• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

engelli kaynima bakmadiğim icin bosaniyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes,anne baba olmasa tamam demişte.Arkadaslar yetişkin bir adam,yedirmesi, icirmesi, altını alması, banyosu, sasirdiniz mi siz ?
Kimsesi olmasa da bakmak zorunda olan gelin değil,kardeşi.Adam oturacak evde kardeşine bakacak,ya da birini tutup baktiracak.Gelin hiç bir durumda hayatının sonuna kadar bakmak zorunda değil,anne baba bacı olmasada.

Cok uzucu bisey ya. Kotu simdi sen olmustursun kesin bakmak istemeyince. Kimsesi olmasa tek esin ve sen olsan topa tutulurdun nasil bakmazsin diye. Ama anne baba varken gelinin ne haddine bakmak. Allah herkese akil fikir versin.

Başlığı okudum, kesin simdi sen nasil insansin baksan ne olur ki gibi yorumlar vardir diye dusundum ki bizim kadinlarimizin haksizliga karsi birlestiklerini gordum.
Arkadaslarin da dedigi gibi adam seninle bakicilik yap diye evlenmis, o vazgecerse sen bosa gitsin. Devletten aldiklari parayi kendileri yemek icin getirmis sana birakmislar.

Eski konularınızı okudum, resmen hiç sevmeden tanımadan evlenip ülke değiştirmişsiniz ne cesaret? Görücü usulü iyi derler bir de, adamın nesini beğenip de karşınıza çıkartmışlar acaba? Bdv de açılan konuların %90ının müsebbibi bu tip evlilikler. Sonra da evlilik çok kötü erkekler çok kötü falan filan. Neyse allah yardımcınız olsun.

Kaynınıza yazık elbette ancak bakma yükümlülüğü ana baba sağken sizde değildir. Kocanız olacak şahıs bakıcılık yapın diye evlenmiş herhalde sizinle. Görücü usulü falan mı evlendiniz? Kendinizi biraz olsun seviyorsanız ondan evvel siz boşanma davasını açın.

Engelli kardeşim var. Annem babam şuan sağ. Ama o gün gelirde ikiside vefat ederse diğer erkek kardeşim ve evlenirse hanımı baksın istemem. Gelin ve diğer kardeşimi düşünmem kendi kardeşim rahat edemez, aklım onda kalır. Bunu şuan eşimede söylüyorum. Gerekirse biz bakacağız.. bu zorlamayla olacak bir iş degil. Aklima gelen aile, sizi istemedide kacip gidin diye mi verdiler bakın diye acaba

Almanya'da doğ büyü.
Nişanlıyken aldattı, affettin.
Evlendin, şiddet gördün, affettin.
Üstüne düzelir diye çocuk yaptın.
Sülalesine baktın.

Düzelir düzelir, sabret.

Valla konuyu okuyunca "kayın hala mı orada :KK57: " dedim kendi kendime. Konu sahibinin kendiyle zoru var bence. Yani ab vatandaşı birinin bunları kendine reva görmesinin başka bir açıklaması yok.

engelli birine bakmak zordur kesin.Kimse sana bak diye de zorlayamaz.zorluyorsa da bu onun düşüncesizliğidir,sen bu şekilde yapabilir misin.Al eşini karsına konus.Ben bakmak zorunda değilim bakamıyorum de bakım evine verin olmuyorsa ,annesi babası ble bakmazken sizin bakmanızı istemek çok saçma ,bide hepsiin saglığı da iyi bilemedim.Eşinle konus canım sen en iyisi böyle olamayacagını söyle.yada annenlerin evinde bir bakıcı tutsunlar Allah Allah.Niye sen bakıyorsun ya sana yazık değil mi.Genç halinde.Heba etme kendini.

kaynim guclu kuvvetli biridir kendi kendini tatmin ederken bile yakaladim kendi ihtiyacini kendi goruyo. esimle goruvu usulu oldu. kaynanam kayinbabam yasiyolar
Eski konunuza baktım ve şoka girdim gerçekten.
Sizi kendi yaşıtınız, üstelik cinsel açıdan sağlıklı ama zihinsel engelli biriyle nasıl yalnız bırakıyorlar?
Size bir şey yapsa gücünüz yetmez
Kendisine bir şey yapsa gücünüz yetmez
Allah muhafaza neler okuyoruz ya
Eşiniz sizi boşayacağım diyene kadar siz boşanın, size yazık değil mi?

Haklisin canim insan yuku agir olur ne diyebilirizki bakan bilir. Ve cok kizdim kayinvalidene gorumcene vs. Yani onlar sag olmasa hadi tamam derdim. Ne kadar sacma ya. Bosanmak hakkinizdir.

Ana,baba,kardeş herkes sağ.Sana mı kaldı.Boşan bak rahatına.Görünen o ki ilerde kaynana,kayınpeder v.s.hastalanan herkes senin başına kalacak.

Konularına baktım, 2 senedir aynı derdi çekiyormuşsun. Defalarca açmışsın bu konuyu ve defalarca da eşim beni boşayacak demişsin. Ama ne kocan seni boşuyor, ne sen boşanıp başının çaresine bakmaya niyetlisin.

Bir de bu adamdan çocuk yapmışsın. Ne diyek şimdi biz? Ya bakacaksın, ya boşanacaksın. Belli yani.

Valla konuyu okuyunca "kayın hala mı orada :KK57: " dedim kendi kendime. Konu sahibinin kendiyle zoru var bence. Yani ab vatandaşı birinin bunları kendine reva görmesinin başka bir açıklaması yok.
O kayına rağmen çocuk düşünüp yapması ise çok büyük cesaret bence.

Yardimci olabilirsiniz ilgilenebilirsiniz. Ama annesi Babasi ailesi sag iken tamamen bakimini atmalari yanlis, cocuga yazik ya. Annesine babasina ihtiyaci var, kac yasinda olursa olsun. Peygamberimizde (s.a.v.)buyuruyorki zaten merhamet edin ki, size de merhamet edilsin, Bagislayici olunki , Allahda sizi bagislasin.
Simdi bu cocugun annesi babasinda hic merhamet vicdan yokmu, nasil zihinsel engelli cocugu rahatca bu gelinde olsa birakir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X