Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

arkadaşım öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah
ben 2011 de epidural normal doğumla kızımı dünyaya getirdim ve çok memnunum ikinciye hamileyim ve aynı şekilde doğuracağım allah nasip ederse dr sezeryanda daha çok para alacağı için öyle olması için yönlendiriyor olabilir ama ıkınmak falan sorun olmuyor hiç bir ağrı hissetmesende karnın sertleştiğinde zaten bebek çıkmak için hamle yapıyor tam o sırada ıkınıyorsun hepsi bu korkacak bişey yok ben parmağı kesildiğinde bayılacak kadar korkağım ama herkes işine geldiği gibi anlatıyor dr çok önemli eğer isterse sende kararlı olursan normal doğumda herşey yolunda gittiğinde sağlıkla doğuruyorsun

cnm çok sağol benim normal doğum şansım kalmadı gibi erken doğumdan yatıyorum heran doğum başlayabilir sezeryanda kararlı doktorum başka da çarem kalmadı bebek çok küçük çünkü

merhaba herkese acaba epidural normal doğum yapanlar 4 cme kadar ne kadar sancı cekeriz fikri olan varmı 31 haftadayım cok korkuyorum

cnm çok sağol benim normal doğum şansım kalmadı gibi erken doğumdan yatıyorum heran doğum başlayabilir sezeryanda kararlı doktorum başka da çarem kalmadı bebek çok küçük çünkü

doğum şeklinin bir önemi kalmamış
rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ve sağlıkla büyütmeyi en önemlisi artık bu

merhaba herkese acaba epidural normal doğum yapanlar 4 cme kadar ne kadar sancı cekeriz fikri olan varmı 31 haftadayım cok korkuyorum

bu kişiden kişiye değişir ama ben pek bişey hissetmemiştim
bilinmezde ilerlemek gerçekten çok korkunç ama benden sana tavsiye o anı hiç düşünme sadece allaha sığın ve bebeğini kucağına alacağın anı hayal et hastaneye gittiğindede nasıl olacak diye kafanı yorma akışına bırak ordaki herkes senden çok daha tecrübe ve bilgi sahibi

dogru soyluyosun evet dusunememk en iisi bi becerebilsem belki tecrubesizlik bilmedigin bisey en iisi yasayip gormek epidural biraz olsun bu fikri rahatlatiyo ama

