Doğuma Hazırlık Epidural Normal Doğum Yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yorumların hepsini okudum ve ortak tek bir nokta gördüm .... kimse doğum yöntemini seçerken bebeğine artılarını yada eksilerini düşünmemiş acıya katlanabilir miyim, alttan mauyene olabilir miyim, çıplak mı olacağım...

Kimsenin kimseye nasıl doğum yapacağı konusunda ahkam kesmeye hakkı yok diye düşünüyorum ama üstüme vazife olmayarak tek bir şeyi hatırlatmak isterim; doğum yönteminizi seçerken bebeğinize olumlu olumsuz etkilerini de çok iyi araştırın

Eğer hiç bir sorun yoksa sadece çıplak mı olacağım çekincesi ile genel anestezi ile doğum yapıp bebeğinizin dünyadaki ilk saatlerinde onu bir başına bırakacağınızı, ayılmakla uğraşacağınızı unutmayın!

Doğum hepimiz için bilinmez ve insanoğlu bilmediği şeyden korkar, bende korkuyorum doğal olarak...ama araştırdıkça okudukça korkularımın yerini heyecan alıyor :) umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız

bende epidural normal dogum istıyorum daha doktorumla konusmadım cuma kontrolum var ılk bebegım ve çok korkuyorum normal dogumdannnnn:18:

canım Allah kolaylık versin senin çok az kalmış..benim derdim çekeceğim doğum sancısı değil de ıkınma sorunu epidural normal doğumda sorunlar olabiliyormuş normal doğuma da cesaretim yok.. Ama dün biraz düşündüm eğer aniden sancım gelirde açılmam olursa normal olsun diyorum...benim de ilk bebeğim..Allah hepimize kolaylık versin..

aslında kısmen katılıyorum sana.. ama vajinusmus geçmişi olan biri olarak aslında burada yazılanlar kadar kolay değil karar vermek. bir buçuk yıl eşimle beraber olamadım tam anlamıyla sonra bir hışımla doktora gitti elle muayene bile oldum sıkılmıştım artık bu durumdan çünkü..derken muayenelerim gayet rahat olmaya başladı defalarca smear verdim..yani korkularımın üzerine gittim..ama doğum dediğin gibi bebeğin sağlığını da yakından ilgilendiriyor..bazı doktorlar %100 sağlıklı çocuk dünyaya getirmek istiyorsan sezeryan ol diyor bazısı sancıyı çek normal doğur diyor bizde şaşırıyoruz dolayısı ile..yengem normal doğum diye gitti 24 saat sancı çekti bebek içerde boğuldu acil sezeryana aldılar yani normal doğum da garanti değil...ben çekeceğim acıyı değil de daha çok bebeği düşünüyorum ama biryerde can işte acı çekicem diye korkuyorsun Allah hepimize bir avazda doğumu nasip etsin..

cnm yenı gördum msjını ıyıyım sen nasılsın. kızımız gelıyo nasıpse senın. aramızda cok yok hanı. bende epıdural normal ıstıyorum ama çatı muayenesınden bıle çok korkuyorum daha once hıç alttan muayene olmdım tırsıyorum çok. sezeryandan korkmuyorum cunku kç tane arkadaşımoldu hç sorun yaşamadılar cnm

Ben de epiduralle normal dogum istiyorum, ama belden vurulmasi tirstiriyo beni:) ya bebegime zarari deyerse falan duwunmekden edemiyorum. Genel anestezi ile sezeryan da istemiyorum cunki o zaman bebiwimin dunyaya geliwini gormuyucem. normal dogumuysa hic duwunmedim. acilara katlanamayacagini biliyorum cunki. Adet olarken bile olub olub diriliyorum bir de adetin 10 kati. kafam gercekten kariwti((((

canım ben yatıştayım kasılmalarım var (( doktor yatıcaksın dedi..benimki de oğlan..sende kasılma oldum hiç

canım ben yatıştayım kasılmalarım var (( doktor yatıcaksın dedi..benimki de oğlan..sende kasılma oldum hiç

bende kasılmalarımdan dolayı bi gece acil yatmak zorunda kaldım hala ara ara devam ediyor sancılar Allah yardımcın olsun süreki yat sakın kalkma dedi doktor sen hastanedemisin şu an?

bende kısmetse ilk doğumum olacağı için epiduralle normal doğum istiyorum sezeryan bile dese epiduralle olurum diye düşünüyorum yavrumun dünyaya gelişini kaçırmak istemem gerçekten

slm canım bana evde tedavi uyguladılar ağrısız kasılmalardı ama 15 dk. da iki kez geliyordu yatıcaksın kalkmadan dediler ve ilaç kullanıyorum şuan adalat 30 mg. verdi günde 3 kez alıyorm bugün daha hiç kasılmadım umarım tamamen geçer..sende kaçıncı haftada başlamıştı canım kasılmalar...hala yatıyormusun sende açılma filan oldumu

inşallah geçmiştir canım bende kasılmalar geçen haftasonu başladı 6 gün önce bir gece sıkı takip altındaydım sonra kasılmalar geçince taburcu oldum şimdi ara ara geliyor yine ama şiddetli değil nerdeyse bi daha yatırcaktı doktor sonra tekrar nstde azalma görüldü evde dinlenceksin dedi artık Allahtan açılmam olmadı rahim ağzı biraz yumuşamış dedi ama sıkı kapalı şükürler olsun sende açılma oldumu?

