- 27 Nisan 2016
- 104
- 83
- 48
- 43
- Konu Sahibi Hunter1453
-
Evlendigimizden beri çok alistirdim kendimi hergün hergünsimdi 2gun ust uste gitmesem laf yapiyolar. Bende ramazan diye bisey demiyorum ama ramazandan sonra cok sık gitmemeye caliscam
Cnm ayni dedigin gibi yaptim konustugum gun gelip karnimi sevdi ama ertesi gun unutuyo yine ayni keza.. faydasi olmadi yani. Her engelli bir olmuyo ki:/küçük bir çocuğa anlatır gibi karşınıza alın konuşun.. bak bir tanem bu yaptıklarına el şakası denir. ben çok seviyorum seninle böyle şakalaşmayı ama içimde büyüyen bir bebek var. o doğunca hep beraber oyunlar oynayacağız sana arkadaş olacak deyin. şu anda senin böyle şakaların benim bebeğimi öldürebilir bunu ister misin diye sorun. dikkati dağılmayacak bir ortamda yapın bunu.. sakin ve güzel bir ses tonu ile. karnınızı açın sevdirin. benim de köyde sık sık gidip geldiğim engelli bir tanıdığım var o da aynı idi. ve inanın anlıyorlar. şimdi her gittiğimde ani hareketlerle atlayıp zıplayan, çat çut belime karnıma vuran kız gitti, beni görünce deli gibi koşup yanıma gelince yavaşlıyor sonra arkadaşım nasıl bizim bebek nasıl diye sorular sorup karnıma yapışıp sevip duruyor. denemenizde büyük fayda var.
Fikir aliyoruz heralde. Silah zoruyla sizi buraya cagirip yazdiran olmadi. Alakadar etmiyorsa yorumda yapmayinya kiziyorum buraya yazana kadar soyle kayinvalidene vuruyor hamileyim korkuyorum doguma kadar gelemeyecegim.bitti bu kadar neyin stresi haklisin
Allah razi olsun cnm bnmAllahim korusun once bebegini sonra kendimi dusun ve fazla gitme. senin evladinin Sagligi herseyden once gelir kusen kussun darilan darilsin. Zaten bunu onlarin dusunmemesi cok Sacma. Rabbim Saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.
Yapacak bişey yok malesef. Mümkün olduğu kadar gitmeyin. Ve bebeğiniz doğduktan sonra da çok dikkatli olun. Akli dengesi yerinde değil sonuçta rabbim onunda sizlerinde yardımcısı olsun. Kendinizi ve bebeğinizi korumak adına uzak durmaktan başka çare yok. Bu konuda sizede bişey diyen olmaz hakverirler diye düşünüyorumBaşlıktan anlaşıldigi üzere zihinsel engelli bir görümcem var.. evlendigimden beri kendisiyle çok iyi anlaşırım ama bazen vurmaları,itmeleri oluyor, bazende askim bebegim der sarilir bana. Bir anı bir anını tutmuyor yani.. herşey Rabbimin imtihanı, tabiki bilerek yapmıyor..
1sene hamile kalmak için çok uğraştim ve hamd olsun şuan 8 haftalık hamileyim. Kayınvalidemlere neredeyse her gun gittiğimizde bazen gorumcem belime falan vuruyor, gecen merdivendeyken itti beni azdaha düşüyordum.. kendim için degil zaten evlendigimizden beri yapiyordu bunlari ama bisey demiyordum.. şimdi hamileyim ve bebegim için çok korkuyorumya düşürürsem diye..
peki o an hatırlatmayı denedin mi? sürekli bir unutkanlık durumu mu var? biz seninle ne konuşmuştuk diye sordunuz mu misal?Cnm ayni dedigin gibi yaptim konustugum gun gelip karnimi sevdi ama ertesi gun unutuyo yine ayni keza.. faydasi olmadi yani. Her engelli bir olmuyo ki:/
Diyorum canim.. hatirlamadin mi bak karnimda bebek var diyorum sonra hırçınlaşıyo. Bi anı bi anını tutmuyo yani. Üstüne gittikce daha da hırcınlaşiyo o yuzden bisey diyemiyorum daha fazlapeki o an hatırlatmayı denedin mi? sürekli bir unutkanlık durumu mu var? biz seninle ne konuşmuştuk diye sordunuz mu misal?
Tatlim artik hamilesin ...Evlendigimizden beri çok alistirdim kendimi hergün hergünsimdi 2gun ust uste gitmesem laf yapiyolar. Bende ramazan diye bisey demiyorum ama ramazandan sonra cok sık gitmemeye caliscam
Tesekkurr ederim canim, Allah razı olsun :)Tatlim artik hamilesin ...
Hamile oldugunu herkes biliyor ise gitmediginde de laf yapamazlar merak etme sen...
Bebeginin sagligi milletin laf etmesinden daha onemli degil...
Ye ic yat kendi evinde , bu zamanlarin tadini cikar...
Tedirgin olman bile strese soktugu icin o bile tehlikeli sana...
Rabb'im saglikli bir sekilde kucagina almani nasip etsin ins. ♡
Sonuç?
Dikkatli olacaksın. Bir de doktoruna ikili üçlü testler yapılırken ailede hasta olan olduğunu söyleyeceksin.
Ben ailesinde down sendromlu olanın çocuğu öyle mi olur dedim? Doktora bildir demişim değil mi? Doktor soracak rahatsızlığı ve ona göre risk hesaplayacak. Ayrıca görümce down sendromlu mu onu bile yazmamış konu sahibi. Zaten ikili üçlü testler kesin sonuç vermiyor sadece ihtimal hesaplıyor. Ay herkes ne çok biliyor ya... sen nereden biliyorsun peki doğumda bir anomali olduğunu? Bilmiyoruz ben sadece doktora hatırlat dedim...Ikili uclu testle ailede hasta olmasi ne alaka?
Genetik diyeceksiniz ama gorumcenin zihin engeli bakalim genetik mi? Belki dogum sirasinda beyin bir tranva yasadi?
Ayrica ikili uclu test down sendromu riskini olcer ve bu riskin ailede down sendromlu olup olmamasiyla alakasi yoktur. Oyle olsaydi zaten riski olcerken sorulurdu sonucu etkileyecegi icin.
Bir annenin bile bir cocugu down sendromlu olsa bile diger cocuklarinin down sendromlu olma riski yukselmez.
Cunku down sendromu dollenme sirasinda kromozomlarda bir sorun meydana gelmesiyle olusur.
Abim down sendromlu. Ben hamileyken bunu doktora belirtmek aklima bile gelmedi. Doktorumda sormadi ailende var mi diye. Ikili ve uclu testlerde en dusuk risk grubunda ciktim ve elhamdulillah saglikli bir bebek dunyaya getirdim.
Bunu neden bu kadar uzun yazdim cunku toplum icinde yanlis bir anlayis var. Ailesinde down sendromlu olan insanlarin ya da zihinsel engelli kardesi olanlarin doguracagi cocukta risk oldugu dusunuluyor. Abisi zihinsel engelli diye kayinvalidesi tarafindan istenmeyen senin dogurdugun cocukta engelli olur diye laf yiyen insanlar var. Cok sukur benim ne esimin ne kayinvalidemlerin boyle bir sey akillarina bile gelmedi ama basina gelen biliyorum.
Toplumu yanlis bilinclendirmeyelim. Ailesinde zihinsel engeli olan insanlarin sahip olacagi cocukta zihinsel engel riski artmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?