- 20 Eylül 2025
- 161
- 89
- 13
- 27
- Konu Sahibi kataraktpenguen17
-
Amin kızlar bu kız kardeşinize de dua edin lütfenTedaviler terapi eğitim ve kabullenme bşka çare yok
Çok zor Allah yardımcınız olsun
En büyükleri benim, hayatın ne getireceği bilinmez ama ben zaten bunun sorumluluğunu çok uzundur üstleniyorum, annem babamın yaşları var emekli maaşı ile hiç birşey olmuyor, ben aylık 7 8 bin ile geçinmeye çalışıyorum geri kalan tamamen aileme kardeşimin masraflarına doktor terapi lere gidiyor, Allah korusun onlara birşey olursa ben ne yapacağım bilmiyorum bunun ağırlığı ile çok eziliyorumAllah annenize babanıza uzun ömürler verir inşallah da kardeşinizin yanında olurlar. Siz şimdiden bunun stresini yaşamayın. Dünyaya siz getirmediniz sizin sorumluluğunuzda değil. Eğer bakmak zorunda kalırsanız ve maddi sıkıntınız da yoksa bakıcı tutarsınız destek alırsınız.
Annenizin yaptığı aşırı yanlış, ne demek siz bakıcaksınız şeklinde baskılamak. O yaştan sonra doğururken sizemi sordu? Hiçmi düşünmedi ilerisini. Tabi erkek olursa yok ustalık eseri yok bilmem neMerhabalar kızlar,
Sanırım ilk defa bu derdimi kafamdaki düşünceleri dökeceğim, şimdiden gözlerim dolmaya başladı
3 kardeşiz, en büyükleriyim, ortancamız ile aramızda 7 yaş var, çok da iyi anlaşırız, en küçüklerimiz ile aramda 17 yaş var...
Biz asla bir kardeş istemiyorduk, düzenimiz oturmuştu, annemin yaşı vardı ve bir gün bize haberi verdiler
Annemin doğumu aşırı zordu, yaklaşık 4-5 saat sürdü, uzun süre ayağa kalkamadı
Kardeşimiz tabiiki, sevdik halen de çok seviyoruz ama düzenimiz bozulmuştu, 1 yıl sonra evlenen arkadaşlarımın yanında ben de kardeşimle ilgileniyordum ( o zamanlar büyük gözüküyordum bir de komik bir şekilde) zorlasan benim çocuğum gibi duruyordu
Kardeşim büyüdü ve 3 yaşında otizm tanısı aldı, o zamandan sonra hayatımız hiçbir şekilde aynı olmadı
Yıllardır kardeşimle ilgileniyoruz, özel eğitimler dersler özel sınıflar kurslar vs vs süreç açısından bizi hem bireysel hem de ailevi olarak aşırı zorladı, annem ve babam psikolojik destek alıyorlar ama ne kadar destek alırsan al somut durum değişmiyor, gittikçe daha kötü oldu daha agresifleşti
Erkek çocuğu olduğu için gücü de çok fazla, bana vurduğunda müthiş canım acıyor, eve gelen herkes kaçmak için vakit arıyor gibi, kardeşim üniversiteye gitmeye başladı, bizi çok seviyor görebiliyorum ama çocuk evden uzaklaştığında mutlu oluyor bildiğin huzura eriyor bağırtı gürültü olmuyor
Aynı şey ne kadar kabul etmek istemesem de benim içinde geçerli, bende çalışıyorum ve bazı günler sadece kafamı dinlemek için fazladan işyerinde kalıyorum
Otizm hayatımızı ailemizi mahvetti annem babam o kadar yıprandılar ki artık eski a nem babam değiller dışarı dahi çıkıp 1 saat huzurla gezemiyoruz aklınıza gelecek her türlü HER TÜRLÜ terapi ilaç vs vs denedik
Bunun nereye gittiğini soruyorsunuz kızlar ama bilmiyorum sadece çok dardayım ve çok bunaldım, şu an 1 saattir bağırarak ağlıyor neden biliyor musunuz, tırnaklarını kestirmemek için, psikolojik olarak çok yorgunum, Allahın gücüne gitmesin evet çok seviyoruz ama bu kadar istemediğimiz birşeyi yaptılar ve sonunda piyango bize patladı, bunun bir de ilerisi var, annem daha şimdiden kardeşinize siz bakacaksınız yoksa gözüm arkada kalır hakkımı helal etmem vs demeye başladı, şu an evlilik sürecindeyim, nişanlım kardeşimle tanıştı ama kötü dönemlerini henüz görmedi, erkek kardeşimle aynı evde durmak bir çocuk yetiştirmek imkansız gibi duruyor ne yapıcam ne düşünmeliyim bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim önerilere ve yorumlara açığım
Ben yine ergenlik dönemi mi geçirmiştim sayılır ama ortanca kardeşimle doğru düzgün ilgilenilmedi ilgilenilemedi saha doğrusu, her şeyini ben koşturdum veli toplantısına dahi gittim bana da ona da çok haksızlık oldu üstelik gerçekten hiç istemediğimiz birşeydiGerçekten hem çok üzüldüm hem de inanılmaz sinirlendim bu konuya. Linçlemek isteyen linçleyebilir annen baban çok bencil insanlarmış. 2 tane evladın var zaten gelmişsiniz kaç yaşına 3. çocuk niye?
