Engelli doğan bebeğim hakkında

Canim bak ne diyecem sana benim bir arkadasim var 8yil cocugu olmamis ne tup bebek neler neler denediler olmadi pes ettikleri anda hamile kaliyor sevincden ucuyorlar bebek icin doktorlar sagligi yerinde hersey normal diyorlar bebek bir doguyor hicbir yeri tutmuyor kafasini bile sabit tutamiyor eller surekli sallaniyor hazir mamayla midesindeki delikden besleniyor suanda 7 yasinda bu pis dunyayla hic ilgisi yok sadece nefes aliyor kendi kendine yattigi yerde guluyor gel gorkii anne ve babanin bir daha bebekleri olmayacagini soylemis doktor gecen hafta inanirmisin anne senin gibiymis ilk simdi can bu kanim bu diye uzerine titriyor gecen kan zehirlenmesi gecirdi acil kani degisti arkadasimda esininde yurekleri agzina geldi birsey olcak diye simdi zor bi sinavdasin guzel kardesim bu sinavini lagiyla ver rabbime emin ol o melegi seveceksin rabbim sana saf temiz melegini emanet etmis sende yurda birakmak istiyorum diyorsun sakin haaa once bir sakin ol senin canindan kanindan diger cocugundan farki yok
hiçbirimiz türk dil kurumu değiliz. ama en azından nokta kullanın.
birdahakine dikkat edersiniz diye yazmak istedim.

l

lutfen konusmalarimiza dikkat edelim cok agir kelimeler..ben burda uzuldum..kolaymi arkadas daha kabullenememis bu aciyi..kolayda degil..herzaman soyluyorum yasamadigimiz acinin yorumlarini kolayca yapmiyalim.ben o annenin evladina en guzel sekilde anne olacagina inaniyorum.insanin o ruh haliyle gel gitleri olabilir biraz daha anlamaya calisalim..
Yapmayın lütfen. Bahse konu kişi kedi yavrusu değil. Cenin rahme düştüğü andan itibaren anneye emanettir. Tüm tetkilere rağmen bakıma muhtaç duruma düşüyorsa extra performans göstermek gerekir.

Psikolojisi bozuk olabilir, destek alıyor olabilir ama beni delirten sağlıklı cocuğu ile kıyaslaması oldu.

Bu nasıl iş nasıl bir anlatım tarzı aklım hayalim almıyor. Sizi anlamak için çaba sarf ediyorum haklısın çok büyük zorluk çok zor bir imtihan insanın aklından neler neler geçer. Ama ilk mesajınızı okuduğumda çok kötü hissettim.
Profilinize baktım yaşınız küçük değil tecrübesiz bir anne değilsiniz yurdumuzun ücra bir köşesinde imkanları olmayan bir ilde de yaşamıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ya detayları yazmaya mecaliniz yok ( ki böyle ise anlarım ) yada başka birşey var bilemedim. Mor doğdu diyorsunuz apgar skoru diye birşey var bebeğin doğduğu ilk dakika ve 5. dakika değerlendirilir ve bu skor 7-10 arasında ise bebek normaldir. Tamam bu bir tarama testidir ve tek başına bebekte bir anomali olduğunu yada olmadığını belli etmez ama rengi mor bi bebek ve 5. dakikadan daha uzun süre mor kalan bir bebek gözlem altına alınır. Ekstra oksijensiz kalmış bebekte tek bir mr ile kesin konuşmak ne kadar doğru bir yaklaşım bilemedim. Tek bir dr mi değerlendir di? Bulunduğunuz şehrin üniversite hastanesinde detaylı inceleme yaptırdınız mı? Kesin olarak tanısı nedir bebeğinizin? Tam olarak düzelmeyecek bile olsa bir sürü terapi seçeneğiyle yaşam kalitesi arttırılabilir. Bu konuda tehşis koyan doktor tarafından bilgilendirildiniz mi? Bebeğinizin bakımı konusunda eğitim almanız gerektiği söylenmedi mi? Yuvaya vermeyi düşünene kadar sosyal hizmetlerden bu konuda destek alıp alamayacağınızı araştırmadınız mı? Kafamda bir sürü deli sorular var. Ne olur silkelenin ve kendinize gelin. Hazır bebeğiniz küçükken yapılabilecek bütün tedavi çeşitlerini araştırın. Ne kadar erken başlarsa rehabilitasyona o kadar cevap verme olasılığı artar. İleride keşke dememek için bunları yapın ne olur. Burda bu konuda destek istediğinizi görmek isterdim. Bu konuda yardım alın yabancı kaynakları tarayın ve herkesin dediği gibi doğum yaptığınız hastaneyi hem doğuma giren jinekoloğu hemde çocuk doktorunu dava edin.

