epidural korkusu

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Iyi geceler bayanlar... Basliktada yazdigim gibi dogum yaklastikca ikizde olduklari icin erken dogum riskimde var normalde dogumdan korkmuyordum fakat epidural sakat birakiyor gibi seyler duydum ve bu beni cok korkuttu cok stres yapiyorum kendime.

Iyi geceler bayanlar... Basliktada yazdigim gibi dogum yaklastikca ikizde olduklari icin erken dogum riskimde var normalde dogumdan korkmuyordum fakat epidural sakat birakiyor gibi seyler duydum ve bu beni cok korkuttu cok stres yapiyorum kendime.

Yok cnm öyle bişey bende ve tanıdığım herkes epiduralle doğum yaptık maşallah gayet sağlıklıyız. Jiç stres yapma Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin meleğini.

Risk elbetteki vardir herseyde, ama cevremde sukurler olsunki boyle bir durumla karsilasan hic olmadi.. korkmaniza hic gerek yok cidden.. stres yapmani gerektircek bir durumda soz konusu bile degil..

Ben jinekoloji ile ilgilendiğim için bu konuyu da araştırmıştım. Söylenen büyük yan etkiler çok çok nadir görülen ve son teknolojiyle karşılaşmayacağınız şeyler.
Görebileceğiniz etkiler: bulantı, baş dönmesi, ayakta ısınma gibi basit şeyler.
Korkularınız varsa rahatlamak açısından jinekologunuzla mutlaka konuşun.
Ama yersiz söylentileri dinlemeyin derim ben.

Ben de spinal sezeryan oldum evet bende çevreden ,okuduğum şeylerden korkmustum ama hiç korkulacak bir durum yokmuş .sağlıkla zamanı geldiğinde güzel bir doğum diliyorum .

Canim bende yakin zamanda dogum yaptim. epudurale karsi on yargiliydim.bayagi arastima yaptim hic oyle sakat kalma gibi bir durum ben gormedim.sadece bazi durumlarda yogun bas agrisi yapiyormus. dogumda son ana kadar istemiyorum dedim. son anda yaptirdim iyikide yaptirmisim butun agriyi saniyesinde kesti simdi olsa aninda yaptiririm .. bizim insanimiz abartmaya bayiliyor her seyi. kulaktan dolma bilgilere degil doktora inan cnm arastir . RABBIM kolaylik versin :)

narkoz almak daha riskli riske bakarsanız :) benim görümcem anestezi uzmanı. o kesinlikle sakat kalma riski yok kocakarı hikayeleri bunlar demişti. ona güvenerek epidural oldum 2,5 ay önce. pişman değilim.
bu arada bacaklarınızı 4- 5 saat hissedemiyorsunuz.
sevgiler

Bende epidural sezaryen doğum yaptım ve gayet iyiyim şükürler olsun.. Rabbim size de hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin

Simdi den bu gunlerinizi kabusa donusturmeyin tadini cikartin....
2 normal dogum da 1 sezeryan da 1 kil donmesi ameliyatinda epidural oldum....zerre risk yasamadim....sadece igne esnasinda asla kipirdamicaksiniz....zaten iki tane ebe sizi guzel sarip tutuyor isteseniz bile kipirdayamazsiniz....
Korkulacak birsey yok yani 1 dk bile surmuyor...

2 normal dogum yaptim epiduralle.yine yapsam yine epiduralle yaparim.korkulacak bisey yok.sezeryanda nasil olur bimem ama her iki seferde de dogum masasindan kalkarken yuruyebildim.bacaklarimi hissediyordum.

Normal genel anestezi ondan daha risksiz degil,3 kere mecburen ameliyat oldum,uyanmasi hem sorun hemde sonrasi feci bulanti kusma ,
Bebeklerini en az 1-2 gun gozun gormez ,
Epidural uygulayan kisi uzmansa sorunsuz bir yontem ,anestezi uxmasni kim ogren arastir ,icin rahat etsin
Bebislerinle ilk anin tadini cikar ,saglikla kucakla

Canım öncelikle Rabbim analı babalı büytsn hayırlı olsun. Ben spinal Sezaryen oldum. Elhamdulillah bi sıkıntı yasamdm suan 7 buçuk aylik oğlum

Back
X