Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ben nazdan bağırıyorlar diye bir şey yazmadım ki. (tekrar okudum yazdığımı ve hala bahsettiğiniz anlamı da göremiyorum) Ayrıca bu heyecandan bağırma kısmı da, epidural almasına rağmen bağıran kişiye istinaden yazılmıştı. Epidural almadan neler çekilebileceğini bilemem tabi ama epidural alıp ta bu kadar acı çeken de duymadığım için, heyecandan bağırmış olabilir diye yazdım. alınganlık göstermenize gerek yok :)

merhaba:) cevap icin cok tesekkurler.bi avazda degil dort avazda kurtuldum cok sukur,cok tesekkurler normal dogum oldu benimde,epidural 5 cm acilma olunca uygulandi.benim nazli oglum bi turlu gelmek istemedigi icin fakat suyumda patladigi icin mecburen suni sanci vererek dogumu baslattilar,o suni sancidan sonra aldigim epidural beni cok cok rahatlatti ki karaciger enzimlerim yukseldigi icin epiduralin dozunu en dusuk seviyede tuttular, ben bacaklarimi hareket ettirebiliyordum dogum esnasinda,dogumdan 1 saat sonra da ayaga kalktim cok sukur
epidurali bende herkese tavsiye ederim,doktor ve hemsirelerle sakalasarak dogum ilerledi epidural sonrasi..ikinma hissi disinda hic aci hissetmedim denildigi gibi.
herkese hayirli kolay dogumlar diliyorum

peki epidural olduktan sonra cocuk doğmadığı için vakum kullanılan oldumu aranızda ben en çok ona takılıyorum epiduralde ıkınamama ihtimali varmıs ve vakkum uygulanıyormuş

merhabalar
suan ikinnci hamileligm 34.haftadyim. ilk dogumum epidural normal oldu. suni sanci verdiler. igneyi daha elime takarken hemsire, bnm bagirdigimi duyan doktor sen mumkun degil epiduralsz yapakazsin dedi ve daha acilma beklemeden bana epidural yaptirdi. 12 saat acilma beklediler bende. epiduralin etkiso gecmeye baslayinca bidaha igne yapiyorlardi. taki doguma yakin zamanlardi artik ve son yaptiklari igneye ragmen ben gittik sira sancilari hissetmeye basladim. sancinin eminim cok azini hissettim ama geldiginde asla nefes alamiyordum sadece kendimi sıkıyodum. daha agir olanini vurdular. rahatladm. hatta okadar agirdiki bacaklarimi artik oynatamiyordum. ayni igneyi az sonra bidaha yapip doguma aldilar. beni zorla dogum masasina cikardilar. esim ve 2hemsire. birde bana kiziyorlar kaldirsana ayagini diye. tamamen uyusmustum. ikinmam gerektiginde onlar soyluyordu. ama karnima okadar bastiriyorduki birisi nefes alamayinca biraktim ikinmaayi. bebegim dogunca hic aglamadi. nefes diyordum surekli alamiyorm demek istyrdm.bebegm dogupta herkes basimdan gidince bana nefes almak icin musade ettiklerini bile dusundum. sonra ustumu acele ile orttuler ve bi adam girdi iceri arkama bakinca bebegimin burnunu agzini temizlediklerini gordum ve zayif bi ihh sesi cikinca cocuk dok adam gitti. cikisini bile hissetmedim. kesik yapildgni hissetmedm. ama dikis yaparken zerre aci hissemememe ragmn cekistirerek diktigini hissedyordm. sonrasinda inanlmaz dikis agrilar cektm. kucuk tuvaletimi bile ayakta yaptim uzun sure. buyuk tuvalet icin lagman kullandim bikackez. bence ksikte ve dikiste b sorun vardi.1hafta boyunca agir bi agri kesici igne vuruldum hergun.

birde cati muayenesindede bagirdim cunku eliylemi bastiriyrdu bilmiyrm ama icime bisey bile sokmus olabilir cunku kenarlara dogru kemiklerime acaykp bastiriyordu.
son olarak hastanemi doktrumu degistdim. simdiki doktorum senin dgum yapman mucize olmus dedi. 3cmden once epidural yapilmaz acilma olmaz dedi. ayrica bebegm tam 4000 gr dogmustu.
simdide epidural istyrm ama bu sefer daha cok korkuyr gibiyim. ya epidural yapmazlarsa ben nasil ikinirim diyorum. kasilip kalirim agri esik degerim cokdusuktr. en ufak seyi daho hissedyrm. allah yardimcmz olsun.

izmir sifa hastanesini asla onermiyorum. hastayi soyup sogana cevirmek icin neler yaptilar. dunya para aldilar bizden muayenelrde. ve asla bsey anlatmiyorlar. guleryuz yok. azarlama cabasi. anlatmakla bitmez. asla sifayi tercih etmeyin.
hepimize kolay dogumlar