Ben de yurtdışında normal doğum yaptım. Çok kolay ve sonrasında çok rahat bir süreçti. Çekeceğiniz ağrı epidural alana kadar ki bu ağrı ilk başlarda normal regl sancısı gibi, sonra zamanla şiddeti artıyor ama hiçbir zaman ölüm noktasına gelmiyor. zaten sancılar sürekli değil. benimki 10 dakikada bir 20 saniye ile başladı. 7 dakikaya düşünce hastaneye gittik ama geri gönderdiler. 3 dakikada bire düşüp her bir sancı 1 dakika sürmedikçe gelmeyin dediler. Bunun olması için aradan 4-5 saat geçmesi gerekti. Tekrar gittiğimizde beni muayene edip odaya aldılar. Sonrasında sancıları hafifletmek için pilates topu kullandım. (üzerine oturup topu ileri geri sağa sola dairesel çeviriyorsunuz) sonrasında da jakuziye girdim ve her sancıda jakuzinin masaj tuşuna bastım. Bunlar rahatlatıyor. Epidurali 5 cm açılmadan yapmıyorlar. bende açılma yavaş oldu. 18:30'da başlamıştı ilk sancım, epidurali gece 2-3 gibi aldım. zaten epiduralden sonra hiçbirşey hissetmiyorsunuz. yani kasılmayı hissediyorsunuz (birisi kolunusu sıkınca hissettiğiniz gibi bir his olarak sadece) ama acısını hissetmiyorsunuz. sonrasında gayet rahat uyudum. Arada doktorlar gelip muayene etmek için uyandırdılar. ertesi gün de istenen açılma olunca (10 cm) artık doğumu başlatabiliriz dediler. İlk önce ıkınma pratiği yaptırdılar hangi pozisyonda rahat hissettiğimi anlamak için. Ben yer çekimini de kullanabildiğim ayakta çömelme pozisyonunu (tuvalet yapar gibi yani- ama ellerinizle bir boruya tutunuyorsunuz) tercih ettim. İnanın filmlerdeki gibi avaz avaz bağırmayı gerektirecek bir durum yok zaten bu bağırma işe de yaramadığı gibi süreci uzatıyor. doğru nefesle 3 ıkınmada doğurdum. Gıkım bile çıkmadı hatta. yani doğuma başlayalım diyip pratik yaptırmaları ve doğum toplamı 20 dakika sürdü gerçekten. Türkiye'de normal doğumda sanırım direk kesik atıyorlarmış ama yurtdışında akışına bırakıyorlar çünkü herkesin yırtılmayabiliyor. Zaten normal doğum yapma konusuna hastalıklı bir biçimde takıntılıydım. Bu yüzden hamile kaldığımı öğrendiğimden itibaren yoga, pilates ve nefes dersleri aldım. bunlar çok yardımcı oldu. Hem doğumu kolay yaptım hem de çok çabuk toparlandım. Gerçekten korkacak bir şey yok. Düşünün ki Türkiye hariç tüm dünya normal doğuruyor. millet tarlada ilaçsız kendi kendine doğuruyor. ne kadar zor olabilir. Olayı kafada basitleştirip eğer gerçekten normal istiyorsanız buna hem psikolojik hem fiziksel hazırlık yapmak süreci kolaylaştırır. nefesi doğru kullanmak buradaki anahtar nokta. Umarım herkes dilediği gibi benim kadar rahat doğurabilir. herkese bol şans:)

Kişiden kişiye değişir. Mesela benim arkadaşım hafif bir sancıyla hastaneye gittiğinde zaten 7 cm açılmış olduğunu farkettiler. benim 2 cm'den 5 cm'e gelmesi 8 saat falan sürdü. İlk başta regl sancısı gibiydi gittikçe şiddetlendi ama bunu azaltmanın yolları var. Pilates topunun üzerine oturup çevirmek, bir yere ellerinle asılıp belden aşağını serbet bırakıp esnemek gibi. bana bir noktada oksijen bile vermişlerdi ama hiçbir zaman ölümcül acı çekmiyorsun sonuçta. ve bu sancılar aralıklı oluyor yani ne kadar acın olursa olsun durup dinlenmeye, gevşemeye vaktin oluyor. epidural alınca da zaten hiçbir acı kalmıyor.

merhaba,bende yurtdisinda dogum yapicam,dogum sirasinda acil bi durum veya oncesinde bebek icin tespit edilen bi sorun olmadikca sezeryanin lafi bile gecmiyor,hersey seyrine birakiliyor.yanliz benim size bi sorum olcakti.gecen hafta ntsye(monitore) bebegin kalp atislari ve rahim kasilmalarini dinlemek icin baglanmistim fakat bebegim uyudugu icin ve butun ugraslara ragmen uyanmadigi icin ertesi gun az miktarda suni sanci verip rahmin tepkisini olcmek istediler,sanci verdikleri yer dogumlarin yapildigi bolumdu tabi..sesini duydugum bi bayanin(tam karsi odada) acilmasi istenilen seviyeye ulasir ulasmaz epidural uyguladilar fakat kendisi buna ragmen ikinirken o kadar cok bagirip inledi ki icim paramparca oldu doktor ikin dedikce gucum kalmadi diye bagiriyordu o ana kadar hic korkum yoktu cunku okudugum yorumlar hep cok olumluydu epiduralle ilgili hemde esim zaten anestezi uzmani beni rahatlatiyordu surekli. ama o dogum beni cok etkiledi..size sorum bu ikinma esnasinda cok aci duydunuz mu?
acidan korkmuyorum fakat o kadinin sesi kulaklarimdan gitmiyor esime sordum,epidurale ragmen nasil olur da bu kadar aci ceker diye,ikinma hissi geldikce baski hissediyo belki ondan bagiriyordur dedi ama tabi bu bi erkek olarak yorumu..

