Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canım lagman yaptılar mi doğumdan önce bir de iğne için doktorun gelmesini bekliyorlar mi?

Canım karnına bastirdiklarinda çok ağrı oldu mu?

Vakumla çekmek zararlı diyorlar bir sorun oldu mu canım. Bir de hemoroid herkeste oluyor mu acaba daha önce öyle bir sorunun var mıydı

Vakumla çekmek zararlı diyorlar bir sorun oldu mu canım. Bir de hemoroid herkeste oluyor mu acaba daha önce öyle bir sorunun var mıydı
Kafası biraz uzundu ilk haftalar sonra geçti.Çok şükür bende sıkıntısı olmadi yani.hemoroid yoktu cnm ilk kizimin doğumunda oldu.sonra geçmişti bu doğumda yine oldu.tam olarak geçmedi ama du iyiyim her gün du iyi oluyor.

peki bebek tam çıkarken acı oluyor mu kızlar ? bende nedense ona taktım detlerimde sancılı olurda. taktım nasıl çıkacak oradan diye
hyr cnm ne tam cikarken ne de sonrasinda sukur hic aci agri hissetmedim. Ama bana 2 doz verdiler . Soyle ki ilkinin etkisi tam gecmeye baslamissti beni catala doguma aliyorlardi. 1 doz daha verdiler. O ince sey takiliydi hala oyle girdim doguma. Ikinmada da hic sorun yasamadim .Allah herkeze .simdi tekrar banada. boyle dogum nasip etsin

iki keere epdiral normal dogurdum bi kerede epidralsiz normal oldu sonuncu
sonuncuda anestesizt hazirdi ama oglum acele edince igne yapmaya zaman kalmadi ebelerde sasirdi, yarim saat içinde sanci baslamasi açikligin ilerlmesi ikinma vs kucagimdaydi çocuk
doguranlar anlar beni mucize gibi bisey bu 48 saat dogum sancisi cekenler oluyor

neyse

toplam on dk çok asiri sanci cekdim, açikligin son, ilerlemesinde yedi cm den sonra yani
yok boyle bi aci sanci agri :)))
o sanciyi uç saat boyunca çekdigimi dusunemiyorum, iyiki epidural var
ha ben yarim saatde dogururu çikarim derseniz o zaman yaptirmayin SIKIN disinizi

amin canım doğumun yaklaşmış. inşallah buda kolay olur. benim daha var tabi ama nedense şimdiden taktım buna. aslında benim dr. um ilş dışına gitti. ona çok güveniyordum. şimdi açıkta kaldım gibi oldu. dr. arayışı içerisindeyim. insan her şeyi düşünüyor güvenmek isitiyor. yoksa şimdiden korkuyorsun ben gibi :)

Ben de cok korkuyordum. Ozellikle alttan kesiyorlar diye. Dr yarin gel doguma suni sanci ile baslaticaz diyince haftam gecmisti cunku ve sifir acilna ve sanci ile sezeryana gider gibi salina salina gittim. Hastaneden eve YURUYEREK gitmistim o gaz ve korku ile kisi ile de cok alakali sanirim . Buraz da sans isi. Epidurali yapan. Yanindaki eben hemsiren doktorunnkendi ruh halin vs bol bol dua et ve yakinlarindan dua iste ben de iyle yapicam. Benim dr da ayrildi hastaneden sade muayenehanesi var. Hastaneler ile anlasmasi var ama cok pahali derse gidemem bu ara finansal vok rahat da degiliz son dk napcam hastane mi degistirsem bu saatten sonra bilemedim

evet canım dua çok önemli. bu kadar güç bir şeyi Allahın izniyle atlatırız inşallah. dr. ve hastane çok önemli. son dakikada kötü olmuş gerçekten. iyi bir dr. ve hastane tavsiyesi ara istersen canım. maddiyat önemli tabi, her yere güç yetmiyor.

Canım doğum sırasında epiduralin etkisi geçmiş oluyor mu tamanen? Etkisi geçerse çok sancı olur dayanamam diye korkuyorum ben. Geçmezse de ikinma duygusu olmadığından çocuk çıkmaz seni çok keserler bebeği de vakumla alırlar dediler öyle mi?

hiç bi sekilde sanci çekmedm ben igneden sonra
kizim 3.800 du, oglum 4 du
kizimda yani ilk dogumda bi sure ugrastikdan sonra ebe bebek iri ,iyi ikinmazsan dr gelip vakum yapacak dedi , istedigi kuvvettde gerekdgi gibi yapamiyordum herhalde
bende çok korkdum olan gucumle ebenin dedigini yaptim vakuma gerek olmadi , bi iki dikisim oldu
4 kg olan oglumsa çok kolay dogdu 2. ikinmada disardaydi , bunda kesi olmadi ama kilolu oldugu için olan yirtilma vardi

benom oglan dun çok uykusuz kalmisti bugun kendi rekorunu kiriyor saat 10 yeni uyaniyor, sabah 6 da bi yarim saat uynaik kaldi geri uyuutmustum
dun manti yapotim biraz komsumla delirdi çocuk ne kucakda duryor ne yatkda ne memede
2 saat agladi ne az uykya dalamiyordu

İcim rahatladı keşke herkes senin gibi anlatsa çok sağol canım :)

İcim rahatladı keşke herkes senin gibi anlatsa çok sağol canım :)
darisi absina canim
3. dogumumda epidural hazirlandi ama dr un elinde kaldi çocuk dogdu igne yapana kaadr
ayni kadinin yasiadigi dogumlar bile birbirindne degisik oluiyor baska hikyaelre odaklanma sen yada iyi olanlara odaklan :)
at aklindan negtaif dusunceleri

bol yuruyus yap hareket et merdiven in çik
ben uçuncuye hamileyken çok ama çok yurudum, dakka durmadim oturmadim , hele son iki hfta dogsun diye yapmadigim denemedigim kalmadi yinede 42. haftaad dogdu yaptiklarim kolay bi doguma sebep olsu sadece :)
rahim yarim saatde açildi çocuk dogdu bu çok uç bi nokta tabi normalde 10 saatde açiliyor :)

Epdural doğum yaptım 20gn oluyor doğm yapalı özel hastanede yaptım artı 300tl oldu sancı hissetmiyorsunuz o kadar şiddetli çok raht ve kolay arada sancıyı hissesiyorsunuz zaten ıkınmanıziçin hissetmeniz gerek ama ağrısız bi doğum oldu ve son ayınızda bol yürüyüş ve medine hurması yemenizi tercih ederim açılmayı kolaylaştırıyor bn konrol die doğuma gittim gizli sancı çekmişim 5cm açılmıştı zaten

Cnm 3 cm açılma olduktan sonra mi epidural uygulama yapiyorlar 3 cm acilma olana kadar sanci durumu nasıl oluyor siddetli mi oluyor

Cnm 3 cm açılma olduktan sonra mi epidural uygulama yapiyorlar 3 cm acilma olana kadar sanci durumu nasıl oluyor siddetli mi oluyor
Bn medine hurması yedim açılmam kolay oldu
5cm gizli sancım varmış açılmış yok korkack bişey epidurl çok rahat zaten 3cm olmadan doğumu başlatmazlar

5cm gizli sancım varmış açılmış yok korkack bişey epidurl çok rahat zaten 3cm olmadan doğumu başlatmazlar

Medine hurmasini kaçıncı haftadan sonra yemeye basladin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…