şuanda doğum düşünmem için erken doktorumlada konuşmadık zaten ama normal istiyorum bi o kadarda korkuyorum.epidural düşünüyorum tabi doktorum yaparsa ama herkes vazgeçiriyor bu felç kalma riskinden dolayı.çevremde olan var ama yinede kötü efsaneler bitmiyor

[
bakıyorum ama hep eski yorumlar epiduralle ilgili,
kızlar 2014 ylında epidural doğum yapmayı düşünen varmı tavsiyelerinze ihtyacım var

Evet bende epidural normal dogum istiyorum.vakit yaklastikca korkmuyorum sanki.umarim doktorlarda iidir de sorunsuzca aliriz yavrularimizi kucagimiza

bende epidural düşünenlerdenim...
eşim eczacı ve ona soruyorum riski ne diye.
felç kalma riski çok düşük,korkmana gerek yok,doğum olayı başlı başına risk zaten(sonuçta bir canlı çıkıyor içimizden) normalde olsa sezeryanda olsa diyor.
biraz rahatlıyorum ama yine insan tırsıyor :18:

benim bi akrbam oldu epidural ıkınamadıgı için biraz zorlanmış ama onun dışında bi sorun yok. daha bende doktoumla konuşmadım ama herhalde epidural olmadan yapamıycam çok korkmaya başladım

ben de epidural normal doğum düşünenlerdenim.
geçen kontrolümde doktoruma sordum epiduralli normal doğumu. iyi bi yöntem tavsiye ederim ama doğum süresi uzayabiliyor sadece dedi.
1000tl bi ücreti var dedi.
ama ben sezaryan de düşünüyorum. bebeğim iri olurda yani 3500gr dan fazla olursa sezaeryen düşünüyorum.
bakalım daha 29. haftamdayım.

benim bi dahaki kontrolüm de 34.hafta bitmiş olacak belki konuşur bişeyler artık doguma odaklandım

inş kolay doğumlar yaşarız.
az kaldı ve artık doğum şekli beni çok düşündürüyor.
bilgi aldığında buraya yazarsan sevinirim:)

inşallah yazarım bakalım bana hep sezeryan gibi geliyo her gittigimde doktorum ters diyo daha döner diyo ama bizim kız biraz inatçı yemeyi biraz azaltsam zayıflıyo yine 2 hafta geriye düştü kilosu şu ara ona kilo aldırmaya çalışıyoruz.

anladım cnm. inş en iyi doğum yöntemi neyse senin için öyle doğum yaparsın.
son haftalarda bile bebekler doğum pozisyonunu alabiliyormuş.
benimki de 10 gün önden gidiyor hep. kilosu fazla olursa ben de sezaryen düşnüyorum. bakalım kısmet:)

benim bi akrbam oldu epidural ıkınamadıgı için biraz zorlanmış ama onun dışında bi sorun yok. daha bende doktoumla konuşmadım ama herhalde epidural olmadan yapamıycam çok korkmaya başladım

ben normal doğum normal doğum diye tuttururdum,şuan korkudan sezeryan bile aklıma girmiyor değil :26:
doğum yaklaşınca,tecrübesizde olunca(ilk bebeğim olacak) insan çok korkuyor

kızlar ben de epidural normal doğum düşünüyorum her şey yolunda giderse. daha erken belki ama kendimi normal doğuma hazırlıyorum. allah yardımcımız olsun.

Bayanlar bende acayip cesaret var ilk bebeğim, şuan 28.haftaya girdik, bugün tansiyonum yükseldi korktum korku olunca streste yaptım hepten fırladı umarım bebişime bişey olmaz. Ben birde tip1 diyabetliyim 17 yıldır. Çevremdekiler sen normal doğum yapamazsın zararlı olur diyorlardı ama doktorum eğer bebeğin kilosu normal olursa iri bebek olmazsa, ve kafası aşağıya dönük olursa neden olmasın dedi. Millet biraz korkutuyor kafamı karıştırıyorlar. Destek olacaklarına köstek oluyorlar sağolsunlar

Merhaba kızlar, benimde doğuma az kaldı ve doğu şekli kafamı çok kurcalıyor.
Kolay bir doğum için iyi düşünmeye çalışıyorum ama korkuyorum , ilk bebeğimi kucağıma alacağım kısmetse.
Epidural normal doğum düşünüyorum ama çeveden zararı var diye duydum kime inanacağım bilmiyorum.
Normal doğumun vajina dikişinden de çok korkuyorum offff ya ne zormuş
Allah cümlemize yardım etsin , sizler duyuyormusunuz zararı olduğunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…