Engelli kardeşi olanlar

Zaten siz bakamazsınız ilerde yurt bakar sadece gözünüz üstünde olsun demek istemiştir yaa sonuçta sizinde bir aileniz olacak bu konuda rahat ol.Benimde Otizmli çocuğum var bende zorluklarını yaşıyorum ne yapalım Allah böyle istemiş bize düşen ona en iyi şekilde bakmak seni anlıyorum

Valla yin eilhilenin ilerde de mecbur kalınca ilgilenilir vs ayrı ama şuanda anne babanıza sizin hatanız deyin az üstlerine sorumluluk alsınlar. Gerekirse bakmam da deyin bir plan vs düşünsünler . Az ebeveyn olsunlar
Bir kere böyle bir konu açtım, ekonomik durumum iyi olursa gerekirse ayrı ev açarım yardımcısı olur vs vs diye annem az kalsın beni evlatlıktan reddediyordu, ortanca kız kardeşim de yurtdışında yaşamayı düşünüyor o da giderse ne yaparım bilmiyorum

Annen çok çaresiz olduğundan öyle diyor. Kınama. Bence bir annenin en ağır sınavı engelli çocuğunun kendisinden sonra ne olacağı düşüncesi. Benim küçük oğlumda otizmli. Daha hafif bir spektrumda ama hayatını idame ettirebilmek için çalışıp gelir sağlayabileceğinden emin değilim. Ne de olsa engelinden dolayı bizden sonra emekli maaşlarımız ona bağlanır; bizim maaşlarımızla kendine bir hayat kurar diyordum ama maaş bağlanması için ağır bir otizmli olması gerekiyormuş. Bende çaresizlikten abisine ağız ucuyla “birlikte yaşamanıza gerek yok ama kardeşine göz kulak olabilşyorsan ol tamam mı” diyorum ama pratikte büyük oğlum bu dediğimi yapamayabilir farkındayım. Bilmiyorum neler olacak. Rabbim neylerse güzel eyler.

Yine de bence kendinizi düşünün. Onlara üzülüyorsun ama onlar size zaten inbyildir bir sorumluluk yüklemiş , şimdi de hakkımı helal etmem diyor . Bu hakkını helal etmem lafı çok çok çirkin bir anne için. Ne hakkı allasen o anne siz çocuk , size bakması büyütmesi zaten görevi. Tehdit ve çok çirkin. Yaşları var ama işlerine de gelmiyor bence. Bir akrabamin engelli çocuğu var zihinsel bedensel. Anne baba da çok ilgileniyor ama babaanne ve dede daha çok ilgileniyor kesinlikle . Onlar da 65 yaşında doğdu işte şuan 75 Lee dört dörtlük ilgilendiler. Gönlü olması ile alakalı. Ve sorumluluğu alacaklar yapacak birşey yok , oğlan olsun diye çocuk yapmak çok kırıcı zaten kızın varsa hele.

Annen tabii burada gerçekleri biraz görmüyor

Yok öyle demek istemedi, özellikle bizim bakmamızı istiyor, kardeşim tabiki bir şekilde bakacağım sadece bilmiyorum bu şekilde yaşamak çok zor başka da ne nasıl anlatırım bilmiyorum, inanın ki şu anki derdimi anlatmak için kelimelerim yok her saniye diken üstünde yaşıyorum

Kimseyi kınamıyorum nasıl kınayayım brnde aynı şekilde aynı şartlarda yaşıyorum her açıdan da fedakarlığımı ediyorum inanın ki elimden her geleni yapıyorum her geleni Rabbim görüyor hepimiz için iyi durmaya çalışıyorum

Annenin öyle dediğine bakma. O şartlarda sen nasıl bir hayat kuracaksın çok zor. O da içten içten dediğinin zor olduğunu biliyordur merak etme. Sen içini ferah tut

