- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
- Konu Sahibi haha de gec
-
yorumunuz için teşekkürler.. dediğiniz gibi normal bi evlilik olmayacak ama inanın kız kardeşimi bu konuda zaptedemiyoruz.. sürekli bu konuları gündemde tutuyor.. şimdi annem ve babmla yaşıyor ama ilerde onlara bişey olduğunda o yaşamını nasıl devam ettirecek bilmiyoruz..yıllardır özel eğitimin içinde olan bir öğretmen olarak sakın böyle birşey yapmayın diyorum.
2 sene önce aynı durumda olan iki öğrencimi ailesi evlendirdi üstelik bizlerin karşı çıkmasına rağmen ve inanın çok kötü şeyler yaşadılar.zihin gengelli biriylerin birbirleri ile evlendirilmesi sonucu engeli çocuk doğma olasılığı da çok yüksek ayrıca.
sizi anlıyorum,kardeşiniz yuva kursun mutlu olsun istiyorsunuz ama doğru çözüm bu olmayabilir.çünkü normal evlilik gibi olmuyor.
yorumunuz için teşekkürler.. dediğiniz gibi normal bi evlilik olmayacak ama inanın kız kardeşimi bu konuda zaptedemiyoruz.. sürekli bu konuları gündemde tutuyor.. şimdi annem ve babmla yaşıyor ama ilerde onlara bişey olduğunda o yaşamını nasıl devam ettirecek bilmiyoruz..
ben de RAM da çalışırken dediğiniz gibi evlendirilen bireylerin engelli çocuklarını çok gördüm ama tam tersi normal olanları da gördüm.. gerçi çocuk çok sonra düşünülecek bişey ama kardeşimi bu noktada durdurmaya çalışmak çok ters etkiler oluşturabiliyor..dışardan sizin gördüğünüz ve benim anlattığımdan çok daha üzücü ve yorucu bi durum maalsef.. Rabbim kimsye vermesin..
yıllardır özel eğitimin içinde olan bir öğretmen olarak sakın böyle birşey yapmayın diyorum.
2 sene önce aynı durumda olan iki öğrencimi ailesi evlendirdi üstelik bizlerin karşı çıkmasına rağmen ve inanın çok kötü şeyler yaşadılar.zihin gengelli biriylerin birbirleri ile evlendirilmesi sonucu engeli çocuk doğma olasılığı da çok yüksek ayrıca.
sizi anlıyorum,kardeşiniz yuva kursun mutlu olsun istiyorsunuz ama doğru çözüm bu olmayabilir.çünkü normal evlilik gibi olmuyor.
evet ben de pdr mezunuyum.. ve inanın ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemiyorum..siz de pdr mezunuydunuz değil mi? hatırladım şimdi..
ben öğretmen gözüyle bakıyorum tabii ki sizin gibi hissedemiyorum ama biliyorsunuz bizim işimiz daha çok ailelerle ve inanın ne yaşadığınızı az-çok tahmin edebiliyorum..
evlendirmek çözüm gibi görünüyor,zaten hafif ya da sınırda kardeşiniz ama yine de çok dikkatli olun.herşey daha kötüye gidebilir,şimdi burada yazamadığım şeyler olabiliyor.
Hayırlısı olsun diyelim.
Katılıyorum... Ayrıca, zaten zihinsel olarak yeteri kadar eğitici olamayacaklar normal çocuk sahibi olsalar bile...
Sonucu feci olabilir...
Konu sahibi lütfen bir kez daha düşünün...
Açıkçası iki ucu .oklu değnek denecek bir durum bu.
Evlenmese bir aile hayatı kurmasa ileride yalnızlığa mahkum olur mu acaba, bunun sorumluluğunu alabilir misiniz?
Evlense eşiyle yada ailesiyle problemlere yaşayıp aşamayacağı sorunlarla karşılaşır mı?
Omuzları bu yükü kaldırabilir mi?