o şiddetli kasılmalar geçti canım ilaç iyi geldi yatıyorum bi de hep..yarın nts ye gircem ve doktorum rahim boyunu ölçücekmiş..bi de bu kasılmalardan sonra sanki akıntım arttı gibi sende de oldu mu? bende açılma yok cnm şimdilik tehlikede değil ama yarın incelme fark ederse söyler bana..umarım sorun çıkmaz..çaresi dinlenmek..34 haftayı devirmemiz lazım dedi..

inşallah bişey çıkmaz canım evet öyle böyle sınrı bi atlatsak minikler küveze girmeden alırız inşallah kucağımıza bende dinlendiğimden beri çook daha iyim evim leş gibi ama napalım 4 hafta sabır olmadı temizlikçi tutarım bebişimiz herşeyden daha önemli.bendede hafif bi akıntı artışı oldu ama şimdi normalleşti eğer senin kafanı kurcaladıysa bi doktoruna danış canım benim kontrol Pazartesi bende bilgilenmiş olurum :)

bugündü değilmi kontrolün canım? Inşallah güzel haberlerle gelirsin bendede rahim boyunu ölçmüştü iyi demişti

arkadaşlar ben 35+4 haftalık gebeyim bazı sorularım var bilenler cevaplarsa sevinirim.
rahim boyu nasıl ölçülüyor 38.haftada çatı muayenesi olcam 2 parmakla bakıldığını biliyorum gebe kalmadan önce çok yapılmıştı bana gebeliktede mi böyle bakılıyor çatıya.
birde epidural normal doğum düşünüyorum ben bebeğe yan etkisi olacağını sanmıyorum bu sonuçta bi doğum yöntemi ama epidural yaptırmak için test falan gerekiyormu?

ıkı parmakla bakılıyomuş cnm ben cok tırsıyorum ondan.daha once olmuşsun tecrubelısın yanı korkulcak bışeymı:26:
bende epıdural normal ıstıyom ama daha drumla konuşmadım cnm

cnm çok gecmış olsun. kasılma nasıl oluyo ondan bıle haberım yok:26:

sağol cnm kasılma karnının arada bir bir yerlerinde toparlanma ve sertleşme karnın yamulması gibi bişey..şişip sertleşiyordu karnım meğer kasılmaymış ve erken doğum tehdidiymiş bu..bugün kontrol gittim kasılmalar durmuş arada olur günde 5 ten fazlası anorml ama 5 kadar olursa normal dedi doktorum herşeye rağmen 2 ay yatıcam cnm..her hamilede olur ama bazısında sık olur

yapma ya.benımde oluyo boyle tümsek oluyo orası. bende kfasını bastırıyo sanıyom. anlamıyomkı gecen hafta kontrolum vardı sorun yok dedı dr.korktum şimdi:26:

cnm çok gecmış olsun. kasılma nasıl oluyo ondan bıle haberım yok:26:

Cnm doktordan geldim kasılmalar hafiflemiş ciddi bişey çıkmamış nts de ama gene de ilaca ve yatmaya devammış...bayramda yat kalkma misafir alma dedi doktorum akıntı artması kasılmadan olur aşırı değilse korkma takip et rengini kıvamını dedi..ev umrumda değil cnm bi görsen berbat durmda..umrumda da değil..peki sen de yatıyomusun yemek vs.ihtiyacında kim destek oluyo

yapma ya.benımde oluyo boyle tümsek oluyo orası. bende kfasını bastırıyo sanıyom. anlamıyomkı gecen hafta kontrolum vardı sorun yok dedı dr.korktum şimdi:26:

cnm her hamilede olur ama günde 4 yada 5 ten fazlası risk..o dediğin oluyo işte bende canım..nts ye bağlanmadan çıkmaz onlar nts de çıkıyor girmedinmi ntse ye daha önce

ıkı parmakla bakılıyomuş cnm ben cok tırsıyorum ondan.daha once olmuşsun tecrubelısın yanı korkulcak bışeymı:26:
bende epıdural normal ıstıyom ama daha drumla konuşmadım cnm

2 parmakla yapılıyorsa çok kolay sn ler sürüyor hiçbirşey hissedilmiyor bazılarından duyuyorum komple elini sokuyor dr falan diye sinir sistemim bozuldu valla çatı muayenesi çok yaptırdım hiçbir şey yokki onda diyorum gebelikte farklı diyorlar.
bende drumla daha konuşmadım şu çatıyı bi muayene etsin normale karar verirse konuşcam.

kızlar o kasılmalar bende 5 haftadır oluyor ne 4ü ne 5i günde 20 yi buluyor valla ama düzensiz zamanlarda geliyor sabah akşam öğlen ara ara ard arda geliyor nst ye de girdim o an hiç kasılmam olmadı.
doktoruma söyledim bazen saatlerce sürüyor dedim normal dedi bazen sancılıda oluyor dedim yine normal dedi doğuma hazırlanıyor rahim ne kadar çok kasılma o kadar rahat normal doğum dedi inş öyle olur.

ben hıç nst ye gırmedım. gcen hfta gıttım ultrasonda baktı normal herşey dedı 36.hftada gel dedı. arasıda cok
cnm ben gebelerde catı muayenesının 2 parmakla yapıldığını duydum.otekı turlu olacağını sanmam.ben 2 parmaktan bıle korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…