Inş CNm valla ben bıde vajınusmus problemıyle uğraştım ıkı yıl sonrasında aştım oylesıne canım tatlıydı kı ama anne olunca ve olay bebek olunca ıkı yıl ona hasret yasamışken onun saglıgı ıcın normal doğumu sectim
Hersey normal ken cocuğum donmuş çıkmayı beklerken doğal yolla hayır oğlum ben senı zamansız ordan bır kesıkle çıkarıcam dıyemedım ustelık bebegımın bası büyük olmasına rağmen ve ögen acısına dayanamayan kadın bebegı ıcın normal dogum ıstedı...CNm epıdural normal dogum u seçen cok belkı bu sekilde de daha rahat dogum yaparsın cunku 4 cm e kadar hıc bısey yok 4 cm den sonrası da uyusturuyorlar sancı hıssetmıyorsun yanı oyle soluyorlar bılemıyorum ben ıkıncı doğumumu da normale sekilde yapıcam ıns hersey normal olursa bende epıdural konusunda Dr uma danışacam benım ılk Dr üm epıdural onermemıştı bu konuda bilgisi olan varsa yazarsada sevınırım
merhabalar. ben hamile kaldığımı öğrendiğim zamanlarda su da doğum düşünüyordum. şu anda 20 haftalığım hala doğum için erken ama düşünmeden edemiyorum. buradeki yazılanların hepsini okudum ve epidural normal doğumdan yanayım. kararım değişti su da doğum yapmıcam. arkadaşlar istanbulda güzel doğum yapabileceğim en iyi hastane varmı tavsiye edebileceğiniz özel hastaneler. ben buraların yabancısıyım biraz, ailem uzakta yalnızım burda kimsem yok eşim ve ben sadece. eşimin anne babası da hayatta diğil. bana yardımcı olursanız sevinirim :26:
bende epidural normal doğum yaptım.Tabiki sancı hissediyorsun ama az.Zaten açıklığın artmadan epidural işlemi yapılmıyor.Biraz hissediceksin sancıyı.Ama epidural çok rahatlatıyor insanı
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bu siteye yorumları genel olarak takip ediyorum.36 haftalık hamileyim ümraniye erdem hastanesinde Epidural normal dogum yapan varmı kafam çok karışık hastane ile ilgili varsa lütfen yazarmı..
Ayni sorun bendede var canim suan 20 haftalik olduk siz dogum yapmis bebisinizi kucaginiza almissinizdir insallah sag salim gule gule buyutunuz merak ettim istediginiz epidural normal dogummu oldu sizde ?ve kacinci haftada dogum yaptiniz? Ben o kadar kararsizimki epidural normal ve sezeryan arasinda kaygilarim korkularim var insallah rabbim 37. Haftayi gormemi nasip eder de sag salim alayim kucagima bebisimiBende 32.haftamdayım Allah nasip ederse epidural normal düşünüyorum..bende rahim ağzı yetmezliği var doktorum rahimdeki kaslarımın çok gevşek olduğunu söyledi kasılmalarım oldu arada erken doğum riskim var ve ben kasılmaları hissetmedim bu yüzden doktorum normal yapabilirsin dedi 2 kere hastanede yattım açılmam olmuş 2 cm hissetmedim sadece dolgunluk ve toparlanma vardı karnımda bu nedenle gittim hastaneye iyiki gitmişim gitmeseydim 29.haftamda doğum yapacaktım...kısacası hissetmediğim için epidurale bile gerek kalmadan normal doğurabilirim inşallah...
