Canım lagman yaptılar mi doğumdan önce bir de iğne için doktorun gelmesini bekliyorlar mi?Ben 3 sene önce normal epidural yaptım..benim Doğumum çok kolay oldu..benim 25. Hafta itibari ile bebek doğum pozisyonunu almıştı..34. Hafta itibari ile de açılmam oldu..doguma 1 gün önce den doktora kontrole gittiğimizde 4 cme yakın bir açılmam vardı ama daha doğum başlamamıştı..ertesi gün 37 haftaliktim kanama ile gittim 5 cm 6 cm olmuştu herhalde hemen epidural yaptılar..
Açık söylemek gerekirse hiç bir yan etkisi olmadı ve kızım 3 ikinmaadan sonra da geldi..
Şimdi 2. ye hamileyim inşallah oda bu kadar kolay olur beni Üzmez..
Canım karnına bastirdiklarinda çok ağrı oldu mu?Merhabalar bende 2 yil önce epidural normal doğum yaptim.hastahaneye vardigimda 5 cm acilma vardi hemen iğneyi yaptılar.sonra hep hissizdim bacaklarimi hissetmiyordum.aci hic hissetmedim ve doğum ani geldiginde doktorum ikinmami söylediğinde gulumseyip hic birşey hissetmediğimi söyledim oda dezavantajinin bu olduğunu o anda söyledi bana.doğal olarak karnima bastirdilar. dikislerim gizli dikisti. Sonrasinda sadece 1 gece hafif bir agri hissettim.hizlica iyilestim.ama sirtimda hep iğnenin acisi vardi her elimi attigimda yerini buluyordum.bunun için bol su içmek gerekiyormus bende suyu pek sevmem o zamanda bilmiyordum belki icseydim daha cabuk atabilirdim.simdi 2.ye hamileyim daha erken tabi ama acaba tamamen normalmi yapsam diyorum.yine ikinamamaktan korkuyorum ve çok değil ama:)))) birazda olsa hissetmek istiyorum o duyguyu
Vakumla çekmek zararlı diyorlar bir sorun oldu mu canım. Bir de hemoroid herkeste oluyor mu acaba daha önce öyle bir sorunun var mıydıKızımı epidural le normal doğurdum.yasadiklarimi anlatyim.kırkıncı haftanın sonunda bi sabah sancim yavaştan geldi.evi biraz temizledim öğlen gibi şancı artmaya başlayınca hastaneye gittim.bu arda hastane evime bir saatten fazla suruyor.şancı hemen şiddetli şekilde gelmiyor yani yetisemem diye korkmayın.hastaneye gidince belimden hemen ilk doz anesteziyi yaptılar rahatladim.sanciyi hissetmeye başlayınca haber ver yine yapalım dediler.benim açılma çok yavaş ilerlediği için akşam onda doğurdum.dört doz iğne yaptılar o vakte kadar iki saat aralıklarla sanciyi hissetdikçe yaptılar yani.sizin açilmanız çabuk olursa okadar yapmazlar.bol bol da koridorda yuruttuler.doğumda hiç şancı hissetmedim sadece kızım kilolu olduğu için zor doğurdum vakumla aldılar en son.tabi mutlaka dikişiniz oluyor.plansız yirtilmasın diye önce biraz kesiyorlar.doğumdan sonra 15 gün pek rahat oturamıyorsunuz malum dikişler acıyo.birde hemoroid oldum üç ay sürdü.ıkınırken o kısımda zorlamadan dolayı çatlıyor.normal doğuran arkadaslrimda hemoroid den uzun süre çektiler.birde iki yıl bel agrisi oldu her sabah bel ağrısıyla uyandim yeni yeni geçiyordu ki hamileyim. genel olarak memninmuydum evet.şuan iki aylık hamileyim yine aynı yöntemi düşünüyorum.yazdıklarım her bünyede farklı olabilir tabi.inşallah iyi doktor ve anestezi uzmanlarıyla karşılaşırsınız.