Birde demişsiniz ki çocuk sonra düşünülecek konu. İyi ama buna nasıl mani olabileceğinizi düşünüyorsunuz.
kızlar dediğiniz gibi 2 ucu da pis bu işin... ama bahsettiğim engel derecesi sizin düşündüğünüz kadar fazla değil dedim ya dışardan bilemezsiniz diye.. hani çevrenizde sokaklarda gördüğünüz gibi ağır değil...evliliği yürütebilecek donanımların bizim kadar sahip değil ama evlenemezsin diye konuyu kestirip atamıyoruz.. çünkü istiyor.. bana abla ben de senin gibi mutlu bi yuva kurmak istiyorum diyor..yakınlarımızın kına gecesine gittiğimizde hemen gözleri dolar ben neden engelliyim diye içerler... işte tüm bunların farkında olan biri kardeşim.. ve bizler kadar cinsel istekleri de var..lisede bikaç uygunsuz arkadaşlığı olmuştu..evlenmesini istememizin nedenlerinden biri de başında bi koca olsun isteğimiz.. zaten karşı taraf diyor ki biz altlı üstlü ev tutacağız her türlü onlara destek olacağız diyorlar.. keza benim annem babam ve ben de öyle.. demek isteğiklerinizi çok iyi anlıyorum bizi çok zor bi süreç bekliyor,,,Rabbim inşallah hayırlar nasip etsin...sağlıklı olup evlenen ve boşananlar da var.. belki de kardeşime böyle bi hak tanımak en iyisi..evet bu çocuk oyuncağı değil ama kardeşimi durduramayacağımız için denemsine izin vermeliyiz galiba..zaten olsa bile 1 sene sonra olacak bi evlilik bu.. hemen değil yani..yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal
biraz nisanlılık yasasalar,hemen evlilik yerine,aileler bu konuda ne düşünüyor
Allah yardımcıları olsun
Bence iyi bir karar! Az cok herseyi biliyor ve hissediyorlar!yıllardır özel eğitimin içinde olan bir öğretmen olarak sakın böyle birşey yapmayın diyorum.
evet ben de pdr mezunuyum.. ve inanın ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemiyorum..
kızlar dediğiniz gibi 2 ucu da pis bu işin... ama bahsettiğim engel derecesi sizin düşündüğünüz kadar fazla değil dedim ya dışardan bilemezsiniz diye.. hani çevrenizde sokaklarda gördüğünüz gibi ağır değil...evliliği yürütebilecek donanımların bizim kadar sahip değil ama evlenemezsin diye konuyu kestirip atamıyoruz.. çünkü istiyor.. bana abla ben de senin gibi mutlu bi yuva kurmak istiyorum diyor..yakınlarımızın kına gecesine gittiğimizde hemen gözleri dolar ben neden engelliyim diye içerler... işte tüm bunların farkında olan biri kardeşim.. ve bizler kadar cinsel istekleri de var..lisede bikaç uygunsuz arkadaşlığı olmuştu..evlenmesini istememizin nedenlerinden biri de başında bi koca olsun isteğimiz.. zaten karşı taraf diyor ki biz altlı üstlü ev tutacağız her türlü onlara destek olacağız diyorlar.. keza benim annem babam ve ben de öyle.. demek isteğiklerinizi çok iyi anlıyorum bizi çok zor bi süreç bekliyor,,,Rabbim inşallah hayırlar nasip etsin...sağlıklı olup evlenen ve boşananlar da var.. belki de kardeşime böyle bi hak tanımak en iyisi..evet bu çocuk oyuncağı değil ama kardeşimi durduramayacağımız için denemsine izin vermeliyiz galiba..zaten olsa bile 1 sene sonra olacak bi evlilik bu.. hemen değil yani..
benim yorumum su yönde
evlenebilirler bence neden olmasin ama cocuklari olursa
bir cocugun bakimi
her yönden psk olarak o kadar zor ki
bunu yapabilir mi kardesiniz yada diger taraf
ben sadece bu noktada takildim
yoksa birbirlerine yoldas olurlar
zaten calisacak durumda olduklarina göre zaten cokta kötü degildir durumlari
ben de psikolojik danışmanım...ve kardeşimin eğitsel ve tıbbi tanısından çok becerilerine bakarak konuşuyorum..çünkü annem onu herzaman destekledi engelli diye asla kenara atmadı bu yüzden gerçekten kendi grubuna göre yaşamsal becerileri çok yerinde olan biri kardeşim.. dediği gibi inşallah ailelerden birine yakın olmaları düşünüluyo zaten canım..düzeyini bilemeyiz kardeşinin. ben zihin engelliler öğretmeniyim ve sınıfımızdaki bütün öğrenciler hafif zihinsel engelli. fakat hiç biri ev bakabilecek düzeyde değil. eğer kardeşiniz iyi durumdaysa belki. ama yalnız evde değil de ailelerin yaşadığı bir evde olsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?