Engelli doğan bebeğim hakkında

Bebek dünyaya gelmeden önce anne karnında Rabbiyle konuşur.Dışarıda korkacagini çıkmak istemedigini söyler.Rabbi de der ki korkma bir melek seni bekliyor olacak o seni koruyacak kötülüklerden.yani annesi sensin o melek yani biziz

Canım suçun yok ki ! Yaratıcı ne diyor; azıcık varlıkla , azcık yoklukla sizleri sınayacağız . Allah'ta şuan seni sınıyor , sabrını sınıyor, sevgini sınıyor, şer gibi duruyor fakat zaman geçtikçe şer olmadığını anlicaksın.

Bebeğin evine bambaşka bir huzur getirecek, mucizeler getirecek.'' Bu dünyada yaşayanlar asıl uyuyanlar , bu dünya da göçenler ise asıl uyananlar'' Geçici bir dünyadayız baki olan dünyamıza gittiğimizde, bu dünyada ne yaptıksak orada karşılığını alıcaz iyi veya kötü .

Bu kötü zamanlar geçicek yeniden huzurlu mutlu olucaksın. Zaman ver kendine, altından kalkacaksın güçlü bir insansın hemde sandığından çok ! seni yaratana koşulsuz güven Allah bir kapı açıcak. Biraz önce sana ve bebeğine dua ettim.

Yazdıklarınızı okuyunca ister istemez gözümden yaş geldi. Allah size de abinize de sabırlar versin.

Cocugun yanımda kalsın baş bağrına . konundan çok etkilendim ve ağladım. Allahim bir mucize olur da bebeğin sapa.sağlam olur. Belkidr arkadaşların dediği gibi 1 yaşından önce bir şey demek doğru değil. Kesinlikle yurda vermemenj öneririm. Ordaki durumunu göz önüne getirsene. O orda sevgisizlikten kötü.muameleden belkide iskeceden her gün ölürken sense yıllarca vicdan azabından öleceksin. Yediğin bir lokmada aklına gelince boğazın dugumlenicek belkidr TV de bir şeye guldugunde kendinden nefret edeceksin. Dışarı da oglunla vakit geçirince kötü bir bakışa denk gelince acaba yaptığım şeyi biliyor mu diye psikolojik eziyet edeceksin kendine.Yalnız empati yap cocugun yerine koy kendini. Senden tek ricam bu. Allah kolaylıklar ve sabır versin

Ablacım ne denir bilmiyorum, içim parçalandı. Ama lütfen isyan etmeyin, belli ki evladınız sizin imtihanınız Allah'ım ne zor bi imtihan. Sizi göremeyecek ama annesi olduğunuzu bilecek. Ona sizden daha iyi kimse bakamaz. Şu dediklerinizden ötürü sizi yargılayamam. Ama yaşanmışlık önemli mi oda evladınız. Hep dua edicem Rabbim dayanma gücü versin.

Benim bebeğim hipotonik yani gevşek bebek miş hareketleri var bacağını kolunu oynatıyor arasıra kasıyor ilerde nöbetler başlayabilir diyorlar hasar göz ve kasları etkilemiş ama emebiliyor

Yerden göge kadar haklısın. Ancak konu sahibi bu durumda olan başka anneler ile bir araya gelmeli bence. Bilen var mı bu tarz bir destek grubu? Varsa konu sahibini oradan birileri ile iletişime gecirmek faydali olabilir.
İnternetten baksa bulabilir bence. Hatta facebook gibi sitelerde online gruplar bile var.

Evet doktor hatası var ama mahkemeye vermeyeceğim herşey allahtan şimdi bu nasıl annelik diyenler olacaktır ama bu gerçekten çok zor durum...
Hem doctor hatası var hemde herşey Allah'tan demek nedir yahu?eğer doktor hata yaptıysa bedelini ödemek zorunda..ki aynı hatadı birdaha yapmasın. Ayrıca ne olursa olsun o minik bebek sizin canınızın parçası engelli olduğu için onu yurda vermek çok vicdansızca geldi bana...

Geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun canım.
Siz aile olarak onun gözü sözü adımı olacaksınız ona güç kuvvet güven vereceksiniz.

Lütfen bunu kendinize bir ceza olarak görmeyin. Bakın bebeğiniz gibi mosmosr doğan bahsettiğim abimi 29 yaşında trafik kazasında kaybettik hem de bir gün içinde kaza yaptı akşamına öldü annem bir gün içinde dağ gibi oğlunu toprağa verdi aniden. Annemin göz bebeği en kıymetlisiydi. Annem hepimizden ayrı severdi ve yaşarken de herkes bir yana o bir yana derdi abim anneme of bile demeyen bir evlattı. öldüğü gün doktor yaşasaydı da büyük bir beyin hasarı almıştı beyni kandan görünmüyordu yaşasaydı da engelli olurdu kendini bile bilmez yatağa mahkum yaşardı onun için çok zor olurdu dedi.Annem keşke nefes alsaydı ben yine bakardım oğluma demişti anne yüreği işte evladından kopamıyor. bakın annem yerinizde olmak için can atıyordu yani. ki annem bir Allahın kuluna kötülük etmemiş birisi. Annemin birinin arkasından bile kötü konuştuğuna şahit olmadım şu yaşıma kadar.Ayrıca Çok güzel bir söz var :

^^İnsan hep hakettiğini mi yaşar ? Ben bunu hakedecek ne yaptım demeyim. Taifte taşlanmak, Kabede üzerine deve leşi dökülmek, öksüz yetim büyümek nasıl bir hakediştir ? ^^

umarım bu söz size bir şeyler anlatıyordur.

