- 2 Kasım 2023
- 3.873
- 7.433
- 88
- 32
- Konu Sahibi kataraktpenguen17
-
Ama gerçek hayatta öyle olmuyor işte. Sırf erkek çocukları olsun diye kırkından sonra çocuk yapınca , kardeşler arası eşitsizlik olunca sevgi de olmayabiliyor. Az olabiliyorm bu neden bir çocuğun suçu olsunki. Konu sahibinin anne babası şuanda da bakamiyorlarmis. Ve evet denir bunları düşünmeniz gerekirdi diye. O hakkımı helal etmem diyebiliyor . İlerde konu sahibi tabiki bakar mecbur kalınca. Ama bunun bilinçsiz bir ebevey tarafından ve daha şimdiden diretilmesi çok acımasızca.işte o yüzden
devlet bakar diyenler ya da annenize kızanlar
ne biliyor da neye binaen diyor bunu çok merak ettim?
anneniz ölünce (Allah gecinden versin) bu çocuk ortada kalacak
devletimiz birden (15-20 sene sonra, neyse) sınıf atlamazsa, birden Norveç olmazsak olacak olan bu...
bu arada benim 2 kuzenim de ailenin büyük çocuğu, küçük kardeşi var (birinin hem ikizi hem küçüğü var)
bu durumda da "zaten özel bir çocuğun var bir daha neden doğurdun" mu diyelim? bazen bu kadar sivri sivri konuşmamak lazım.
sinirlenmek değil deİnsanlar durumuma üzüldü, bir başkasından yaşadıklarımı duysaydım ben oturur ağlardım muhtemelen, bu hayata 1 kere geliyoruz onlar da haklı ☺bu kadar sinirlenme ben senin ne demek istediğini anladım teşekkür ederim en iyi şekilde elimden ne geliyorsa yapacağım
Evet benim kardeşiminde maaşı yok, devletin bakacağı da yok sanmıyorum bende açıkçası , ben baktıracağım bir şekilde gibi duruyor, Allah bana güç kuvvet versin sizlerin de duasıyla, hepinizi seviyorumsinirlenmek değil de
anlamlandıramamak, hayret etmek bazen
hakikaten böyle bi merkez bilen varsa yazsın, biz de aydınlanalım. çünkü bu durumda binlerce insan var. neredeymiş bu merkez(ler)?
yoksa buraya yorum yazarken bilmediği bir konuda neye binaen boş boş atıp tutabiliyorlar onu çok merak ediyorum
devlet %60- 70 olan raporları bile son 3-4 senedir %30-40lara indirdi artık maaş bile vermiyor çoğu engelli kişiye.
Bence de istememe olasılığı çok yüksek. En basiti beraber dışarı çıkmak bile zorlayabilir otizmin derecesine göre. Hayatlarını komple çocuklarına adıyor böyle aileler. Ama herhangi bir damat bunu yapmak ister mi, işte çok zor. Anneniz de korkularında haklı tabi. Benden sonra hali ne olur bu çocuğun diye korkuyor. Ama işte siz de haklısınız.Bizimkinde davranış bozuklukları var, Sabah çok erken uyanır uyutmaz, kendi öz bakımını yapamaz... Bilmiyorum nişanlımın istememesi de açıkçası isabet olur bende yargılayamam... Yapamam o da insan böyle bir durumu bile isteye yaşamayı kim seçer
Kardeşler arası sevgi bağı birçoğunun bozulduğu da düşüldüğünde bence sonradan oluşuyor, ben kardeşimi gerçekten çok seviyorum zaten sevmesem bundan dertlenmem banane der işin içinden sıyrılırım sonuçta kocaman bir kız kardeşim daha varAma gerçek hayatta öyle olmuyor işte. Sırf erkek çocukları olsun diye kırkından sonra çocuk yapınca , kardeşler arası eşitsizlik olunca sevgi de olmayabiliyor. Az olabiliyorm bu neden bir çocuğun suçu olsunki. Konu sahibinin anne babası şuanda da bakamiyorlarmis. Ve evet denir bunları düşünmeniz gerekirdi diye. O hakkımı helal etmem diyebiliyor . İlerde konu sahibi tabiki bakar mecbur kalınca. Ama bunun bilinçsiz bir ebevey tarafından ve daha şimdiden diretilmesi çok acımasızca.
