- Konu Sahibi haha de gec
-
Herkez bu cocuk olayina ne kadar takilmiş! neyse benim kast ettigimde tüp bağlatmakdi.Bende çocuk konusuna takıldım.
Bu engel görme engeli , yürüme engeli, işitme engeli değil ki ? 2 bireyde az veya çok zihinsel engelli. Çocuk sağlam olsa bile 2 zihinsel engelli insan sağlam bir çocuğa bakabilecek mi ?
Bu çocuğun onu eğitecek, öğretecek , şu karışık hayat için yol gösterecek aileye ihtiyacı olmayacak mı ? Çok iyi biliyoruz ki, şimdi ki çocuklar o kadar akıllı ki 2 yaşından itibaren anne babayı parmağında oynatıyor. Nasıl yetecekler o çocuğa ?
2 yaş sendromu var, okulu var, ergenliği var. Ya sağlam doğurursa diye doğurtulacak eee peki kim bakacak ?
Abla yani konu sahibi sonuna kadar haklı tüp bağlatma olayında.
Hatta kendi jinekoloğumun söylediği birşey var. Bilinçli aileler engelli kızları için ciddi korunma yöntemi uygulatıyormuş Allah korusun dünya kötü herhangi bir istismar olursa hamile kalmasın diye.
Olan bebeği aldırmak yerine, hiç olmadan ciddi önlem şart. Burada konu onların ağlayıp sızlayıp çocuk istemesi değil. Onlar çocuk isterken o çocuğa yetip yetmeyeceklerinin muhakemesini yapamazlar.
Burada asolan dünyaya gelmek için hiç bir söz hakkı olmayan minik bebeğin yaşam hakkıdır.
Ya engelli olursa bunu ise hiç düşünemiyorum.
yorumunuz için teşekkürler.. dediğiniz gibi normal bi evlilik olmayacak ama inanın kız kardeşimi bu konuda zaptedemiyoruz.. sürekli bu konuları gündemde tutuyor.. şimdi annem ve babmla yaşıyor ama ilerde onlara bişey olduğunda o yaşamını nasıl devam ettirecek bilmiyoruz..
ben de RAM da çalışırken dediğiniz gibi evlendirilen bireylerin engelli çocuklarını çok gördüm ama tam tersi normal olanları da gördüm.. gerçi çocuk çok sonra düşünülecek bişey ama kardeşimi bu noktada durdurmaya çalışmak çok ters etkiler oluşturabiliyor..dışardan sizin gördüğünüz ve benim anlattığımdan çok daha üzücü ve yorucu bi durum maalsef.. Rabbim kimsye vermesin..
Bizim Burda'da böyle bir aile var, kadın görme engeli eşi ise konu sahibinin kız kardeşi gibimi desem yanlış olur, çünkü adam 1,2 kuruşuda sayamiyor, neyse ama bunlar 30 yıldır evli sanırım. 1 normal oğulları şuan 25 yaşların , birde cok tatlı engeli kızları var.yan komşumuz vardı yenı evlılerdı bır senelık felan. ikisininde haffif zihinsel engelı vardı. adam daha yumuşak başlıydı kadın ise bıraz daha boyle kardeşiniz gıbı sınırlı fena. her turlu kadınız ıştebırbırlerını çok iyi idare edıyorlardı. sokakta hep el ele kol kolalardı. yalnız cinsellığı eşinin başaramadığını dr gözetımınde olduğunu anlatmıştı herkese:26:
her neyse..bana kalırsa ağır zıhınsel engelı yoksa ve en onemlısı kardeşiniz istiyorsa neden olmasın kı..... herkesın mutlu olmaya hakkı var
yalnız çocuk konusu bencede sakıncalı
Hadi bakalım, hayırlı olur inşallah! Madem ki kardeşin bu kadar istekli, durdurmuyorsunuzda:))arkadaşlar hepinize merhaba.. iyiki buraya bu konuyu açmışım sizler sayesinde daha farklı düşünceler geldi aklıma.. herkesten ek tek alıntı yapamadım ama inanın tüm yorumları okudum ve ilgilendiğiniz için çok mutlu oldum..iyi dilekleriniz için de çok sağolun..
1. çocuk konusu benim de aklımı en fazla karıştıran konu.. rabbimin takdiri neyse öyle olur.. sağlıklı bireylerden engelli olabileceği gibi engellilerden de normal olabilir sizler de söylediniz zaten...ama dediğiniz gibi o çocuğu bakıp büyütmesi çok zor.. ben ya da aileler ne kadar onlarla olabiliriz ki...dediğim gibi şartlar uygun olursa ben tüp bağlatılmasından yanayım...
2.karşı tarafın ilk izlenimi ben de olumlu oldu.. hem de baya bi.. vicdanlı ve Allah korkusu olan insanlar..daha önce kardeşimi çok istemeye gelen oldu ama hiç ısınamamıştık aileler çok katıydı bu kadın annemle karşılıklı ağlayabilecek kadar samimi.. inşallah rabbim yanıltmasın..
3. zaten bu iş olursa mutlaka bi tarafa yakın oturacaklar.
4.cinsellik de tabi olayın farklı en önemli yanlarından biri.. zaten ben bu konuyu oğlanın ablasıyla konuşmayı planladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?