Kafası biraz uzundu ilk haftalar sonra geçti.Çok şükür bende sıkıntısı olmadi yani.hemoroid yoktu cnm ilk kizimin doğumunda oldu.sonra geçmişti bu doğumda yine oldu.tam olarak geçmedi ama du iyiyim her gün du iyi oluyor.Vakumla çekmek zararlı diyorlar bir sorun oldu mu canım. Bir de hemoroid herkeste oluyor mu acaba daha önce öyle bir sorunun var mıydı
hyr cnm ne tam cikarken ne de sonrasinda sukur hic aci agri hissetmedim. Ama bana 2 doz verdiler . Soyle ki ilkinin etkisi tam gecmeye baslamissti beni catala doguma aliyorlardi. 1 doz daha verdiler. O ince sey takiliydi hala oyle girdim doguma. Ikinmada da hic sorun yasamadim .Allah herkeze .simdi tekrar banada. boyle dogum nasip etsinpeki bebek tam çıkarken acı oluyor mu kızlar ? bende nedense ona taktımdetlerimde sancılı olurda. taktım nasıl çıkacak oradan diye
amin canım doğumun yaklaşmış. inşallah buda kolay olur. benim daha var tabi ama nedense şimdiden taktım buna. aslında benim dr. um ilş dışına gitti. ona çok güveniyordum. şimdi açıkta kaldım gibi oldu. dr. arayışı içerisindeyim. insan her şeyi düşünüyor güvenmek isitiyor. yoksa şimdiden korkuyorsun ben gibi :)hyr cnm ne tam cikarken ne de sonrasinda sukur hic aci agri hissetmedim. Ama bana 2 doz verdiler . Soyle ki ilkinin etkisi tam gecmeye baslamissti beni catala doguma aliyorlardi. 1 doz daha verdiler. O ince sey takiliydi hala oyle girdim doguma. Ikinmada da hic sorun yasamadim .Allah herkeze .simdi tekrar banada. boyle dogum nasip etsin
Ben de cok korkuyordum. Ozellikle alttan kesiyorlar diye. Dr yarin gel doguma suni sanci ile baslaticaz diyince haftam gecmisti cunku ve sifir acilna ve sanci ile sezeryana gider gibi salina salina gittim. Hastaneden eve YURUYEREK gitmistim o gaz ve korku ile kisi ile de cok alakali sanirim . Buraz da sans isi. Epidurali yapan. Yanindaki eben hemsiren doktorunnkendi ruh halin vs bol bol dua et ve yakinlarindan dua iste ben de iyle yapicam. Benim dr da ayrildi hastaneden sade muayenehanesi var. Hastaneler ile anlasmasi var ama cok pahali derse gidemem bu ara finansal vok rahat da degiliz son dk napcam hastane mi degistirsem bu saatten sonra bilemedimamin canım doğumun yaklaşmış. inşallah buda kolay olur. benim daha var tabi ama nedense şimdiden taktım buna. aslında benim dr. um ilş dışına gitti. ona çok güveniyordum. şimdi açıkta kaldım gibi oldu. dr. arayışı içerisindeyim. insan her şeyi düşünüyor güvenmek isitiyor. yoksa şimdiden korkuyorsun ben gibi :)
evet canım dua çok önemli. bu kadar güç bir şeyi Allahın izniyle atlatırız inşallah. dr. ve hastane çok önemli. son dakikada kötü olmuş gerçekten. iyi bir dr. ve hastane tavsiyesi ara istersen canım. maddiyat önemli tabi, her yere güç yetmiyor.Ben de cok korkuyordum. Ozellikle alttan kesiyorlar diye. Dr yarin gel doguma suni sanci ile baslaticaz diyince haftam gecmisti cunku ve sifir acilna ve sanci ile sezeryana gider gibi salina salina gittim. Hastaneden eve YURUYEREK gitmistim o gaz ve korku ile kisi ile de cok alakali sanirim . Buraz da sans isi. Epidurali yapan. Yanindaki eben hemsiren doktorunnkendi ruh halin vs bol bol dua et ve yakinlarindan dua iste ben de iyle yapicam. Benim dr da ayrildi hastaneden sade muayenehanesi var. Hastaneler ile anlasmasi var ama cok pahali derse gidemem bu ara finansal vok rahat da degiliz son dk napcam hastane mi degistirsem bu saatten sonra bilemedim
