Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben de bugün 40. Haftaya girdim ama ne sancı ne su epidural normal doguö yapacağım kısmetse ama bir korku başladı son günlerde... Umarım herşey yolunda gider ve rahat yaparım..
Bugün anestezi uzmanıyla görüşmeye gittim ve epiduralle ilgili detaylı bilgi verdi.hiç o konuşulan risklerin olmadığını söyledi.. Rahatladım... Anlattıgına göre sancıları dayanılabilir düzeye indirecek kadar veriyorlarmış ilacı yoksa doğum çok daha uzun sürermiş.. Ağrılarla ve sancıyla açılma olacağı için onu engelleyecek yüksek doz vermiyorlar.. Hissediyosun ama dayanamayacak şekilde değil dedi.4-5cm açılmadan da ilacı vermeye başlamıyorlarmış.

Yakın zamanda yaşayıp göreceğim inşallah ama korkmuyorum desem yalan olur...

benim daha doguma var tabi erken gelmezse bebişim daha konuşmadık doktorumla eger normal olursa epidura düşünüyorum çünkü çok korkuyorm

Allah yardımcın olsun , içinde bizide unutmasın. O korkular hepimizde var bence, hele de ilk kez anne olacaksak :)
Peki açılman var mı?
Eğer kısmet olursa epidural normal doğum ilk tercihim bakalım, Allah neyi hayırlı görürse o şekilde olsun.

Evet cnm gecen hafta gittigimde 1cm acilma vardi cati muayenesinde :) ama on gun gecti neredeyse hala tik yok :)

40. Haftada bitti ama küçük yaramazın geleceği yok.. Sanırım yrn suni sancıyla doğumu başlatacaklar çünkü bebek büyüyyor ve normal doğum riske giriyor (( ama suni sancıyla da gelmezse sezeryana alıyolar, o kadar bekle, normal doğum iste, sonunda yine sezeryan ol umarım bebeğim gelir de hayırlısıyla normal yaparım... Olmazsa da artık kısmet böyleymiş napalım

bi de hergün kan sulandırıcı iğne olup epidural olamayacaklar var, ayrıca normal doğumdan aşırı korkanlar var, ama sezeryan da istemeyenler var ve doğumuna 3 ay kalıp hala kara kara napcam diye düşünenler var...hepsi de ben oluyorum off çok korkuyorum hiç bişey içimi rahtalatmaya yetmiyo canm çok tatlıdır benm napcam

Bende ılk dogumu mu 2012 hazırında yasadım normal dogum yaptım 4 5 cm kadar ıyısın sonrası bıraz bağırıyorsun sancılar dk basında gelince zaten satın nasıl gectıgıne degıl sancılarına odaklanıyorsun oda zaten bır ıkı saat sonrası senı doguma alıyorlar ve oyle cok dayanılmıcak sancılar degıl bağırıp rahatlıyorsun adet sancısına benzıyor ama gırıp cıkıyor bağırmazsan daha rahat olursun cunku dogum masasına aldığında o sancıyla ıkınacaksın o yüzden bence korkuttukları ıcın bağırıyorsun aslında hıcbısey yok bende bağırdım o masaya çıkınca bağırmaya unuttum sustum ve ıkındım pırt dıye cocuk cıkıyor gerısı kolay ya sadece sancını hıssedıyorsun gerısı dıkısler vss fıss hıssetmıyorsun zaten CNm benım annem evde kendısı doğurmuş duşunun kı ebe yardımıyla bıle olsa daha zor sımdı Dr hemsıreler fervane oluyorlar bence hıc korkulacak bısey yok bebegı kucağınıza verdıklerınde bıtıyor hersey sımdı tekrardan hamıleyım ıns hersey ıyı gıderde normal dogum yaparım normal dogum da ağrı kesık olmuyor artı hemen emzırıyorsun cocuğun nefes alışlarında problem olmuyor sezaryende bu rısk daha cok ve artı kadın normal doğumdan temizleniyor tüm pıslıkler atılıyor ıyı duşunun bende cok tırsagım korkmuyormuyum ıkıncı doğumda evet korkuyorum ama ınanınkı bı ıkı saat çekıyorsun sonra sı rahatlıyorsun

Arkadaslar ben ilk doğumumu epidural normal dogumla yaptim.cok rahatti agrısızdı dogum başlayacağı zaman suni sancı verip ıkınmamı sagladilar o kadar.2 kizimida epiduralle doguracaktim serum taktikar ve serum bitesiye kadar maalesef 8 santim açılmıştım epidural yaparsak uzun sürer dogum dediler bende mecburen normal doğurdum.simdi yine hamileyim 8 haftalık ve kesinlikle epiduralla doğurmak istiyorum tabi yine erken acılmazsam simdiden korku sardi benide..

