Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben Amerika'da yaptırdım belki bu da etli etmiş olabilir

bursada hangi hastanede doğum yaptinizz

Aslında ben de epidural normal doğum istiyordum ama iki gündür televizyonlardaki felç haberi üzerine sanırım vazgeçtim..Tabi ki, kader boyutu var ama çok büyük önyargı oluşturdum.Üstelik biraz araştırdım, aynı hastaneye gidiyormuşuz o talihsiz kadınla..
Allah şifa versin kendisine,çok üzüldüm..

mrhba arkadaslar.meed oncelikle ins guzel bir dogumun olur.haberle ilgili yazmak istiyorum.bende ayni hastaneye gidiyorum ve tamamen epidurale guveniyordum.simdi haberi izleyen herkezden ayni tepkiyi aliyorum.kesinlikle hayir deyip duruyorlar..kafam cok karisti ne yapmaliyiz yol gostericek tecrubeli arkadaslarin tavsiyeleri neolur acaba

selam kızlar
ben aranıza yeni katıldım
6 aylık hamileyim
ben de epidural normal doğum istiyoum
araştırdım ama avrupa yakasında fiyatlar biraz yüksek

Kızımı epidural le normal doğurdum.yasadiklarimi anlatyim.kırkıncı haftanın sonunda bi sabah sancim yavaştan geldi.evi biraz temizledim öğlen gibi şancı artmaya başlayınca hastaneye gittim.bu arda hastane evime bir saatten fazla suruyor.şancı hemen şiddetli şekilde gelmiyor yani yetisemem diye korkmayın.hastaneye gidince belimden hemen ilk doz anesteziyi yaptılar rahatladim.sanciyi hissetmeye başlayınca haber ver yine yapalım dediler.benim açılma çok yavaş ilerlediği için akşam onda doğurdum.dört doz iğne yaptılar o vakte kadar iki saat aralıklarla sanciyi hissetdikçe yaptılar yani.sizin açilmanız çabuk olursa okadar yapmazlar.bol bol da koridorda yuruttuler.doğumda hiç şancı hissetmedim sadece kızım kilolu olduğu için zor doğurdum vakumla aldılar en son.tabi mutlaka dikişiniz oluyor.plansız yirtilmasın diye önce biraz kesiyorlar.doğumdan sonra 15 gün pek rahat oturamıyorsunuz malum dikişler acıyo.birde hemoroid oldum üç ay sürdü.ıkınırken o kısımda zorlamadan dolayı çatlıyor.normal doğuran arkadaslrimda hemoroid den uzun süre çektiler.birde iki yıl bel agrisi oldu her sabah bel ağrısıyla uyandim yeni yeni geçiyordu ki hamileyim. genel olarak memninmuydum evet.şuan iki aylık hamileyim yine aynı yöntemi düşünüyorum.yazdıklarım her bünyede farklı olabilir tabi.inşallah iyi doktor ve anestezi uzmanlarıyla karşılaşırsınız.

spinal epudural dogum yapalı 1 buçuk yıl oldu hala sırtımın agrısı geçmedi.bu bebeğimde nasipse3 genel anestezi düşünüyorum

Merhaba;
Ben henüz hamile değilim ama elbetteki düşünceler içerisindeyim. Ben de sizler gibi epudural yani prenses doğum düşünüyorum. Benim aklıma takılan konu dikişler. Her epudural normalde kesinlikle yırtılma oluyor mu? ve sonrasında dikiş yeri tamamen iyileşiyor mu?

Merhaba;
Her epudural normalde kesinlikle yırtılma oluyor mu acaba? ve sonrasında dikiş yeri tamamen iyileşiyor mu?

Merhaba;
Her epudural normalde kesinlikle yırtılma oluyor mu acaba? ve sonrasında dikiş yeri tamamen iyileşiyor mu?
evet dikiş oluyor.kiminde üç oluyodur kiminde beş ama mutlaka oluyor.doğum anında kendisi düzensiz yırtılmasın diye doğum başlarken biraz doktor kendisi kesiyor.dikişlerim tamamen iyileşti evet.tam olarak 25-30 gün sonra dikiş yokmuş gibi oluyor.zaten o bölge çok kolay kaynaşan bir bölge iyileşmeside kolay oluyor.üç yıl önce sezeryan olup hala dikişleri sızlayan oluyor ama alt bölgede öyle bir sıkıntı olmuyor.

çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Ben hamile değilim ama düşünüyorum. oyuzden şimdiden sizlerin hikayelerini okuyorum. İnşallah bin de sizin gibi rahat geçiririm

Kilolu olarak normal doğum yapan var mi acaba. Suan 3.5 aylik hamileyim 78 kiloyum. Daha önümde 5.5 ay var az kilo almaya çalışıyorum. Bende normal doğum yapmak istiyorum. Fikirlerinizi alabilir miyim. ?

ÇOK GÜZEL Bİ SORU. BEN DE MERAK ETTİM

Merhaba;

Normal olan her doğumda ister epidural ile ister epidural olmadan; vajinadan bebeğin kafasının vajina yırtılmadan çıkması imkansız ise yada bebek çıkamıyorsa; doktor makata doğru yada hafif sağa veya sola doğru çok küçük bir kesi atarak bebeğin rahat çıkmasını ve vajinanın oransız yırtılmasını engelliyor. Sonrasında ise bebeğin eşi "plasenta" çıktıktan sonra, kendiliğinden eriyen bir materyal olan ip ile dikiş atıyor ve bu dikişler kendiliğinden eriyor. Yani dikiş aldırmak gibi bir durumda söz konusu değil.

arkadaslar ilk dogumumu epidural ile normal yaptım, size su kadarını soyleyebılırım en ufak bır acı hıssetmedım, tek sorun su ki dikişler gec iyileşti ve bu beni çokk yordu.. gecen gun hastanede ( 2.bebegıme hamileyim) bir hemsıreye bu dıkısler nasıl kolay ıyılesır dıye sordum, hemsıre her pansumandan sonra fön makınası ıle kurutursanız çok çabuk gecer dedii :) eger kısmet olurda yıne normal yaparsam kesınlıkle epıdural olur ve dıkıslerımdede fon makınasını kullanmayı planlıyorum :)

Ben ilk gebeliğimi yaşıyorum ama araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgileri yazdım yukarıda size

arkafaslar ankara sincan koru hadtanesinde epidural normal dogum yapan varmi meltem hanimda
Meltem hanımda doğum yaptınız mı acaba ben şuan 13 haftalık hamileyim meltem hanıma gidiyorum orada doğum yapan kimseyle karşılaşmadım merak ediyorum nasıl olduğunu, cevaplarsanız sevinirim....

Arkadaşlar bundan 6 yıl önce epidural normal doğum yaptım dikiş falan yoktu hemen ayağa kalktım. Son ana kadar sancı çektim. Dayanamadım doktora sezaryen alın beni dedim ama kesinlikle almadı. Boyum uzun kemikli bir bayanım. Iyiki normal oldu. Dikissiz. Doktorum hala dua ediyorum doktor cook önemli. Benden önce beni düşündü. Basından beri.suan 2.hamileligim ama epidural ıkinma hissini yok ediyo ben son anda ikinmasa ydimm igne nin etkisi geçe çekti.

Merhaba arkadaşlar, ben de epiduralli normal doğum yaptım. herkesin hikayesi kendine özgü, asla kötü hikaye dinlemedim. Çok şükür sancı hissetmedim, açılma tamamlanınca baskıyı hissetmeye başladım ama dayanılmayacak bişey değil, doktor çıkacak artık kemiklerin ayrılıyo dedi :) 2 ıkınmada da doğdu çok şükür. tabi hala epidural takılı olduğu için sonrasındaki dikiş bölümü de çok rahattı.. sıfır his. neredeyse her kadında dikiş oluyor sıkıntı etmeyin. ben sonrasında zerre kadar ağrı vs duymadım. eve geldikten sonra da çok rahat oturup kalktım. doktorun verdiği kırmızı renkli bir pansuman sıvısını her tuvaletten sonra sürdüm ve -çok önemli bişey- fön makinesiyle kuruttum. bana da arkadaşı söylemişti, kuru kalmasını sağladığı için enfeksiyon vs oluşmasını önlüyor. hiç ama hiç sıkıntım olmadı, ne baş ağrısı ne bel ağrısı. herkese tavsiye ederim. öncelikle inanç çok güçlü bir etken. hergün dua ettim çünkü çok korkağımdır ve iğneden bayılırım. dedim Rabbim sen beni biliyosun, doğumumu kolaylaştır.. ve de öyle de oldu. bol bol dua edin, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. herkese en hayırlı, hiç zahmetsiz ve acısız doğumlar dilerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…