bile upuzun emaille anlatiyordum. En sonunda adam bana direkt Jim de, bu kadar uzun sormana da gerek yok demistibutun profesorler sirayla butun ogrencileri evlerine davet edip potluck yapmisti. Herkes herkese ismiyle hitap ediyordu. Kimse de saygisizlik olarak gormuyordu. Tam tersi cok da saygi duyuyordum ben oradaki hocalarima. Bu sacma seylere akademide bile takilip kalmak cok aci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?