sen şanslıymışsın canm ya kimisi de 14 saat 16 saat sancı çektm dio 2 saatte btse

şMIJNp mjonUOTE=minilya;33885390]Bende ılk dogumu mu 2012 hazırında yasadım normal dogum yaptım 4 5 cm kadar ıyısın sonrası bıraz bağırıyorsun sancılar dk basında gelince zaten satın nasıl gectıgıne degıl sancılarına odaklanıyorsun oda zaten bır ıkı saat sonrası senı doguma alıyorlar ve oyle cok dayanılmıcak sancılar degıl bağırıp rahatlıyorsun adet sancısına benzıyor ama gırıp cıkıyor bağırmazsan daha rahat olursun cunku dogum masasına aldığında o sancıyla ıkınacaksın o yüzden bence korkuttukları ıcın bağırıyorsun aslında hıcbısey yok bende bağırdım o masaya çıkınca bağırmaya unuttum sustum ve ıkındım pırt dıye cocuk cıkıyor gerısı kolay ya sadece sancını hıssedıyorsun gerısı dıkısler vss fıss hıssetmıyorsun zaten CNm benım annem evde kendısı doğurmuş duşunun kı ebe yardımıyla bıle olsa daha zor sımdı Dr hemsıreler fervane oluyorlar bence hıc korkulacak bısey yok bebegı kucağınıza verdıklerınde bıtıyor hersey sımdı tekrardan hamıleyım ıns hersey ıyı gıderde normal dogum yaparım normal dogum da ağrı kesık olmuyor artı hemen emzırıyorsun cocuğun nefes alışlarında problem olmuyor sezaryende bu rısk daha cok ve artı kadın normal doğumdan temizleniyor tüm pıslıkler atılıyor ıyı duşunun bende cok tırsagım korkmuyormuyum ıkıncı doğumda evet korkuyorum ama ınanınkı bı ıkı saat çekıyorsun sonra sı rahatlıyorsun[/QUOTE]///
ü
m Allah'ın izniyle gerçekten çok sancı çekmeden doğum yapmışsın. çok uzun süre sancı çekende var. Çok güzel anlatmışsın. Allah cümlesine hayırlı doğumlar nasip etsin.
Ben doğum değilde, dikişten çok korkuyorum

sen şanslıymışsın canm ya kimisi de 14 saat 16 saat sancı çektm dio 2 saatte btse

Iyı duşunun ıyı olsun CNm evet bende gördüm kadının bırı aksamdan yatmış sabaha kadar sancılı sekilde beklendikten sonra açılma olmayıp sezaryene alındım öylesi de var..ıns hayırlı doğumlar nasıp eder mevlam.bıde dıkısten korkuyorum yazmış arkadas dıkıs bısey degıl doğur yeterkı he hem dikişleri anlamıyorsun kı atılırken valla benı makaslar kestiler cunku bebegını bası 37 cm dış benimkinin yanı cok büyüktü çatılarım genıs olmasına rağmen kesitler ama kesmısler yanı ben anlamadım

bugün kontrole gttm ben de doktorum sordu doğumunu nasıl düşünüosun die ben de kullandığım iğneler ve önceki kürtajlarım bi risk teşkil etmezse normal istiyorum dedim ama nasıl dedim kendm bile inanamadm :) doktorumda her vajinal doğumda olan riskler dışında sende fazladan bi risk olmaz dedi (kordon dolanması gibi) ama çocuğu olan bi kadnla senn durumun farlı dedi evde 2 çocuğu olan bi kadın bu risklerle bebeğini kaybetse daha kolay Takdiri İlahi diyebilir ama sen 2 düşükten sonra ve hergün iğne olarak yaşattın bu bebeği o aksilik gelir de seni bulursa bunu tolere edemezsn dedi o yüzden doktorun olarak sezeryan öneririm ama karar senin dedi bilmiorum çok kararsızım hakkaten bu bebeğime de bişey olursa ölürüm ben atlatamam yani...

