entellektüel birinden hoşlanmak

Benim böyle bir arkadaşım vardı, sevgilisi olmuş, sürekli kitaplardan ve edebiyattan, Rus edebiyatından, sinemadan, kült filmlerden, Fransız devriminden falan bahsetmişler. Ballandıra ballandıra anlatıyordu, bir gün arkadaşla buluştuk. (Erkek olan benim arkadaşımdı)
Başladı dert yanmaya. Evlenmeye karar vermişler, yok aşiret düğünü olacak, yok şu kadar altın yapmazsanız kızı vermeyize kadar gitmiş mevzu.
Kız da bunlara çanak tutmuş. Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem havaları.
Yani diyeceğim o ki, kitap okumak kendi gelişimimiz için zaten hepimizin yapmak zorunda olduğu bir şey. Sürekli aynı olaylar etrafında insan mutlu olmaz ya.
İçinizden geldiği gibi davranın. Birinin yönlendirmesi ile öğrenci gibi kitap okumak bir noktadan sonra sizi boğar. Mecburiyetten yapılan hiçbir şey tat vermez. Onunla aynı şeyleri yapmak, yaşamak yahut paylaşmak zorunda değilsiniz. Bir de; entellektüel yerine entelektüel deyin, ki doğru kullanımı budur.
Sevgiler.

Bilmem, ben de çevremdeki kimseye o gözle bakmıyorum ama herkesi oyuna davet edip duruyorum. Bu geçtigimiz hafta 2 ayrı oyun izledim, birine bir erkeği (yaşı 74) davet ettim,birinde bir kız beni davet etti. Bir sonraki haftaya da iki biletim var, birine gençten bir delikanli davet etti - izlesen seversin diye, birine de bana iyiliği dokunmuş bir çocuk vardı,ben onu davet ettim.
Yani böyle şeyler bana normal geliyor. İnsanlar yalnız oyun izlemek istemedikleri için hep birilerini davet eder. Ben sırf bu sezon 15 ayrı erkeği davet etmisimdir. İçlerinden sadece bir tanesine aşıktım, o da zaten sevgilimdi:)
Bence özel davet gibi değil de dünyanın en doğal seyiymis gibi ,bunu hep yapıyormussun gibi sor gitsin 😂
Yengenç ya sen bilirsin
İstanbulda hiç önerebileceğin yazlık sinema var mı Anadolu yakasında ?
( konuyla pek ilgisi yok ama ) önerin varsa alırım bir dal 😇

Ben Rus edebiyatına bayılırım, klasik müzik severim . Kocam bilgisayarda oynamayı, star Wars vs bilimum bilim kurgu filmlerini sever . Ben bebeğe frank Sinatra dinletiyorum, o Taylor Swift midir nedir onu . Emily Brontë yi duymamış bile Ama aynı zevklerimiz olsaydı bana o kadar çekici gelmezdi , sıkıcı bir çift olurduk

Son düzenleme:
Ben Rus edebiyatına bayılırım, klasik müzik severim . Kocam bilgisayarda oynamaktan, star Wars vs bilimum bilim kurgu filmlerini sever . Ben bebeğe frank Sinatra dinletiyorum, o Taylor Swift midir nedir onu . Emily Bronte yi duymamış bile Ama aynı zevklerimiz olsaydı bana o kadar çekici gelmezdi , sıkıcı bir çift olurduk
çok tatlı bi çift olduğunuza eminim:) Allah bozmasın

ben yerinde olsam beğendi
Bilmem, ben de çevremdeki kimseye o gözle bakmıyorum ama herkesi oyuna davet edip duruyorum. Bu geçtigimiz hafta 2 ayrı oyun izledim, birine bir erkeği (yaşı 74) davet ettim,birinde bir kız beni davet etti. Bir sonraki haftaya da iki biletim var, birine gençten bir delikanli davet etti - izlesen seversin diye, birine de bana iyiliği dokunmuş bir çocuk vardı,ben onu davet ettim.
Yani böyle şeyler bana normal geliyor. İnsanlar yalnız oyun izlemek istemedikleri için hep birilerini davet eder. Ben sırf bu sezon 15 ayrı erkeği davet etmisimdir. İçlerinden sadece bir tanesine aşıktım, o da zaten sevgilimdi:)
Bence özel davet gibi değil de dünyanın en doğal seyiymis gibi ,bunu hep yapıyormussun gibi sor gitsin 😂
her mesajında hayatına özenmem normal miiii🥹♥️

