Engellemiş.

Ne yazık ki bu mesajınızdan egosuna hapsolmuş eğitimi ticarete indirgemiş bir hoca oldugunuzu anlıyorum, sanıyorum ki farkında değilsiniz.

Öğrenciyle kurulan samimiyetin pratikte çok faydası var ama siz bu tür bir hoca olmadığınız için muhtemelen göremeyeceksiniz. Bir öğrencinin sizin çektiğiniz zorlukları yaşamaması bile gerçek bir eğitimci için büyük fayda aslında. Bu arada kendinizi hizmet veren olarak görüyorsanız sizin hizmet alan müşterilerinize karşı saygılı olmanız gerekir :)

Ben anlayamadım benim gibi lisans mezunu basit bir öğrencinin profesörle konuşmasına izin yok mu ? :)
Ya da sadece taşra üniversitelerindeki hocalarla mı konuşma yetkim var?
Ama prestijli bir okulda okuyorsam, profesörümle diyolog kurabilme şansına erişmek için sadece lisansüstü eğitimde mi olmalıyım?
Ama galiba lisansta iken taşrada okuyorsam öğrenci canlısı hocayla muhabbet edebilir, kişisel gelişimime katkı sağlayabilirim.
Umarım, yakın gelecekte bu tarz kalıplar son bulur.
Sadece akademi ve bilimin gelişmesi üzerine fikir alışverişleri yaparız :)

Bana çok abes gelmedi mail yazarken bile yok saygılarımla demedin yok sevgilerle dedin diye azarlayan hocalar var
İnsan rütbe, makam vs yönünden kendinden üstte olan birine sevgilerimle yazar mı? Tabii ki saygılarımla yazmalı. Ha bunu kızarak söylemek yerine öğretmek niyetiyle söylemeli. Nasıl ki üstümüze dilekçe yazarken arz ederim diyoruz, onlar da bize rica ederim diye yazıyorsa öyle bir şey...

Teşekkür ederim, bilmiyordum aydınlandım :)

Beni ne kadar tanıyorsunuz da böyle genellemeci yaklaştınız bilemiyorum.
Keşke mesafesiz oldukları için beğendiğiniz hocalarınız, genellemenin insanları yanılgıya götüreceklerini öncelikle öğretselerdi.

Çalışan herkes hizmet verendir. Bu kötü bir özellik değil ki.
Hangi sektörde çalıştığınızı bilmiyorum ama siz de o sektörün hizmet verenisiniz.

Maaşlı çalışan olduğum için öğrencileri müşteri olarak görmem söz konusu değil. Ama hizmet verdiğim kişiler olduğu doğru. Ve elbette gereken saygıyı gösteriyorum.

Ben sadece bir üsluptan bahsetmeye çalıştım. Siz dilediğinizce yorumlamakta özgürsünüz.
İyi geceler.

Sanurim whatsapotan taziye mesaji gonderdiniz. Benim anlamadigim su:
Whatsapota arkadasiniz rehberine hocanizi kaydetti ise hocanizin rehberinde arkadasiniz kayitli degilse hocanizin profil resmi arkadasinizda nasil gozuktu?
Mesajinizi ilettiginjzde iki tik isareti oldu mu? Ya da hocaniz okudugunda siz de mavi tik oldu mu? Engelkendiginizi nereden anladiniz?

Ben sadece bir üsluptan bahsetmeye çalıştım. Siz dilediğinizce yorumlamakta özgürsünüz.
İyi geceler.
Benim hocalarımla aramdaki iletişim üsluptan çok daha fazlası. Sizin öğrencilerinizle aranızdaki iletişime de siz hakimsiniz. Ne boyutta olduğunu da siz bilirsiniz , iyi geceler :))

Teşekkür ederim, bilmiyordum aydınlandım :)
Is hayatinda ust rutbedeki kisiye, bu akademi de olabilir, ozel sektor de, sevgilerimle yazilmaz. Saygilarimla yazilir. Ustteki kisiye arz edilir. Ust de astına rica eder. Bunlar is hayatinda hatta kurumlar arasi, kurumlar ici yazismalarda onemlidir.
Bu arada asistanlara abla abi denmez, hocam denir. Abla abi kelimesi is hayatinda hic kullanilmaz. Sokak dilidir bu. Ozel sektorde de ...Hanim ya da ... Bey diye hitap edilir.
Yazim şekli ve hitap onemlidir is yerlerinde.