Kesinlikle çok zor bir durum.Allah insanı evladı ile sınamasın en zor sınav.ama bebeğiniz sizin canınız kanınız.onun gözüde kulağıda elleri ayaklarıda siz olacaksınız.pskolojiniz için lütfen doktora görünün.ailecek güçlü olun ve bu durumu kabullenip gelecek hakkında plan yapın.ama önce ruh sağlığınızı kazanmaya bakın.siz iyi olcaksınızki çocuğunuzda iyi olsun.ve hastaneye dava açın...

Diğerinin annesiyim bununla yaşanmışlığım yok bu bebek olmadı tavrın çok üzücü. Herşey Allahtan derken bile inanmıyorsun. Bir bebeği doğurmaya karar verdiğinde her ihtimali düşünmek zorundasın. Birşey olduğunda kaldırabilir miyim her daim evladıma sahip çıkabilir miyim diye. Piskolojinizi bozacak kadar iğrenç terkedilecek biri değil o. Bir melek, masum. ama siz annesi olarak bile görmüyorsunuz. bu dünya imtihan dünyası. dua edin "sağlam" olanla sınanmayın.. sosyal hizmetlerde nicelerini görmüş biri olarak böyle bencillerin varlığını göz ardı etmeyin. psikolojinin ardına sığınıyor sadece. kendim şahit oldum yüzünde ameliyatla düzelme ihtimali olan bir durumla doğan bebeğin hastanede çirkin diye terkedildiğini...

Kimsenin ne yazdığı garip karşılanmasın evet sağlam bir oğlum var allah korusun ona bir şey olsa kafayı yerim ama bakarım onunla bir yaşanmışlığım var beni görmüş anne demiş hissetmiş düşünün bebeğim ömrü boyunca beni göremeyecek çünkü beyinsel körlük var algılama konuşma yürüme yok

İkisini de dokuz ay karninizda taşımadiniz mi engelli olan posette mi yetisti? Ne demek yaşanmışlık filan.

4 aydır istanbulda ve farklı şehirlerdeki tüm doktorlara gittim fizik tedavi merkezi eeg göz vss özel hastahanede doğum yaptım bebeğim küvözde 12 gün kaldı hep bir sorun yok dendi ben özellikle sordum doğum zor olduğu için oksijensiz kalma durumu var mı yok dediler

