epidural korkusu

Yaa iğne vurulurken kıpırdarsan ve iğne yanlış yere yapılmış okursa o risk var oda çok zor işin ehli insanlar bunu günde o kadar çok yapıyorlar ki o riski yok sayıyorlar zaten.Bende epiduralden şöyle korkuyorum bilincim yerinde beni kesip biçecekler kan görünce bile fenalaşan bi insanım kalp krizi geçiririrm gibi geliyor:bicak:
o sıra kendinizden çok bebekle ilgileniyorsunuz ayrıca önünüz kapalı oluyor zaten ;) benim yanımda küçük bir masada temizleyip bakmışlardı kızımı sonra yakınlarınıza verecegiz diye götürdüler o zaman tüm dikkatim kendime yöneldi ne zaman bitecek diye bir kaç kez sordum hepsinde az kaldı demişlerdi;)

Iyi geceler bayanlar... Basliktada yazdigim gibi dogum yaklastikca ikizde olduklari icin erken dogum riskimde var normalde dogumdan korkmuyordum fakat epidural sakat birakiyor gibi seyler duydum ve bu beni cok korkuttu cok stres yapiyorum kendime.
sakat bırakıyor gibi bir safsataya inanmadın heralde.
ama endişelerin vardır doğaldır.
ben her iki doğumumu da epidural oldum.
sonki ikizlerdi.:))
endişelerini dr. ile paylaş.
genelde artık genel anesteziyi de tercih etmiyor dr.lar.
bebeklerin narkoz almasını en aza ,indirmek için.
epidural de olsa sezaryen bir çeşit ameliyat sonuçta.
riskleri her zmaan herkes için olduğu kadar var.
ancak en güvenilir yöntem olarak görülüyor ki dr. ların tercihi de bu yönde oluyor.
merak ettiğin hususları dr. unla paylaş.
bak hastanelerde bu işi yapanlar işlerinin ehli.
sn sürmüyor epidurali uygulamaları.
öyle yok kıpırdama şu olur bu olur diye de korkutmadılar hiç beni.
bacaklarındaki uyuşukluk ta saatler içinde yavaş yavaş geçiyor.
farketmezssin bile.

doktor neden sezaryen dedi benim de ikizlerim olacak nasipse de merak ettim bir de kaçıncı haftada olacakmış sezeryanınız?
Ikiside normal gelirse normal yaparsin demisti fakat forumda bir arkdsn doktoru szryn kesinlikle demis ikizler icin oda ikna olmus fakat nobetci doktor normal yaptirmis sanirim bebegn biri nefessiz mi ne kalms ikinci gelen bebek malesef kaybetms hemde hafta ve kilosufa gayet iyiydi. Birde kime baksam hep szryn olmus ikiz olanlar normal pek gormedim. Bende normalden korktgm icin sancidan falan sezryn istedm doktorumda sen ne istiyosan dedi. 37de alcak beklerseler.

Ikiside normal gelirse normal yaparsin demisti fakat forumda bir arkdsn doktoru szryn kesinlikle demis ikizler icin oda ikna olmus fakat nobetci doktor normal yaptirmis sanirim bebegn biri nefessiz mi ne kalms ikinci gelen bebek malesef kaybetms hemde hafta ve kilosufa gayet iyiydi. Birde kime baksam hep szryn olmus ikiz olanlar normal pek gormedim. Bende normalden korktgm icin sancidan falan sezryn istedm doktorumda sen ne istiyosan dedi. 37de alcak beklerseler.
anladım tatlım teşekkürler bazı doktorlar direkt sezaryen diyorlar da ondan merak ettim inşallah sağlıkla alırsın kucağına

anladım tatlım teşekkürler bazı doktorlar direkt sezaryen diyorlar da ondan merak ettim inşallah sağlıkla alırsın kucağına
Yok cnm benimki ben direk sezryn mi deyince istiyosan normal yapariz ikisininde gelisi uygunsa dedi doktorum karsi degil yani normale ama dedigin gibi cogu dktr szryndan yana.

bu yorumunuzu keşke kendinize saklasaydınız :) ne biliyorsunuz benim ya da bir başkasının da sizinle aynı sorunu yaşayacağımızı?

velev ki dediğiniz gibi oldu merak etmeyin herkes kendi bedenini ve bebeğini dinler şüphesiz.
Ben buna sorun gözüyle degil tedbir olarak baktığım için yazdım ayrıca her düşünceye yorum yapabileceğim gibi kendime saklayip saklamayacagim da kimseyi ilgilendirmez cunku benim dusuncelerim. Baskalarina yorum yap yada yapma yok kendine sakla gibisinden konusmanin da gereksiz oldugunu düşünüyorum buradaki yüzbinlerce kadın da kendine saklasin o zaman düşüncelerini. Merak da etmiyorum sizin ne yapıp ne yapmayacaginizi sadece tavsiyede bulundum her iki durumun da doktorla görüşülmesi için. Her ne kadar sizin yorumunuz uzerinden youm yapmis olsam da bu durumu kisisellestirmeyin siz olmasaniz da bu yorumu okuyan bir kişi her iki durumu da doktoru ile görüşmesi fikrine sıcak bakabilir çünkü kknin amacı budur.

Şu bele vurdukları şey mi bacım?
Benim de bele vurdular ve sezaryen oldum ortalama 3 ay kadar önce.
(Sonrasında genel anestezi de yaptılar benim durum biraz farklıydı)
Bacaklarım hala aynı benim bacaklar, sorun yok.
Baş ağrısı kısmına gelirsek, herkeste olmayabiliyor ama yapabilirmiş, bol sıvı tüketeceksin ve kahve içeceksin.Operasyon sonrası aynı gün 2 kupa neskafe içirdiler bana. Diğer gün de içtim, baş ağrım olmadı.

İyi bir doktorla çalışın, acısı bile yok denecek kadar az. Şöyle tarif edeyim: Elin üstüne açtıkları damar yolu, belime vurdukları iğneden daha çok ağrımıştı. Bi de hareketsiz durursunuz işlem sırasında ki doktorlar tutuyorlar, tamam bitti gitti.

Çok korkarsan da basarlar gevşeticiyi verirler geneli, yine de kontrol altına alırlar, raad ol. :)
Bak şu kahve olayını ilk defa duydum. Neden bas agrisi olmasin diye kahve içirdiler acaba. Evet ele açılan daha çok ağrı yapıyor ve olusan morluk daha uzun sürede iyileşiyor.

Back
X