Engelli biriyle evlenir miydiniz?

arkadaşım evlilik kararı için en son düşünülmesi gereken şey engelli olup olmamasıdır bence lmaz:
benim eşimde engelli ,eşimle görücü usulü tanıştık ..
beni ilk görmeye geliceği zaman aramızı yapan aile dostumuz bana bunu söylediğinde ne olduğunu bile sormadan sen bana adam gibi adammı ,iyi bir eş ,iyi bir baba olurmu onu söyle dedim :umursamaz:
o da en alasından dedi kefiliz dedi ..
ozmaan gerisi boş dedim ve görürgörmez aşık oldum :asigim: 6 ay nişanlı kaldık ve evlendik ..
inanmak zor gelcek ama biliyormusun engelinin sebebini ve ona ne gibi etkilerinin olduğunu evlendikten 6-7 ay sonra onun bir gün bana burcu hiç merak etmiyormusun ,neden sormuyosun demesiyle açılan konuşmamızda öğrendim ..benim için onun engeli aramızda hiç bir zaman engel teşkil etmedi önemli olan kalbinin iyiliği ve güzellğiydi :lepi:

şimdi sen bu konuda bu kadar düşünüyorsan zaten bence başta olmaz kanaatine varmışsın CADIARZU
tek gözünün görmemesi ne gibi sorun getirsinki sana ,çalışmıyormu ?
maddi durumuda iyi diyorsun ...
bu arada yaşlarınızı merak ettim :uhm:
ehliyet konusunada değinmek istiyorum ..
o alamassa sen alırsın ne var bunda o kadar ufak ve gereksiz bir detayki tatlım bunlar allah başka dert vermesin umarım doğru karar verir ve mutlu olursun a.s.

katiliyorum...kaydirigubbakcemile5

merhaba canım benim eşiminde bir gözü görmüyo,,küçükken sokakta oynarken taş gelmiş gözüne..ilk tanıştığımızda farketmemiştim bile..onun için bi problem olmuyosa bana neden olsun ki..bende onun gözü olurum dedim..ama gel gelelimki 4 yıllık evliyiz hemen hemen kesinlikle abartmıyorum eşim benden daha iyi görüyo karşıdan arkadaşım geliyorsa ben görmem o farkeder bana söyler o derece yani..tamam aradaki farkı kapatmak için çok zorluyo kendini farkediyorum ama onun tercihi ben bu konuda ona bişey diyemem..yani kısacası hiçbi sıkıntımız yok..inanmıycaksın ama hiç bu konuyla ilgilenmedim aklıma bile gelmiyor şimdi bana sorsan hangi gözü görmüyor diye sağ mı sol mu söyliyemem bilmiyorum çünkü:)/B]

mutlu olcağına inanıyorsan evlenmelisin.
aşk engel tanımaz
zaten tüm sağlıklılar bir engelli adayı değilmidir?

yazini okurken bir kere bile olsun onu seviyorum yazmadin, senbu genc seviyormusun? kendi kendine ben bu insan ile bir ömmrümü gecirecegim diyormusun? düsündünmü hic, buna sen karar vermen lazim eger emin degil isen iyi tasin düsün derim, evlilik cok önemli bir konu ve iyi düsünmelisin

eşimin amcasının kızının bacakları tutmuyor eşi is gayet sağlıklı kaçarak evlenmişler kızın babası oğlan şimdi sevdiğini sanıyor ilerde sıkılır kızıma kötü bakar diyerek vermemiş o yüzden kaçmışlar ama şimdi çok mutlular maşallah ççocukları bile var
seviyorsan olur tabi ama sevmiyorsan sadece maddiyat i,çin olmazz

allah kimseninn başına vermesin.

HER SAĞLIKLI BıREY BıR ENGELLı ADAYIDIR AYNI ZAMANDA.

O Yüzden seviyorsa insan evlenir neden evlenmesin ki.

Belki çok gencim o yüzden böyle düşünüyorum ama engeli filan geçtim aşk yoksa arada sevgi yoksa 1 ömür nasıl geçicek her sabah yanında uyandığında aşk olmıcaksa gönlünde o gün nasıl gecicek bilmiyorum aşk da bi yere kadar onu da biliyorum ama sevmediğim bi insanla ben evlenemem doğrusu bu arada engelide çok büyük birşey deilmiş

Arkadasim seviyorsan zaten tum engeller ortadan kalkar yani aska engel olunamayacagi gibi,askin gozu de hic bir engeli gormez..bu sebeple sen once karsindaki kisiyi sevip sevmediginden emin ol..cunku asil engelliler bir kisiyi sevmedigi halde evlenenlerdir bana gore..beden engeli kalp engelinin yaninda nedir ki?
Ayrica yarin neler getirir kimse bilemez..hayat bu ....bugun saglikliysak yarin ne durumda olacagimizi kim bilebilir ki?

sevmiyomuşsunuz zaten, iyi huylu maddi durumu yerinde falan yazmışsınız.
ya zamanla sevemezseniz bu engeli sizin için sorun olursa?
büyük gözlük kulanmak da pek engel değil ama:bbo:
tabi bi de şu yönü var severseniz ve mutlu olursanız.
iyi düşünün bence sadece maddiyat ve iyi huy yetmeyebilir bazen.

Sevdikten sonra birbirinizi neden evlenmek için bi sebep olsun ki..
Bence böyle şeyleri kafana takma ama sen seviyorum falan yazmamışsın belli ki evliliğe evet dersen mantık evliliği olucak...

seviyorsanız,mutlu olcağınıza inanıyorsanız olur...bir sonraki saniyemizin garantisi yokken hayır asla evlenmem diyemem...ama önemli olan karşılıklı anlayış,saygı ve sevgi...

elbette evlenirdim...
hem çok şükür büyük bir rahatsızlığı da yokmuş enişte adayımızın...
engelli, engelsiz diye düşünmek yerine bence gerçekten seviyor muyum, istiyor muyum diye düşünün.
eğer istiyorsanız gerçekten engel yok....

Bi Tanıdıgım Gozlerı Hıc Gormeyen Isı Iyı Olmayan Bırıyle Ewlendı Hatta Kendısı Teklıf Ettı Ewlenmeyı Sımdı O Kadar Mutlular kı

benım annecıgımın de dogustan bır gozu kapalı.ama cok sukur bızde sorun yok.annecım dunya tatlısıdır bana gore.hayatı boyunca hep calıstı halada calısıyor.evlenırdım.gercekten huyu suyu guzel ıse ve bende ıyı anlasıyorsam zaten sevgı de gelır sonradan.mutluluklar arkadasım

yazdıklarından anladığım kadarıyla bu insanla sadece dürüst ve ailesi iyi bir de öğretmen olması sebebiyle evlenmeyi düşünüyorsun. Sevmiyorsun bence, için ısınmamış. Gerci sanırım sevecek kadar da cok zaman gecmemis ama bastan belli bence sevemeyecegin cunku dis gorunus olarak bile begenmemissin. Engelli olmasina hic deginmiyorum bile. Evlilikte mantık ta olmalı ama sevmeden olmaz. O yüzden seveceğin ve mantığına yatan birini bekle derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
zamanla evlendikten sonra hani aşağılık komplexine kapılmıyacaksa beni herkesten kıskandığı için uzaklaştırmıyacaksa kendi engelini benim hatalarımı görüp yüzüme vurmayacaksa beni olduğum gibi sevecekse üzmeden evlenilir ama ben bir çift biliyorum adam engelli kadın çok güzel adam bacaktan engelli kadına yapmadığını bırakmadı o yukarıda saydıklarım olmayacaksa evlenirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…