ben tamamen normal doğum yaptım 20 gün önce...epidural istiyordum ama acı eşiğim yüksekmiş hastaneye vardığımızda 4 cm açılmam olmuştu bile. kayıt muayene ultrason derken epidural için artık çok geçti açılmam artmıştı ve ben sancı geldiğinde kıvranıyordum sadece ama bi noktadan sonra 6-7 cm ve suyum patladıktan sonra o acıya bağırmadan dayanabileni gösterin alnından öperim....siz zaten acı hissetmemişsiniz 5cm sonrası ağrılar kesilmiş böyle doğurmak en kolay yol bağırmak tamamen anlamsız ama o acıyı hissetmediğiniz için böyle rahat konuşabiliyorsunuz doğum esnasında zaten bağırmak anlamsız çünkü ıkınınca sancı kesiliyor yani ister istemez ıkınmaya odaklanıyor insan yaratılış gereği hem epidural olmuş acı yok rahat ama sadece heyecandan yorgunluktan çığırmak tabiki saçma hemde güç kaybı ama sanki bağıran kadınlar nazcıymış gibi göstermeniz beni rahatsız etti ben çok güçlü olduğuma inanıyorum ve anestezi olmadan ilk doğumumu gerçekleştirdim hiç bi müdahale olmadan bu her yiğidin karı değil kahramanlık bağırmamakta yatmıyor bunu dile getirmek istedim...
canım epidural olupta hala acı çekiyorsa dozunu tamamen düşük vermişlerdir yada yanlış yapmışlardır kimsenin günahını almak istemem ama o kadının bağırması normal değil....sen korkma sakın 4cmi beklemek çok zor değil ondan sonrası zaten çok rahat olacak bende çok istiyordum epidural ablamın doğumunda ben girmiştim epiduralle doğum yapmıştı çok rahattı yurtdışındaydı bende öyle istiyordum ama olmadı yinede dayanılmıcak gibi değil Allah kesinlikle yardım ediyor ve ıkınırken hiç bi acı hissetmiyorsun anestezi olsun veya olmasınbuda müjde olsun bende bilmiyordum ama yaşadıktan sonra çok şaşırdım ıkınma hissi geldiği an tamamdır gerisi tamamen kolay geçiyor canım Allah yardımcın olsun bir avazda kurtarsın
canım epidural olupta hala acı çekiyorsa dozunu tamamen düşük vermişlerdir yada yanlış yapmışlardır kimsenin günahını almak istemem ama o kadının bağırması normal değil....sen korkma sakın 4cmi beklemek çok zor değil ondan sonrası zaten çok rahat olacak bende çok istiyordum epidural ablamın doğumunda ben girmiştim epiduralle doğum yapmıştı çok rahattı yurtdışındaydı bende öyle istiyordum ama olmadı yinede dayanılmıcak gibi değil Allah kesinlikle yardım ediyor ve ıkınırken hiç bi acı hissetmiyorsun anestezi olsun veya olmasınbuda müjde olsun bende bilmiyordum ama yaşadıktan sonra çok şaşırdım ıkınma hissi geldiği an tamamdır gerisi tamamen kolay geçiyor canım Allah yardımcın olsun bir avazda kurtarsın
peki epidural olduktan sonra cocuk doğmadığı için vakum kullanılan oldumu aranızda ben en çok ona takılıyorum epiduralde ıkınamama ihtimali varmıs ve vakkum uygulanıyormuş
benim bi akrbam oldu epidural ıkınamadıgı için biraz zorlanmış ama onun dışında bi sorun yok. daha bende doktoumla konuşmadım ama herhalde epidural olmadan yapamıycam çok korkmaya başladımbende epidural düşünenlerdenim...
eşim eczacı ve ona soruyorum riski ne diye.
felç kalma riski çok düşük,korkmana gerek yok,doğum olayı başlı başına risk zaten(sonuçta bir canlı çıkıyor içimizden) normalde olsa sezeryanda olsa diyor.
biraz rahatlıyorum ama yine insan tırsıyor :18:
ben de epidural normal doğum düşünenlerdenim.
geçen kontrolümde doktoruma sordum epiduralli normal doğumu. iyi bi yöntem tavsiye ederim ama doğum süresi uzayabiliyor sadece dedi.
1000tl bi ücreti var dedi.
ama ben sezaryan de düşünüyorum. bebeğim iri olurda yani 3500gr dan fazla olursa sezaeryen düşünüyorum.
bakalım daha 29. haftamdayım.
benim bi dahaki kontrolüm de 34.hafta bitmiş olacak belki konuşur bişeyler artık doguma odaklandım
inş kolay doğumlar yaşarız.
az kaldı ve artık doğum şekli beni çok düşündürüyor.
bilgi aldığında buraya yazarsan sevinirim:)
inşallah yazarım bakalım bana hep sezeryan gibi geliyo her gittigimde doktorum ters diyo daha döner diyo ama bizim kız biraz inatçı yemeyi biraz azaltsam zayıflıyo yine 2 hafta geriye düştü kilosu şu ara ona kilo aldırmaya çalışıyoruz.
benim bi akrbam oldu epidural ıkınamadıgı için biraz zorlanmış ama onun dışında bi sorun yok. daha bende doktoumla konuşmadım ama herhalde epidural olmadan yapamıycam çok korkmaya başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?