buyuk geçmiş olsun aslında bazı doktorlar onemsemıyo halbukı çatı muaynesınde senın açılmıycanı anlaması gerekıyo ınsanı yıpratmaktan baska bısey yapmıyolar bende ılk dogumumda 13 saat sunı sancının ardında 2,5 cm le doguma alındım ve nerdeyse rahmıme kadar kestıler bide keserken uyusturmak ıcın ıgne yapıldı uyusması beklenmeden dırek neşter vuruldu ebe damarımın bırını kesmıs kanamamı zor durdurdu ıkıncı oglumda son anda ultrasona alsalar yıne sezeryanlık durumdaymısım bebek yan duruyomus ebe son anda fark edınde sunı sancıya yuklendı ve bebek daha karnımın ıcındeyken cevırdı oglum dogdu ve aglamıyodu orda hava verdıler o sekılde aglamaya basladı sımdı ucuncuyu dogurcam rabbım ıns bu sefer sorunsuz bı dogum nasıp ederNormal doğumdan korktuğum için sezeryan istedim... Doktorum ne kadar meraklısın kesilip biçilmeye normal yapacaksın dedi... :) kızım 8 aylıkken hafiften suyum sızmaya başladı... valla şu halimden daha sağlam atlaya zıplaya hastaneye gittik... gitmez olaydım... :) ( şaka tabi) bana yüklediler suni sancı ama hiçbir açılma olmadı... bütün sancıyı yatakta hiç kımıldamadan çektim... çünkü bebeğin kalp atışlarını ve sancı kontrolleri için birsürü alete bağlıydım... sancı gerçekten dayanılmazdı çünkü suni sancıydı ben çok iyiydim hiç sancım yoktu sapasağlam gitmiştim çünkü... o yüzden aniden sancı yüklenmeye başladı... her sancıda bana epidural bağlayın diye bas bas bağırıyordum :) vakit geldi ve epidural bağlandı ben bir oh çektim... ama sonrasında kızım sıkıştı hiç kımıldamamaya başladı ve beni apar topar ameliyathaneye ve normal doğum değil sezeryan ve bayıltarak... şunu söylemek istiyorum evet yine sen planlarını yap ama şunuda unutma o anda ne olması gerekiyorsa o oluyor... kızım zamanında değil 8 aylık doğdu doktorum normal doğum için uğraştı.. o kadar sancı çektim sonuç epiduralli ve bayıltarak sezeryan oldu... çektiğim sancıyla kaldım... doğumdan sonrada hiç öyle ağrım acım olmadı çünkü o kesik olan yer uyuşuk oluyor ve üzerinde bant yapışık oluyor.... benim kızım şimdi 7 yaşında Allah isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah....
Evet malesefki herşey istediğimiz gibi olmayabiliyor... sende baya çekmişsin... ama Allah sağlık versin işte bak herşeye rağmen 3. yü doğuracaksın Allah onuda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... klasik olacak ama ne diyoruz Allah sağlık versin çocuklarımızın yüzüne bakınca onları kucağımıza alınca kokusunu içimize çekince göz göze gelince çekilen acıların hepsi çok güzel anılar olarak kalıyor....buyuk geçmiş olsun aslında bazı doktorlar onemsemıyo halbukı çatı muaynesınde senın açılmıycanı anlaması gerekıyo ınsanı yıpratmaktan baska bısey yapmıyolar bende ılk dogumumda 13 saat sunı sancının ardında 2,5 cm le doguma alındım ve nerdeyse rahmıme kadar kestıler bide keserken uyusturmak ıcın ıgne yapıldı uyusması beklenmeden dırek neşter vuruldu ebe damarımın bırını kesmıs kanamamı zor durdurdu ıkıncı oglumda son anda ultrasona alsalar yıne sezeryanlık durumdaymısım bebek yan duruyomus ebe son anda fark edınde sunı sancıya yuklendı ve bebek daha karnımın ıcındeyken cevırdı oglum dogdu ve aglamıyodu orda hava verdıler o sekılde aglamaya basladı sımdı ucuncuyu dogurcam rabbım ıns bu sefer sorunsuz bı dogum nasıp eder
aynen oyle rabbım evlatlarımızı bıze bagıslasın ıns bız acıyı cekmeyede razı oluruzEvet malesefki herşey istediğimiz gibi olmayabiliyor... sende baya çekmişsin... ama Allah sağlık versin işte bak herşeye rağmen 3. yü doğuracaksın Allah onuda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... klasik olacak ama ne diyoruz Allah sağlık versin çocuklarımızın yüzüne bakınca onları kucağımıza alınca kokusunu içimize çekince göz göze gelince çekilen acıların hepsi çok güzel anılar olarak kalıyor....
valla cnm ben yengemin dogumunda bulundum. ona da once suni sancı verip sonra epidural uyguladılar epiduralin etkisi sadece 15 dk sürdü sonra fazlaca sancı çekmeye devam ettiArkadaşın epiduralin ne OLDUĞUNU bilmiyo bence !!!! Ne ağrısı ne sızısı Gül'e eğlene doğuruyorsun o çok fazla abartmış zor doğum yapmış edalarına sokmuş kendini
O kadar rahat ki annelerimiz yararlanmamış diye üzülüyorum ben onca acıyo Boşa çekmişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?