Çok seviyorum kendisini, benden ayrılırsa şaşırmamBence de istememe olasılığı çok yüksek. En basiti beraber dışarı çıkmak bile zorlayabilir otizmin derecesine göre. Hayatlarını komple çocuklarına adıyor böyle aileler. Ama herhangi bir damat bunu yapmak ister mi, işte çok zor. Anneniz de korkularında haklı tabi. Benden sonra hali ne olur bu çocuğun diye korkuyor. Ama işte siz de haklısınız.
Ay ne bileyim ya, bu işe yapmaya başladığımdan beridir inanın benim kalbimde de bir yara açıldı. Çok üzüyor beni de.
Kastettikleri devlet yurdu, devler bakım evleri olabilir misinirlenmek değil de
anlamlandıramamak, hayret etmek bazen
hakikaten böyle bi merkez bilen varsa yazsın, biz de aydınlanalım. çünkü bu durumda binlerce insan var. neredeymiş bu merkez(ler)?
yoksa buraya yorum yazarken bilmediği bir konuda neye binaen boş boş atıp tutabiliyorlar onu çok merak ediyorum
devlet %60- 70 olan raporları bile son 3-4 senedir %30-40lara indirdi artık maaş bile vermiyor çoğu engelli kişiye.
Şu an 13 yaşında, ileride bana mı kalır demiyorum ama sonuçta doğal bir süreç var annemler en iyi senaryoda yaşlanacaklar komple bakımları gerekecek, tabi kimin kime muhtaç olacağı belli değilBence şimdiden bu hesapları yapmayın şuanda kaç yaşında kardeşiniz? Atipik otizmde çok iyi sonuçlar alanlarda var, eğitimi çok önemli. Zaten inat dönemindeyse yaş olarak ekstra zorluyodur. Eğitimi konusunda evlensenizde yardımcı olmaya çalışın.
Şimdiden ilerde bana mı kalır vs demeyin hayat bu ne olacağı ne getireceği belli mi, kimin kime muhtaç kalacağı belli mi ?
O yüzden içinizi karartıp şimdiden olumsuzu çağarmayın.
Öyle olmasını umuyorum diyelim.devlet bu durmdaki kişilere nerede nasıl bakıyor?
18 yaşına gelene kadar okulları özel eğitimleri var
ama 18 yaştan sonra ben devletin bişey yaptığını hiç görmedim
ancak belki şiddet uyguladığı bir olay platlar o zaman alır ilaç verir uyuturlar, ama bu kişilere sürekli bakacak merkez nerede var?
benim de kuzenim var 2 tane bu şekilde (biri annemin kuzeni)
biri zihinsel engelli
diğeri ağır otizmli
18 yaşı geçtiler
hiç duymadım ben bakan bir yer, neresi olduğunu merak ediyorum.
Konuşabiliyor mu kardeşiniz? Hafif orta ağır?Çok seviyorum kendisini, benden ayrılırsa şaşırmam
İnsanları istemediği bir hayata sürükleyemeyiz
Teşekkür ederim kız kardeşim belki bencilce bir düşünce gibi gelebilir ama bende bazen aynı şeyi düşünüyorum, bir araba almak istiyorum mesela uzuuuun zamandır tabiiki alamadım, bu hayatta doğru düzgün hiçbir şeyim yok, insanlar yatırım diyor altın diyor benim birşeyim yok, 1 yıldır nişanlanacağım belli çeyiz lerimi daha yeni alabildim o da 1/3 ünü falan anca çünkü elime yeni ekstra biraz para geçtiBu yorumu okuyanlar bana kızar galiba ama ben sizin konununuzu okurken çok sinirlendim. 27 yaşında bir kadınsınız, ailenizin terapi parasını ödeyebilmek için ayda 8bin ile geçinmeye çalışıyormuşsunuz. Tüm yükü 40 yaşında çocuk sevdasına giren aileniz değil ama siz çekiyorsunuz, bu da yetmezmiş gibi şimdiden geleceğe dair daha ağır bir sorumluluk verilmiş size. Nişanlıymışsınız, yerinizde olsam bir an önce evlenir giderdim. Zor durumdaki ailenize maddi olarak yardımcı olmanız güzel ama bu kadarı da çok fazla bence. Kendi hayatınızı yaşama vaktiniz gelmiş de geçiyor.