Bu nasıl iş nasıl bir anlatım tarzı aklım hayalim almıyor. Sizi anlamak için çaba sarf ediyorum haklısın çok büyük zorluk çok zor bir imtihan insanın aklından neler neler geçer. Ama ilk mesajınızı okuduğumda çok kötü hissettim.
Profilinize baktım yaşınız küçük değil tecrübesiz bir anne değilsiniz yurdumuzun ücra bir köşesinde imkanları olmayan bir ilde de yaşamıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Ya detayları yazmaya mecaliniz yok ( ki böyle ise anlarım ) yada başka birşey var bilemedim. Mor doğdu diyorsunuz apgar skoru diye birşey var bebeğin doğduğu ilk dakika ve 5. dakika değerlendirilir ve bu skor 7-10 arasında ise bebek normaldir. Tamam bu bir tarama testidir ve tek başına bebekte bir anomali olduğunu yada olmadığını belli etmez ama rengi mor bi bebek ve 5. dakikadan daha uzun süre mor kalan bir bebek gözlem altına alınır. Ekstra oksijensiz kalmış bebekte tek bir mr ile kesin konuşmak ne kadar doğru bir yaklaşım bilemedim. Tek bir dr mi değerlendir di? Bulunduğunuz şehrin üniversite hastanesinde detaylı inceleme yaptırdınız mı? Kesin olarak tanısı nedir bebeğinizin? Tam olarak düzelmeyecek bile olsa bir sürü terapi seçeneğiyle yaşam kalitesi arttırılabilir. Bu konuda tehşis koyan doktor tarafından bilgilendirildiniz mi? Bebeğinizin bakımı konusunda eğitim almanız gerektiği söylenmedi mi? Yuvaya vermeyi düşünene kadar sosyal hizmetlerden bu konuda destek alıp alamayacağınızı araştırmadınız mı? Kafamda bir sürü deli sorular var. Ne olur silkelenin ve kendinize gelin. Hazır bebeğiniz küçükken yapılabilecek bütün tedavi çeşitlerini araştırın. Ne kadar erken başlarsa rehabilitasyona o kadar cevap verme olasılığı artar. İleride keşke dememek için bunları yapın ne olur. Burda bu konuda destek istediğinizi görmek isterdim. Bu konuda yardım alın yabancı kaynakları tarayın ve herkesin dediği gibi doğum yaptığınız hastaneyi hem doğuma giren jinekoloğu hemde çocuk doktorunu dava edin.
Bebeğin normalin dışında mor olması ve oksijensiz kalmış olma fikri anneye ait, yapılan bir açıklama değil anladığım kadarıyla. Yani kesin sebep annenin söylediği olmayabilir.

Diğerinin annesiyim, onunla yaşanmışlığım var diyorsun.
Bu durumda sormak istiyorum yaşanmışlığım var dediğin çocuğun farzetki ALLAH KORUSUN trafik kazası geçirdi ve aynı şekilde engelli kaldı.Ne yapmayı düşünürsün?Onuda mı yuvaya vermeyi düşüneceksin?
Sonuçta sen ikisininde annesisin ha çok kısa zamanda engelli olmuş ha çok uzun zamanda engelli olmuş.Herşeyden önce sen ANNESİN!!!
Bence silkelen ve kendine gel.
Tamam hak veriyorum çok zor bir durum ama sen bile ona bakmak istemezken başka bir insan çocuğuna nasıl tahammül edecek .Allah sana sabır versin !!!

Her sabah uyandığımda bunun bir kabus olduğunu hayal ediyorum büyük oğluma bakıp bakıp ağlıyorum oğlum hep kardeşi olsun diye dua ederdi geceleri allahım kardeşim sağlıklı olsun huzurlu yaşasın derdi onlar aklıma geliyor ne zaman büyüyecek beraber oynayacağı z diyor içim parçalanıyor
Yine beraber oynarlar. Yurda bırakmak gibi dusunceler gelmesin akliniza Allahim esirgesin obur cocugunuzla sinanirsiniz. Sabredin ve dua edin. Tabiki de doktoru da dava edin.

4 aydır istanbulda ve farklı şehirlerdeki tüm doktorlara gittim fizik tedavi merkezi eeg göz vss özel hastahanede doğum yaptım bebeğim küvözde 12 gün kaldı hep bir sorun yok dendi ben özellikle sordum doğum zor olduğu için oksijensiz kalma durumu var mı yok dediler
bu yuzden ozelde bi sorun ciktigi zaman devletdeki gibi tecrube ekipman olmadigi icin gittim devlette dogum yaptim. sorunda cikti zor dogum oldu bebek dogdu aglamiyor dedim ee annesi strese girerse aglamaz tabi dedi ebe alti yedi saniye sonra agladi bebegimin yuzunu bile gormeden hooopp kuveze goturduler haberim yok..ama o kadar ilgi alaka vardiki yenidoganda kendimi ozelde hissettim.Allah bin kez razi olsun diyorum.devleti begenmeyin daha sizler..

