Zweig iyi hoş da kitapları marketlerde bile satılıyor. Ben de kalbur üstü bir zevkten bahsediliyor sanmıştım. O kadar abartılacak bir durum yok sanki. Sürekli kitap muhabbeti yapmak da sıkabilir. Tiyatro, konser vs bir etkinlik planı güzel olabilir bence de.Zweig Rus edebiyatçı değil ki. Kitapları çok kısa, tek solukta okunabilecek eserler. Rus edebiyatı derseniz Dostoyevski üzerine tanımam, bence kendisi edebiyatçıların şahıdır, ennnn sevdiğim kitabı da Karamazov Kardeşler. Okuduğu bir kitap değilse hediye etmeyi düşünebilirsiniz.
Ay kesin okumam lazımKitap çok ince 60 70 sayfalık. Çok güzel bi kitap açıkçası, kalbime dokundu. Yazarı da zaten psikolojiyi çok iyi ele alan harika bir kaleme sahip biri. Konusuna değinmem gerekirse bir hanımefendinin hayatının aşkına yazdığı bir mektubu konu ediniyor. Kadının adını sanını, kim olduğunu bilmiyoruz. Adamın ise adının R olduğunu veriyor yazar. Kadın henüz çocukken adama aşık oluyor ve bu aşk kadının genç kızlığı ve yetişkinliğine kadar devam ediyor. Kadının o tükenmez tutkulu ölümsüz aşkını ele almış yazar. Bi erkek olarak bı kadının duygularını öylesine güzel işlemişki, okunmaya değer bir kitap. Çok satılanlar arasında bayağı bilinen bir kitaptır fakat bu sizi kitaptan uzaklaştırmasın. Eminimki üstünüzde etki bırakacaktır.
Bi de çok kısa oldukları için plajda, havuz başında 1 saatte okunacak türden kitaplar. Kalburüstü derseniz Sarte kitapları derim, beyin yakacak türdenZweig iyi hoş da kitapları marketlerde bile satılıyor. Ben de kalbur üstü bir zevkten bahsediliyor sanmıştım. O kadar abartılacak bir durum yok sanki. Sürekli kitap muhabbeti yapmak da sıkabilir. Tiyatro, konser vs bir etkinlik planı güzel olabilir bence de.
Çok teşekkür ederimYazın belediyelerin açıkhava sinemaları oluyor, üstelik ücretsiz , patlamış mısır ikramlicogunda armut koltuklar:)A
Şimdi anadolu hisarini açtılar ya, yakında orada da sinema gösterimine başlarlar, sandalyeni ya da örtünü kapıp gidersin.
Çünkü fatihteki surları da İBB Miras yapıp açtı, orada hep açıkhava sinemaları , hatta dünya kupası finali falan oynatilmisti.
Şu sayfayı takibe al, denk gelirsen gidersin
Benim sinemayla çok aram yok ama sıkı bir tiyatro izleyicisiyimdir. Yazın meydanlarda çok güzel oyunlar oluyor. O attığım sayfadan mesela Maltepedeki meydaninda Erdal Özyağcılar'in bir oyununu izlemiştim açıkhavada. Kadıköy Selamiçeşme özgürlük parkında da oluyor,ama pandemiden beri ücretli.
daha pek çok yerde var da ben karsinin taksisiyim:) gittiğim bunlar sadece ^^
Olmaz olur mu yaaa, neler neler var.Çok teşekkür ederim
Anadolu yakasında o kadar fazla olmuyor ama bakarım bunlara eğer denk gelirsem kaçırmak
Aaa çok iyi ya ilk kez görüyorumOlmaz olur mu yaaa, neler neler var.
Daha bu cumartesi için arkadaşlarıma tek tek yazdım Eki Görüntüle 3250807 Eki Görüntüle 3250808
İki oyunda kendince çoook keyifli, iki oyunun da biletleri normalde birkaç yüz liraya satılıyor, İBB bedavaya getirmiş.
Ne harika ve bedava etkinlikler var, insanlar bilmediği için gitmiyor.
