4 lü test için kan verdim. Cuma günü alacağım sonucları. 21 ekimde prof recep has randevum var. Onun yorumuna göre kandan baktıracağım. Iyi dusunmeye calisiyorum. Sağlıklı bir kızım daha olacak inşallah. herkes için duam aynı. Zaten bunlar tarama 30 taramadan 23 u pozitif bu 23 taramadan 1 tanesi problemli çıkıyormuş. Istatistikler 600 de bir . Sen de içini rahat tut.
Merhaba ne yaptınız neslipek recep hoca ne dedi? Ben düşük yaptım ((4 lü test için kan verdim. Cuma günü alacağım sonucları. 21 ekimde prof recep has randevum var. Onun yorumuna göre kandan baktıracağım. Iyi dusunmeye calisiyorum. Sağlıklı bir kızım daha olacak inşallah. herkes için duam aynı. Zaten bunlar tarama 30 taramadan 23 u pozitif bu 23 taramadan 1 tanesi problemli çıkıyormuş. Istatistikler 600 de bir . Sen de içini rahat tut.
zor bir durum ama demekki saglik sorunu oldugu icin gebelik devam etmedi. uzulmeyin. saglikla yeni gebeliklere insallah.kizim hastalandı gidemedim. detaylı zamanı inşallah. şimdilik usg kontrollerim normal. 4 lü testim çok iyi cıktı. siz cvs yaptırmış miydiniz?Merhaba ne yaptınız neslipek recep hoca ne dedi? Ben düşük yaptım ((
Arkadaşlar merhaba, ben de 10+5' de kontrol için gittiğimde doktor bebeğimin ense kalınlığını 2.4 ölçtü ve sınırda dedi. Biz zaten nifty testini yaptıracaktık, bu testi yaptırdım haftaya sonucu gelecek. Geçen hafta farklı bir doktora daha gittim 11+2' de ense kalınlığı 3.7 çıktı. Doktor o kadar moralimizi bozdu ki odadan ağlayarak çıktım. Bebeğin %80 kromozoma dayalı hasta olacağını normal olmadığını söyledi. İlk doktorum bebeğin burun kemiğini gördüm demişti ama ikinci gittiğim doktor da burun kemiğini göremediğini söyledi. Geçen haftadan bu yana resmen çökmüş durumdayım. Umarım test sonuçlarından bişey çıkmaz
Arkadaşlar merhaba, ben de 10+5' de kontrol için gittiğimde doktor bebeğimin ense kalınlığını 2.4 ölçtü ve sınırda dedi. Biz zaten nifty testini yaptıracaktık, bu testi yaptırdım haftaya sonucu gelecek. Geçen hafta farklı bir doktora daha gittim 11+2' de ense kalınlığı 3.7 çıktı. Doktor o kadar moralimizi bozdu ki odadan ağlayarak çıktım. Bebeğin %80 kromozoma dayalı hasta olacağını normal olmadığını söyledi. İlk doktorum bebeğin burun kemiğini gördüm demişti ama ikinci gittiğim doktor da burun kemiğini göremediğini söyledi. Geçen haftadan bu yana resmen çökmüş durumdayım. Umarım test sonuçlarından bişey çıkmaz
Canim bi ustte benim ense kalinligi ile ilgili yazdigim yorum var. Doktorlar cok abartarak soyluyor ki aslinda bizi sakinlestirmeleri lazim. Ben gecen cuma 2li testim vardi ve ilk once 2.63 mm cikan ense kalinligi bir bucuk haftada 3.4 mm ye yukselmis. Kan sonucu ciksin ona gore bakalim dedi ve cok sukur kanda degerlerim temiz cikti bi sorun yok dedi. Sende icini ferah tut. Ense kalinligi sadece bi kromozon bozuklugu ihtimali ama kesin bi tani degil.
Evet canım okudum ve bir nebze daha rahatladım. İnşallah test sonuçları iyi çıkar. Allah hayırlısı ile sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder. Beklemek gerçekten çok zor
Sonuclarin nezaman cikacak peki? Ultrasonda diger hersey normalmiydi? Cok stress yapma bebis te hisseder annesi iyi dusun iyi olsun. Hakkimizda hayirlisi neyse o olsun sag salim kucagimiza almak nasip olur insallah.
Gittiğim her iki doktorda ense kalınlığına yoğunlaştığı için başka birşey demediler. Sonuçlar Çarşamba ya da perşembe günü çıkacak bakalım.
Aynen bendede sadece ense kalinligini anlatti geri seyler normalmi hic soylemedi. Ikili testte gittigimde sordum diger hersey normalmi diye, bakiyorum dedi ve sonra aciklama yapmadi. Kalktiktan sonra ben burun kemigi felan varmi peki dedim, daha once bakmadilarmi ben bakmadim dediNebicim bakiyorlar anlamadim.
Canım test sonuçlarım geldi, çok şükür herşey yolunda. Doktorumda aradı herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Biz tabii eşimle birlikte hemen doktorumuzun yanına gittik. Şaka gibi ama ense kalınlığı 1.8 çıktı. Csv ya da Amino senteze hiç gerek olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söyledi ve dünyaları o anda bana verdi. Perşembe gününden bu yana çektiğim stres bana yetti. İkinci gittiğim doktor için de şikayet etmeyi düşünüyorum. Söylediklerinin hepsi gerçek dışıymış. Bebeğin boynunda ödem olduğunu söyledi ödem falan yok. Ense kalınlığını 3.7 dedi ve %80 turner sendromu dedi alakası yok. En iyi özel hastanelerin birinde doç olarak gittiğim doktor resmen yalan yanlış bilgi verdi.
Canım öncelikle yavrunu Allah sana bağışlamış. Çok şükür.
Ense kalınlığı ile ilgili araştırma yapıp bu forumlara gelen annelere NIFTY, HARMONY, TRISCREEN denen kandan alınıp Amerika ve İngiltere'de bebeğin DNA'sına bakılan testleri öneriyorum. Ense kalınlığını ayrıca bir perinatolog'un görmesi gerekiyor. (riskli gebelik uzmanı). Normal kadın dogum doktorlarının ölçümüne güvenmeyin derim.
Canım test sonuçlarım geldi, çok şükür herşey yolunda. Doktorumda aradı herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Biz tabii eşimle birlikte hemen doktorumuzun yanına gittik. Şaka gibi ama ense kalınlığı 1.8 çıktı. Csv ya da Amino senteze hiç gerek olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söyledi ve dünyaları o anda bana verdi. Perşembe gününden bu yana çektiğim stres bana yetti. İkinci gittiğim doktor için de şikayet etmeyi düşünüyorum. Söylediklerinin hepsi gerçek dışıymış. Bebeğin boynunda ödem olduğunu söyledi ödem falan yok. Ense kalınlığını 3.7 dedi ve %80 turner sendromu dedi alakası yok. En iyi özel hastanelerin birinde doç olarak gittiğim doktor resmen yalan yanlış bilgi verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?