Sana, ortanca kardeşine yazık değil mi? Annen baban şimdiden hakkımı helal etmem diye size çok büyük bir vicdan yükü bırakmış. Küçük kardeşine de çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.
Ne diyim ki? Bu bilinçsizlik beni bitiriyor. Ortanca kardeşin senin gibi ablası olduğu için çok şanslıBen yine ergenlik dönemi mi geçirmiştim sayılır ama ortanca kardeşimle doğru düzgün ilgilenilmedi ilgilenilemedi saha doğrusu, her şeyini ben koşturdum veli toplantısına dahi gittim bana da ona da çok haksızlık oldu üstelik gerçekten hiç istemediğimiz birşeydi
Bizde 3 kardeşiz. En büyüğüyüm. Kız kardeşim 3 yaş küçük. En küçüğümüz benden 17 yaş küçük. Atipik otizm di galiba teşhisi onunda. Bizde vurdu kırdı yok, ancak herkesten soyut bir çocuk. 3.kardeşle baba farklı. Psikolojisi normal olmayan bi insan olduğu için kardeşiminde psikolojisi normal değil. Ancak kardeşime keşke olmasaydı diyemem. İyi ki varGerçekten hem çok üzüldüm hem de inanılmaz sinirlendim bu konuya. Linçlemek isteyen linçleyebilir annen baban çok bencil insanlarmış. 2 tane evladın var zaten gelmişsiniz kaç yaşına 3. çocuk niye?
Sana, ortanca kardeşine yazık değil mi? Annen baban şimdiden hakkımı helal etmem diye size çok büyük bir vicdan yükü bırakmış. Küçük kardeşine de çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.
Evet en kötüsü de o babamın erkek çocuk sevdası 40ına 1 adım kala erkek çocuklarıAnnenizin yaptığı aşırı yanlış, ne demek siz bakıcaksınız şeklinde baskılamak. O yaştan sonra doğururken sizemi sordu? Hiçmi düşünmedi ilerisini. Tabi erkek olursa yok ustalık eseri yok bilmem ne
Tabiki ortada bırakamazsınız ama bence bir an önce yolunuza bakın biraz set çekin araya
Bende keşke olmadaydı diyemem demiyorum da anlattığım tamamen benim perspektifimden olanlar ve yaşadığım zorluklar, bizimkisi de atipik otizm, herkeste farklı işliyor demek ki Allah yardımcınız olsunBizde 3 kardeşiz. En büyüğüyüm. Kız kardeşim 3 yaş küçük. En küçüğümüz benden 17 yaş küçük. Atipik otizm di galiba teşhisi onunda. Bizde vurdu kırdı yok, ancak herkesten soyut bir çocuk. 3.kardeşle baba farklı. Psikolojisi normal olmayan bi insan olduğu için kardeşiminde psikolojisi normal değil. Ancak kardeşime keşke olmasaydı diyemem. İyi ki var
YaaaBizde 3 kardeşiz. En büyüğüyüm. Kız kardeşim 3 yaş küçük. En küçüğümüz benden 17 yaş küçük. Atipik otizm di galiba teşhisi onunda. Bizde vurdu kırdı yok, ancak herkesten soyut bir çocuk. 3.kardeşle baba farklı. Psikolojisi normal olmayan bi insan olduğu için kardeşiminde psikolojisi normal değil. Ancak kardeşime keşke olmasaydı diyemem. İyi ki var