Yengenç ya sen bilirsin
İstanbulda hiç önerebileceğin yazlık sinema var mı Anadolu yakasında ?
( konuyla pek ilgisi yok ama ) önerin varsa alırım bir dal 😇
Yazın belediyelerin açıkhava sinemaları oluyor, üstelik ücretsiz , patlamış mısır ikramli😂cogunda armut koltuklar:)A
Şimdi anadolu hisarini açtılar ya, yakında orada da sinema gösterimine başlarlar, sandalyeni ya da örtünü kapıp gidersin.
Çünkü fatihteki surları da İBB Miras yapıp açtı, orada hep açıkhava sinemaları , hatta dünya kupası finali falan oynatilmisti.
Şu sayfayı takibe al, denk gelirsen gidersin 😇😇
Benim sinemayla çok aram yok ama sıkı bir tiyatro izleyicisiyimdir. Yazın meydanlarda çok güzel oyunlar oluyor. O attığım sayfadan mesela Maltepedeki meydaninda Erdal Özyağcılar'in bir oyununu izlemiştim açıkhavada. Kadıköy Selamiçeşme özgürlük parkında da oluyor,ama pandemiden beri ücretli.
daha pek çok yerde var da ben karsinin taksisiyim:) gittiğim bunlar sadece ^^

Benim böyle bir arkadaşım vardı, sevgilisi olmuş, sürekli kitaplardan ve edebiyattan, Rus edebiyatından, sinemadan, kült filmlerden, Fransız devriminden falan bahsetmişler. Ballandıra ballandıra anlatıyordu, bir gün arkadaşla buluştuk. (Erkek olan benim arkadaşımdı)
Başladı dert yanmaya.
Böyle mi dedi?
Karikatür yasak olduğu icin tık tik

Konuşan bağımsız olarak kitap nasıldı acaba?
Kitap çok ince 60 70 sayfalık. Çok güzel bi kitap açıkçası, kalbime dokundu. Yazarı da zaten psikolojiyi çok iyi ele alan harika bir kaleme sahip biri. Konusuna değinmem gerekirse bir hanımefendinin hayatının aşkına yazdığı bir mektubu konu ediniyor. Kadının adını sanını, kim olduğunu bilmiyoruz. Adamın ise adının R olduğunu veriyor yazar. Kadın henüz çocukken adama aşık oluyor ve bu aşk kadının genç kızlığı ve yetişkinliğine kadar devam ediyor. Kadının o tükenmez tutkulu ölümsüz aşkını ele almış yazar. Bi erkek olarak bı kadının duygularını öylesine güzel işlemişki, okunmaya değer bir kitap. Çok satılanlar arasında bayağı bilinen bir kitaptır fakat bu sizi kitaptan uzaklaştırmasın. Eminimki üstünüzde etki bırakacaktır.

Zweig Rus edebiyatçı değil ki. Kitapları çok kısa, tek solukta okunabilecek eserler. Rus edebiyatı derseniz Dostoyevski üzerine tanımam, bence kendisi edebiyatçıların şahıdır, ennnn sevdiğim kitabı da Karamazov Kardeşler. Okuduğu bir kitap değilse hediye etmeyi düşünebilirsiniz.

Zweig Rus edebiyatçı değil ki. Kitapları çok kısa, tek solukta okunabilecek eserler. Rus edebiyatı derseniz Dostoyevski üzerine tanımam, bence kendisi edebiyatçıların şahıdır, ennnn sevdiğim kitabı da Karamazov Kardeşler. Okuduğu bir kitap değilse hediye etmeyi düşünebilirsiniz.
evet evet değil, bana verdiği kitap Zweig'ın. Kendisi genel olarak seviyor Rus edebiyatını demek istemiştim. Teşekkürler öneri için

evet evet değil, bana verdiği kitap Zweig'ın. Kendisi genel olarak seviyor Rus edebiyatını demek istemiştim. Teşekkürler öneri için
Rus edebiyatını ben de çok severim, Dostoyevski'nin hayranıyım açıkçası:) Bence bu kişiyle çok güzel şeyler paylaşabilirsiniz, okuyan insan çok az kaldı.

Back
X