Canım doğum sırasında epiduralin etkisi geçmiş oluyor mu tamanen? Etkisi geçerse çok sancı olur dayanamam diye korkuyorum ben. Geçmezse de ikinma duygusu olmadığından çocuk çıkmaz seni çok keserler bebeği de vakumla alırlar dediler öyle mi?iki keere epdiral normal dogurdum bi kerede epidralsiz normal oldu sonuncu
sonuncuda anestesizt hazirdi ama oglum acele edince igne yapmaya zaman kalmadi ebelerde sasirdi, yarim saat içinde sanci baslamasi açikligin ilerlmesi ikinma vs kucagimdaydi çocuk
doguranlar anlar beni mucize gibi bisey bu 48 saat dogum sancisi cekenler oluyor
neyse
toplam on dk çok asiri sanci cekdim, açikligin son, ilerlemesinde yedi cm den sonra yani
yok boyle bi aci sanci agri :)))
o sanciyi uç saat boyunca çekdigimi dusunemiyorum, iyiki epidural var
ha ben yarim saatde dogururu çikarim derseniz o zaman yaptirmayin SIKIN disinizi
hiç bi sekilde sanci çekmedm ben igneden sonraCanım doğum sırasında epiduralin etkisi geçmiş oluyor mu tamanen? Etkisi geçerse çok sancı olur dayanamam diye korkuyorum ben. Geçmezse de ikinma duygusu olmadığından çocuk çıkmaz seni çok keserler bebeği de vakumla alırlar dediler öyle mi?
İcim rahatladı keşke herkes senin gibi anlatsa çok sağol canım :)hiç bi sekilde sanci çekmedm ben igneden sonra
kizim 3.800 du, oglum 4 du
kizimda yani ilk dogumda bi sure ugrastikdan sonra ebe bebek iri ,iyi ikinmazsan dr gelip vakum yapacak dedi , istedigi kuvvettde gerekdgi gibi yapamiyordum herhalde
bende çok korkdum olan gucumle ebenin dedigini yaptim vakuma gerek olmadi , bi iki dikisim oldu
4 kg olan oglumsa çok kolay dogdu 2. ikinmada disardaydi , bunda kesi olmadi ama kilolu oldugu için olan yirtilma vardi
darisi absina canimİcim rahatladı keşke herkes senin gibi anlatsa çok sağol canım :)
Epdural doğum yaptım 20gn oluyor doğm yapalı özel hastanede yaptım artı 300tl oldu sancı hissetmiyorsunuz o kadar şiddetli çok raht ve kolay arada sancıyı hissesiyorsunuz zaten ıkınmanıziçin hissetmeniz gerek ama ağrısız bi doğum oldu ve son ayınızda bol yürüyüş ve medine hurması yemenizi tercih ederim açılmayı kolaylaştırıyor bn konrol die doğuma gittim gizli sancı çekmişim 5cm açılmıştı zaten
Bn medine hurması yedim açılmam kolay olduCnm 3 cm açılma olduktan sonra mi epidural uygulama yapiyorlar 3 cm acilma olana kadar sanci durumu nasıl oluyor siddetli mi oluyor
Bn medine hurması yedim açılmam kolay oldu
5cm gizli sancım varmış açılmış yok korkack bişey epidurl çok rahat zaten 3cm olmadan doğumu başlatmazlar
Medine hurmasini kaçıncı haftadan sonra yemeye basladinBn medine hurması yedim açılmam kolay oldu
5cm gizli sancım varmış açılmış yok korkack bişey epidurl çok rahat zaten 3cm olmadan doğumu başlatmazlar
Doğuma yakın yemeye başladım son bir ayımda başladım doğumuma az kaldığındada çook yedim sayısı belirsiz günde 50-60tane yemiştirim :)Medine hurmasini kaçıncı haftadan sonra yemeye basladin
Doğuma yakın yemeye başladım son bir ayımda başladım doğumuma az kaldığındada çook yedim sayısı belirsiz günde 50-60tane yemiştirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?