O niyetle yazmadım :) ama ne gerek var yani hocaya sevgilerimle demeye
Çok sevdiğim bir hocam var onunla mailleştiğimde sevgiler yazıyorum. Durumdan oldukça memnun, herhangi bir gereklilik söz konusu değil çünkü seviyorum. Ki kişisel fikrim bu hocaların çok sevildiği yönünde.
Siz yazışırken tercih etmeyebilirsiniz, daha mesafeli olduğum hocama saygılar yazıyorum.
Akademik üslup ülkemizde çok abartılıyor.
Buna harcanan ve öğrenciyi strese sokacağımız vakti daha iyi bir şekilde değerlendirebiliriz.

Profil resmi herkese açık çünkü. Ama beni engellediği için ben göremiyorum işte. Başta resmi falan vardı. Ben mesaj attım. Okudu mavi tik oldu iki tane. Sonra bi baktım resim son görülme va gitmiş.

Yukarıda dediğim gibi ikinci aydınlanma geldi, bunların hiçbirini bilmiyordum siz deyince öğrendim :) Dünyaya bakış açım değişti :)
Ama şunu da belirtmek isterim, tıp öğrencileri asistanlar vs birbirlerine abi-abla diyor.
Neyse daha fazla uzatmayacağım iyi geceler

Bariz saçmalamış engel ne alaka.. Üstünde durma yüz yuze gelince bırsey yok gıbı mesafeli davranırsın sende..

Sadece üni değil, profesyonel olan her alan böyle olmalı. Ilımlı-mesafeli mi dersiniz yoksa herkesin duracağı yeri bildiği mi dersiniz yoksa herkesin edebini bildiği mi dersiniz...
Bu mesafe bozulunca işler de ilişkiler de bozuluyor. Öğretmen öğrenci, işveren işçi, ev sahibi temizlikçi, gelin kaynana vs. Tüm sorunların sebebi had aşma. Ve tabii ki bu uni hocalarinin öğrenciyi disladigi anlamına gelmez. Benim hocalarım ılımlı sertti, cekinirdik. Ama bize dondurma ismarlamisti biri. Bir diğeri arkadaşlari arabasıyla okuldan aldı. Bir diğeri öğrenciyi evine yemeğe götürdü. Bir başkası üzerimde o an kabanim yok diye montum.olup olmadığını sordu :)

Profil resmi herkese açık çünkü. Ama beni engellediği için ben göremiyorum işte. Başta resmi falan vardı. Ben mesaj attım. Okudu mavi tik oldu iki tane. Sonra bi baktım resim son görülme va gitmiş.
Yanlisiniz var. Bir arkadasim ufak bur tartismadan sonra beni engelledigi halde ben onun onun son gorulmesi ve profil resmini goruyorum. Engellediginden eminim cunku kendisi de soylemisti. Hala engelliyim ama profil resmini goruyorum. Profil resmi sadece ve sadece sizin rehberinizde o kisi kayitli degilse gorunmuyor. Bunu da soyke biliyorum. Eski esimi ben rehberinden sildim. O benim profilimi goremiyor. Ama ben onun profilini goruyorum cunku rehberinde ekliyim. Belki de sizin kuruntunuz bilemezsiniz. Adam profil resmini kaldirmis da olabilir.

Aslında bu sadece akademik üslup değil, her alanda var. Tabii ki sevgilerimle yazabileceğiniz insanı daha cok seversiniz çünkü daha yakın hissedersiniz, size ters tepki vermez vs.
Ama iş hayatına girince şunu göreceksiniz: mesela mufettise ya da müdüre x hanım/bey deseniz bile tepki görebilirsiniz. Müdür bey, müfettiş bey unvan beklerler

Son düzenleme:
Tip ve dis hekimligi fakultelerinde boyle hitap edilir. Daha ilk gun oryantasyonda soylenir hatta bu. Tanidiklariniz vardir illa ki sorabilirsiniz.

Benzer şeyler söylemeye çalıştım aslında. Bordrolu bir çalışan olmama rağmen, ne tüccarlığım ne öğrenciyi müşteri olarak görmem ne de kibrim kaldı.
Oysa söylediğim şey çok basitti: Her sektörde hizmet alan ve hizmet veren vardır. İlişkilerin sağlıklı yürümesi için tarafların üslubu ve durmaları gereken yeri bilmeleri önemlidir.
Bu prensipten karakter analizim bile yapıldı. Bence sıra size gelmeden kapatın bu konuyu

İyi de arkadaşımda ve ders grubundaki birkaç arkadaşta resim ve son görülme var da benden birden gitti. Ve arkadaşımın hoca ile alakası yokken onda her şeyi görünüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…