bende epidural normal dogum istıyorum daha doktorumla konusmadım cuma kontrolum var ılk bebegım ve çok korkuyorum normal dogumdannnnn:18:
Yorumların hepsini okudum ve ortak tek bir nokta gördüm .... kimse doğum yöntemini seçerken bebeğine artılarını yada eksilerini düşünmemişacıya katlanabilir miyim, alttan mauyene olabilir miyim, çıplak mı olacağım...
Kimsenin kimseye nasıl doğum yapacağı konusunda ahkam kesmeye hakkı yok diye düşünüyorum ama üstüme vazife olmayarak tek bir şeyi hatırlatmak isterim; doğum yönteminizi seçerken bebeğinize olumlu olumsuz etkilerini de çok iyi araştırın
Eğer hiç bir sorun yoksa sadece çıplak mı olacağım çekincesi ile genel anestezi ile doğum yapıp bebeğinizin dünyadaki ilk saatlerinde onu bir başına bırakacağınızı, ayılmakla uğraşacağınızı unutmayın!
Doğum hepimiz için bilinmez ve insanoğlu bilmediği şeyden korkar, bende korkuyorum doğal olarak...ama araştırdıkça okudukça korkularımın yerini heyecan alıyor :) umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız
merhaba cnm ben de aynı sorunları yaşadım ama elle muayeneden filanda geçtim onlara katlanabilirim ama doğum esnasında o çıkış ve yırtılma aşaması beni tedirgin ediyor :18:
sibelim merhaba uzun zaman sonra yeniden girdim siteye nasılsın :) cinsiyeti ne bebişinin ben de epidural normal istiyorum ama doktorum riskli diyor ıkınma vs. olamayacağından bebek riske girer doğum süresi uzar diyor napcazçok sinir bozucu sezeryan olmak istemiyorum
cnm yenı gördum msjını ıyıyım sen nasılsın. kızımız gelıyo nasıpse senın. aramızda cok yok hanı. bende epıdural normal ıstıyorum ama çatı muayenesınden bıle çok korkuyorum daha once hıç alttan muayene olmdım tırsıyorum çok. sezeryandan korkmuyorum cunku kç tane arkadaşımoldu hç sorun yaşamadılar cnm
canım ben yatıştayım kasılmalarım var(( doktor yatıcaksın dedi..benimki de oğlan..sende kasılma oldum hiç
bende kasılmalarımdan dolayı bi gece acil yatmak zorunda kaldım hala ara ara devam ediyor sancılarAllah yardımcın olsun süreki yat sakın kalkma dedi doktor sen hastanedemisin şu an?
bende kısmetse ilk doğumum olacağı için epiduralle normal doğum istiyorum sezeryan bile dese epiduralle olurum diye düşünüyorum yavrumun dünyaya gelişini kaçırmak istemem gerçekten
slm canım bana evde tedavi uyguladılar ağrısız kasılmalardı ama 15 dk. da iki kez geliyordu yatıcaksın kalkmadan dediler ve ilaç kullanıyorum şuan adalat 30 mg. verdi günde 3 kez alıyorm bugün daha hiç kasılmadım umarım tamamen geçer..sende kaçıncı haftada başlamıştı canım kasılmalar...hala yatıyormusun sende açılma filan oldumu
inşallah geçmiştir canım bende kasılmalar geçen haftasonu başladı 6 gün önce bir gece sıkı takip altındaydım sonra kasılmalar geçince taburcu oldum şimdi ara ara geliyor yine ama şiddetli değil nerdeyse bi daha yatırcaktı doktor sonra tekrar nstde azalma görüldü evde dinlenceksin dedi artık Allahtan açılmam olmadı rahim ağzı biraz yumuşamış dedi ama sıkı kapalı şükürler olsun sende açılma oldumu?
o şiddetli kasılmalar geçti canım ilaç iyi geldi yatıyorum bi de hep..yarın nts ye gircem ve doktorum rahim boyunu ölçücekmiş..bi de bu kasılmalardan sonra sanki akıntım arttı gibi sende de oldu mu? bende açılma yok cnm şimdilik tehlikede değil ama yarın incelme fark ederse söyler bana..umarım sorun çıkmaz..çaresi dinlenmek..34 haftayı devirmemiz lazım dedi..
canım ben yatıştayım kasılmalarım var(( doktor yatıcaksın dedi..benimki de oğlan..sende kasılma oldum hiç
arkadaşlar ben 35+4 haftalık gebeyim bazı sorularım var bilenler cevaplarsa sevinirim.
rahim boyu nasıl ölçülüyor 38.haftada çatı muayenesi olcam 2 parmakla bakıldığını biliyorum gebe kalmadan önce çok yapılmıştı bana gebeliktede mi böyle bakılıyor çatıya.
birde epidural normal doğum düşünüyorum ben bebeğe yan etkisi olacağını sanmıyorum bu sonuçta bi doğum yöntemi ama epidural yaptırmak için test falan gerekiyormu?
cnm çok gecmış olsun. kasılma nasıl oluyo ondan bıle haberım yok:26:
sağol cnm kasılma karnının arada bir bir yerlerinde toparlanma ve sertleşme karnın yamulması gibi bişey..şişip sertleşiyordu karnım meğer kasılmaymış ve erken doğum tehdidiymiş bu..bugün kontrol gittim kasılmalar durmuş arada olur günde 5 ten fazlası anorml ama 5 kadar olursa normal dedi doktorum herşeye rağmen 2 ay yatıcam cnm..her hamilede olur ama bazısında sık olur
cnm çok gecmış olsun. kasılma nasıl oluyo ondan bıle haberım yok:26:
inşallah bişey çıkmaz canım evet öyle böyle sınrı bi atlatsak minikler küveze girmeden alırız inşallah kucağımıza bende dinlendiğimden beri çook daha iyim evim leş gibi ama napalım 4 hafta sabır olmadı temizlikçi tutarım bebişimiz herşeyden daha önemli.bendede hafif bi akıntı artışı oldu ama şimdi normalleşti eğer senin kafanı kurcaladıysa bi doktoruna danış canım benim kontrol Pazartesi bende bilgilenmiş olurum :)
bugündü değilmi kontrolün canım? Inşallah güzel haberlerle gelirsin bendede rahim boyunu ölçmüştü iyi demişti
yapma ya.benımde oluyo boyle tümsek oluyo orası. bende kfasını bastırıyo sanıyom. anlamıyomkıgecen hafta kontrolum vardı sorun yok dedı dr.korktum şimdi:26:
ıkı parmakla bakılıyomuş cnm ben cok tırsıyorum ondan.daha once olmuşsun tecrubelısın yanı korkulcak bışeymı:26:
bende epıdural normal ıstıyom ama daha drumla konuşmadım cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?