Beni gerçekten anlamıyorsunuz düşünsenize bir bebeğiniz var sadece nefes alıyor
Ama nefes alıyor işte, asıl önemli olan da o, yaşıyor, bir can taşıyor.. İnsan bu durumdaki bir kediyi bile sokağa barınağa terk etmeye kıyamaz. Neler yaşayacak o yurtta yavrucak, nelerden mahrum kalacak? Şimdi psikolojiniz bozuk, tamam anlıyorum, ama psikolojik durumunuz düzelecek elbet. Çok pişman olacağınız şeyler yapmayın lütfen şimdi..
Ömrü ne ise yanınızda olsun, annesinin gölgesinde yaşasın, siz onun ömrünü uzatmaya çalışın. Kolay değil biliyorum ama annesiniz.
Ben de mosmor doğmuşum, hem de evde. Boynuma kordon dolanmış, çok geç nefes almışım. Ben de sizin evladınız gibi olabilirdim. Bir yurda bırakılma ihtimali kanımı donduruyor
Ayrıca sağlıklı olan evladınız, siz, eşiniz, göz açıp kapayıncaya kadar sadece nefes alıp veren bir insana dönüşebilirsiniz, tek bir kaza ile.. Kazaya bile gerek yok, küçücük bir kan pıhtısı bile buna sebep olabilir. Örneklerini gördüm çevremde de.. Olmayacak durumlar değil. Altınızı bile bir başkası almak zorunda kalabilir daha bu yaşınızda, yanlış bir tedavi, bir ev kazası, trafik kazası, pıhtı, inme, beyin kanaması ve daha pek çok sebepten eliniz ayağınız tutmaz hale düşebilirsiniz. Hiç birimizin yarını sağlıklı olacak diye bir garanti yok.
Ayrıca engelli bir çocuğu olan tek anne de siz değilsiniz. Sizin gibi annelere destek olan dernekler var. Sosyal hizmetler var. Uzmanlar var. Lütfen çabalayın biraz. Sosyal destek gruplarında biraz destek arayın lütfen.
Ayrıca psikiyatristiniz depresyon ya da başka tanı koydu mu? Tedaviniz sürüyor mu? Bunları yanıtlamadınız..
Ayrıca lütfen çocuk sahibi olmak isteyenler, olacaklar, çocuğunuzun engelli olma ihtimalini göze alamıyorsanız, gidin sağlıklı bir çocuk evlat edinmeye çalışın, doğurmayı göze almayın. Hamilelikte, doğumda her şey olabilir. Tabi ki umudumuz hep sağlıklı çocuklar olması ama ne yazık ki bu ihtimal hep var