enteresan bi durumum var galiba?

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.987
9.569
198
kızlar kafaya takılacak bi durum mu bilmiyorum ama uzun zamandır kendimde farkettiğim bişey var. internette araştırma yapayım dedim ama pek bişi bulamadım. dedim kk bayanlarının elbet bi bilgisi vardır.
şimdi; ben elime kitap dergi gazete ne geçse hep son sayfadan başlıyorum okumaya. mesela şuan okuduğum bi kitap var illa elime ilk aldığımda son sayfaları okuyorum, sonra konuyu anlayamacağım için ilk sayfaya dönüyorum. kasa defterinde bişey arayacağım son sayfadan başlıyorum, anket dolduracaktım dün son sorudan başladım, uzun uzun yazılar okumayı sevmiyorum normalde, forumda farkettim ki açılan uzun konuları son paragraftan okumaya başlıyorum. bu psikolojik bişi mi acaba?

kızlar kafaya takılacak bi durum mu bilmiyorum ama uzun zamandır kendimde farkettiğim bişey var. internette araştırma yapayım dedim ama pek bişi bulamadım. dedim kk bayanlarının elbet bi bilgisi vardır.
şimdi; ben elime kitap dergi gazete ne geçse hep son sayfadan başlıyorum okumaya. mesela şuan okuduğum bi kitap var illa elime ilk aldığımda son sayfaları okuyorum, sonra konuyu anlayamacağım için ilk sayfaya dönüyorum. kasa defterinde bişey arayacağım son sayfadan başlıyorum, anket dolduracaktım dün son sorudan başladım, uzun uzun yazılar okumayı sevmiyorum normalde, forumda farkettim ki açılan uzun konuları son paragraftan okumaya başlıyorum. bu psikolojik bişi mi acaba?
ben de gazeteleri tersinden okurdum bir dönem

tuvalette bir şeyler okumayı da çok seviyorum ayrıca

Sen en iyisi kuran oku kuzum :p:p

Psikolojiktir bence. Bide şimdi kendi kendine ben hep sonra gidiyorum dedikçe, sondan gitmeye bir süre devam edersin. Normal bir şeymiş gibi düşünürsen bir süre sonra unutup gidersin kanımca :cool:
kuran ı kerim de tersten okunuyor :)

yalnız olmadığımı bilmek güzel :)
ya aslında sorun olarak düşünmedim bunu, ama neden böyle olduğumu çözmek istemiştim :)

Ben de test çözmeye hep sondan başlardım. Okumaya, yapmaya üşendiğimiz şeylerde ha gayret az kaldı hissiyatı mı veriyor acaba. Testlerde mesela baştan başlayınca inanılmaz panik olurdum, sondan başlayınca hiç zaman sıkıntısı çekmiyordum.

çok mu sabırsızım acaba :) altında yatan neden bu olabilirmi ki?
Bence öyle çünkü son sayfalar olayın sonucuna varıyor Mesela burada bazen konular çok uzun oluyor okumak istemediğimde olasan uzun son cümlelere bakıp olay anlayabiliyorum . Sizde okuduğunuz şeylerde merak edip direk son sayfalara bakıyorsunuz . Ama bakmadan baştan okusanız romanlarda falan daha Heyecanlı olur merak uyandırır .

psikolojik değil
ancak tercih yada alışkanlık meselesi dir
bu zamanla sende alışkanlık yapmış olabileceği gibi
yüce kitabımız KURAN ı okuyorsan da burdan kalma bir alışkanlık ta olabilir

Bence öyle çünkü son sayfalar olayın sonucuna varıyor Mesela burada bazen konular çok uzun oluyor okumak istemediğimde olasan uzun son cümlelere bakıp olay anlayabiliyorum . Sizde okuduğunuz şeylerde merak edip direk son sayfalara bakıyorsunuz . Ama bakmadan baştan okusanız romanlarda falan daha Heyecanlı olur merak uyandırır .
yada üşengeç olabilirmiyim :D

Back
X