Epidural Normal Doğum Sonrası Dikiş Agrısı

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba bayanlar,

geçen hafta pazartesi epiduralli normal dogum yaptim (yani üzerinden 1hafta 2gün geçmi$) ve maalesef alttan agrilarim var. Agri derken aci daha çok hastanede ilk günler çekindim wc gitmek için ama yapmaliydim vucudum o kadar çok serum felan yemi$ti ki onlar çikmaliydi eger yapmazsam bana bir$ey takacaklardi idrari torbaya alan $ey (adini unuttum). Neyse bunu duyunca yapmaya ba$ladim ufak ufak birak devam et, birak devam et,... ve yaptim korktugum gibi yakma hissi felan olmadi kendimi korkutmu$um. Tek sorunum üzerine rahat oturamamakti... Geçer dedim geçmedi.

Ne kadar bi zaman sonra geçiyor bilginiz varmi?

Aynayla bugün ilk kez baktim tam detayli bakma da denilemez bacaklarimi açmaya korkuyorum sanki sündürecekmi$im gibi geliyor. Benzer sorun ya$ayanlariniz oldu mu?

Bana krem felan verilmedi, size?

Sadece günler geçtikce kendisi mi düzelcek yav? Büyük tuvaletimi bile korkarak yapiyorum.

Ben 2 tane epidural anestezili normal doğum yaptım, ikisinde de farklı zamanlarda iyileşti dikişerim. İlkinde 2-3 hafta içinde idrarla yanma ve acı problemlerim geçmişti. Ancak ikincisinde 1 aydan fazla sürdü nedense, belki dikiş yeri belki dinlenememe etkilemiştir. Pedlerin tahriş etmesi de etkili oluyo demişti doktorum. Ben de kanama azalınca günlük ped kullanıp sık değiştirdim. Arada bir bepanthene sürdüm ama her zaman değil, çünkü kuru kalırsa daha çabuk iyileşeceğini söyledi doktorum. Hatta öyle ki işin bitince en sonunda kurutma makinesi bile kullanıp o alanı kuru tut demişti. Geçmiş olsun bol dinlen, eğer ki ilk bebek ise dinlenebilme lüksünü kullan, çocuk sayısı arttıkça zorlaşıyor çünkü.

Kuru mu tut demi$ti?...

Hastanede günlük iki defa olmak üzere ilik ilaçli su ile oraya bakim yapmi$lardi bana da aksine sicak ve ilik su iyi gelir diye dü$ünmü$tüm hatta ebeler du$ alirken ilik su tut orana dediler. Ilginç geldi $imdi bu söyledikleriniz...

Evet dediginiz gibi bazilari 1haftada geçti diyor bana $aka gibi geliyor bazilari ise 2 veya 3 hafta sürer diyorlar. Benimde ilk dogumum ve umuyorum ki biran önce geçer hiç sevmedim bu halimi.

Peki bir ba$ka sorum daha olcak. Her$ey düzeldikten sonra nasil oluyor peki? Rahat oturup kalkabiliyormusunuz tuvalete rahat gidebiliyormusunuz? Yani eskisi gibi oluyormusunuz?
Cinsel ili$kide peki ilk zamanlar aci çektiginiz felan oldu mu?

canım benimde 8 aralıkta epiduralli normal ve dikişli doğumum oldu. dikişlerim 23.gün düşmeye başladı. acısı ise hala devam ediyo. oturup kalkmamda hiç sorun yok hareketlerimdede artık kısıtlama yok ama neden bilmiyorum sadece ayakta iken dikiş yerlerimde ilk günkü gibi ağrı oluyor. amasadece ayaktayken. ha bu arada hala ilişkiyede giremedim. acıdığı için zorlamadım. yani geç geçiyor. seninkisi çok taze daha. ama idrar ve büyük abdestimde hiç sıkıntım olmadı. dezenfekte su ile bol bol temizle. orayı istesende kuru tutamıyo insan. en geç 25.güne kadar düşer dikişlerin. acısıda geçer merak etme.

bende epiduralli normal doğum yaptım,doktorum her wc ihtiyacımı giderdikden sonra kullanmam için sprey vermişti,zaten 2 tane dikişim vardı,1 haftada iyileşti,acımadıda,ama yatmanız gerek,oturusanız iyileşmez.

Evet kuru kalabilirse daha çabuk iyileşiyor. Tuvalet temizliği yapıldıktan sonra tahriş etmeyecek şekilde mümkün olduğunca kuru tutmak lazım, dediğim gibi arada bir bepanthene sürülebilir. Tuvalet temizliğini de sıcağa yakın ılık suyla yapmakta faydalı tabii, ben de hep öyle yaptım. Dikiş yerinin eskisi gibi olabilmesi için en az 3 ay bazen daha da fazla zaman gerekebiliyor. İlk doğumum da 3 ayda geçmişti ama 2. sinde daha uzun sürdü. İlişkide acımaması için de en az 3 gerekti bana, ama herkeste değişik olabilir. Mümkün olduğunca dinlenebilirsen acısı çok daha çabuk azalır, ama illaki geçecek endişelenme..