epiduralden sonra asla acı hissetmiyosun bence o artık ıkınmaktan yorulduğu için yada yaygaracı tiplerdende olabilir ondan bağırıyordur çünkü ben hiç bir ağrı acı hissetmedim ve bende çok yorulmuştum sabahın 7 sinden gecenin 12 si olmuştu ve hala doğmamıştı bebeğim yorgunluktan gözlerim kapandığı için yüzümü yıkayıp durdular ağrı yada acı olsa uyumak ne mümkün hiç kafanı takıpta üzme kendini akışına bırak herşey çok güzel olacak o muhteşem anı yaşamak herşeye değer

cevap icin cok cok tesekkur ederim bende hep olumlu dusunuyorum da iste o gun biraz sarsildim.ikinci bebeginizi de saglikla kucaklarsiniz insallah

Bende hiç acı olmadı. sadece bacağınızın arasından bir çocuk çıkıyor yani çok rahat bir durum değil. Acısını hissetmeseniz de biran önce oradan çıkarmak istiyorsunuz. Bağırmak tamamen psikolojik olabilir yani aslında bağırmadan ıkınmaya ve doğru nefes vermeye odaklansa bu kadar yorulmazdı diye düşünüyorum. Nefesi alıp, verip, belli bir yerde tutup tekrar alıp vermek lazım. Biraz garip bir benzetme olacak ama bana şu şekilde öğretmişlerdi: Hani kabız olursunuz ve tuvaletinizi yapmaya çalışırsınız, belli bir noktada yapar gibi olursunuz ama eğer nefesinizi geri çekerseniz, çıkmak üzere olan gaita geri gider ya, aynen öyle. nefesi o noktada içeri çekmeden tekrar almak ve ittirmek gerek. doğru ıkınmada karın kaslarından itiyorsunuz aynı büyük tuvaletinizi yapar gibi. Hatta tam da bunu yapıyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz ki eğer öyle hissediyorsanız doğru yoldasınız demektir:) ben gerçekten 3 ıkınmada hiç bağırmadan doğurdum, üstelik kan ter içinde bile kalmadım. Aşırı rahattı. Yine doğursam yine normal yaparım çünkü normali bu :) Hiç korkmayın. Doğuma girdiğinizde gereksiz (heyecandan) bağırıp kendinizi yormayın ve nefesinizi çocuğu ittirmeye odaklayın. Bağırırken ittiremiyorsunuz ve boşu boşuna süreç uzuyor. Ayrıca derin derin nefes alıp vermek acıyı da azaltır.

Baştan sona okudu nerdeyse, bişey sorucam, dikişsiz normal doğum yapan yok mu???
gerçekten çok korktum ben:18:
korkma guselım var ben dıkıssız dogum gerçekleştırdım allahıma sukurler olsun tamamen normal bı dogumdu ama 2.bebegımı allah nasıp ederde verırse epıdural dusunuyorum cunku sunı sancıdan 1 saat sonrası zor oluyo ama dayanılmayacak gıbıde degıl acı cekmemek varken cekmeyı kımse ıstemez sonucta herkese hayırlı dogumlarr

dıkıs muhabbetı doktorların kolayına gelıyo kesıyı attımı bebek kucakta kadını dusunen yok allaha sukur kı doktorum cok ıyıydı yılmadan sonuna kadar basımda bekledı yardımcı oldu kesı at dıe bagırdıgım noktada bıle yapmadı sen cekersın basarıcaz dedı ve basardık normal dogum dunyanın en gusel seyı yıne olsa 10 kezde normal dogururum