Zaten yurda verme konusu olamaz ailem öyle birşey yaparsam ki ben de yapamam beni evlatlık tan reddeder iyice çıkmaza girerim toparlanacağım inşallah ben böyle düşünüyorsam yurttakiler neler yapar

Zaman geçtikçe daha sağlıklı daha güçlü daha sevgi dolu olup bebeğine sımsıkı sarılacaksın ve göreceksin sevgin bebeğini iyileştirecek...

Bebegin suan annenler de sehir disinda sanirim.
Ama o bebegin detayli bir arastirma hastanesinde tedavi edilmesi gerekiyor.
%1 bile olsa gorme yurume iyilesme umudu
Olabilir ve bu gormezden gelinmemeli.
Boyle dogmus olmasi
Boyle kalacagi anlamina gelmez ki.
Neden bu kadar umutsuzsun.
Belki yuruyemeyecek ama gorecek.
Ne bilim cok uzgunum.
Maddi sorunlar asilabilir. Bebege bakan sahip cikan bir annen ve baban var. Onlar maddi ve manevi yaninizda olabilir.
Esinin ailesi yok mu.
Onlar neredeler.
Fazlasiyla gelecek kaygisi tasidigini belirttigin icin bu sekilde yaziyorum.
Tedaviye ve annesine ihtiyaci olan evladin soz konusu. Ise baslicam diyorsun bunu
Anlayabilmek cok zor. Gercekten zor.
Hani basina gelmeyen anlayamaz gibi bir
Durumdan cikmis bu mevzu.
Ne yaptim basima boyle bir sey geldi diyorsun, ceza diyorsun.
Sadece kendin icin mi uzuluyorsun.
Sen sagliklisin. Goruyorsun, yuruyorsun,
Iyi kotu bir hayatin evladin esin ailen var.
Bebegini hayatinin disinda tutamazsin.
Olmaz.
Bir daha soyluyorum. Lutfen biraz zaman ver kendine. Iyi dusun.
Toparlan. Kendine gel. Arastir.
Teshis icin oncelikle bir adim at.
Ne bilim yaaa sadece diger cocugun ve kendi acindan bakma mevzuya.
Iyi dusun, guzel dusun...
Cok etkiledi durum beni saclaliyorsam kusuruma bakmayin artik.

Benim bebeğim hipotonik yani gevşek bebek miş hareketleri var bacağını kolunu oynatıyor arasıra kasıyor ilerde nöbetler başlayabilir diyorlar hasar göz ve kasları etkilemiş ama emebiliyor

Hepsi aynı kapıya çıkıyor en sonunda... Mr da ne çıktı peki... İlk olayın şokuyla doktorları çok anlayamıyoruz zaman ilerledikçe daha iyi kavranıyor... Aynen bize de görme beyinle alakalı dediler ama sonra görmeye başladı.. Nöbetler başlayacak dediler evet başladı ama ilaçla kontrol altına alındı çok şükür... Bu hastalığın tedavisi bol dua ve özel eğitim... Rabbim öyle güzel günler gösterecek ki yeter ki görmeyi bilelim...kaçıp kurtulmak her zaman kolay yol... Ama vicdan insanın peşini bırakmaz...
Ben asla düşünmedim bırakmayı aklımın ucundan bile geçmedi...
Benim de sağlıklı oğlum var.. Hiç etkilenmedi kardeşinden olumsuz... Aksine o kadar duyarlı bir çocuk oldu ki yardımsever ve sevgi dolu şu anda.. Aslında söylenecek çok şey var ama boğazım düğüm düğüm kelimeleri toparlayamıyorum yanlış bir şey söyleyip kırmaktan korkuyorum... Sen aklına gelenleri sorabilirsin...

S Starkadin sanırım bi kabullenme süreci yaşayacaksınız. Bu belki 3 ay,belki 5,belki 1 yıl,belki daha fazla olacak.. Ama kabulleneceksiniz ve kabullenme surecinde Allah kalbinize ferahlık verecektir. Simdi düşündüklerinize pisman olacaksiniz çünkü içinizde bebeginize karsi sevgi de zamanla daha cok büyüyecek.
Lütfen sabırlı olun destek almaya devam edin..
Dışarı cikin artik havalar güzel. Yesil alanlarda gezmeye çalışın. Bu süreci atlatmaya çalışın.

Allah mutlaka bir
Zaten yurda verme konusu olamaz ailem öyle birşey yaparsam ki ben de yapamam beni evlatlık tan reddeder iyice çıkmaza girerim toparlanacağım inşallah ben böyle düşünüyorsam yurttakiler neler yapar

Allah mutlaka bir kapı açacak bir yol gösterecektir. Allah kuluna zulmetmez. Bi kaç doktora daha gösterin. Eğer teşhis kesinse mutlaka bir kolay yol gösterecektir Rabbim. Unutmayın her zorlukta bir kolaylık var bunu Allah söylüyor. İnanın Allah kulunu daraltmaz bir yerden imtihan ederse başka yerden kapı mutlaka açacaktır bunu hayatımda da çoğu kez yaşadım gördüm. Emin olun maddi kaygı diyorsunuz ya ordan rahatlatır, şifasını verir bi şekilde düze çıkarır unutmayın asla zulmetmez. Biz insanlar kendimize zulmederiz Allaha sığının o mutlaka bir yol gösterecektir. Söz veriyorum sizin ve bebeğiniz için dua edicem lütfen siz de Allah a sığının ve dua edin. Tabi psikoljik yardım almayı da ihmal etmeyin.

Oksipital bölge ve bazal ganglionlarda
AK maddede sinyal artışı korpus kollozum ince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…