Benim de 3. kızım Dehb tanılı. Doğum yaptığımda 35 yaşındaydım. Büyük kızım 10 ortanca 5 yaşındaydı. Şu an 6 yaşında ama ilk 5 yılımız çok çok zor geçti. Ablalar hırçınlaştı. Okul etkinliklerine kardeşlerinin gelmesini istemediler. Sınıf arkadaşlarından kardeşleriyle ilgili zorbalık gördüler. Biz bu 5 senede ortanca ve büyük kızımızla manevi anlamda çok ilgilenemedik maalesef. Son 1 senedir telafi etmeye çalışıyoruz ama benim de vicdanım hala sızlıyor. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ama inşallah ablalar da açılan hasarı tamir edebiliriz

Yani gerçekten çok büyük bir hata olmuş engelli olduğu için demiyorum bunu asla ama belli yaşa gelinmiş engelli olmasaydı da zor olacakti erkek cocuk sevdasına neyi göze almışlar tövbe haşa Rabbimin gücüne gitmiş erkek mi al erkek demiş sanki
Burda alınması gereken önemli ders bir şeyi gerçekten ama gerçekten olmuyorsa zorlamayacaksıniz sonu iyi gelmiyor
Allah sizin yardımcınız olsun o kadar üzüldüm ki Rabbin ferah kapıları acsin size zorunuza kolay etsin amin

Bilmiyorum açıkçası en baştan bu kadar istemezken bir de durumun bu şekilde olması sanırım beni en çok üzen şey, yıllardır annemle bir tane özel şey yapamadım babamla bir kere bir yere gidemedim onlar kardeşimi büyütürken(tabiki büyütsün ler Allah razı olsun onlardan) malesef ben anne babasız kaldım üniversitede bazı günler hiç param kalmazdı bir paket makarna alırdım 3 e bölerdim dümdüz başlar 3-5 gün onu yerdim günlük işlere giderdim broşür dağıtır depo toplardım birşey istemeye utanıddım bilmiyorum kızlar sadece onurlu bir mücadele vermeye çalışıyorum bu hayatta

Evlenince böyle bu sekilde maaşınızı ailenize vermeyeceksiniz inşallah

Kardeşleri muhakkak psikolojik destek aldırın, ben açıkçası durumumu iyi görmüyorum ama işim gereği herhangi bir tanı almam mümkün değil, siz bir an önce kızlarınızı bu umutsuzluk silsilesinden kurtarın
Öte yandan sakın onları kınamayın, üzgünüm gerçek dünyada insanlar anormali gördükleri şeylere tepki verebiliyorlar onlar daha çocuk, ben bile açıkçası özel bir gün olduğunda kardeşimden çok çekiniyorum acaba bir anda hırçınlaşır bağırır kızar ağlar rezil olur muyuz diye... Ablaları benim yerime öp onları seviyorum

Amin çok teşekkür ederim

Aslında burda en büyük sorun maddi sıkıntı. Belki maddi açıdan ferahlık içinde olsaydınız çok daha rahat olabilirdiniz. Allah gecinden versin aileniz vefat ettikten sonra kardeşinizin herhangi bir maddi ihtiyacı olmayacağını, yanına destek olacak birilerini rahatlıkla ayarlayabileceğinizi düşünseydiniz bu kadar karamsar olmazdınız gibi geldi. İnşallah herşey umduğunuzdan çok daha kolay olur sizin için.

Öyle demek istemese bile siz nasıl istiyorsanız öyle olur.Devlet bakar sizde arada bşr görmeye gidersiniz mecbur edemez ,değilsinizde! Bana anlatmana gerek yok benim evladım otizmli zaten kesinlikle sağlığı yerinde olan evladıma asla böyle bir baskı yapmam asla sadece kardeşi olduğunu bilsin arada bir ziyaret etsin biz bu dünyada yokken yeterli benim için.Annen , baban zaten ilgileniyor bir aradasınız bu birazda senin imtihanın lütfen kardeşinide anlamaya çalış elinde değil.

Keşke ekran kalksaydı ve sana sarılabilseydim... Ne kadar zor olduğunu annemden biliyorum, bende çok zorlanıyorum, iyiki varsınız anneler ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…