entellektüel birinden hoşlanmak

Mavi sabah kitap okuyup akşam halay cekmeye gitmistim çok da güzel oluyor hepsi bir arada
Ben de spritüel konuları okuyup olumlama yapmak istediğim zaman açıyorum yt müzikten "para bizde" şarkısını. Hem oynuyorum, hem olumlama yapıyorum. Muazzam sözleri var şarkının
Güzeliz çok çok, çekemeyen çooook para bizdeee

Para bizde sohret bizde siz de ne var

Olmadığın biri gibi davranma, kendin ol yeter bence. Sırf o seviyor diye tarih konuşmak Rus edebiyatı okumak zorunda değilsin. Sen de kendi ilgi alanlarını sevdiğin şeyleri paylaş. Olduğun gibi sevsin sevecekse. Sonuçta nereye kadar başkasıymış gibi davranabilir ki insan? Hem belki de sıkılır AA benim aynımdan yapmışlar diye.

Eeee siz şimdiye kadar öyle değilseniz neden olmadığınız biri gibi davranasiniz.bu sizi yok etmek olmuyor mu?bence birini etkilemek için geçici karakter yaratmak veya olmadığın biri gibi davranmak yanlış.ha onunla degisebilirsin ama ilgi alanin aynı degilde bu sacma yani.Mesela dürüst ol adam almasa o kitabı okurmuydun?

Siz de ona bir kitap hediye edin ama kendiniz de okuyun muhakkak

dikkatini çekmek istiyorsanız ona benzemeyin,onun gibi olmaya çalışmayın,kendiniz olun,her insan farklıdır ve farklı özellikleriyle sevilir,o kitap seviyordur,siz film seviyorsunuzdur,o tiyatro seviyordur,siz gezmeyi vs.aynı şeyleri yaparsanız çeşit olmaz sıkılırsınız,adam kendisiyle geziyor,vakit geçiriyor gibi olur,aparatif birşeyler hazırlayıp film izlemeye davet edebilirsiniz,ikinizinde deneyimlemediği birşeyi ilk defa birlikte yapabilirsiniz...

*entelektüel
Olmadığınız biri olmaya çabalamayın, aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca size verdiği kitapta pek bir derinliği olan birinin eline alacağı bir kitap değil.
Rahat olun

Konuya yorumlar çok eğlendirdi kizlar :)
Çok yaşayın!

Konu sahibi ben zorlamasyon her şeye karşıyım. O sana kendi dünyasından kapı aralamış, sen de öyle yapmalısın ki bunu en iyi sen bilirsin.
Gidecegi varsa gider gitmeyecekse uzatmaya gerek yok.

Zweig severim ama bahsettiğiniz kitap beni epey sıkmıştı mesela.

Rus edebiyatından Gogol severim.

Asıl Latin Amerika edebiyatı seviyorum ben. Resmen bir hazine. Borges, Cortazar, Fuentes, en çok bilinen Marquez ve diğerleri. Her biri ayrı renk, ayrı tarz.

Siz de okudugunuz kitaplardan tavsiye verin hatta yeni kitap alipbokuyun elinizde girurse bitirince bana ver diyebilir. Aslinda bahsettiğiniz tarz ben de seviyorum. Musait olunca bir bakip oneri olarak yazabilirum size

Şu da kitap önerirken karşı tarafı düşünerek öneride bulunmuş olabilir, zor bir kitap Verde bu da uygun olmaz .

Yengenç ya sen bilirsin
İstanbulda hiç önerebileceğin yazlık sinema var mı Anadolu yakasında ?
( konuyla pek ilgisi yok ama ) önerin varsa alırım bir dal
Gazhaneyi takip edebilirsin, yaz kış sürekli etkinlik oluyor, açık hava sinemaları henüz başlamadı diye biliyorum

Çok özendim enerjinize. Maşallah diyim de kem gözlerden korunun

Cok güzel müzik festivalleri oluyor, daha yeni Opus amedeus oda müziği festivali vardı . Sinagogta iki şahane klâsik müziği konserine katıldım bayıldım . İstanbuldasiniz diye düşündüm o kadar çok etkinlik var ki . Ama siz ne seviyorsunuz biraz ona bakın keyifli bir şeyler çıkar

Tiyatro bileti, günü birlik tarihi gezi, kitap çok güzel hediyeler olur arkadaşınız için. Ama siz böyle biri misiniz, bunları yaparken mutlu olacak mısınız?

Aslında doğru soru şu: sen entelektüel misin ? Herkes kendini öyle tanımlamak ister ya da bu bir idealdir hepimiz için az ya da çok ama bu durum bazıları icin yaşam tarzı ve mesela bana uygun değil. Yani pazar günü pikniğe gitmek isterim gezmek isterim. Ben yüzde 25 falan entellektüel im. Fazlası sıkar beni.
Bence tartmam gereken yönü bu kısımı olmalı. Yani onu entelektüel olmayan senin sevdiğin bi aktiviteye çağır mesela : (seviyorsan) lunaparka. Bakalım seviyor mu ?
Yoksa sıkıcı bir hayat seni bekliyor demektir

Çok haklıısn
Her şey ateş pahası
Aynı rutin döngüde sıkıyor bir süre sonra
Denk gelen güzel sinema ya da konser tarzı şeyler olursa yaz için değerlendiririm
Kafam dağılmış olur
Çok teşekkür ederim yengençcim

İşe entellektüel değil de entelektüel yazmakla başlayabilirsin. Daha kelimeyi yanlış yazıyorsun gidecek çok yolun var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…