Hmm...

bana yapilan diki$lerin kendiliginden kayboldugu söylenildi hatta hastanede ebelerden birine sormu$tum "WC gitmekten korkuyorum acaba açilirmi felan" demi$tim bana gülümseyerek "merak etme sen orayi çok güzel yapti doktorun 3 kat diki$ var" demi$ti... Ve total bende 6 baya uzunlamasina sag taraf arkaya dogru kesilmi$.

Yalniz adetiniz olmuyormu? (Adet? Kanama?) Artik ne demem gerekiyorsa o bende halen oluyor 6 hafta sürcek diyorlar dogrumudur?... (bir de bugün adet agrim var karnim agriyor sicak suyla geziyorum karnimda iyi mi yapiyorum bilmiyorum)

Yani bir de kanama oldugu için ister istemez orasi hep islak oluyor zaten ki :26: nasil kuru tutuyorsunuz?

Her WC sonrasi ilik su ile yikiyorum bende ve wc kagidi ile kurulamaya çali$iyorum.

benim tam 40 günde iyilşeti dikişlerim ama benim hatam bebeğine bakacak biri varsa yat dinlen oturma oturdukca iyileşmez cünkü temiz tut kanama oluyo ama adet kanaması gibi değil az az ayaklarını sıcak tut ne kadar yat dinlenirsen o kadar cabuk iyileşir birde bebeğini ne kadar cok emzirirsen benim ilk haftlar sütüm gelmedi az emdi o zaman cok acıyodu sonra sonra emme sıklaştıkca gercekten acı azaldı

Yok ben yalnizim.

Kendi annem sadece ak$amlari bebegi yikamada yardim etmeye geliyor onun di$inda yine kendim ko$u$turuyorum her$eye. Sicak yemek evde yapilmiyor neredeyse hiç yapilmiyor e$cazimda kollari sivayip mutfaga geçmiyor Allahtan bebegin gazini felan çikartmama yardimci oluyor. Tuhaf da $u ki, kizimiz babasinin kucaginda hem üstten hem alttan iyi çali$iyor hehe sonrada hopbaa uykuya daliyor.

Ama dediginiz gibi firsat buldukça yatiyorum bazen de yatiyorum uykum olmuyor sadece $ekerleme gibi bi$i yapiyorum hafif yari baygin ya tv seyrediyorum ya uyumaya çali$iyorum i$te.

Bir güzel haber:
ba$ligi açtiktan sonra sanki diki$lerimde ki agri azalmaya ba$ladi gibi her geçen gün daha bi rahat oturabiliyorum sanki önceden sandalye ye oturamiyordum $imdi rahat oturuyorum koltuk yum$ak oldugundan hep rahat oturmu$umdur.

Hadi bakalim kurtulcam in$allah...

bende epidural normal doğum yaptım ve 5 adet dikişim vardı. Doktorum vermemişti ama ben bu siteden okudum batikonlu su ile yıkıyordum her wc sonrası.Bunu kullanmaya başladıktan sonra iyileşti dikişlerim. Batikonlu suyu tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

benim doğum yapalıda 10 gün oldu dün kontrole gittim 15 gün daha bakıma devam et dedi hemşire bende tuvaletten sonra ılık suyla yıkıyorum batikonlayıp saç kurutma makinesi ile kurutuyorum ama otururken çok zorlanıyorum normal doğumun sezeryandan ne farkı kaldı 8 dikişim var ((

Merhaba Lilineva, öncelikle bebegin hayirli olsun Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin.. Umarim tez zamanda iyilesirsin...
Hanimlari illa bir yerinden kesiyor doktorlar , normal yada sezeryan fark etmiyo.. Allah hamilelerin (hepimizin ) yar ve yardimcisi olsun...

selamlar

Kizlar,

diki$ yerlerim gün geçtikce azaliyor gibi yalniz bu sefer farkli bir sorunum olmaya ba$ladi...
Nezaman ayaga kalksam veya ayakta fazla kalsam alt tarafim di$ari firlayacak gibi oluyor elimle tutunca o agri geçiyor birakinca tekrar oluyor. Bu duygu... nasil anlatsam....
tam olarak diki$lerin oradan degil de idrar yaptigim yerden geliyor gibi...

Dogumum zor oldu sayilir lklnmayi yanli$ yapmi$im bir de karnima bastirilarak lklndlm, bir de alttan diki$ atildiginda lklndlm bebek çikmadi. Sonunda vaküm kullandilar öyle dogum gerçekle$ti.

Varmi benzer $eyler ya$ayan?

Canım, benim dikişlerim de 1aydan sonra iyileşti... Ancak 1ay sonra daha rahat oturabilmeye falan başladım. Başlarda sandalyeye hiç oturamıyordum, koltuğa oturabiliyordum o da ancak kaykılarak oturabiliyordum.... Sonraları, 1ay sonra sandalyelere de daha rahat oturabilmeye başladım... O zaman da bu tarif ettiğin acı başlamıştı. Ayakta çok kalınca dikişlerin acısı dayanılmaz bir hal alıyordu.. Sanki içeride bir ağırlığı, bir yükü tutuyormuş da dikişler, biraz daha ayakta kalırsam dikişler yükün ağırlığına dayanmayıp açılacakmış gibi hissediyordum! İster istemez ben de elimle tutuyordum, tutunca rahatlıyordu...

