• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştenin kardeşiyle evlenmek

Kyoshi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2025
8
15
3
Kızlar daha önce bir konu açmıştım ciddi ilişki kurma konusunda zorluk çektiğime dair. Erkeklere güvenemiyorum, korkuyorum. Bunu babam ve ablam farketmiş, ben söylemedim ama çekindiğimin farkındalar. Bir süredir eniştemin (ablamın eşi) erkek kardeşi konusundan bahsediyorlar. İsmi diyelim Mehmet. İşte Mehmeti ve ailesini tanıyoruz ediyoruz çok yakınız gerçekten iyi insanlar ve Mehmet ile çok iyi anlaşıyorum iyi bir insan yaşıtız ve mimar da güzel bir işte çalışıyor hoş da çocuk. Yani neden olmasın diye düşünüyorum yani kısacası en ufak güven problemim yok ona dair. Mehmet de durumun farkında o da benim ile aynı hissediyor ve düşünüyor.

Ama sorun annem. Annemin bir tanıdığı bu şekilde evlenmiş. Yani 4 kişi, kardeşler birbirleriyle evlenmiş. Ama onlardan biri ölmüş kan davasından. O günden beri annemde bir inanç var. Bu şekilde evlenenlerden mutlaka birisinin öleceğini düşünüyor. Batıl bir inanç oturmuş anneme ve asla diyip karşı çıkıyor, birimize bir şey olacağından korkuyor. Böyle düşünce okuyunca çok saçma ama bu inancını değiştiremiyorum bir türlü. Öyle bir şey yaparsan hakkımı helal etmem vs. diyor.

Kızlar sizce ne yapmalıyım bana fikir verebilir misiniz?

Ya konu başlığı biraz tuhaf olmus, insan yuhh artık diyor akahdkglg😁😁😁neyse benim iki teyzem bu şekilde evli, enistelerim kardeş ve herkes hayatta çok şükür yıllardır, eğer çocuk içine siniyorsa, hoslaniyorsan görüş annene de sağlıklı örnekler ver, annen eğer müslümansa zaten ölümün ne zaman geldiğinin değişmeyeceğini, eğer vaktin dolduysa bekar da olsan bir sebeple öleceğini bilmesi gerekir

Aynen başlık saçma olmuş eniştemin kardeşiyle izdivaç olur mu? Falan yazsaydı bari. Olabilir tabi ama yarın bi gün ablan eniştenle kötü olsa size yansır siz kötü olsanız ablana ablandan ailene yansır yani riskleri fazla tabi iyi emin olmak lazım.

Bu durumun riskleri de var. Ablanız sorunlu biriyse olmaz mesela. Başınızı belaya sokmuş olursunuz. Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurun.
Sadece annenizin böyle bir batıl inancı olduğu için vazgeçmemelisiniz bence.
Eğer bir ilişkiniz varsa ya da evliliği kesin olarak düşünüyorsanız annenize kararlı tutumunuzu gösterin.

Konuyu yok artık diye açtım ama bambaşka çıktı :confused: bu tip evliliklerde ister istemez diğer çiftin ilişkisi sizinkini de etkiliyor. Sınır çizeceğinize güveniyorsanız olabilir.

benim cevremde iki tane var böyle.
birini cok bilmiyorum, 30 yillik evliler, bizim apartmanda altli ustli oturuyorlardi eskiden. iyi gibilerdi bir gün birinin evinde bir gun birinin evinde oturup cocuklarla koloni halinde yasiyorlardi.
digeri de yakin akrabam. onlarda baslangicta nasıldı bilmiyorum, benim kadar cocuklari var yasca büyükler. ama sonra biri bosandi - her sey cok kötü oldu. bosanan olayli bosandi zaten cekismeler, hakaretler, tehditler, birseyler (cogu boşanan Türk ailesi gibi) haliyle digerinin de evliligine yansidi. uc seneye kalmadi o da boşandı.
yaklasik onbes yildir ayri ikisi de , geri memlekete döndüler

Kızlar daha önce bir konu açmıştım ciddi ilişki kurma konusunda zorluk çektiğime dair. Erkeklere güvenemiyorum, korkuyorum. Bunu babam ve ablam farketmiş, ben söylemedim ama çekindiğimin farkındalar. Bir süredir eniştemin (ablamın eşi) erkek kardeşi konusundan bahsediyorlar. İsmi diyelim Mehmet. İşte Mehmeti ve ailesini tanıyoruz ediyoruz çok yakınız gerçekten iyi insanlar ve Mehmet ile çok iyi anlaşıyorum iyi bir insan yaşıtız ve mimar da güzel bir işte çalışıyor hoş da çocuk. Yani neden olmasın diye düşünüyorum yani kısacası en ufak güven problemim yok ona dair. Mehmet de durumun farkında o da benim ile aynı hissediyor ve düşünüyor.

Ama sorun annem. Annemin bir tanıdığı bu şekilde evlenmiş. Yani 4 kişi, kardeşler birbirleriyle evlenmiş. Ama onlardan biri ölmüş kan davasından. O günden beri annemde bir inanç var. Bu şekilde evlenenlerden mutlaka birisinin öleceğini düşünüyor. Batıl bir inanç oturmuş anneme ve asla diyip karşı çıkıyor, birimize bir şey olacağından korkuyor. Böyle düşünce okuyunca çok saçma ama bu inancını değiştiremiyorum bir türlü. Öyle bir şey yaparsan hakkımı helal etmem vs. diyor.

Kendinizi daha düzgün ifade edecek cümleler kurunuz. Sorunuza gelince de batıl inanç tamamen. Üç kuş kardeşin üç erkek kardeş ile evli olduğunu biliyorum ve evet hepsi iyi

Bir öğretmen kendisini daha iyi ifade edebilmeli. Konu başlığına yazılabilecek bir sürü şey varken, bu şekilde yazmak uygun değil.

Sizin yerinizde olsam böyle bir evlilik istemezdim, daha 27 yaşındasınız. Erkeklere güvenmiyorsanız, Mehmet'e de güvenmeyeceksiniz. Bu yaşta görücü usulü evliliğe ne gerek var? Gerçi ben sizin erkeklere güvenmediğinizi düşünmüyorum, bence siz yaşım geçti diye düşünüp, hemen evlenmek istiyorsunuz.

Başlığı görünce aklıma gelen:

34BBC026-89EB-4C42-ABBC-D334E25C277C.webp

Benim ailem bu şekilde evli iki kız kardeş aynı eve gelin gitmis. Hepsi sağ salim yaşıyor ve mutlular bir sorun yok. Annem 65 yaşında teyzem 50 😄

Tovbeler olsun, bunu da mi görecektik diye actim. Rahatladim neyse ki.

Annenizinki batil inanc. Ama tanistiniz diye hemen evlenmeniz gerekmiyor. Once bir adami taniyin da mevzu evlilige oyle gelsin.

Ikı kardeşin dünyanın hiçbir yerinde, hiç-bir inanç sisteminde, din veya kültürde "normal şartlar" altında evlenmesi mümkün olmadığı için ben başlığı okur okumaz ne demek istediğini anladim.

Benim de var böyle tanıdığım iki kardeş elti. Bi sorunları yok yaşıyor hepsi .

Sadece sizin evlenmek için evleniyor olduğunuz izlenimini aldım. Anladığım kadarıyla arada aşk yok. Sevgi bile şüpheli. Bu şartlar altında evlenmek saçmalık bence.

Neden bi genç kiz bu şekilde evlenir ki. Babanızın evi batıyor mu?

Back
X