Ben ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim.Kızımda son aylarımız yaza denk gelmişti devamlı hergün yüzmeye gittim.Hareket halindeydim.Sabah suyum geldi hastaneye gitt,im sancı verdiler ve kolayca doğurdum.İkinci kızımda nişanım geldi gittim hastaneye yatışım yapıldı.Sancı gelmeye başladı ve bana sordular epidural yaptırmak ister misin diye.Bende hiç istemediğim birşey olmasına rağmen neden bilmiyorum ama kabul ettim ve epidural için katater takılmaya başlandı.Ve benim için sanki ölümdü o andan sonrası.Katater tansiyon düşüklüğüne neden oluyor zaten benim astımım olduğu için tansiyonda çok düşmüş ve ben yığılmışım masaya kendimdeyim ama hem nefes alamamak hem tansiyon hemen hava falan verdiler bir süre başımda beklediler falan düzeldim.Sancı odasına geri geldim ağrı geldikçe düğmeye bas dendi.Bende sancı geldikçe bastım her basmam da ilaç veriliyormuş o kataterden ve o da tansiyonu iyice düşürmüş o da mide bulantısı yapıyordu.Herkes sancım var diye bağırırken doktorlara ben midem bulanıyor çıkarıcam diye bağırıyordum.Doğum sürem çok uzadı çünkü ben bastıkça kataterdeki ilaç ağrıyı kesiyordu en sonunda masaya çıkınca orda da çok zorlandım.Anestezi uzamanıda ben doğum yapıncaya kadar gitmedi başımdan telaşlanmış çünkü.Doktordan çok o ilgilendi.Doğumu yaptım birde soruyor anestezi uzmanı nasıldı epidural,bende berbattı dedim.Sonrasında evde de baş ağrılarım oldu ayağa kalkamıyordum ağrı başlıyordu bu da epiduralin yan etkisiymiş.
Bunları anlattım ama şöylede bir açıklama yapmalıyım.Ben sonradan anestezi teknikeri bir akrabamla konuştum.O yapan kişi çok önemli dedi kendiside epiduralle yapık ve çok memnun kalık.Sende epiduralin yan etkilerinin hepsi çıkmış eğer çıkmasaydı çok rahat bir doğum tekniği dedi.Gerçekten de o şekilde yan etkiler olmasaydı tam bir lüks epiduralle doğum yapmak.Yan etkilerinin çıkması da tamamen katateri takan kişinin becerisine kalmış.