Valla ışınlanma icat edilse kimse tutamaz beni:)
Şu, Bu var şimdilik aklıma gelenAaa çok iyi ya ilk kez görüyorum
Konserlerini falan gördüm de bunları görmemiştim
Sadece o attığın sayfadan mı takip edebilirim
Ben Rus edebiyatına bayılırım, klasik müzik severim . Kocam bilgisayarda oynamayı, star Wars vs bilimum bilim kurgu filmlerini sever . Ben bebeğe frank Sinatra dinletiyorum, o Taylor Swift midir nedir onu . Emily Brontë yi duymamış bile Ama aynı zevklerimiz olsaydı bana o kadar çekici gelmezdi , sıkıcı bir çift olurduk
Sen de yazılımcıydın di mi , biliyorum ben sizi :) çekemem bu yaştan sonra SW falanBen sevmem yahu Rus Edebiyatını, oldum olası zevk almamışımdır bana hep çok statik kendini tekrar eder şekilde gelmiştirBen Amerika ve Güney Amerika severim mesela, ikisinden de acaip cevherler, çok değişik eserler çıkıyor... Bilim kurguyu ben de severim SW de başlı başına bir evren bence sen de izle panpa
Benim böyle bir arkadaşım vardı, sevgilisi olmuş, sürekli kitaplardan ve edebiyattan, Rus edebiyatından, sinemadan, kült filmlerden, Fransız devriminden falan bahsetmişler. Ballandıra ballandıra anlatıyordu, bir gün arkadaşla buluştuk. (Erkek olan benim arkadaşımdı)
Başladı dert yanmaya. Evlenmeye karar vermişler, yok aşiret düğünü olacak, yok şu kadar altın yapmazsanız kızı vermeyize kadar gitmiş mevzu.
Kız da bunlara çanak tutmuş. Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem havaları.
Yani diyeceğim o ki, kitap okumak kendi gelişimimiz için zaten hepimizin yapmak zorunda olduğu bir şey. Sürekli aynı olaylar etrafında insan mutlu olmaz ya.
İçinizden geldiği gibi davranın. Birinin yönlendirmesi ile öğrenci gibi kitap okumak bir noktadan sonra sizi boğar. Mecburiyetten yapılan hiçbir şey tat vermez. Onunla aynı şeyleri yapmak, yaşamak yahut paylaşmak zorunda değilsiniz. Bir de; entellektüel yerine entelektüel deyin, ki doğru kullanımı budur.
Sevgiler.
Yok yahu, kızın ailesi 1 kiloya yakın altın istemiş.En heyecanlı yerinde bitirmişsiniz hikayeyi.Evlendiler mi, yapıldı mı o aşiret düğünü ?
Yok yahu, kızın ailesi 1 kiloya yakın altın istemiş.
Bu konuyu ben arkadaşımla yaklaşık iki yıl önce konuşmuştum ve milyonlar ediyordu altınlar. Sanırım ayrıldılar sonra.
Kız diretmiş altın konusunda.
Ben ilk başta espri yapıyor sanıyordum arkadaşım ama ciddi ciddi bitmiş sonra.
Yani içimizdeki entel, şemmame'yi duyana kadar.
Sonra gelsin erik dalı, damat halayı...
Bu bence çok güzel bir teklifHangi sehirdesin? İstanbul'daysan Ankaradaysan sezon bitmeden bir oyununa davet et bence
İlk mesaj entelektüel falan son mesaj altın şemmame noluyor agzudjkdkdkdkd.
Yok yahu, kızın ailesi 1 kiloya yakın altın istemiş.
Bu konuyu ben arkadaşımla yaklaşık iki yıl önce konuşmuştum ve milyonlar ediyordu altınlar. Sanırım ayrıldılar sonra.
Kız diretmiş altın konusunda.
Ben ilk başta espri yapıyor sanıyordum arkadaşım ama ciddi ciddi bitmiş sonra.
Yani içimizdeki entel, şemmame'yi duyana kadar.
Sonra gelsin erik dalı, damat halayı...
Aşiret kızı sevmeseymiş. Sen hiç, takılan altınlar yüzünden omurgası eğrilen, boynu kırılan aşiret kızı düğünü görmedin miArkadaşınıza geçmiş olsun mu desem, verilmiş sadakası varmış, hayırlı olsun mu desem; karar veremedim.
1 kilo altını: elma armut ister gibi; öylece istemişler yani.Vay be.
Yani kasmaya gerek yok, kitap okuyabiliriz ama sonunda özümüze dönüyoruz.İlk mesaj entelektüel falan son mesaj altın şemmame noluyor agzudjkdkdkdkd
Mavi sabah kitap okuyup akşam halay cekmeye gitmistim çok da güzel oluyor hepsi bir aradaYani kasmaya gerek yok, kitap okuyabiliriz ama sonunda özümüze dönüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?