Yaşları varsa bakamayacak durumdalarsa çocuk düşünmemeleri gerekirdi. Emekli maaşları az olabilir ama bu çocuk otizmli olmasaydı da bir sürü harcaması olacaktı dünyaya bir birey getiriyorlar. Sağlıklı doğsa bile ileride sakat kalabilir, her şey normal gözükse de engelli doğabilir vs. bir sürü olasılık var. Bunların hepsi iyice düşünülüp göze alınırsa çocuk yapılır yaptık bitti bizden sonra sen bakacaksın diye bir şey olamaz. Siz yolunuza bakın hayatınızı kurun ailenizle de konuşun yoksa ömrünüz böyle geçer.En büyükleri benim, hayatın ne getireceği bilinmez ama ben zaten bunun sorumluluğunu çok uzundur üstleniyorum, annem babamın yaşları var emekli maaşı ile hiç birşey olmuyor, ben aylık 7 8 bin ile geçinmeye çalışıyorum geri kalan tamamen aileme kardeşimin masraflarına doktor terapi lere gidiyor, Allah korusun onlara birşey olursa ben ne yapacağım bilmiyorum bunun ağırlığı ile çok eziliyorum
Ne diyim ki? Bu bilinçsizlik beni bitiriyor. Ortanca kardeşin senin gibi ablası olduğu için çok şanslı
Ne diyebilirim ki onlara da, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum ama çok bıktım çok tükendim kabul etmem gereken bir çaresizlik içerisindeyim, durumumu elimden geldiğince iyi tutmaya çalışıyorum çünkü evde de genel anlamda ne ılıman ortalığı düzelten kişi benim... Sadece yoruldum çok yoruldum keşke normal bir çocuk olsaydı şu an bunca şeye rağmen o kadar çok seviyorum ki bir de boynuma sarılıp ablacım diyebilseydi neleri vermezdim bilmiyorumYaşları varsa bakamayacak durumdalarsa çocuk düşünmemeleri gerekirdi. Emekli maaşları az olabilir ama bu çocuk otizmli olmasaydı da bir sürü harcaması olacaktı dünyaya bir birey getiriyorlar. Sağlıklı doğsa bile ileride sakat kalabilir, her şey normal gözükse de engelli doğabilir vs. bir sürü olasılık var. Bunların hepsi iyice düşünülüp göze alınırsa çocuk yapılır yaptık bitti bizden sonra sen bakacaksın diye bir şey olamaz. Siz yolunuza bakın hayatınızı kurun ailenizle de konuşun yoksa ömrünüz böyle geçer.
Annennizin bakımı size yikmasina çok sinirlendim. Belli bir yaşta olunca bebekle çocukla ilgilenmek zorlarina gitmiş otizm olmasa bile size baktiracaklardi zaten muhtemelen. Hatta anne babanızın bu üşenerek bakması neticesinde bence kardeşiniz ekstra agresiftir. Anne babanız kaç yaşında bilmiyorum ama elli Ellibeş falansa bı kolları Sivas'ın ilgilensinler daha gençler. Şimdiden yaprak dökümü Hayriye gibi davranmasınlar. Orada da küçük Ayşe'yi Fikret baktirmislardi , çocuk ama baba sevgisi görmüyorduMerhabalar kızlar,
Sanırım ilk defa bu derdimi kafamdaki düşünceleri dökeceğim, şimdiden gözlerim dolmaya başladı
3 kardeşiz, en büyükleriyim, ortancamız ile aramızda 7 yaş var, çok da iyi anlaşırız, en küçüklerimiz ile aramda 17 yaş var...