Yaşadığın kolay değil evet.
Ama biraz bakış açını değiştirmen de fayda var.
Evlat ile olan imtihan belkide en zorlarından.
Fakat bununla başedebilecek potansiyel sende var.
Çünkü o bebeğin annesi sensin.
İlk çocugun gibi onuda sen içinde büyüttün.
Sen dünyaya getirdin.
Birinin sağlıklı birinin sağlıksız olması senin duygularını bu anlamda
değiştirmemeli. Böyle bir muhasebe yapmamalısın.
Şuan 5 yaşında olan çocuğunun başına birşey gelse
onu alıp bir yerlere bırakmayı düşünürmüydün.
Sanmıyorum.
Diğer konunda kendinle birlikte oğlunun da hayatının bittiğini
ve bu bebegi istemediğini söylemişsin.
İnan çok üzüldüm.
Bir çocuk diğer çocuk için feda edilemez. edemezsin.
bilmiyorum nasıl yazmalıyım.
Lütfen toparlan.
Aranızda ki bağ yaşanmışlıklara dayalı değil.
Görmesede, konuşmasada yürümesede
diğer evladın kadar o da senin evladın.
Sakin ol ve daha mantıklı düşünmeye çalış rica ediyorum.

Şimdi sizi anlamaya çalışıyorum, kurduğunuz cümleler "engelli bir evladım oldu. Bende onun sağlıklı olmasını isterdim, bu duruma çok üzülüyorum...." vs gibi evladınızın durumuna karşı olan üzüntüleriniz olsaydı anlayabilirdim belki. Fakat siz ,çok kötü cümleler kurmuşsunuz. Evladınızı terk etmekten bahsetmişsiniz, kusura bakmayın sizde vicdan yok. Söyledikleriniz korkunççç tek kelime ile.

İkisini de dokuz ay karninizda taşımadiniz mi engelli olan posette mi yetisti? Ne demek yaşanmışlık filan.
Beni gerçekten anlamıyorsunuz düşünsenize bir bebeğiniz var sadece nefes alıyor
Yapmayın lütfen. Bahse konu kişi kedi yavrusu değil. Cenin rahme düştüğü andan itibaren anneye emanettir. Tüm tetkilere rağmen bakıma muhtaç duruma düşüyorsa extra performans göstermek gerekir.

Psikolojisi bozuk olabilir, destek alıyor olabilir ama beni delirten sağlıklı

Beni gerçekten anlamıyorsunuz düşünsenize bir bebeğiniz var sadece nefes alıyor
Düşünüyorum ve seni evet gerçekten anlamıyorum annesin sen yaa sorduğum soruya cevap verirmisin lütfen?

Diğerinin annesiyim, onunla yaşanmışlığım var diyorsun.
Bu durumda sormak istiyorum yaşanmışlığım var dediğin çocuğun farzetki ALLAH KORUSUN trafik kazası geçirdi ve aynı şekilde engelli kaldı.Ne yapmayı düşünürsün?Onuda mı yuvaya vermeyi düşüneceksin?
Sonuçta sen ikisininde annesisin ha çok kısa zamanda engelli olmuş ha çok uzun zamanda engelli olmuş.Herşeyden önce sen ANNESİN!!!
Bence silkelen ve kendine gel.
Tamam hak veriyorum çok zor bir durum ama sen bile ona bakmak istemezken başka bir insan çocuğuna nasıl tahammül edecek .Allah sana sabır versin !!!
BURADAKİ SORUMA EVET CEVAP BEKLİYORUM S Starkadin

Onun bu durumuna üzülmez olur muyum bakıp bakıp öpüp kokluyorum onun bir gülüşü için canımı bile veririm ama düşünün bırakın annesini kendini bile görmeyecek çalışan anneler böyle yaparsa demişler sizce ben çalışırken kim bakacak ona yine bakıcı işten çıksam maddi durum kötü olacak vs...

Back
X