cevap icin cok cok tesekkur ederim bende hep olumlu dusunuyorum da iste o gun biraz sarsildim.ikinci bebeginizi de saglikla kucaklarsiniz insallah

rica ederim inşallah yardımcı olabilmişimdir
şimdiki tek dileğim 2. bebeğimede sağlıkla kavuşmak teşekkürler

ne guzel 3 ikinmada dogmus yavrunuz ,darisi butun hamilelerin icinde benimde basima olsun insallah ben aciya da dayanirim yani oyle aci esigim dusuk degil fakat kadincagizi epidural oldugu halde oyle ciglik cigliga duyunca bi an tuhaf oldum,boyle olcaksa almim epidural diye gecti icimden..belki dozunu az verdiler belki de oncesinde sanci cekmekten yorgun dusmustu zavalli tabi bilmiyorum..
evet itmeyi karin kaslarini kullanarak yapmak cok onemliymis,ben ilk aylardan beri pilates ve yoga yapiyordum ta ki erken dogum tehlikesi atlatana kadar ama hala topun ustunde dogum icin hafif karin egzersizleri yapiyorum.soruma cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.
sevgiler

Canım Gazi Üniv. Tıp Fak.nde yaptım ben epidural normal doğum. Doktorum da Doç. Dr. Aydan Biri idi.
selamlar,
bende taze anne adayıyım ve Aydn hanımın ismini duydum,ona gitmek istiyorum...Öncelikle nasıl bir hekim ve rahatmıydı epidural doğumun..detay yazar mısın?

ben tamamen normal doğum yaptım 20 gün önce...epidural istiyordum ama acı eşiğim yüksekmiş hastaneye vardığımızda 4 cm açılmam olmuştu bile. kayıt muayene ultrason derken epidural için artık çok geçti açılmam artmıştı ve ben sancı geldiğinde kıvranıyordum sadece ama bi noktadan sonra 6-7 cm ve suyum patladıktan sonra o acıya bağırmadan dayanabileni gösterin alnından öperim....siz zaten acı hissetmemişsiniz 5cm sonrası ağrılar kesilmiş böyle doğurmak en kolay yol bağırmak tamamen anlamsız ama o acıyı hissetmediğiniz için böyle rahat konuşabiliyorsunuz doğum esnasında zaten bağırmak anlamsız çünkü ıkınınca sancı kesiliyor yani ister istemez ıkınmaya odaklanıyor insan yaratılış gereği hem epidural olmuş acı yok rahat ama sadece heyecandan yorgunluktan çığırmak tabiki saçma hemde güç kaybı ama sanki bağıran kadınlar nazcıymış gibi göstermeniz beni rahatsız etti ben çok güçlü olduğuma inanıyorum ve anestezi olmadan ilk doğumumu gerçekleştirdim hiç bi müdahale olmadan bu her yiğidin karı değil kahramanlık bağırmamakta yatmıyor bunu dile getirmek istedim...

canım epidural olupta hala acı çekiyorsa dozunu tamamen düşük vermişlerdir yada yanlış yapmışlardır kimsenin günahını almak istemem ama o kadının bağırması normal değil....sen korkma sakın 4cmi beklemek çok zor değil ondan sonrası zaten çok rahat olacak bende çok istiyordum epidural ablamın doğumunda ben girmiştim epiduralle doğum yapmıştı çok rahattı yurtdışındaydı bende öyle istiyordum ama olmadı yinede dayanılmıcak gibi değil Allah kesinlikle yardım ediyor ve ıkınırken hiç bi acı hissetmiyorsun anestezi olsun veya olmasın buda müjde olsun bende bilmiyordum ama yaşadıktan sonra çok şaşırdım ıkınma hissi geldiği an tamamdır gerisi tamamen kolay geçiyor canım Allah yardımcın olsun bir avazda kurtarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…