Benim kanamam tam 50 gün sürdü, 60.günde de tekrar normal adet kanamam başladı...
İlişkide acı bir müddet duydum, şöyle ki; ilişkinin başlangıcında canım acıyordu biraz zorlanıyordum ama 1dakika içinde alışıyordum acı geçiyordu. İlk seferinde hafif kan geldi ama sonrasında bir daha olmadı.. Acıyı da ilk 3 ilişkide hissetmişimdir, bir daha acı da hissetmedim...

Dikişler iyileştikten sonra da, yani tamamen iyileştikten sonra, aynen hamilelikten önceki halin gibi oluyorsun. İstersen amuda kalk, takla falan at, ne bir sızı ne başka bir şey... Sanki hiç doğum falan yapmamışsın gibi oluyor, eski haline dönüyorsun merak etme... Şu an sana o halin çook uzak geliyordur biliyorum ama, inan 2 ay sonra sen de benim gibi hissedeceksin :)

Ben de normal doğurdum 11 gün önce .5 dikişim var .Doktor baticon verdi dezenfekte için. suyla temizliği yasakladı 10 günden önce .sonra da banyo yaparken su yukarıdan gelsin dedi.Direk vajina bölgesine su tutmamamı istedi

Merhaba bayanlar,

ben 24 ocak dogum yapmi$tim ve size $ubatin ba$larinda açmi$im bu ba$ligi ve aradan 1 hafta daha geçmi$ ve $uan diki$lerimi tamamen hissetmiyor gibi bir$eyim. Sanirim diki$ agrilari geçti. Herhangi bir$ey yaptimmi? Hayir...

Du$ aldigimda ilik su tuttum ama son yazan arkada$in doktoru oraya tutma demi$. Bende dakikalarca tutmuyordum ama her du$ sonrasi bir rahatlama oluyordu sanki yum$uyor gibi felandi...

Benzer agrilar ya$ayan herkesin agrisi biran önce geçer in$allah ne kötü bir$eymi$ yav

GizemAkyuz
bilgiler için te$ekkürler efenim
Kanamanin 50 gün sürdügünden bahsetmi$sin ben hastanede yani dogum sonrasi ilk haftam acayip kanamam oldu adetimden bile fazla kanamam vardi hatta donmu$ kanlar felan dü$üyodu normal dediler. Sonraki 2ci hafta evimizde kanamam devam etti ama bu sefer parça parça degil de normal kanama oluyordu yine fazlaydi. Sadece son 3gündür felan kanamam da azaldi hatta $öle ki bazen 1gün olmuyor gibi sonra bi bakiyorsun bi$iler hissediyorum bi bakiyorum kanama olmu$.

Yani tam geçmedi. 3.haftamdayim sen 50 gunden felan bahsettigine göre dedikleri dogru ozaman 6 hafta kadar sürüyormu$. Ufff ne güzel 9 ay kanama yoktu yav

Ili$ki de aciyi nerde hisettin? Diki$lerin oldugu yer mi? Içerden bi yerler mi?

50 gün tam gaz devam emişti benim kanamam yav canımdan bezmiştim :'(
İlişkide acıyı vajen girişinde hissetmiştim sadece, ama çok az, ilişkiye engel olacak boyutta değil yani... Zaten 2-3 kere hissettim, sonra temelli geçti...
Bir de kilolarımı versem aynen hamilelik öncesi halime dönmüş olucam inşallah :)))

ben 6 yıl oluyor dodum yapalı hatta 4 dikişim vardı ama çok dikkat etmedim ozamanlar kızımıla ilgilenmek zorundaydımm
bugün hala dikiş bölgemde bi sertlik var acaba herkesde oluyordmu sanki içinde sert bişi var hatta spor yaparken zorladımmı bilmiyorum ne yaptıysa hafif şiş oldu ve agrı yapıyor 6 yıl düşünebiliyomusunuz

Diki$ hatasi felanda olabilir orada ki et bir yere birikmi$ olabilir. Benzer bir durum annemde de olmu$ ve bi sonraki dogumda orayi tekrar güzelce dikmi$ler

(dikmi$ler demekte çok tuhaf kaçiyor yav )

Dediginiz gibi kendinizi zorladiysaniz bir$eyler olmu$ olabilir. Senelik kontrola felan gitmiyormusunuz gidip bi baktirabilirsiniz aslinda.

dogumdan bi hafta sonraki kontrole bile gidemedim korkudan gidip tekrar omasaya yatmak istemiyorum zaten ikinci çocugu düşünüyorum ozaman bakarlar heralde birde benim doktorum çok özendiğini falan söylemiştiama ben doğumdan sonra hiç dikkat edemedim dogumdan sonraki gün beş katlı binayı indim çıktım kızım küvezdeydi kendimi unuttum anlayacagınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…