- 26 Nisan 2016
- 500
- 365
- 18
- 38
Şu zamana kadar hep mutlu ve huzurluydum kendimi hep şanslı hissederim allahım ettiğim tüm duaları kabul etmişti inancım da sağlamdı çalışıp didindim haram para yemedim içki kumar yok ne suç işledim de allah bana bu cezayı verdi diye düşünüyorum
Canim benzer bir durum benim abimde vardı. Onun ki de zor doğum. Muhtemelen aynı şekilde. Belki hemen yogun bakim vs ya da oksijen ile cozulebilecek bir sorundu. Bilemiyorum. Konusamiyordu ve nöbetleri vardi. Yaşamının sonlarına doğru artık yuruyemiyordu. Yatakta yasiyor biz bakıyorduk çok ciddi ağrıları vardı. 15 yasinda vefat etti. Söyleyeyim hala ne olursa olsun yaşasın isterdim. Hayatimin bir parcasi oldugu icin cok memnunum. Gectigimiz yil bebegimizi kaybettik. Onun mezarina defnettik. Onun yaninda olduginu bilmek beni rahatlatiyor.
Oğlunun psikolojisi bebek yüzünden bozulmamistir. Senin ve eşinin durumu onu etkiliyordur. Ben geçmişime baktığımda abim sebepli bir durumdan dolayi bende bir hasar kalmamış. Ama annemin yaptıkları çok etkilemiş zamaninda. O da abimin hastalığının kötü seyretmeye başladığı zamanlarda maalesef çıldırmışti. Kelimenin tam anlamıyla çıldırmışti.
Bebegin hakkı için tazminat davası acman gerekiyor. Bu önemli sorumlular mutlaka bulunup tazmin etmeli buradaki maddi kulfetiniz. Bebeğinizin için özel eğitim ve bakım gerekecek yaşadığı müddetçe. Ne kadar çok para o kadar iyi bakim demektir. Allah yardımcın olsun. Bebeğe sen bakmazsan kimse bakmaz aklında olsun.
Cocugun yanımda kalsın baş bağrına . konundan çok etkilendim ve ağladım. Allahim bir mucize olur da bebeğin sapa.sağlam olur. Belkidr arkadaşların dediği gibi 1 yaşından önce bir şey demek doğru değil. Kesinlikle yurda vermemenj öneririm. Ordaki durumunu göz önüne getirsene. O orda sevgisizlikten kötü.muameleden belkide iskeceden her gün ölürken sense yıllarca vicdan azabından öleceksin. Yediğin bir lokmada aklına gelince boğazın dugumlenicek belkidr TV de bir şeye guldugunde kendinden nefret edeceksin. Dışarı da oglunla vakit geçirince kötü bir bakışa denk gelince acaba yaptığım şeyi biliyor mu diye psikolojik eziyet edeceksin kendine.Yalnız empati yap cocugun yerine koy kendini. Senden tek ricam bu. Allah kolaylıklar ve sabır versin"Ezap, post: 46264914, member: 756163"]Nefret yok duygularımda sadece üzülüyorum öpüp kokluyorum bu durumda olmadığın ı varsayıyorum şuan annemlerde kalıyor doktor takipleri orada ben işe başlayacağım beşiğine bakıp ağlıyorum göğüslerim den süt akıyor ağlıyorum ben bunları hakedecek ne yaptım düşüncesi aklımdan çıkmıyor
Ablacım ne denir bilmiyorum, içim parçalandı. Ama lütfen isyan etmeyin, belli ki evladınız sizin imtihanınız Allah'ım ne zor bi imtihan. Sizi göremeyecek ama annesi olduğunuzu bilecek. Ona sizden daha iyi kimse bakamaz. Şu dediklerinizden ötürü sizi yargılayamam. Ama yaşanmışlık önemli mi oda evladınız. Hep dua edicem Rabbim dayanma gücü versin.Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok
Benim bebeğim hipotonik yani gevşek bebek miş hareketleri var bacağını kolunu oynatıyor arasıra kasıyor ilerde nöbetler başlayabilir diyorlar hasar göz ve kasları etkilemiş ama emebiliyorCerebral palsi canım... Doğum anında oksijensiz kalmış.. Aynı zamanda otizm de var benim kızımda... Tam olarak tarihleri net hatırlayamıyorum tabii ama 15 aylıkken falan tepki vermeye başladı... Geçtiğimiz kasım ayında yürümeye başladı...
İnternetten baksa bulabilir bence. Hatta facebook gibi sitelerde online gruplar bile var.Yerden göge kadar haklısın. Ancak konu sahibi bu durumda olan başka anneler ile bir araya gelmeli bence. Bilen var mı bu tarz bir destek grubu? Varsa konu sahibini oradan birileri ile iletişime gecirmek faydali olabilir.
Hem doctor hatası var hemde herşey Allah'tan demek nedir yahu?eğer doktor hata yaptıysa bedelini ödemek zorunda..ki aynı hatadı birdaha yapmasın. Ayrıca ne olursa olsun o minik bebek sizin canınızın parçası engelli olduğu için onu yurda vermek çok vicdansızca geldi bana...Evet doktor hatası var ama mahkemeye vermeyeceğim herşey allahtan şimdi bu nasıl annelik diyenler olacaktır ama bu gerçekten çok zor durum...
Zaten yurda verme konusu olamaz ailem öyle birşey yaparsam ki ben de yapamam beni evlatlık tan reddeder iyice çıkmaza girerim toparlanacağım inşallah ben böyle düşünüyorsam yurttakiler neler yapar
Benim bebeğim hipotonik yani gevşek bebek miş hareketleri var bacağını kolunu oynatıyor arasıra kasıyor ilerde nöbetler başlayabilir diyorlar hasar göz ve kasları etkilemiş ama emebiliyor
Zaten yurda verme konusu olamaz ailem öyle birşey yaparsam ki ben de yapamam beni evlatlık tan reddeder iyice çıkmaza girerim toparlanacağım inşallah ben böyle düşünüyorsam yurttakiler neler yapar
Oksipital bölge ve bazal ganglionlardaHepsi aynı kapıya çıkıyor en sonunda... Mr da ne çıktı peki... İlk olayın şokuyla doktorları çok anlayamıyoruz zaman ilerledikçe daha iyi kavranıyor... Aynen bize de görme beyinle alakalı dediler ama sonra görmeye başladı.. Nöbetler başlayacak dediler evet başladı ama ilaçla kontrol altına alındı çok şükür... Bu hastalığın tedavisi bol dua ve özel eğitim... Rabbim öyle güzel günler gösterecek ki yeter ki görmeyi bilelim...kaçıp kurtulmak her zaman kolay yol... Ama vicdan insanın peşini bırakmaz...
Ben asla düşünmedim bırakmayı aklımın ucundan bile geçmedi...
Benim de sağlıklı oğlum var.. Hiç etkilenmedi kardeşinden olumsuz... Aksine o kadar duyarlı bir çocuk oldu ki yardımsever ve sevgi dolu şu anda.. Aslında söylenecek çok şey var ama boğazım düğüm düğüm kelimeleri toparlayamıyorum yanlış bir şey söyleyip kırmaktan korkuyorum... Sen aklına gelenleri sorabilirsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?