Annenler daha yaşlı değiller bi 10 sene sonrada 23 yaşında olacak kardeşin, şuan ile 10 yıl sonrası farklı olabilir. Annen için siz B planısınız oda gerçekci düşünmüyor. Karı koca çalışan insanlar kendi çocuklarına zor bakıyor tam zamanlı nasıl bakacaksınız, sizinde çocuklarınız olsa hepsine nasıl yetilecek o zamanda kocaman delikanlı olacak. Yani bazı düzenler annen baban yaşlılık kaynaklı zorlandığında kurulmalı, yardımcı tutulacak. Annene gerçekci konuş ki onlarda gerçekci bi B planı düşünsünler.Şu an 13 yaşında, ileride bana mı kalır demiyorum ama sonuçta doğal bir süreç var annemler en iyi senaryoda yaşlanacaklar komple bakımları gerekecek, tabi kimin kime muhtaç olacağı belli değil
Bilmiyorum canım Bella sadece üzgünüm ve çıkmazlar silsilesindeyim
Konuşuyor hafif diye geçiyor ama davranışları çok kötü kızlar çok kötü, eğer birşey olmazsa akıllı akıllı durduğu da oluyor ama bir anda geçirilen öfke nöbetleri bağırmalar çığlıklar atarak ağlamalar eşyaları fırlatmalar kapıları vurmalar nasıl anlatabilirim bilmiyorumKonuşabiliyor mu kardeşiniz? Hafif orta ağır?
Yani ben tam anlamamış olabilirim dediğim gibi özür dilerim. Rabbim bolca sabır, huzur, neşe nasip etsin size. Parkta otizmli çocuk terliğini çıkarıyor, yolda öyle yürüyor diye annesi suratına vura vura götürmüştü çok ağlamıştım o gün. Tetiklendim herhalde.Önemli değil, sadece sevdiğimi hissetmemiş olmanız beni üzdü, gerçekten sevdiğim bence nelerden fedakarlık yaptığımdan belli diye düşünüyorum
Öte yanda kriz anını hiç görmemiş olduğunuzu düşünüyorum, kendini eşyaları yere atıp çığlıklar atarak yarım saat ağlayan birisini hayal edin malesef rahatsız olan kalksın gitsin gibi birşey söz konusu değil gerçek hayatta yaşiyoruz bende insanım bende kardeşimin yaptığından hoşnutluk sezmiyorum bundan rahatsız olmamın onu sevmememle bir alakası yok misafirlikte halıya meyve suyu döken çocuğunuz gibi düşünün onu seviyorum ama bu yaptığından da utandığım oluyor
Yok artık o bildiğin barbarlıkmış, Allah o çocuğu mutlu etsin şifa versin dinginlik versinYani ben tam anlamamış olabilirim dediğim gibi özür dilerim. Rabbim bolca sabır, huzur, neşe nasip etsin size. Parkta otizmli çocuk terliğini çıkarıyor, yolda öyle yürüyor diye annesi suratına vura vura götürmüştü çok ağlamıştım o gün. Tetiklendim herhalde.
aile ve sosyal hizmetler bakanlığının bakım merkeziKastettikleri devlet yurdu, devler bakım evleri olabilir mi
Bir daha bu konu açılırsa konuşmaya çalışayım,Annenler daha yaşlı değiller bi 10 sene sonrada 23 yaşında olacak kardeşin, şuan ile 10 yıl sonrası farklı olabilir. Annen için siz B planısınız oda gerçekci düşünmüyor. Karı koca çalışan insanlar kendi çocuklarına zor bakıyor tam zamanlı nasıl bakacaksınız, sizinde çocuklarınız olsa hepsine nasıl yetilecek o zamanda kocaman delikanlı olacak. Yani bazı düzenler annen baban yaşlılık kaynaklı zorlandığında kurulmalı, yardımcı tutulacak. Annene gerçekci konuş ki onlarda gerçekci bi B planı düşünsünler.
Anladım rapor hafif ama yaşanan tablo daha ağır diyorsunuz.Konuşuyor hafif diye geçiyor ama davranışları çok kötü kızlar çok kötü, eğer birşey olmazsa akıllı akıllı durduğu da oluyor ama bir anda geçirilen öfke nöbetleri bağırmalar çığlıklar atarak ağlamalar eşyaları fırlatmalar kapıları vurmalar nasıl anlatabilirim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?