Karar senın dedıyse normal dogum sansın var demek ıstemış sadece Dr lar rıske görmek ıstemıyor o kadar bu tamamen senın kararın sonuçta ne yasadın ettım ben bılemem bunu sen bılırsın..bana da kaç Dr senı sezaryen düşünüyorum demıstı cunku bebegını bası ıkı hafta oinden gidiyordu nıtekımkı öylede oldu ben bı cesaret normale istedim bıde yasaklandı ya normal o yüzden tatlı oldu normal dogumu bır. Kadın olarak cok yaşatmak istedim acaba nasıl açık çekiyorsun söyledikleri gıbı cok mu zor dedım merak ettım her seyı Allah a bıraktım sonuçta bebegı veren Allah doğurmama da yardımcı olucaktır dedım sonuc başka Dr a gıttım çatı muayene sı sonucu çatılarım cok genısmıs o yüzden Dr sen rahat dogum yaparsın kızım bebekte donmuş hangı Dr sezaryen dedı sana dedım peki dedım benım canım cok tatlı normal dogurabılırmıyım Dr şöyle bı güldü doğurursun tabı dedı ve sonuc dogum yaptım..
Daha dun bır abla ıle konuştuk kac sene cocugu olmadım geçirdiği rahatsızlıklar dan dolayı kac amelıyatoldu gecırdı ve normal doğumda Dr lar korkmuş sonuçta ıkındıgında karnı na baskı yapıcak karında delik degıl amelıyat ızlerı vss Dr lar haIrlıklı olsun demişler annesınle ya anne ya bebek kurtulcak sonuc ıkısıde kurtuldu oda normal dogumu seçenlerden..
Herseyın oluşumu yaratıcısı Allah degıl mı Allah'ı na sığınırsan Allah yardım eder..ben suan korkmuyormuyum evet korkuyorum normal doğumdan o sancılar zor tatbıkıde ama bır sekilde geçıyor ve sen bebegını kucağına aldığında unutuyorsun.
Sezaryen de normal de ıkısıde zor canım sonuçtan eninde sonunda doğuracaksın. Allah hayırlı doğumlar nasıp etsın ıns..ama benım tavsıyem nacızane ben normal dogum yasadım sancılardan sonra bebek doğdu hersey bıttı hemen sütüm geldı bebekte solunum problemi hıc olmadı kuveze gırmedı normal doğumda kadın yenileniyor tümü pislikler akıyor suan normal dogumu o yüzden cok tavsıye edıyorlar..

haklısın aslında Yaradan yardm eder mutlaka doğuran ne ilk kadın olcam ne de son :) küçük bi ilçede memurum burda görsen 16-17 yaşındaki kızlar doğum yapıo ben de nüfus memuruyum bebeklere kimliklerini ben çıkarıorum anam diorum 16 yaşında normal doğum yapmış ben 27 yaşndaym ben mi yapamıcam deiorum sonra o cesaret pufff die uçup gidiyo :) bakalım ya herşeyin hayırlısı dediğin gibi öle de böle de çıkacaklar bi şekilde herşeyin hayırlısı ne diyelim saol canm sayende biraz cesaretlendm...

2. bebeğimide epidural normal doğumla kucağıma aldım şükürler olsun çok iyiyim bende bebeğimde bugün altıncı gün ve eski hayatıma geri döndüm kesinlikle tavsiye ediyorum ilkinde çok daha fazla zorlanmıştım ama şimdi 5 dakikada doğurdum çok daha kolaydı ilkine göre

Inş CNm valla ben bıde vajınusmus problemıyle uğraştım ıkı yıl sonrasında aştım oylesıne canım tatlıydı kı ama anne olunca ve olay bebek olunca ıkı yıl ona hasret yasamışken onun saglıgı ıcın normal doğumu sectim
Hersey normal ken cocuğum donmuş çıkmayı beklerken doğal yolla hayır oğlum ben senı zamansız ordan bır kesıkle çıkarıcam dıyemedım ustelık bebegımın bası büyük olmasına rağmen ve ögen acısına dayanamayan kadın bebegı ıcın normal dogum ıstedı...CNm epıdural normal dogum u seçen cok belkı bu sekilde de daha rahat dogum yaparsın cunku 4 cm e kadar hıc bısey yok 4 cm den sonrası da uyusturuyorlar sancı hıssetmıyorsun yanı oyle soluyorlar bılemıyorum ben ıkıncı doğumumu da normale sekilde yapıcam ıns hersey normal olursa bende epıdural konusunda Dr uma danışacam benım ılk Dr üm epıdural onermemıştı bu konuda bilgisi olan varsa yazarsada sevınırım

Bir arkadaşım kocasının Doç Dr olduğu hastanede,ABD de
4. Tüp bebek denemesine gebe kaldığı ikiz bebeklerini normal doğuma bıraktı,doktorlar da normali önerdi
Doktorunun saçmaladığını düşünüyorum kendim de bir doktor olarak
Sezaryende de bir aksilik olup sen rahmini kaybetsen,veya Allah korusun başına kötü bişi gelse ne olacak
Sezaryen gibi büyük bir ameliyat nasıl bu kadar sebepsiz ve umarsızca önerilir aklım almıyor

Son düzenleme:

humm anladm ne bileym öle dedi valla bize de çok mantıklı gelmedi ama iişte doktor diosun aklını karıştırıyolar ama hakikaten fazladan bi risk yokken sezeryan önermesi işin kolayına kaçması gibi geldi bize de..ama benm kararım normalden yana zaten bi aksilik çıkmazsa son dk. inş. normal istiorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…