Biz asla bir kardeş istemiyorduk, düzenimiz oturmuştu, annemin yaşı vardı ve bir gün bize haberi verdiler
Annemin doğumu aşırı zordu, yaklaşık 4-5 saat sürdü, uzun süre ayağa kalkamadı
Kardeşimiz tabiiki, sevdik halen de çok seviyoruz ama düzenimiz bozulmuştu, 1 yıl sonra evlenen arkadaşlarımın yanında ben de kardeşimle ilgileniyordum ( o zamanlar büyük gözüküyordum bir de komik bir şekilde) zorlasan benim çocuğum gibi duruyordu
Kardeşim büyüdü ve 3 yaşında otizm tanısı aldı, o zamandan sonra hayatımız hiçbir şekilde aynı olmadı
Yıllardır kardeşimle ilgileniyoruz, özel eğitimler dersler özel sınıflar kurslar vs vs süreç açısından bizi hem bireysel hem de ailevi olarak aşırı zorladı, annem ve babam psikolojik destek alıyorlar ama ne kadar destek alırsan al somut durum değişmiyor, gittikçe daha kötü oldu daha agresifleşti
Erkek çocuğu olduğu için gücü de çok fazla, bana vurduğunda müthiş canım acıyor, eve gelen herkes kaçmak için vakit arıyor gibi, kardeşim üniversiteye gitmeye başladı, bizi çok seviyor görebiliyorum ama çocuk evden uzaklaştığında mutlu oluyor bildiğin huzura eriyor bağırtı gürültü olmuyor
Aynı şey ne kadar kabul etmek istemesem de benim içinde geçerli, bende çalışıyorum ve bazı günler sadece kafamı dinlemek için fazladan işyerinde kalıyorum
Otizm hayatımızı ailemizi mahvetti annem babam o kadar yıprandılar ki artık eski a nem babam değiller dışarı dahi çıkıp 1 saat huzurla gezemiyoruz aklınıza gelecek her türlü HER TÜRLÜ terapi ilaç vs vs denedik
Bunun nereye gittiğini soruyorsunuz kızlar ama bilmiyorum sadece çok dardayım ve çok bunaldım, şu an 1 saattir bağırarak ağlıyor neden biliyor musunuz, tırnaklarını kestirmemek için, psikolojik olarak çok yorgunum, Allahın gücüne gitmesin evet çok seviyoruz ama bu kadar istemediğimiz birşeyi yaptılar ve sonunda piyango bize patladı, bunun bir de ilerisi var, annem daha şimdiden kardeşinize siz bakacaksınız yoksa gözüm arkada kalır hakkımı helal etmem vs demeye başladı, şu an evlilik sürecindeyim, nişanlım kardeşimle tanıştı ama kötü dönemlerini henüz görmedi, erkek kardeşimle aynı evde durmak bir çocuk yetiştirmek imkansız gibi duruyor ne yapıcam ne düşünmeliyim bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim önerilere ve yorumlara açığım
Valla yin eilhilenin ilerde de mecbur kalınca ilgilenilir vs ayrı ama şuanda anne babanıza sizin hatanız deyin az üstlerine sorumluluk alsınlar. Gerekirse bakmam da deyin bir plan vs düşünsünler . Az ebeveyn olsunlarEvet en kötüsü de o babamın erkek çocuk sevdası 40ına 1 adım kala erkek çocukları
Ne diyebilirim ki olmuşa da birşey denmiyor
55-60 yaş arasındalar genel anlamda, onlara da birşey diyemiyorum bence de normal olsaydı da çok zorlanacaklardı ama tanıyı aldığımızdan beri 10 yıl daha fazla yaşlandılar gibi onlar içinde aşırı üzülüyorum bunu hak etmemişlerdi gerçi kim hak eder kiAnnennizin bakımı size yikmasina çok sinirlendim. Belli bir yaşta olunca bebekle çocukla ilgilenmek zorlarina gitmiş otizm olmasa bile size baktiracaklardi zaten muhtemelen. Hatta anne babanızın bu üşenerek bakması neticesinde bence kardeşiniz ekstra agresiftir. Anne babanız kaç yaşında bilmiyorum ama elli Ellibeş falansa bı kolları Sivas'ın ilgilensinler daha gençler. Şimdiden yaprak dökümü Hayriye gibi davranmasınlar. Orada da küçük Ayşe'yi Fikret baktirmislardi , çocuk ama baba sevgisi görmüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?