ense kalınlığı 5-6 mm arası ölçülen ve sağlıklı bebek dünyaya getirenler bana birumut

oglak75

2 kelebeğim,aşkım ve ben
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
2.801
0
116
Manisa
arkadaşlar ben yeni üyeyim lütfen bana biraz umut ve teselli oğlumun 12.jhaftada ense kalınlığı 5.9 ölçüldü 4 doktor aynısını ölçtü bu şekilde olupta sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı

kimse yok mu çevresinde duyan gören ne yapacağımızı şaşırdık doktorlarda sorularımıza tam yanıt veremiyor 2 aydır berbat bir haldeyiz

ben hiç duymadım ama inşallah bi problemi yoktur. ense kalınlığı gerçekten çok fazla.hatalı ölçüm desem 4 doktor ölçtü demişsiniz.amniyosentez veya başka testler önermedi mi doktorlar?peki neden olabileceği ve sonuçlarının ne olabileceği hakkında ne diyolar?

cvs yaptırdım normal çıktı ama kalp anomalisi beyin anomalisi karın defekti nöral tüp defekti herşeyi bekliyor doktorlar bizde öyle tabii ilgilendiğin için teşekkürler glnk

çok zor bi durum.ben de 2.gebeliğimde sorunlarla karşılaştım.hep dedim ki allahım lütfen beni seçim yapmak zorunda bırakma.kendi bebeğinin hayatının devamına karar vermek gerçekten çok zor.neyse ki ben seçmek zorunda kalmadım ve 21.haftada gebelik sonlandırıldı zaten devam edemeyecek bi gebelikti.neyle karşılaşacağını bilemediğin hasta bir bebeği dünyaya getirmek de zor.ne diyim herşeyin hayırlısı olsun.inşallah bütün doktorlar yanılmıştır ve herşey yolunda gider.

canım teyzem 40 yaşında 3. çocuğunu doğurdu 2 prof. onun ense kalınlıgını 4.5 mm olarak ölçmüştü amniyosentez yapıldı temiz çıktı ve şuan 1.5 yaşında aslanlar gibi bi oğlu var hemde o kadar akıllı ki

allah kolaylik versin canim, cok zor bir durum gercekten.
benim bir tanidigim oglu icin de ense kalinligi cok fazla demislerdi doktorlar. cocuk su an 11 yaslarinda ve saglikli. annesi anlatti bana, hepimiz hasta olcak diye bekliyoduk saglikli olunca doktorlar bile sasirdi. bana aldirmami soyluyorlardi dedi..
dua et... insallah saglikla gelir bebegin, rabbim yardimcin olsun..

missgrafik düşünmemlazım çok sağolun arkadaşlar önümüzdeki salı ayrıntılı ultrasona giricez bizim için çok önemli allah hayırlısı ne ise onu versin diyoruz ama doktorumuzun çok şüpheci yaklaşması bizi korkutuyor böyle mesajlar okumak içimi biraz da olsa rahatlatıyor akşama eşime de okutayım da adamcağız biraz rahatlasın o da çok kötü

glnk bebeğinin tam olarak nesi vardı yazabilir misin yada bana özelden yaz istersen belki bizde aynı şeyle karşılaşırız arkadaşım sonlandırma işlemi nasıl biraz anlatır mısın lütfen kaç gün kaç saat sürüyor bayağı bir riskli bir işmiş okuduğum ve duyduğum kadarıyla geçmiş olsun canım allah başka acı göstermesin

özeline yazdım canım.umarım gönderebilmişimdir :))

glnk ben sana özelden msj yazdım ama ben daha yollayamıyormuşum sadece şunu sormak isterim canım özel bir hastanede mi yaptırdın sonlandırma işlemini onu merak ettim allah sana en kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip etsin canım ilgilendiğin için çok sağol ellerine sağlık uzun uzun yazmışsın

evet canım özel hastanede oldu.işlem korkutuyosa anlattığım gibi hiç de zor olmadı.tabi devlet hastanelerinde ne kadar ilgilenirler ne kadar hassasiyet gösterirler bilemiyorum.
allah isteyen herkese sağlıklı bebekler versin.gerçekten çok zor bi dönemdi.ama yine şükrediyorum allahım beterinden korusun diyorum.
sen de inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine.inşallah doktorların hepsi yanılıyodur.allah kimseyi evladıyla sınamasın.
gelişmelerden haberdar et olur mu.bi sorun olursa her zaman buralardayım istediğini sor elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

çok sağol glnk önümüzdeki salı ayrıntılı ultrason günü az çok birşeyler belli olucak canım allah hayırlısını versin hepimiz için tekrar teşekkürler

bu ense kalınlığı konusunda cok sağlıklı olmuyor bence bilgiler , her şey normal diyip anormal doğan bebekler de var ya da tam tersi 9 ay boyunca testlere anormal sonuçlar verip gayet sağlıklı doğan bebekler de...ama okuduklarıma göre en sağlıklı cevap amniyosentezden sonra verilebiliyor...

doktorların şüpheci olması çok normal çünkü onların işi bu , her ihtimali düşünmek zorundalar , tabi bazıları hemen ilk şüphede iyice araştırmadan gebeliği sonlandırma yoluna başvuruyor..öyle bir şeyle karşılaşırsan bir kaç doktorla daha görüş derim ben...

eren2010tam 4 doktora gittim 4ü de prof ve şu anda düzenli 2 profa gidiyorum amniosentezden çok daha güvenilir olan cvs yaptırdım ben ve normal çıktı ama herşey kromozom anomalisi olmayınca bitmiyor işte teşekkürler

canım benim doktorların şüpheciliği yok mu bütün olaylara en kötü açıdan bakıyolar
bana 10 haftalıkken karar senin aldır bence diyen adam
şimdi sapasağlam hiçbişey yok diyo
ama 1 ay bebeğimle ben ne çektim hayatımda hiç okadar ağladığmı hatırlamıyorum

düşünmemlazım mesajını aldım sağol canım ama ben daha özel msj atamıyorum o yüzden buraya yazıyorum sağol ilgin için inşallah benimde öyle olur

dün ayrıntılı ultrasona girdim 2 doktora birden gittim aynı günde çünkü bebeğimde beklenen sorun görüldü bebğimde dandy walker sendromu var 2 doktor sonlandırma taraftarı çok ağır bir sendrommuş mental retard,görmeme,yürüyemem,konuşamama,hidrosefali,normal beslenememe ve büyümeme berbat durumdayım

çok üzüldüm canım ya.neler hissettiğini çoook iyi anlıyorum.olumlu bi haberdir inşallah diye açtım ama okuyunca gözlerim doldu elim ayağım boşaldı.bir an kendi yaşadıklarım geldi aklıma.en doğru kararı vericeksindir mutlaka.gerçi doktorlar gayet net açıklamışlar ama sonuçta karar senin.offf ne yazıcam bilemedim yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…